Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2017-05-18 23:49:29, csütörtök
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Bulgursaláta bébispenóttal
  2017-05-18 23:46:38, csütörtök
 
  Bulgursaláta bébispenóttal

Hozzávalók

20 dkg bulgur
1 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg bébispenót
1/2 db citrom
1 csokor újhagyma
10 dkg magkeverék (fenyő-, tök- és napraforgómag)


Elkészítés

A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és langyosra hűtjük.
Felforrósított olívaolajon üvegesre pároljuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Ráreszeljük a meghámozott fokhagymát, majd rádobjuk a megtisztított spenótleveleket, és kissé megfonnyasztjuk azokat.
A bulgurt összeforgatjuk a spenótos keverékkel, a citrom kifacsart levével és a megtisztított, felkarikázott újhagymával. A magkeverékkel megszórva tálaljuk a salátát.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Meggyes pite háziasan
  2017-05-18 23:43:44, csütörtök
 
  Meggyes pite háziasan

Hozzávalók

A tésztához:
20 dkg meggy
25 dkg porcukor
30 dkg finomliszt
4 db tojás
1/2 dl olaj (napraforgó)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A szóráshoz:
1 ek porcukor

Elkészítés

Felverjük a cukrot, a tojássárgákkal, majd folyamatosan hozzáadjuk az olajat, aztán a sütőport és a vaníliás cukrot.
Hozzákeverjük a lisztet is egyenletesen, hogy ne legyen csomós a massza.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojásos masszához keverjük.
A tésztát kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a meggyet.
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Spenótos nokedli újhagymás csirkével
  2017-05-18 23:41:23, csütörtök
 
  Spenótos nokedli újhagymás csirkével

Hozzávalók

A nokedlihez:
20 dkg búza finomliszt
1 dl víz
2 db tojás
1 nagy csipet só
3 ek étolaj (a főzővízbe)
A spenótos mártáshoz:
15 dkg friss spenót
1 ek vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet só
A csirkéhez:
30 dkg csirkemell filé
1 csokor újhagyma
2 ek vaj

frissen őrölt bors


Elkészítés

A nokedlihez egy nagyobb keverőtálba kimérjük a hozzávalókat, a víz kivételével. Fakanállal összedolgozzuk, majd apránként hozzáadjuk a vizet, figyelve, mennyit vesz még fel a massza. Sűrűn folyó tésztát kell kapnunk.
Egy lábasban vizet forralunk, beleteszünk egy kevés sót és olajat, majd nokedliszaggatóval, kisebb adagokban beleszaggatjuk a tésztát (nem kell, hogy a víz nagyon forrjon, inkább gyöngyözzön). Ha a nokedlik feljöttek a víz feszínére, egy szűrőkanállal kimerjük, és egy tálba szedjük, majd következhet a következő adag tészta.
A spenótot egy kevés vajon megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és ha kissé összeesett, beleforgatjuk a megfőtt nokedlit és melegen tartjuk, amíg elkészül a csirke.
A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, majd olvasztott vajon puhára pároljuk a felcsíkozott újhagymával együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a meleg spenótos nokedlivel tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Recept és foodstyling: Filep Kata
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tejszínes póréhagymaleves
  2017-05-18 23:39:11, csütörtök
 
  Tejszínes póréhagymaleves

Hozzávalók

50 dkg póréhagyma
0,5 dl olívaolaj
6 dl húslevesalaplé
10 dkg felkockázott burgonya
1 ek fehérborecet
2 dl főzőtejszín
tengeri só
frissen őrölt bors
5 dkg spenót
1/2 tk őrölt kömény


Elkészítés

A póré fehér részét vastagabb szeletekre vágjuk, és a felforrósított olajon kb. 2 percig pirítjuk. Felengedjük az alaplével, megsózzuk, megborsozzuk, és 10 percig főzzük.
A burgonyát puhára főzzük, majd áttörjük. Besűrítjük vele a levest, majd a tejszínnel dúsítjuk, és ízesítjük az ecettel, sóval és borssal. 1 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
Megtisztítjuk a spenótot, majd a meleg levesbe tépkedjük. Végül hagyjuk teljesen kihűlni. A köménnyel megszórva tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

Ízlés szerint más dominánsabb fűszerrel, például curryvel vagy rozmaringgal is ízesíthetjük.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 500 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 95
  • e Hét: 2309
  • e Hónap: 16214
  • e Év: 145921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.