Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Harangzúgásban
  2017-05-15 13:30:11, hétfő
 
  Harangzúgásban


Déli harangzúgásban
a toronyba lopakodom
s kíváncsian kérdezgetem:
ütéseid, Nagy Harang,
mit üzennek?!

A kondulások
kicsik - nagyok
mit mondanak?
igaz-e
mit hírül adnak?

Ha fából lennél
már rég tüzet kaptál volna
míg szerelmesek suttogását
hangosan búgtad,
ha tanúnak hívtak...

Ha üvegből lennél
csakhamar összetörnél,
a halál fagyos szava
reád is hatna,
s aztán az elmúlásról
ki oktatna?

Kristályból is lehetnél,
tiszta, csengő hangon
ébreszteni, hívogatni...
de ugyan melyik kristály
bírna ennyit?
türelmét vesztve
szilánkjait eresztene...

Fémből való
fordított serleg,
hangot ad hát
sok millió érzelemnek
gondolatnak - tettnek.

Reggel ébreszt, hívogat...
délben újból szól:
egyesít vagy búcsúztat...
de este, ugyan mit üzenne?

Halld csak!
...a visszhangból is értheted:
Mindenért köszönet...
Mindenért köszönet!

"hálákat adván mindenkor, mindenekért, a mi Urunknak, Jézus
Krisztusnak nevében, az Istennek és Atyának" Efézus 5,20

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az ég fölötti legelőkön
  2017-05-15 08:19:13, hétfő
 
  Az ég fölötti legelőkön


Boldog bárányok bégetnek
nem tévedünk el
Szeretet fáklyákat égetnek
mögöttünk a hegy

Összegyűjt minket a pásztor
megsimogat gyöngéden párszor
Sebeink bekötözve gyógyulnak
völgyben átélt percek elmúlnak

A bejáratnál mankók, botok árván
belül fenséges vacsora vár rám
Az örök víz kútjához találva
újból ráismerek minden elment barátra

Nevemen hívnak, indulok gyorsan
lábaim nyomán tisztaság fogan
Nincs könny, nincs csalódás. Vége.
Szelídségem vigyáz lelkemre égve

Az ég fölötti legelőkön
angyalokkal kergetőzöm
Szeretet fáklyákat égetnek
boldog bárányok bégetnek

Tornay András
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Talpig reményben
  2017-05-15 08:13:36, hétfő
 
  Talpig reményben

Ígéretével millió virágnak
az almafák talpig reményben állnak,
hódolva egy hatalmas, ősi rendnek;
helyük betöltve várnak, majd teremnek.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"...Ez által mindenki, aki hisz, megigazul"
  2017-05-15 08:10:49, hétfő
 
  ,,... Ez által mindenki, a ki hisz, megigazul." (ApCsel 13:39)Aki Krisztusban hisz, azonnali megigazulásban részesül. A hit ezt a gyümölcsöt nem később vagy lassanként hozza, hanem azonnal. Továbbá a megigazulás a hit következménye, melyben a lélek ugyanakkor részesül, amikor Krisztussal találkozik, és Őt elfogadja egyedüli Urának. Megigazultak azok, akik most Isten trónja előtt állnak? Ugyanúgy mi is. Mi épp olyan valóságosan megigazultunk, mint azok, kik fehér ruhában járnak a mennyei Jeruzsálem utcáin, és dallamos énekeiket aranyhárfák hangjaival kísérik. A kereszten függő bűnös abban a szempillantásban megigazult, amelyben hittel az Úr Jézusra pillantott. Az öreg Pál, miután évekig munkálkodott az Úr szolgálatában, nem volt igazabb, mint a lator, aki semmit sem tett az Isten országa érdekében. Ma már kedvesek vagyunk a Megváltó által, ma fel vagyunk mentve minden bűntől, ma ártatlannak vagyunk nyilvánítva Isten ítélőszéke előtt. Milyen elragadó gondolat! Van néhány fürt az Eskol-i szőlőtőkén, amit nem szedhetünk le, míg be nem megyünk a mennyei Kánaánba, de itt van egy szőlővessző, ami átnyúlik a kőfalon. Ezzel nem úgy áll a dolog, mint az ország gabonájával, amit csak akkor ehetünk, ha átmegyünk a Jordánon. Ez manna a pusztában, mindennapi táplálékunk egy része, mellyel Isten vándorlásunk ideje alatt táplál minket. Most, igen most bírjuk a megbocsátást, most elvétettek bűneink, már most Isten elfogadott minket, és úgy állunk színe előtt, mintha soha nem lettünk volna vétkesek. ,,Semmi kárhoztatásuk nincsen immár azoknak, kik a Jézus Krisztusban vannak." Ebben a pillanatban Istennek könyvében egyetlenegy bűn sincs bejegyezve az Ő népe közül valóknak a rovására. Ki vádolhatna? Nincs sem folt, sem szeplő vagy valami afféle a hívők egyikén sem. Mindnyájan teljesen igazak a világ Bírájának szemében. Ez a jelenbeli kiváltság, serkentsen fel minket a jelenbeli feladataink teljesítésére, hogy amíg életünk tart, tudnánk hű Megváltónknak szolgálni.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Hogy megmutassa a következendő időben..."
  2017-05-15 08:05:52, hétfő
 
  ,,Hogy megmutassa a következendő időben az Ő kegyelmének felséges gazdagságát." (Efézus 2:7).Az Úr Jézus neve és híre széles körben elterjedt, miután gyengéd kegyelmével sok és komoly beteget meggyógyított. A Máté 4-ben azt olvassuk: ,,És hozzávitték mindazokat, akik rosszul voltak, a különféle betegségekben és kínokban sínlődőket, ördöngösöket, holdkórosokat és gutaütötteket; és meggyógyította őket. És nagy sokaság követte őt Galileából és a Tízvárosból és Jeruzsálemből és Júdeából és a Jordánon túlról." (24. 25v). Az emberek hallottak csodás tetteiről, és bátorságot nyertek mások gyógyulásából.
Nos, amit az Úr Jézus ezekkel a külső gyógyításokkal tett, azt teszi akkor is, amikor kegyelmét és irgalmát kínálja. Elsősorban a legnagyobb bűnösöknek kínálja ezeket, hogy ezáltal másokat is felbátorítsanak, hogy Hozzá menjenek és Ő megmentse őket. Néhány textust fogok említeni, hogy azokkal rámutassak, hogy Krisztus célja az volt, hogy bátorítson és ösztönözzön, jöjjenek Hozzá, hogy kegyelmet kapjanak.
Pál azt mondja az Efézus 2-ben: ,,De az Isten gazdag lévén irgalmasságban, az Ő nagy szerelméből, mellyel minket szeretett, minket, akik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal (kegyelemből tartattatok meg). És együtt feltámasztott és együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban" (4-6.v). Miért tette ezt Isten?
,,Hogy megmutassa a következendő időkben az Ő kegyelmének felséges gazdagságát hozzánk való jóságából a Krisztus Jézusban" (7.v). Íme, Isten azzal a céllal adja kegyelmét Efézusnak, hogy a következő századokban megmutassa kegyelmének felséges gazdagságát, hogy őket és gyermekeit is Hozzá csalogassa, és részesüljenek ugyanebből a kegyelemből Krisztus Jézusban.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hámán elnyeri méltó büntetését
  2017-05-15 08:03:48, hétfő
 
  HÁMÁN ELNYERI MÉLTÓ BÜNTETÉSÉT * ESZTER 5-7

KÖZPONTI IGERÉSZ: ESZTER 5 ÉS 7

ÖSSZEFOGLALÁS * Eszter bátran ment a királyhoz az alázatos kéréssel: a királyt Hámánnal együtt meghívta egy különleges lakomára. Az ünnepi alkalom befejezésekor újabb kéréssel állt elő: a királyt is és Hámánt is meghívta még egy lakomára. Eszter bölcs és jól időzített késleltetése hozzájárult ahhoz, hogy a Mennyei Rendező leléptesse a színről Hámánt. Miközben Hámán hazafelé tartott, mélyen felháborította őt Mordokáj jelenléte a király kapujában, ezért elrendelte, hogy akasztófa készüljön Mordokáj minél gyorsabb kivégzése érdekében. Időközben az történt, hogy mivel Ahasvérósnak gondjai adódtak az alvással, álmatlanságát az udvari feljegyzések felolvastatásával igyekezett elűzni. Meglepődött, amikor kiderült, hogy Mordokáj jótéteménye jutalom nélkül maradt, ezért parancsott adott Hámánnak, hogy királyi felvonulással tüntesse ki. Hámán alaposan megszégyenítve tért vissza Eszter lakomájára, ahol Eszter felfedte nemcsak a maga nemzeti kilétét, hanem Hámán összeesküvését is. A király utasította szolgáit, hogy lógassák fel pont arra az akasztófára, ami Mordokájnak készült.

5.Fejezet: Eszter lakomája 1-8; Hámán hencegése 9-14; Remény

6.Fejezet: Mordokáj jutalma; Tisztesség

7.Fejezet: Hámán pusztulása; Akasztófa

NAPI ÚTRAVALÓ * Jól mondják, hogy "a büszkeség mindig megkívánja, hogy az én legyen a középpontban". Van-e nagyobb igazság annál, mint amit a Példabeszédekben olvasunk: "Az összeomlást gőg előzi meg, a bukást pedig felfuvalkodottság" (16,18)?
Figyeld meg, hogyan vezetett Hámán büszkesége összeomlásához. Az egész azzal kezdődött, hogy Ahasvérós (minden bizonnyal hűséges szolgálataiért) komoly előléptetésben részesítette (3,1); ez az előmenetel gőgös dicsekvésre indította; minderre pedig az önimádat tette fel a koronát. Három lépés, aminek a végállomása akasztófa!
A Példabeszédek 29,23 erre figyelmeztet: "Megalázza kevélysége az embert, az alázatos lelkűt pedig tisztelet övezi." Jelenleg van-e az életedben olyan előléptetés vagy siker, ami már előkészítette a terepet a lehetséges dicsekvésre, önimádatra, majd az azt követő bukásra? Hámán a büszkeség halálos csapdájába esett. Keresd ki az 1Péter 5,6-7-et, és vezesse ma ez az ige a lépteidet!

BETEKINTÉS * EGY AGÁGI SÍRFELIRAT - Hámán sírkövére talán a következő szavak illenének a leginkább: "Én-bajban halt meg". A zsidó iratok gyűjteményében, a Talmudban megtalálták Hámán valódi sírfeliratát (Megillá 7b). Egyszerűen csak ennyi: "Hámán legyen átkozott, Mordokáj legyen áldott!"

Ritkán okoz gyomorrontást, ha lenyeljük a büszkeségünket.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 812 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 17718 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 860
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 15503
  • e Év: 583250
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.