Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Szép estét kívánok kedves látogatóimnak!
  2017-05-16 18:26:15, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerkesztéseim  
Lila rózsa
  2017-05-16 18:22:34, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Rózsák  
Három kívánság
  2017-05-16 18:16:29, kedd
 
  Közúti ellenőrzéskor igazoltatja a rendőr a jó tündért, aki így szól hozzá:
- Rendőr, a lelked mélyén jó ember vagy. Teljesítem három kívánságodat! Mit kérsz?
- Személyit, jogosítványt, forgalmi engedélyt!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Ikertestvérek
  2017-05-16 18:14:47, kedd
 
  Mórickáéknál ikertestvérek születnek. Fürdetésüket csodálkozva nézi. Az egyik baba ordít, a másik szép csendben tűri, hogy mosdassák.
- Mama, szerintem ezt a halkabbikat tartsuk meg!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Png virág
  2017-05-16 18:13:01, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép virágok  
Maci virággal
  2017-05-16 18:10:46, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Macik  
Kellemes délutáni kávézást!
  2017-05-16 14:12:42, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kávé,tea  
Orchidea
  2017-05-16 14:06:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép virágok  
Mit egyél reggeli előtt?
  2017-05-16 14:02:23, kedd
 
  Ezeket az ételeket éhgyomorra reggeli előtt eheted:

Zabpehely: Ha éhgyomorra fogyasztasz zabpelyhet védőburkolatot képez a gyomrod belsőfalán, ami megakadályozza, hogy a gyomorsav kikezdje azt. Alacsonyan tartja a tested koleszterinszintjét.

Tojás: Ha tojást reggelizel a nap folyamán fokozatos lesz a kalóriabeviteled.

Görögdinnye: A reggeli folyadék mennyiségedet tudod biztosítani a görögdinnyével. Jót tesz a szemednek és a szívednek a benne található likopinnak köszönhetően.


Élesztő nélküli teljes kiőrlésű kenyér: Egészséges szénhidrát forrás, mely legjobban reggeli fogyasztásakor tud a szervezeted számára hasznosulni.

Méz: Segít felébreszteni a tested. Erőt és energiát ad. Növeli az agyi tevékenységet és a szerotonin hormon szintjét, amely a jó közérzetért is felelős.

Dió: Normalizálja a gyomor pH értékét és javítja az emésztést.

Áfonya: Ha reggelire rendszeresen áfonyát eszel, akkor javul a memóriád, szabályozza a vérnyomásod és az anyagcserédet.

Hajdina: Kiváló protein-, vas- és vitamin forrás.

Búzacsíra: 2 evőkanál búzacsíra biztosítja a szervezeted számára szükséges napi E-vitamin mennyiség 15 százalékát. Hozzájárul az emésztőrendszer normális működéséhez.

Kukoricakása: Segít eltávolítani a mérgeket és nehéz fémeket a testedből és beállítja a bélflóránkat.


Ezeket semmiképpen ne edd éhgyomorra:

Joghurt és más fermentált tejtermékek: ha üres gyomorra eszel joghurtot, a benne lévő hidrokloridsav elpusztítja a tejsavbaktériumokat. A tejsavbaktérium segít megakadályozni a vastagbélrák kialakulását. Érdemes reggeli után joghurtot enni.

Paradicsom: A paradicsomban sok a csersav, amely növeli a gyomor savasságát és nehezíti a gyomor működését, ez pedig gyomorfekély kialakulásához vezethet.

Uborka és más zöld színű zöldségek: A nyers zöldségeknek magas aminosav tartalmuk van, ami alapvetően nagyon jó, de ha éhgyomorra fogyasztod őket, akkor gyomorégést, hasi fájdalmat okozhatnak.

Banán: Ha éhgyomorra fogyasztasz banánt, akkor a véredben hirtelen megemelkedik a magnézium szint. Ez pedig károsíthatja a szívet.

Fűszerek: A fűszeres ételek rombolják és irritálják a gyomor nyálkahártyáját és megnövelik a gyomorsavtermelést. Ez rendellenességet okozhat emésztőrendszeredben.

Hideg, szénsavas üdítők: Ha reggel szénsavas üdítőt iszol, akkor csökken a gyomrod vérellátása, valamint a szénsav rombolja a gyomor-nyálkahártyát. Ezért lelassul az anyagcseréd.

Citrusfélék: Tele vannak gyümölcssavval. Növelik a gyomorfekély és a gyomorhurut kialakulásának esélyét.

Körte: A körtében lévő nyersrost, sérülést okoz az üres gyomorban lévő finom nyálkahártyán.

Édességek: Ha cukrot eszünk reggelire, az megemeli a vércukorszintet, amely folyamatosan terheli a hasnyálmirigyet. Ez egyenesút cukorbetegséghez.

Omlós, felfújt pékáruk: A bennünk található élesztő irritálja a gyomorfalat és felfúvódást okozhatnak.


Forrás: vitalzone.hu
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Praktikus elsősegélydoboz – Ezeket vidd magaddal
  2017-05-16 13:51:58, kedd
 
  Alapvető gyógyszerek

Az egész nyaralást elronthatja egy hasmenés, vagy egy hosszan tartó fejfájás, nem is beszélve arról, ha megfáztunk és hőemelkedésünk is van. Éppen ezért, attól függetlenül, hogy hova utazunk, akár külföldre, akár belföldre, jó, ha mindig van nálunk fájdalomcsillapító, émelygés, hasmenés, szorulás elleni gyógyszer, lázcsillapító, antibiotikum, és prebiotikum.

kisebb-nagyobb sebeket sikerül szereznünk emlék gyanánt. Ilyenkor először folyó vízzel tisztítsuk meg a sebet, de ha erre nincs lehetőségünk, használjunk sebfertőtlenítő sprayt, jód tartalmú oldatot, hogy a további fertőzéseket és a gyulladást elkerülhessük. Kis helyen is elfér, de szükség esetén nagy segítség lehet.

Sebhintőpor helyett sebfertőtlenítő gél

A sebfertőtlenítő gél az egyik legfontosabb az elsősegély csomagunkban: megakadályozza a baktériumok elszaporodását, fertőtlenít, csökkenti a fájdalmat, és felgyorsítja a seb hámosodását, így hamarabb térhetünk vissza a nyaralás élvezeteihez is. A sebfertőtlenítő gél nem tömíti el a sebet, miközben nedvesen tartja, így az nem szárad ki - ellentétben a sebhintőpor hatásával -, nem repedezik be, és nem ragad bele a kötésbe: ebbe elég csak belegondolni, és máris felszisszenünk.

Gézlap és ragtapasz

A horzsolások, kisebb-nagyobb sebek, sérülések ellátásához nélkülözhetetlen a steril gézlap. Ha jobban vérzik a seb, akkor nyomjuk rá erősebben a gézlapokat, hogy elálljon, de ne nézegessük percenként, mert ezzel újra, és újra feltépjük a sebet. Legyünk türelmesek, majd ha alább hagyott a vérzés, készítsünk fedő kötést úgy, hogy a széleket ragtapasszal rögzítjük.

Csipesz

Egy jó csipesz aranyat ér, főleg, ha fás, erdős területre megyünk. A kullancsot, szálkát a csipesszel ki tudjuk szedni a bőrünk alól, de arra ügyeljünk, hogy minden használat után fertőtlenítve tegyük le, mert könnyen baktériumok meleg ágya lehet egy egészen apró sérülés is!

Kalcium, antihisztamin allergiára, darázscsípésre

Amikor a természet lágy ölén ejtőzünk, nemcsak a madárcsicsergéssel, de rovarcsípéssel is számolnunk kell. Egy darázs, vagy egy pók csípése, és a pollen is válthat ki allergiás reakciót, így mindig legyen nálunk kalcium, és antihisztamin tartalmú szer, ugyanis sokat segítenek enyhíteni a tüneteket, így nem kell félbeszakítanunk a nyaralást.

forrás:nlcafe
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 700 db bejegyzés
e év: 8057 db bejegyzés
Összes: 127254 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2339
  • e Hét: 5057
  • e Hónap: 31358
  • e Év: 251736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.