Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Céklás tócsni
  2017-04-07 23:47:48, péntek
 
  Céklás tócsni

Hozzávalók

1 kg burgonya
50 dkg cékla
kis darab torma

frissen őrölt bors
köménymag
2 db tojás
5 dkg liszt
olaj a sütéshez

Elkészítés

A meghámozott burgonyát, céklát és tormát lereszeljük. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, majd beledolgozzuk a tojást és a lisztet. A masszából kis lepényeket formázunk.
Serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat. A tócsnikat mindkét oldalon megsütjük, majd rácsra szedjük vagy papírtörlőn hagyjuk lecsepegni.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Citrompite habcsókkal
  2017-04-07 23:44:58, péntek
 
  Citrompite habcsókkal

Hozzávalók

A pitetésztához:
34 dkg liszt
1 tk só
2 ek cukor
22,5 dkg vaj
A sütéshez:
szárazbab

A töltelékhez:
24 dkg cukor
4 dkg kukoricakeményítő

4 db tojássárgája
1,2 dl friss citromlé
1 db citrom reszelt héja
4 dkg vaj

A habcsókhoz:
3 db tojásfehérje
15 dkg cukor

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat úgy, hogy nagyobb vajdarabok is maradjanak benne. Kis részletekben hozzáadunk legfeljebb 2-3 ek jéghideg vizet, éppen csak annyit, hogy összeálljon a tészta. Korongot formázunk belőle, folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
Az előkészített pitetésztát kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk ki. Kibélelünk vele egy piteformát, a kilógó tésztaszéleket levágjuk, majd a formát a fagyasztóba tesszük 15 percre.
A tésztára alufóliát fektetünk, megtöltjük szárazbabbal, és így sütjük 200 fokon 15 percig. Ezután levesszük a tésztáról a babot a fóliával együtt, villával megszurkáljuk az alját, és 190 fokon még 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
5 dl vízbe tesszük a cukrot, a kukoricakeményítőt és egy csipet sót. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és a frissen facsart citromlevet, majd belereszeljük a citrom héját. Közepes hőfokon főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg besűrűsödik, majd hozzákeverjük a vajat, és a formába töltjük. Folpakkal letakarjuk, és lehűtjük.
A habcsókhoz lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot verünk. Habzsákba töltjük, és a pite tetejére nyomjuk, majd a sütőbe tesszük, és grill fokozaton, 200 fokon aranybarnára pirítjuk.





Édesem - Márk Szonja recept

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Gnocchi pórés húsraguval
  2017-04-07 23:40:51, péntek
 
  Gnocchi pórés húsraguval

Hozzávalók

50 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
1 db póréhagyma
4 dl tej
1 dl cukrozatlan habtejszín
5 dkg sajt
50 dkg konyhakész gnocchi
1/2 csokor petrezselyem
1 ek olaj

bors
1 ek liszt
1 ek vaj

Elkészítés

Felhevítjük az olajat, és kevergetve fehéredésig pirítjuk rajta a darált húst. Sózzuk, borsozzuk , és hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott, majd gyűrűire bontott pórét. Meghintjük liszttel, és 1-2 percig pirítjuk. Ezután kis adagokban, állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet a tejszínnel együtt, és közepes lángon 5 percig főzzük, végül beleforgatjuk a lereszelt sajt felét.
Felforrósítjuk a vajat, és kb. 5 percig pirítjuk rajta gnocchit, majd összeforgatjuk a húsos raguval. A maradék sajttal, és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Medvehagymás burgonyakrémleves
  2017-04-07 23:37:59, péntek
 
  Medvehagymás burgonyakrémleves

Hozzávalók

50 dkg burgonya
1 nagy csokor medvehagyma
6 dl zöldségalaplé

frissen őrölt bors
2 ek pirított napraforgómag (a tálaláshoz)
1 ek dióolaj (a tálaláshoz)


Elkészítés

A burgonyát megtisztítjuk és meghámozzuk, majd felkockázzuk. Egy fazékban feltesszük főni az alaplével felöntve.
Felforraljuk, majd addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, ekkor elzárjuk alatta a tüzet és egy botmixer segítségével krémesre pürésítjük, majd hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, és azzal is pépesítjük. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
Forrón tálaljuk, a tetejére csorgatunk egy kevés dióolajat, és megszórjuk frissen pirított napraforgómaggal.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Melegedés várható egészen keddig
  2017-04-07 23:32:28, péntek
 
  Melegedés várható egészen keddig





Hétvégén fokozatosan melegszik az idő, több lesz a napsütés és csapadék is csak elvétve várható.

A mai nap folyamán folytatódik a szeles, hűvös időjárás, többnyire borult lesz az ég, sokfelé kialakulhat gyenge eső, kisebb zápor. A hőmérsékleti maximum értékek 8-14 fok körül alakulnak.

Szombaton még nagyrészt felhős időre és élénk északnyugati szélre számíthatunk, a hajnali minimumok 2 és 8, a délutáni maximumok azonban már 13 és 18 fok között várhatóak. Jelentéktelen mennyiségű csapadék elszórtan előfordulhat.
Vasárnap tisztább lesz az ég, a reggeli hőmérsékletek emiatt még igen alacsonynak, 1-7 foknak ígérkeznek. Napközben folytatódik a melegedés, gyengén, közepesen felhős lesz az égbolt,

hosszabb időszakokra kisüt majd a nap.

Csapadékra nem kell számítani, és a szél is veszít erejéből. Délután 17-22 fok is lehet.




Hódos Tamás fotója, köszönjük!

Hétfőn tovább melegszik az idő,

már 19-23 fokot mérhetünk,

egy-egy futó zápor legfeljebb az Alpokalján fordulhat elő.

Kedden napközben azonban - a legújabb számítások szerint - egy hidegfront éri el hazánkat, záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északnyugati széllel és ismételt lehűléssel.

Borítókép: Szeva62

Írta: Szabó Bea

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 372 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1222
  • e Hét: 5803
  • e Hónap: 19708
  • e Év: 149415
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.