Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Atyafiak
  2017-05-14 20:23:39, vasárnap
 
  Atyafiak

Hat évtized baktat mögöttem,
s mind elfelé... Mennyei postát
várok, de még testvérkörökben
őriz az örökkévalóság.

Gazdag vagyok, porlepte vándor
létemre is, bármerre járnék,
atyafiak közel és távol,
akiket látni is ajándék.

Sok népe van az ÚRNAK, aki
nyitott szívvel jár s lelki szemmel,
az sohsem fog maga maradni.
- Testvért keres itt minden ember!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A gyülekezethez való tartozás
  2017-05-14 19:53:15, vasárnap
 
  A gyülekezethez való tartozás


Jóllehet minden keresztyénnek - a dolog természetéből fakadóan - tagnak kell lennie valamelyik gyülekezetben, egyházban. De senki sem kényszeríthető földi erővel - csak a saját lelkiismerete késztetheti - arra, hogy egy bizonyos gyülekezetbe járjon, vagy hogy az istentiszteletnek egy bizonyos formáját előnyben részesítse. Tudom, hogy az emberek általában úgy gondolják, hogy a születési hely határozza meg a gyülekezetet, ahova járniuk kell.
Ezek szerint, ha valaki Angliában született, akkor az úgynevezett anglikán egyházhoz kell tartoznia, és ezért Istent ezen gyülekezet által előírt módon kell dicsőítenie. Korábban nagy hévvel én magam is ezt az álláspontot vallottam. Ma már azonban több ok is, mely csillapítja buzgóságomat. Attól tartok, hogy ez a felfogás olyan nehézségekhez vezet, mellyel egyetlen gondolkodó ember sem tud megküzdeni. Az egyik ezek közül - nem a legelhanyagolhatóbb - a következő tény: a reformáció sosem szabadított volna meg minket a katolicizmustól, ha ez a szabály érvényesült volna, mert ez teljesen megakadályozza az önálló döntés jogát, pedig ez az alapja az egész reformációnak.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Örököstársai pedig Krisztusnak"
  2017-05-14 17:20:35, vasárnap
 
  ,,Örököstársai pedig Krisztusnak" (Róm 8:17)


Jogerős rendelkezés által Krisztus tulajdonát képezik az Atyának határtalan birodalmai a világegyetemben. Mint ,,mindenek örököse", Ő az egyetlen tulajdonosa az Isten által teremtett széles e világnak, és megengedte nekünk, hogy mindent sajátunknak tekintsünk és igénybe vegyünk. Erre felhatalmazott minket az örökös társakká való fogadás útján, melyet az Úr az összes választottja számára jóváhagyott. A menny aranyutcái, a gyöngykapuk, az élet folyója, a mennyei boldogság és a kimondhatatlan dicsőség, mind örök tulajdonunk a mi Urunk által. Amivel csak bír, mindazt megosztja népével. Királyi koronáját az Ő Gyülekezetének fejére helyezte, országot alapított neki és fiait királyi papságnak, királyok és papok nemzedékének nevezi. Királyi koronáját levette fejéről, hogy mi koronáztassunk meg dicsőséggel. Nem ült addig székébe, míg Ő maga helyet nem készített mindazoknak, kik itt vére által győztesekké lesznek. Lásd ez a jutalma minden egyes győzedelmeskedőnek! Krisztus trónja, koronája, jogara, palotája, kincse, öltözete, öröksége, mind a tietek! Túlszárnyal ez minden féltékenységet, önzést és kapzsiságot, melyek nem tudják elszenvedni, hogy valaki az ő birtokukban részes legyen. Krisztus annál boldogabbnak és dicsőbbnek érzi magát, ha népe is részesül dicsőségében. ,,Én a dicsőséget, melyet nékem adtál, nékik adtam." ,,Ezeket szóltam néktek, hogy az én örömöm ti bennetek maradjon és a ti örömötök teljes legyen." Atyja tetszésének mosolya kedvesebb előtte, ha az övéi is részt vesznek abban. Uralmának fensége és méltósága annál értékesebb Neki, mivel az övéi is vele tündökölnek a dicsőség fényében. Diadalainak is jobban örvend, mivel, választottai is annak alapján tudnak győzni. Gyönyörködik trónjában, mivel az övéinek is helyet ad azon. Kedve telik dicsőségének ruhájában, mert öltözetének szegélye, azokat is fedezi. Legnagyobb öröme az, hogy az övéit is beviheti örök országába.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Sebet kötöz
  2017-05-14 16:12:51, vasárnap
 
  Sebet kötöz

A keresztyén gőg megsebez,
az Agapé óv s bekötöz.
A LÉLEK által lehet ez:
Testvér vagy, várlak... Ugye jössz?

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Ekképen az Úrnak igéje erősen növekedett..."
  2017-05-14 13:04:00, vasárnap
 
  ,,Ekképen az Úrnak igéje erősen növekedik és hatalmat vesz vala." (Apostolok Cselekedetei 19:20)



,,Eredj hamar a város utcáira és szorosaira, és a szegényeket, csonkabonkákat, sántákat és vakokat hozd be" (Luk 14:21), ezt olvassuk a nagy vacsoráról szóló példázatban. A szolgákat kiküldik, hogy menjenek az utakra és ösvényekre; kényszeríteniük kell a meghívottakat, hogy jöjjenek. Minden szegényt, csonkabonkát, sántát, vakot, csavargót és útonállót kényszeríteniük kell, hogy bemenjenek, mert ha ők megmentetnek, Krisztus érdeme annál jobban tündöklik.
Ugyanezt látjuk a Krisztussal együtt megfeszített két gyilkos egyikének a megmentésében. Milyen csoda, hogy Jézus egyiküket kiválasztja, és magával viszi a dicsőségbe! Nem gondolod, hogy Jézus a keresztről lehajolhatott volna a földre, hogy olyat válasszon, aki becsületesebb, mint az a gyilkos? Kétségtelen! De akkor kegyelme nem nyilvánult volna meg ilyen mértékben. Aki olvassa, hogy egy gyilkos megmentetett, annak el kell ismernie, hogy az Isten Fia tele van kegyelemmel.
Amikor Isten Igéje eljut az ördögűzőkhöz és jövendőmondókhoz, akikről Az apostolok cselekedetei 19-ben olvasunk, és néhányuk részesül Krisztus kegyelmében. A Szentlélek azért jegyezte ezt föl, mert az az Úr dicséretét szolgálja. ,,Ekképpen az Úrnak igéje erősen növekedik és hatalmat vesz vala." Az Úr Igéje némelyeket kiragadott a Sátán karmai közül. Az Ige behatolt az ördög birodalmába; követte a Sátánt, és elvette tőle a zsákmányt. A Sátán seregének néhány vitéz hőse foglyul esett és megszöktették. Krisztus dicsőségét hirdeti ez a világ végezetéig.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Páratlan Istenünk
  2017-05-14 13:00:08, vasárnap
 
  PÁRATLAN ISTENÜNK

BIBLIAI OLVASMÁNY: DÁNIEL 4,31b-32; ZSOLTÁROK 46

TEKINTS VISSZA! * Különös, de Eszter könyve nem említi direkt módon Isten nevét. Mégis, az Eszter körüli eseményekben állandóan felfedezhetjük láthatatlan keze nyomát. Eszter megkoronázása, Mordokáj elfeledett bátor tette, Hámán sorsvetése, Eszter hívatlan megjelenése a királynál, s még folytathatnánk a felsorolást.
Csak az első hét fejezetben legalább egy tucatnyi esemény mutat rá, hogy a színfalak mögött a korlátlan, szuverén Isten munkálkodik. Annak az esélye, hogy a 12 egymást követő esemény véletlenül történjen meg: 1 a 479 millióhoz. Természetesen annak az esélye, hogy minden Isten akaratából történik, 1 az 1-hez!
Eszter könyve még inkább rámutat Isten láthatatlan szuverenitására, mint a Biblia többi könyve. A könyvet átjárja a magabiztosság érzése, hogy Isten az, aki irányít, s igazi szakértelemmel munkálkodik azon, hogy népét megőrizze a végső tragédiától.
Most, hogy a bibliaolvasásban elérkeztél eddig a pontig, tedd fel magadnak a kérdést: melyek azok az események, amelyek a legvilágosabban bizonyságot tettek számodra Isten keze munkájáról? Talán a teremtés jut az eszedbe, az özönvíz, vagy a Vörös-tenger kettéválasztása. Az élet ilyen drámai eseményeiben könnyű meglátni Istent, de hétköznapi életünkben nehezebb meglátni Isten keze munkáját.
Mindemellett Ő mégiscsak munkálkodik. Eszter könyvének éppen az az üzenete, hogy légy érzékeny Isten akaratára. Halld meg szelíd szavát! Válaszolj rá buzgalommal és hűséggel, függetlenül attól, hogy merre vezet!

NÉZZ FEL! * Isten tényleg szuverén Úr! Olvasd el a Dániel 4,31b-32-t, valamint a 46. zsoltárt, és elmélkedj imádkozó szívvel a Mindenható Isten e tulajdonságán! Dicsérd őt, hogy ő az Isten, s hogy terve van veled! Köszönd meg, hogy tervei és útjai tökéletesek, telve kegyelemmel, irgalommal és szeretettel!

HALADJ TOVÁBB! * Bizalmát szilárdan Istenbe vetve, Eszter kész volt az életét csatasorba állítani népéért. Az események forgatagában az Isten szuverenitásába vetett hite rendíthetetlen maradt.
Neked is szükséged van arra, hogy magával ragadjon Eszter könyvének ez a tanulsága? Könnyű feltételezni, hogy mi tudjuk a legjobban, hogyan kell élnünk az életünket. Isten nem olyan, hogy ránk erőszakolja az akaratát, a terveit, de jelen van az életünkben, szelíden szól hozzánk, hogy bízzuk a kezére életünket.
Ha emlékeztetőre van szükséged, hogy milyen szerepet is szánt neked Isten az élet drámájában, akkor fontold meg Isten igéjét Ézsaiás próféta könyvéből: ,,Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az Úr. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál." (Ézsaiás 55,8-9)

Isten túl hatalmas ahhoz, hogy az ember gonoszsága megingathatná.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 812 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5608
  • e Hét: 17319
  • e Hónap: 46631
  • e Év: 234433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.