Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Faji hovatartozás és kegyelem
  2017-04-09 20:56:24, vasárnap
 
  "A faji előítélet nem egyéb, mint a kegyelemből való üdvösség alapelvének - az evangélium igazságának - a tagadása."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Faji hovatartozás és kegyelem
  2017-04-09 20:45:27, vasárnap
 
  "A faji büszkeség és a kulturális szűklátókörűség nem egyeztethető össze a kegyelem evangéliumával, ugyanis kölcsönösen kizárják egymást, vagyis az egyik jelenléte száműzi a másikat. Az emberi szív folyamatosan igazolni igyekszik önmagát, ezért természetesnek tekinthető, hogy ki-ki a másokénál magasabb rendűnek tekinti saját kultúráját vagy társadalmi osztályát. Az evangélium azonban megálljt parancsol ennek a természetes hajlamnak."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Prédikátor
  2017-04-09 20:31:31, vasárnap
 
  "A prédikátorok oda mennek szívesen, ahol halló fülekre találnak."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bálvány
  2017-04-09 20:28:22, vasárnap
 
  "A bennünket mozgató bálványok összetettek, sokrétűek és javarészt rejtve maradnak előlünk."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A vallás bálványai
  2017-04-09 18:57:05, vasárnap
 
  "Amikor a hitelvek igazságából, a szolgálat területén elért sikerből vagy a feddhetetlen erkölcsből bálvány lesz, az állandó belső konfliktusokhoz, arroganciához, önigazultsághoz és a másként gondolkodók elnémításához vezet."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nemzet
  2017-04-09 18:53:21, vasárnap
 
  "Ha a nemzet kerül Isten helyére, az kulturális imperializmushoz vezet."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A vallás bálványai
  2017-04-09 18:49:02, vasárnap
 
  "Az ember alapvető beállítottságából fakadóan le akarja nyűgözni erkölcsi teljesítményével Istent és az embertársait. Úgy érezzük, hogy erényes életvitelünkre tekintettel kijár nekünk Isten (és a minket körülvevő emberek) elismerése és támogatása. Még ha a szánkkal tiszteljük is Jézust, azt állítva, hogy ő a példaképünk, és ő inspirál bennünket, valójában önmagunktól és önnön erkölcsi erőfeszítéseinktől reméljük a megváltást."

- Timothy Keller
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A Szentlélekről
  2017-04-09 08:00:21, vasárnap
 
  A Szentlélekről

Az ATYA küldi el JÉZUS nevében,
övéihez az Ige által ér el,
bennük marad, a lelkükben lakik...
Nem kézrátétel által adatik!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Mert meg vagyok győződve..."
  2017-04-09 07:58:19, vasárnap
 
  ,,Mert meg vagyok győződve, hogy...sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban." (Róma 8:39).



Az apostol szélességről, hosszúságról, mélységről és magasságról beszél, hogy ezekkel rámutasson Isten irgalmára és kegyelmére, mely Krisztusban van.
Vannak magas és alacsony dolgok, melyek Isten gyermekeit kínozzák. Olvasunk arról, hogy Nóé napjaiban óriások voltak a Földön. Ők voltak a magasságok, melyek Nóé ellen támadtak. Abban az időben is, amikor kémeket küldtek Izráel fiai a Kánaán földjére, voltak ilyen óriások, ilyen magasságok. Olyan magasak voltak, mint a cédrusok és olyan erősek, mint a tölgyek. Félelemmel töltötték el a kémeket; Anák fiaival szemben csak olyanoknak látszottak, mint a sáskák. Ezek a magasságok tehát elbátortalanították őket.
Ezenfelül ezek az emberek erős és magas városokban laktak, hogy távol tartsák hazájuktól Izráelt. ,,Csakhogy erős az a nép, amely lakja azt a földet, és a városok is erősítve vannak, és felette nagyok; sőt még Anák fiait is láttuk ott" (4Móz 13:29), így beszéltek a kémek visszatérésükkor a népnek. Mindezek nagyon megrémítették őket.
Gondolj csak Góliát érkezésére, amikor Saul és az izráeliták csatarendbe álltak a filiszteusok seregével szemben. Hogy megbénította ez őket.
Így van ez még ma is. Ezek az óriások és magas falak akadályozzák Isten gyermekeit, mivel elzárják előttük a hazájukba, a mennyei Kánaánba vezető utat. De, hogy erősítsen bennünket ezekkel a magasságokkal szemben, Istennek is van magassága. Magasabbá tette Fiát a földi királyoknál. Igéjét is az örökkévalóságban a mennyben helyezte el. Ezért nem félt Pál sem magasságtól, sem jelenvalóktól, sem következendőktől.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A bátorítás szolgálata
  2017-04-09 07:55:49, vasárnap
 
  A BÁTORÍTÁS SZOLGÁLATA

BIBLIAI OLVASMÁNY: 1SÁMUEL 20,1-4; APCSEL 11,19-26

TEKINTS VISSZA! Az egész Biblia legizgalmasabb és legérdekesebb történetei közt tarthatjuk számon Illés és Elizeus történeteit. Elizeus akkor lép színre, amikor az idős próféta életének nyomorúságos időszakát a barátság és bátorítás fényével kell beragyogni.
A Királyok első könyvének 19. fejezete megörökíti a kármel-hegyi összecsapást Isten és a Baál között. Illés a Baál 450 papjával áll szemben: végső összecsapás ez, ami véget vet minden összecsapásnak. És Isten csodás hatalma minden kétséget kizáró módon nyilvánul meg!
A hihetetlen jelenet után Illés esőért imádkozott a három és fél éves szárazság után, és Isten válaszolt, holott egy felhőt sem lehetett látni az égen.
Mégis, amikor Illés meghallotta, hogy Izráel ördögi királynője, Jezábel elhatározta, hogy megöli őt, félelem és teljes csüggedés vett erőt rajta. Kifáradt és elcsüggedt, s azért könyörgött, hogy Isten vessen véget az életének.
Ekkor parancsolta Isten Illésnek, hogy keresse meg és kenje fel Elizeust, mint társát, és mint prófétai tisztének örökösét. Tíz éven át, míg Illés Isten jelenlétébe nem vitetett, Elizeus segédjeként és barátjaként szolgálta az idős prófétát. Aztán, mint Isten szolgája, magára vette a próféta palástját.

NÉZZ FEL! * A bátorítás szolgálata gyakori téma a Bibliában. Jónátán Dávidot bátorította (1Sámuel 20,1-4). Barnabás sokakat bátorított az ősegyházban, köztük Pál apostolt is (ApCsel 11,19-26).
Téged ki bátorított? Talán egy lelkipásztor, egy hittantanár, egy iskolatárs, vagy egy barát? Egy pillanatra gondolj rájuk, majd vidd őket imádságban Isten elé! Adj hálát értük éveken át tartó szeretetteljes támogatásukért, és kérj különleges áldást az életükre - hogy megkaphassák a szükséges bátorítást, amikor nekik van szükségük rá!

HALADJ TOVÁBB! * A bátorítás szolgálata kisebb, jelentéktelenebb lelki ajándéknak vagy elhívásnak tűnhet. Talán soha nem fogsz felnőni Illés, Dávid vagy Pál magaslataihoz, de ez lényegtelen is. Láthatod, a dolog lényege az, hogy hűségesen megteszed-e, amit Isten kér tőled. Erről a hűségről kell számot adnod Krisztus ítélőszéke előtt.
Azon a különleges napon sokan, akik a világon ,,főszerepet játszanak", alázattal és hálával hátralépnek, míg mások kilépnek a homályból és mennyei dicséretet kapnak a bátorítás terén mutatott hűséges szolgálatukért. Ilyen ember lehetsz te is! Amikor szolgálni kell, légy hűséges; amikor bátorítani kell, ne késlekedj!

Hidd, hogy semmi sem túl jelentéktelen ahhoz, hogy jól csináld.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3806
  • e Hét: 12518
  • e Hónap: 24393
  • e Év: 212195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.