|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2017-04-06 21:57:15, csütörtök
|
|
|
Vacsorára nagyon finom és könnyen elkészíthető , könnyen emészthető ételreceptet hoztam
Gyorsan és könnyen elkészíthető ételről van szó , ami a csirkecomb és a csirkemell sózásával és párolásával kezdődik , és amíg a csirke párolódik addig az alapanyagokat megpucoljuk és gyaluljuk vagy szeleteljük .
Hozzávalók jégsaláta , paprika ,lilakáposzta ,paradicsom , zellergyökér , ezeket legyaluljuk , vagy apróra vágjuk a saláta leveleit apróra tépjük , egy keverőtálba tesszük megszórjuk sóval , borssal , meglocsoljuk citromlével csepegtetünk rá egy evőkanál olíva olajat jól elkeverjük hozzáadjuk a megpuhult és szeletelt csirkehúst és tálaljuk , én még szórtam rá egy kevés vörös áfonyát is .Jó étvágyat |
|
|
0 komment
, kategória: vacsorára reggelire |
|
|
|
|
|
2017-04-06 21:53:56, csütörtök
|
|
|
Nálunk nagy kedvenc ,aránylag gyorsan elkészíthető , de nagyon finom tud lenni :)
Recept .
Hozzávalók :
- 3 fej fokhagyma
- 2 szál murok
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 5-6 szál kapor
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 5-6 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- só ,bors , pirospaprika
- Személyenként 2 tojás
Elkészítése : Egy fazékba tesszük az olajat , majd az apróra vágott hagymát rátesszük és kezdjük dinsztelni , addig megpucoljuk a zöldségeket a fokhagymát , a zöldségeket belereszeljük a félig megdinsztelődött hagymához , ráreszeljük a fokhagymát szórunk rá kevés sót és hagyjuk együtt dinsztelődni 5-6 percet ekkor feltöltjük 2,5 liter vízzel majd fedő alatt főzzük amíg a zöldségek meg nem főnek ez kb. 25 perc ekkor az apróra vágott kaprot beletesszük és hagyjuk még 5 percet főni .Közben a két kanál lisztet simára keverünk egy csipetnyi pirospaprikával egy kevés tejjel és egy tojás sárgájával ,majd kevergetve hozzátöltjük a tejet azaz eresztéket készítünk .Az eresztékhez hozzámerünk a levesből apránként adagolva és elkeverve hogy ne csapódjon ki majd hozzátöltjük a leveshez amit sózunk borsozunk és ecettel ízlés szerint savanyítunk .
A tojásokat egy másik edénybe sós ecetes ( 1 liter vízhez egy kávéskanál só egy evőkanál ecet ) gyöngyöző de nem lobogó vízbe ütjük és amikor kifehéredtek átszedjük a levesbe majd forrón tálaljuk .Székely kukta |
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2017-04-06 21:33:13, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 3 nagyobb sárgarépa, 3 nagyobb petrezselyemgyökér, 2 paradicsom, 1 nagyobb zöldpaprika,3 evőkanál olivaolaj, 2 db tojás, só, petrezselyemzöld, kakukkfű, Piros arany
A pulykamell szeleteket jól kiverjük, sóval, kakukkfűvel jól bedörzsöljük. A sárgarépát, a gyökeret, paradicsomot, zöldpaprikát apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a nyers tojással, finomra vágott petrezselyemmel. Megsózzuk, és a húsra kenjük. A húst összetekerjük és megtűzzük. A hústekercset olajon, pici apróra vágott vöröshagymával együtt átsütjük, megkenjük Piros Arany krémmel, és kevés vízben, fedő alatt puhára pároljuk. Sült burgonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
eletrecepte,blogspot.hu |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2017-04-06 21:31:01, csütörtök
|
|
|
FŰSZERES LENCSEPÁSTÉTOM
Hozzávalók: 30 dkg lencse beáztatva, 1 nagy fej vöröshagyma,olivaolaj, 1 babérlevél, 1 db szegfűszeg, 5 gerezd fokhagyma, citromhéj, rozmaring, majoránna, kakukkfű
A lencsét annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük. Egy serpenyőben kevés olivaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a néhány gerezd zúzott fokhagymával együtt. Ha megpirult, citromhéjat reszelünk hozzá, rozmaringot, majoránnát, kevés kakukkfüvet adunk hozzá és továbbpirítjuk. Végül a főtt lencsét, és a lepirított fűszeres hagymát turmixban összedolgozzuk - kenyérre kenve, nagyon finom.
eletreceptek.blogspot.hu |
|
|
0 komment
, kategória: vacsorára reggelire |
|
|
|
|
|
2017-04-06 21:20:50, csütörtök
|
|
|
ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS : Gyöngytyúkleves
Hozzávalók: 2 gyöngytyúk, 50 dkg tisztított leveszöldség, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 vöröshagyma, 2 csomó petrezselyemzöldje, egész bors, só. A daragaluskához: 20 dkg búzadara, 3 tojás, só, víz
A gyöngytyúkot földaraboljuk, hidegvízben föltesszük főni. Ha felforrt, bele tesszük a zöldségeket, a borsot, a sót, Lassan, gyöngyöző forrással - kb. 2-3 óra alatt - készre főzzük. Ha a hús megpuhult, levesszük a tűzről, és a kész levest tálban, húsával (esetleg a benne főtt zöldségekkel) tálaljuk. Betétnek daragaluskát teszünk bele. |
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2017-04-06 21:19:31, csütörtök
|
|
|
Spenóttal töltött csirkecomb
Sziasztok . Egy finom tavaszi ételreceptet szeretnék veletek megosztani :)
Hozzávalók :
- személyenként 1 db alsó felső comb egyben kicsontozva
- spenót apróra vágva
- kaliforniai paprika
- 1 liternyi húsleves alap lé
- 2 fej hagyma
- 3-4 cikk fokhagyma
- olaj
- só , bors
A panírhoz :
- liszt ,tojás , zsemlemorzsa
Elkészítés
A kicsontozott combokat sózzuk borsozzuk , tört fokhagymával bedörzsöljük majd megtöltjük az enyhén sózott spenóttal a , darabokra vágott paprikával , és felcsavarjuk , hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük hogy ne bomoljanak szét .Berakjuk egy edénybe és rátöltjük a levest majd fedő alatt takarékon főzzük amíg a hús meg nem puhul .Ekkor kiszedjük a húsokat a léből lecsepegtetjük és hagyjuk hűlni . Ezután panírozzuk , és bő forró olajban arany barnára sütjük . Közben köretet készítünk : - a kagylótésztát megfőzzük és leszűrjük , majd e mellé készítünk egy finom petrezselymes hagyma mártást .2 fej hagymát apróra vágunk és két evőkanál olajban picit megsózva odatesszük dinsztelődni , amikor már szinte kész akkor adjuk hozzá az apróra vágott maroknyi petrezselyem zöldet , 1 púpozott evőkanál lisztet .Az egészet jól összekeverjük majd adunk hozzá annyi húslevest amibe a csirke főtt amíg egy sima mártást nem kapunk .A végén frissen csavart citrom levével savanyítjuk ízlés szerint majd együtt tálaljuk a csirkecombokkal és a körítéssel .
szákely kukta receptje |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2017. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
69 db bejegyzés |
e év: |
473 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2294
- e Hét: 5161
- e Hónap: 11533
- e Év: 62324
|
|
|