Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Pécsi Sándor: Élj a mának Soha ne fojtsd vissza érzéseid
  2017-04-05 20:23:29, szerda
 
  Pécsi Sándor: Élj a mának

Soha ne fojtsd vissza érzéseid
mert elégsz egészen
soha ne bánd tetteid
mert a sors kifürkészhetetlen
soha ne felejtsd el álmaid
hisz azok oly szépek
soha ne hessegesd el vágyaid
hisz azok nélkül nincs élet
soha ne keseregj a múlt miatt
azt már nem változtathatod meg
soha ne hajszold magad
a jövőd már megírták előre
soha ne érezd hogy minden értelmetlen
mert így elveszíted szem elől a szépséget
soha ne gondold hogy minden felesleges
mert egy kicsit fájdalmas az élet
ezért használd ki minden percét
hogy meg ne bánjad
hogy soha nem éltél
ezért élj a mának!


 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Üdvözöllek!
  2017-04-05 20:09:46, szerda
 
 





 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
A természet az egyedüli
  2017-04-05 20:00:12, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Fehércsokoládés-málnás pite
  2017-04-05 19:57:00, szerda
 
  Fehércsokoládés-málnás pite

Hozzávalók:

20 dkg liszt + a formához
5 dkg porcukor
10 dkg vaj + a formához

1,25 dl habtejszín
1 db tojássárgája
szárazbab
A töltelékhez:
10 dkg hámozott mandula
3 db tojás
50 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
25 dkg málna
10 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:

A tésztához dolgozzuk össze a lisztet a porcukorral, a vajjal, a tejszínnel, a tojássárgájával és egy csipet sóval, majd hagyjuk szobahőmérsékleten 15 percig pihenni.


Ezután nyújtsuk téglalap alakúra, és fektessük vajjal kikent, liszttel meghintett formába úgy, hogy pereme is legyen. Helyezzünk rá alufóliát, és szórjunk rá néhány marék szárazbabot, hogy ne tudjon megemelkedni. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre, majd emeljük ki belőle az alufóliát, és süssük további 10 percig.

Közben a töltelékhez válasszuk szét a tojásokat. Két sárgáját keverjünk össze a mascarponéval, a porcukorral és az összetört mandulával, majd forgassuk bele a fehérjékből vert kemény habot. Adjuk hozzá a megtisztított málnát és a kis darabokra tört csokoládét is. Simítsuk a krémet a tésztára, és süssük 160 fokon kb. 30 percig.
 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Törjük meg ezt a szokást!
  2017-04-05 19:35:21, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Ha igazán szeretsz táncolni
  2017-04-05 19:30:24, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tánc  
Az ember csak a...
  2017-04-05 19:26:08, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Szép tavaszi napokat!
  2017-04-05 18:31:06, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tavasz  
Új rügy s új fű, és újra mondhatom és örvendezve mondhatom
  2017-04-05 16:05:04, szerda
 
 

Új rügy s új fű, és újra mondhatom
és örvendezve mondhatom, hogy élek.
Kékes vihar-fekete alapon
a cseresznyefa-gömbök habfehérek.

Áprily Lajos /Tavaszi pillanat


 
 
0 komment , kategória:  Tavasz  
Orosz krém torta
  2017-04-05 09:03:32, szerda
 
 

HOZZÁVALÓK
Hozzávalók egy 27 cm-es tortához:
A piskótához:
10 db tojás
20 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl tej
5 dkg vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor
5 dkg vaníliás cukor
4 dl növényi tejszín
2 dl habtejszín
1 csomag zselatin
1 doboz őszibarackbefőtt
A díszítéshez:
tejszínhab
őszibarack szeletelve

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A piskótához a lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, és óvatosan a fehérjéhez adjuk. Apránként hozzákeverjük az átszitált lisztet, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ha megsült a piskóta, a formát körbevágjuk, levesszük a karikát és a forma alját is. A tortánkat kihűlés után 3 lapba vágjuk.

A krémhez a tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingport, és hagyjuk kihűlni. A zselatint 1 deci vízben felforraljuk /mikróban vagy gőzfürdőn, hogy ne égjen le/.

A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot botmixerrel átkeverjük, és a kihűlt, de még folyós zselatinnal együtt a tejszínhabhoz adjuk.

Az őszibarackbefőttet leszűrjük, 3-4 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit apró kockákra vágjuk.

Az alsó piskótalapot megkenjük a krém harmadával és megszórjuk az összevágott barack felével. Rátesszük a második lapot, megkenjük krémmel, és rászórjuk a maradék barackot. Ráhelyezzük a felső lapot és lekenjük a tetejét és körben az oldalát a maradék krémmel.

Külön felvert tejszínhabbal és őszibarackszeletekkel díszítettem. Jó étvágyat kívánok hozzá!



 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 527 db bejegyzés
e év: 5773 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1993
  • e Hét: 7650
  • e Hónap: 47262
  • e Év: 276199
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.