Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Nagyanyáink csodaszere, a keserűsó
  2017-04-27 08:24:18, csütörtök
 
  Hallottak már a keserűsó, más néven epsom só előnyeiről? Gyógyításhoz, szépüléshez, de még ház körüli munkához is kiváló segítség. Az egykor csak fürdők alapjául szolgáló keserűsó nagyon sokoldalúan felhasználható, röviden összefoglaltuk, miért lehet ott a helye minden háztartásban.

Évszázadok óta a fürdők kincse
A keserűsót először a 17. században fedezték fel Angliában, és évszázadok óta használják a fürdőkben, hiszen alkalmazása csökkenti a fájdalmat és csillapítja a gyulladást. Az elmúlt években a keserűsó egyre nagyobb népszerűségnek örvend a spa világában, csúcsminőségű gyógyfürdőkben kezelésekhez, kádfürdőkhöz használják, de fontos alapanyaga a boltban kapható különféle otthoni fürdősóknak is. A keserűsó manapság olcsón beszerezhető patikákban, kertészeti szaküzletekben.
A keserűsó vagy epsom só tulajdonképpen nem más, mint a magnézium-szulfát, mindkét összetevő rendkívül fontos a szervezet egészsége szempontjából.

Magnézium minden mennyiségben
Slágertéma, hogy a magnéziumhiány idegrendszeri panaszokat okozhat, ami alapját képezheti más későbbi egészségügyi problémának is. A magnézium ezen kívül elengedhetetlen a fehérjék beépüléséhez, de segít a szervezett kalcium szintjének fenntartásában, javítja az inzulintermelő képességet és jó hatással van a keringésre is. A szulfát jellegű anyagok érdekessége, hogy sokkal egyszerűben felszívódnak bőrön keresztül. Az epsom sóval dúsított fürdő ízületi bántalmak tompítására is használható. Ugyanezen forró fürdő továbbá a megfázás megelőzésére, illetve tünetei enyhítésére is alkalmas.
Egy jó fürdő

A stressz csökkentése, a gyulladt részek nyugtatása mellett az epsom sófürdő az egészségmegőrzés számos szegmensében nagyon hatásos. Ideális lehet kisebb felületi zúzódásoknál, ha a hideg vizes borogatáshoz a rongyot olyan vízbe mártjuk, melybe előtte két evőkanál keserű sót kevertünk. Ez hűsítő szerepe mellett lohasztja is az esetleges duzzanatot. A keserűsó ideális a kismértékben leégett bőr kezelésére, hiszen gyulladást gátló hatásának köszönhetően csökkenti a viszkető érzést és a fájdalmat. Keserűsó felhasználásával lábfürdőt is készíthetünk, amely nyugtatja és pihenteti a lábat, puhítja a bőrt, elűzi a rossz szagot.

Kúraszerűen csak szakember tudtával
A keserűsó a székrekedésnél, vízvisszatartásnál is segít, ilyenkor egy-két kávéskanálnyit el kell fogyasztanunk belőle, vízben feloldva. Nagyon kell azonban vigyáznunk az adagolásnál, ugyanis nagyon erős hashajtó hatása van. Aki először próbálja, inkább kisebb adagot tegyen egy pohár vízbe. Ha tudunk valamilyen betegségről, rendellenességről, a keserűsó fogyasztása előtt mindenképpen konzultáljunk az orvosunkkal.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Betörés elleni hasznos tippek
  2017-04-27 07:47:11, csütörtök
 
  Egy kiugrott betörő véleménye: ha megvan ez az 5 dolog, nem törnek be hozzád:
Ha meglátják őket, valószínűleg továbbállnak az egykori betörő szerint.

Michael Fraser korábban maga is profi betörő volt, mára azonban jó útra tért, és tudását a potenciális áldozatok szolgálatába állítja: biztonsági tanácsadóként dolgozik, emellett műsort is vezet Beat the Burglar - Győzd le a betörőt - címmel, melyben előre egyeztetve tör be a szereplőnek jelentkezők otthonába, feltárva, melyek annak leggyengébb pontjai, és mire kellene jobban figyelniük.

Fraser szerint mindenkinek csak annyira erős a háza, amennyire az a ház leggyengébb pontja, érdemes ezért elsősorban a védelmi vonal megerősítésére figyelni, léteznek azonban olyan tényezők, amelyek szinte biztos, hogy távol tartják a betörőket, mint ahogy olyanok is, amelyek mágnesként vonzzák őket. Többek között erről is beszélt hónap elején a The Sun című lapnak.

Öt dolog, ami sokat segíthet:
Michael Fraser szerint léteznek bizonyos tárgyak, illetve jelek, melyek észlelése után a betörők vélhetően továbbállnak, ugyanis a könnyebb célpontokat részesítik előnyben, és nem bajlódnak feleslegesen, húzva az időt és kockáztatva a lebukás veszélyét.

Ilyen, ha bármiféle riasztót látnak, ha már messziről felmérik, hogy komoly, több ponton záródó, modern ajtóval van dolguk, de hasonló hatása van a kamerának és a mozgásérzékelő lámpának, csakúgy, mint bármilyen feliratnak, ami a ház folyamatos megfigyelésére és biztonsági rendszerére utal.

Néhány plusz jó tanács
Fraser számos olyan jó tanáccsal is szolgál, melyre sokan talán nem is gondolnának. Ilyen például a jelzése annak, vannak-e háziállatok, például harapós kutya a házban. Bár könnyen lehet, hogy egy jó házőrző elrettenti a betörőt, ennek ellenkezője is igaz lehet, ugyanis a jelzés arra utalhat számára, hogy a házban nincs mozgásérzékelős riasztó, mivel az állatok folyamatos mozgásban vannak.

Felhívja a figyelmet a macska-, illetve kutyaajtó hátrányaira is, csakúgy, mint a postának szolgáló nyílásra az ajtón, javaslata szerint ezeket nagyon fontos biztonságossá tenni, miután valaki elhagyja a házat - akár ráccsal, bár állatok ki- és bejárása esetén ez nem is oldható meg -, hiába nem fér ugyanis be rajtuk egy ember, alkalmasak speciális eszközökkel való benyúlásra.

Azt talán mondani sem kell, milyen fontos a postaládák ürítése és az ablakok bezárása, Fraser szerint viszont az is fontos lehet, mennyire van például karbantartva a kert, egy zegzugos, bozótos, limlomokkal telepakolt udvar ugyanis megkönnyíti az elrejtőzést.

Bent a házban az értékek mellett tanácsa szerint érdemes a nagyobb táskákat, bőröndöket is elzárva tartani, ezek ugyanis megkönnyítik a betörők számára a pakolást és az értékek eltávolítását a lakásból. Azt javasolja, mindenféle kulcsot szigorúan el kell zárni a lakásban, főleg, ha még fel is vannak címkézve.

Fraser óva int attól, hogy az internetes eladások során valaki részletes fotókat töltsön fel otthonáról és drága eszközeiről, mint ahogy attól is, hogy magát bőröndökkel körbevéve, hosszasan a taxira várjon a lakás vagy ház előtt.

Tapasztalatai szerint a betörők a maguk után hagyott rendetlenséggel sokszor az eltűnt tárgyakról szeretnék elterelni a figyelmet, ezért fontos résen lenni, esetleg előzetesen fényképeket is készíteni a lakásról, az értékekről. Mindemellett arra is felhívja a figyelmet, hogy egy már megtörtént betörés után nem kevésbé, hanem még inkább fontos a védekezés: ha ugyanis egyszer kiraboltak, az nem jelenti, hogy nem fognak újra, sőt, arra utal, hogy azt ugyanúgy, bármikor könnyen megtehetik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Hasznos tippek a koleszterinszint csökkentéséért
  2017-04-27 07:28:33, csütörtök
 
  A megfelelő táplálkozás és a testmozgás segít a koleszterinszint normalizálásában. Ezek az első lépések nemcsak a megelőzésben, de a kezelés során is.

A koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek nem helyettesítik az egészséges életmódot és táplálkozást, sem az egészséges életmód és táplálkozás nem helyettesíti az orvos által elrendelt gyógyszeres kezelést.

A szív- és érrendszeri betegségek vezető halálokokként szerepelnek a fejlett társadalmakban. Ennek nem kellene így lennie, hiszen a szív- és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető lenne.

A szív- és érrendszeri betegségeknek több rizikófaktora ismert, ezek között léteznek befolyásolható és nem befolyásolható faktorok. A koleszterinszint a befolyásolható tényezők közé tartozik.

A megelőzés egyik módja a vér koleszterin szintjének alacsony értéken tartása. A magas koleszterin szívkoszorúér-meszesedéshez, szívinfarktushoz és stroke-koz vezethet. Az első és legfontosabb tényező ennek elkerülésében az egészséges életmód, ezzel nemcsak a koleszterinszintünket tarthatjuk egészséges értéken, de vérnyomásunkat, testsúlyunkat, vércukrunkat, vérzsírunkat is.

Az étrend a megelőzés alappillére ZSÍRBEVITEL. Az étrendben alacsony legyen a zsírbevitel, különösen vonatkozik ez a telített zsírokra. A napi kalória-bevitelt tekintve a zsírfogyasztás ne haladja meg a 30 százalékot.
A leghasznosabb ételek:
Van néhány olyan étel, melyek jótékony hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre, segítenek a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint elleni küzdelemben, ezek fogyasztását részesítsük előnyben:
- brokkoli,
- hal és halolaj,
- zöld leveles zöldségek,
- citrusfélék,
- sárgarépa,
- rostdús ételek,
- gabonaőrlemények.


Bevásárlókosarunk. A tudatos táplálkozásnak része a tudatos vásárlás. Szánjunk időt arra, hogy elolvassuk a termékek címkéjét még a vásárlás előtt, lehetőleg késztermékeket ritkán vásároljunk, inkább magunk készítsük el az ételt.
- Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér.
- Gabonaőrlemény a rostok fedezésére.
- Rizs, lehetőleg barnarizs.
- Gyümölcs, szárított vagy fagyasztott is lehet, ha nincs friss, de a friss gyümölcsnek a legmagasabb a nyomelem- és vitamintartalma.
- Zöldség, lehet szárított vagy fagyasztott is, de a legjobb választás a friss zöldség.
- Ásványvíz vagy cukor, és tartósítószer hozzáadása nélkül készült 100%-os gyümölcslé.
- Alacsony zsírtartalmú tej.
- Sovány sajt.
- Sovány joghurt.
- Bőr nélküli szárnyas hús.
- Hal. Jó minőségű margarin.
- Jó minőségű növényi olaj magas hőfokon való sütéshez, pl. napraforgó, repce. Extra szűz olívaolaj salátákhoz, sütéshez az olíva olaj nem javasolt.

A rendszeres testmozgás csökkenti a rizikót

A sportolás javítja az állóképességet, a szív- és érrendszeri státust, csökkenti az elhízás, a cukorbetegség és számos anyagcsere-betegség kialakulásának rizikóját.

Óvatosan szabad azonban elkezdeni a sportolást, mert a hirtelen elkezdett testedzés hatalmas terhelést jelent a szívre, az ízületekre és az izmokra. A rendszeres testmozgás ezek ellenére mindenkinek javasolt.

A nem megerőltető tempójú gyaloglás alkalmasabb lehet a kezdeti hónapokban. A pulzusszámot jelentősen emelő gyakorlatok (például futás, úszás, aerobic) nem javasoltak addig, míg a szervezet nem szokott hozzá a rendszeres sporthoz.

Az ideális testsúly eléréséhez is sokkal alkalmasabb a napi rendszerességgel végzett kevésbé megerőltető mozgás (pl. közepes tempójú séta), mint heti 2-3 alkalommal végzett edzőtermi edzés.

Forrás : [link]http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogyokura/3443/tippek-a-koleszterinszint-csok kenteseert
[/link]
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 796
  • e Hét: 2779
  • e Hónap: 16528
  • e Év: 221229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.