|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-04-07 21:44:30, péntek
|
|
|
10 dkg zöldborsó
1 sárgarépa
1 karalábé
1 közepes karfiol
2 ek. olívaolaj
só
petrezselyemzöld
a gombamártáshoz:
20 dkg gomba
2 újhagyma
1 dl tejszín
2 ek. olívaolaj
1 ek. liszt
citromlé (ízlés szerint elhagyható)
só, őrölt fehérbors
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt sajt
Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és puhára pároljuk. Ezután a liszttel megszórjuk, hozzákeverjük a tejszínt és kis lángon kb. 10 percig főzzük.
Ha elkészült, sóval, citromlével, borssal, összevágott petrezselyemmel ízesítjük és félretesszük.
A borsót és a kis darabokra vágott többi zöldséget az olajon néhányszor átforgatjuk, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és kevés vízzel puhára főzzük. A főzőlevet leöntjük és olajjal kikent négyszögletes tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a gombamártást. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd. Adhatjuk natúr húsok mellé, de friss kenyérrel önálló ételként is ízletes. |
|
|
0 komment
, kategória: Böjtös ételek (húsmente) |
|
|
|
|
|
2017-04-07 21:39:27, péntek
|
|
|
25 dkg zöldhüvelyű zsenge bab (lehet konzerv is)
10-12 szelet bacon
olívaolaj
A megtisztított egész babot enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. 4-5 szálat összefogunk és baconne1 körbetekerjük. Kiolajozott, négyszögletes jénaiba rakjuk és sütőben közepes lángon 10-15 percig sütjük. Natúr sült húsok finom körete, de pirítóssal önmagában is finom. |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2017-04-07 21:36:50, péntek
|
|
|
50 dkg zöldbab
30 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 paradicsom
15 dkg reszelt sajt
olívaolaj
1 tojás
1 erős paprika
1,5 dl vörösbor
2 kk. fahéj
1 kk. fűszerkeverék
csipetnyi kakukkfű
zsemlemorzsa, só
A megtisztított, 2-3 centis darabokra vágott babot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, beletesszük a húst, sózzuk, hozzáöntjük a vörösbort és addig pároljuk, amíg a leve elfőtt. Hagyjuk kicsit kihűlni, beleütjük a tojást, hozzákeverjük a fűszereket, ha kell, utánasózzuk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, az alját kevés zsemlemorzsával megszórjuk, belerakjuk a bab felét, beterítjük a karikára vágott paradicsommal és paprikával. Ráhalmozzuk a húst, majd a bab másik fele és a paradicsom következik. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával, és a tetejére kerül a sajt. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-40 percig sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2017-04-07 21:34:48, péntek
|
|
|
25-30 dkg zöldbab
olívaolaj
20 szem fekete olajbogyó
1 gerezd zúzott fokhagyma
ecet, só, bors
2 ek. vágott snidling
2 paradicsom
A megtisztított, 2-3 centis darabokra vágott zöldbabot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. A paradicsomot kockára vágjuk és összekeverjük a babbal. Az olajból, ecetből és a fűszerekből salátaöntetet készítünk, összekeverjük a zöldségekkel, rászórjuk a snidlinget és az olajbogyót. Pirítós kenyérrel nagyon finom. |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2017-04-07 10:05:07, péntek
|
|
|
Adjon Isten Jó reggelt mindenkinek
Add, Uram, hogy megnyíljak előtted most,
hogy magam mögött hagyom a világ gondjait.
Tölts fel békéddel, szereteteddel. |
|
|
0 komment
, kategória: Jó reggelt |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
69 db bejegyzés |
e év: |
473 db bejegyzés |
Összes: |
8763 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (65)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (93)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 382
- e Hét: 555
- e Hónap: 3304
- e Év: 41052
|
|
|