|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 16
|
|
|
|
2017-04-05 20:23:29, szerda
|
|
|
Pécsi Sándor: Élj a mának
Soha ne fojtsd vissza érzéseid
mert elégsz egészen
soha ne bánd tetteid
mert a sors kifürkészhetetlen
soha ne felejtsd el álmaid
hisz azok oly szépek
soha ne hessegesd el vágyaid
hisz azok nélkül nincs élet
soha ne keseregj a múlt miatt
azt már nem változtathatod meg
soha ne hajszold magad
a jövőd már megírták előre
soha ne érezd hogy minden értelmetlen
mert így elveszíted szem elől a szépséget
soha ne gondold hogy minden felesleges
mert egy kicsit fájdalmas az élet
ezért használd ki minden percét
hogy meg ne bánjad
hogy soha nem éltél
ezért élj a mának!
|
|
|
0 komment
, kategória: FÓKUSZBAN "A NŐ" |
|
|
|
|
|
2017-04-05 19:57:00, szerda
|
|
|
Fehércsokoládés-málnás pite
Hozzávalók:
20 dkg liszt + a formához
5 dkg porcukor
10 dkg vaj + a formához
só
1,25 dl habtejszín
1 db tojássárgája
szárazbab
A töltelékhez:
10 dkg hámozott mandula
3 db tojás
50 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
25 dkg málna
10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
A tésztához dolgozzuk össze a lisztet a porcukorral, a vajjal, a tejszínnel, a tojássárgájával és egy csipet sóval, majd hagyjuk szobahőmérsékleten 15 percig pihenni.
Ezután nyújtsuk téglalap alakúra, és fektessük vajjal kikent, liszttel meghintett formába úgy, hogy pereme is legyen. Helyezzünk rá alufóliát, és szórjunk rá néhány marék szárazbabot, hogy ne tudjon megemelkedni. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre, majd emeljük ki belőle az alufóliát, és süssük további 10 percig.
Közben a töltelékhez válasszuk szét a tojásokat. Két sárgáját keverjünk össze a mascarponéval, a porcukorral és az összetört mandulával, majd forgassuk bele a fehérjékből vert kemény habot. Adjuk hozzá a megtisztított málnát és a kis darabokra tört csokoládét is. Simítsuk a krémet a tésztára, és süssük 160 fokon kb. 30 percig. |
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2017-04-05 16:05:04, szerda
|
|
|
Új rügy s új fű, és újra mondhatom
és örvendezve mondhatom, hogy élek.
Kékes vihar-fekete alapon
a cseresznyefa-gömbök habfehérek.
Áprily Lajos /Tavaszi pillanat
|
|
|
0 komment
, kategória: Tavasz |
|
|
|
|
|
2017-04-05 09:03:32, szerda
|
|
|
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók egy 27 cm-es tortához:
A piskótához:
10 db tojás
20 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl tej
5 dkg vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor
5 dkg vaníliás cukor
4 dl növényi tejszín
2 dl habtejszín
1 csomag zselatin
1 doboz őszibarackbefőtt
A díszítéshez:
tejszínhab
őszibarack szeletelve
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A piskótához a lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, és óvatosan a fehérjéhez adjuk. Apránként hozzákeverjük az átszitált lisztet, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ha megsült a piskóta, a formát körbevágjuk, levesszük a karikát és a forma alját is. A tortánkat kihűlés után 3 lapba vágjuk.
A krémhez a tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingport, és hagyjuk kihűlni. A zselatint 1 deci vízben felforraljuk /mikróban vagy gőzfürdőn, hogy ne égjen le/.
A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot botmixerrel átkeverjük, és a kihűlt, de még folyós zselatinnal együtt a tejszínhabhoz adjuk.
Az őszibarackbefőttet leszűrjük, 3-4 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit apró kockákra vágjuk.
Az alsó piskótalapot megkenjük a krém harmadával és megszórjuk az összevágott barack felével. Rátesszük a második lapot, megkenjük krémmel, és rászórjuk a maradék barackot. Ráhelyezzük a felső lapot és lekenjük a tetejét és körben az oldalát a maradék krémmel.
Külön felvert tejszínhabbal és őszibarackszeletekkel díszítettem. Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 16
|
|
|
|
2017. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
527 db bejegyzés |
e év: |
5773 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1993
- e Hét: 7650
- e Hónap: 47262
- e Év: 276199
|
|
|