Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A kétnapos csapatépítést különös módon
  2017-04-22 18:24:48, szombat
 
  A kétnapos csapatépítést különös módon nem a Fidesz politikusainak, hanem a képviselőcsoport mellett dolgozó titkárnőknek, könyvelőknek, sajtósoknak, postázóknak, sofőröknek és anyagbeszerzőknek rendelte a gondos frakcióvezető.
Négy alkalommal, összesen 7,3 millió forintért adott megbízást ,,Tréning" tartására egy Freecons Global Kft. nevű cégnek a Fidesz frakciója 2017 januárja és márciusa között - derült ki az országgyűlés honlapjára feltöltött szerződésekből. Ez önmagában nem is lenne különös, más frakciók is szoktak együttműködést erősítő csapatépítést tartani a képviselőiknek, a Fidesz azonban - mint megtudtuk - nem a frakciótagoknak, hanem a képviselőcsoport mellett dolgozó apparátusnak, tehát titkárnőknek, könyvelőknek, sajtósoknak, postázóknak, sofőröknek és anyagbeszerzőknek rendelte a kétnapos, alkalmanként 1,3-2,1 millió forintba kerülő a tréningeket.

A szerződéseket aláíró Kósa Lajos frakcióvezető a hvg.hu-nak azt mondta: nagyon sok új, közülük is sok fiatal munkatárs dolgozik a képviselőcsoport mellett, ezért azon túl, hogy összekovácsolják a csapatot, fontosnak tartották, hogy fejlesszék a kollégák kommunikációs, együttműködési, illetve konfliktus- és helyzetkezelési képességeit.

A képviselőcsoporttal szerződő, a cégnyilvántartás szerint az építési projektszervezéstől a számítógép- és iparigép-javításon, programozáson és irodaipapíráru-gyártáson át az egyéb oktatásig szerteágazó tevékenységet végző Freecons Global Kft.-ről semmilyen információt - honlapot, referenciát vagy telefonszámot - nem találni az interneten. Ügyvezetőjét, Roboz Róbertet is csak hosszas keresés után sikerült fellelni egy másik, irodai és áruházi promóciókra szakosodott, a cégjegyzék szerint azonban nem létező marketingügynökség, a Five Star! képviseletében.

Az ügyvezető magyarázata szerint a Five Star! csak egy fantázianév, egy brand, amely a munkák jellegétől függően több céget is képvisel. A Fidesz frakció megbízásait azonban - mint mondta - nem a branden keresztül, hanem közvetlenül a Freecons Globallal kötötték, a tréningeket pedig a saját nővére tartotta a képviselőcsoport munkatársainak.

A magát különböző bemutatkozásaiban (itt vagy itt) mediátorként, coachként, szervezetfejlesztési és életvezetési tanácsadóként, illetve trénerként meghatározó Roboz Zsóka a hvg.hu-nak azt mondta: arra kapott felkérést a frakció vezetőjétől, hogy ,,jó lenne, ha megismernék egymást a munkatársak egy olyan környezetben, amikor nem munkáról van szó", a tréning után pedig szerinte valóban ,,sokkal könnyebben teremtenek kapcsolatot azok, akik nem egy munkakörben dolgoznak, mondjuk egy sofőr egy programozóval".

A szakember a két januári és két márciusi tréningen munkakörönkénti bontásban a képviselőcsoport összesen nagyjából 100 alkalmazottjának tartott foglalkozásokat. A hatékony együttműködést, a csapatösszetartást és a kommunikációt erősítő tréningek helyszínéről csak annyit árul el, hogy egy ,,eldugott vidéki kisváros" erre szakosodott szállodájában zajlottak, a képviselőcsoportnak kiszámlázott 1,3- 2,1 millió forintban (létszámtól függően) pedig a szállás és az ellátás díja benne volt.

"Állítólag láttak a Tv2-n"

Arra a kérdésre, hogy hogyan került kapcsolatba a Fidesz-frakcióval, ha egyszer a nevében szerződést kötő Freecons Global semmilyen módon nem hirdeti magát, még az elérhetősége sincs fent az interneten, Roboz Zsóka azt mondta: egyrészt szerinte ,,elég jó neve van" a szakmában, másrészt ismerhették a munkáját a Kocsis Máté vezette VIII. kerületi önkormányzattól is (Kocsis tavaly szeptemberig a Fidesz kommunikációs igazgatója is volt), amelynek korábban többször tartott hasonló tréningeket.

,,De állítólag a Tv2-n is láttak engem többször"
- tette hozzá Roboz Zsóka, hangsúlyozva: a kiválasztásáról legkevésbé sem politikai alapon döntöttek, hiszen a norvég alapból finanszírozott Energiaklubnak, illetve a jobboldalinak nem nevezhető Feldmár Intézetnek is dolgozik.

A tréner nevére a beszélgetés utáni gyors google-os ellenőrzéskor valóban több a Tv2-n vagy a Tv2-csoport más csatornáin futó műsor is előkerült, a cégnyilvátartásból azonban az is kiderül, a neve megegyezik egy bizonyos Nunkovics Martin anyja nevével. Márpedig a Fidesz frakciónak van egy a húszas éveiben járó, Nunkovics Martin nevű munkatársa, vagyis ha igaz, amit a cégnyilvántartáson túl több forrás is megerősített, akkor Roboz Erzsébet - bár ezt a hvg.hu-nak elfelejtette megemlíteni - mások mellett a saját fia kollégáinak tartott tréningeket.

Toboz Zsóka Facebook
Ennél is érdekesebb azonban Roboz Zsóka üzenőfalát böngészni: a tréner ugyanis több képen szerepel egyértelműen baráti viszonyra utaló helyzetben Porkoláb Gyöngyivel, aki nem más, mint a Fidesz frakcióvezetőjének, Kósa Lajosnak a felesége.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
AFöld Napja
  2017-04-22 18:03:44, szombat
 
  dr. Szent Györgyi Albert szavai:
,,A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel..."

Föld napját 1970-ben tartották meg először.Célja , hogy a világ környezetvédőinek lelkiismeretét felébressze az egész Föld veszélyesztetettsége iránt. A Föld napján való megemlékezések alkalmat adhatnak arra , hogy az emberiség mérlegelje, hogy kíméletesen bánik a környezetével, s mit tesz a, hogy ember és természet egészségesen éljen együtt. Hagyományteremtés is, hiszen a természet, a környezet szépségét és hasznosságát csak az tudja megmutatni másoknak, aki maga is felfedezi a természet szépségét, aki maga is értő szemmel figyeli a madarat, de észreveszi alatta a fát, a fán a bogarakat, megérti a környezetvédelem fontosságát, s azt maga is feladatának tekinti. Ezen a napon felhívhatjuk a gyerekek, szűlők figyelmét, hogy ruházatukon legyen zöld szín.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 110 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2111
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 15094
  • e Év: 82859
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.