|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2017-05-02 23:45:45, kedd
|
|
|
Tejfölös-sajtos burgonyaszelet
Hozzávalók
3 db nagy krumpli (15-20 dkg)
3 ek reszelt füstölt sajt
3 ek tejföl
1/2 fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
1 tk pirospaprika
petrezselyemzöld (apróra vágva)
só
Elkészítés
A burgonyát megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk (a gömbölyű részéről levágjuk a héjat, hogy ne boruljon fel a sütéskor). Enyhén sós vízben kb. 6 perc alatt megfőzzük.
Egy lábasban 1 ek olívaolajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és egy tálba öntjük. Belekeverjük a reszelt sajt 2/3-t, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a tejfölt.
A főtt krumplit papír törlőre szedjük, leitatjuk róla a vizet, majd tepsibe tesszük egy olívaolajos sütőpapírra. Megkenjük a feltéttel, a tetejére reszelt sajtot és petrezselyemzöldet teszünk. Ezután 200 fokon 20 percig sütjük. Bármilyen idénysalátával kínálható.
Megjegyzés
Ha mégis unnánk a szokásos burgonyás köreteket, és egy kis újítást szeretnénk vinni a mindennapokba, akkor ez a recept tökéletes választás. Önálló ételnek is kiváló.
BiroSari
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2017-05-02 23:42:24, kedd
|
|
|
Avokádókrémes kávés szelet
Hozzávalók
A tésztához:
1 darab avokádó villával összetörve
15 dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál kakaópor (holland)
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
1 ek balzsamecetkrém
1 dl kávé (vagy 1 csomag 3in1 nescafe)
1 darab tojás
1 ek olaj
1 csipet só
1 ek rumaroma
A krémhez:
1 avokádó
10 dkg mascarpone krémsajt
2 ek porcukor
1/2 darab lime leve (vagy citrom)
1 darab citromhéj lereszelve
A tetejére :
10 dkg fehér csokoládé
2 ek olaj
Elkészítés
A piskótához a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, valamint a kakaópor egy tálban összekeverjük.
Egy másik a tálba tesszük a kétféle cukrot, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a kávét, a balzsamecetkrémet és a pépesített avokádót. Mindezt egynemű masszává keverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket.
Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit, beleöntjük a tésztát és egyenletesen eloszlatjuk benne. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, és átfordítjuk a piskótát, hogy a szebbik fele essen kívülre.
A krémhez az avokádóról lehúzzuk a héját, a magját eltávolítjuk, és aprítógépben összedaraboljuk.
A felaprított avokádót összekeverjük a lime lével, a citrom héjával, majd a cukorral összedolgozzuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, majd krémesre keverjük.
A tésztát ketté vágjuk, az alsó lapot megtöltjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal, és behűtjük.
A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére kenjük. A maradék krémmel díszítjük a sütemény tetejét.
Németh Miklósné zsuzsamama56
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-05-02 23:37:41, kedd
|
|
|
Rizottó Giuseppe Verdi módra
Hozzávalók
1/2 fej hagyma
8 dkg apró csiperkegomba
8 dkg spárgafej
só
8 dkg pármai sonka
8 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
6 dkg vaj
32 dkg carnaroli rizs
1 l húslevesalaplé
0,5 dl főzőtejszín
8 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés
A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. A letisztogatott gombát vékonyan felszeleteljük.
A spárgafejeket lobogó sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük, majd jégkockákkal vagy a fagyasztóban lehűtött vízbe tesszük.
A sonkát finomra vágjuk, a hámozott paradicsomot apróra kockázzuk.
A vaj negyedét egy lábasban felolvasztjuk, majd rádobjuk a hagymát, és lassú tűzön aranyszínűre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetve pirítjuk kb. 1 percig. Ezután felöntjük 1 merőkanálnyi forró alaplével, és folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy felszívja a folyadékot. Adagonként ugyanígy hozzáadjuk a maradék alaplét, majd beleforgatjuk a gombát, a sonkát és a paradicsomot. Tovább főzzük kb. 2 percig, majd felöntjük a tejszínnel. Amikor a rizs fog keményre (al dente), vagyis haraphatóra puhult, hozzákeverjük a maradék vajat és a parmezánt. Elrendezzük rajta a lecsepegtetett spárgát és fedő alatt felmelegítjük. Végül az edényt félrehúzzuk, és a rizottót párolódni hagyjuk kb. 2 percig, mielőtt tálaljuk.
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
A spárgát tetszés szerint kis darabokra vághatod, majd a gombával, a sonkával és a paradicsommal együtt a rizottóba keverheted.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-05-02 23:34:19, kedd
|
|
|
Spárgás-túrós levél
Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
1 csomag zöld spárga
25 dkg túró
10 dkg reszelt sajt
1 db tojás
1 csipet szerecsendió
só
őrölt fehér bors
Elkészítés
A spárga fás részét letörjük, majd alaposan megmossuk, és felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy ellepje. Forrástól számítva 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vizet öntünk rá, hogy minél előbb lehűljön.
A túróhoz hozzáadjuk a reszelt sajt felét és a tojást. Megsózzuk, megborsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
A leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd négy egyforma darabra vágjuk. Ezután a szélétől kb. 2 cm-re körbevágjuk úgy, hogy figyeljünk arra, hogy a tésztát ne vágjuk át egészen. A tésztalapokat ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Az összekevert túrós tölteléket elosztjuk rajtuk, majd rárakjuk a spárgát, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd addig sütjük, amíg piros és ropogós lesz. Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd úgy kínáljuk.
Megjegyzés
Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem. A ropogósra sült leveles tészta a túrós töltelékkel, és a roppanós spárgával szinte abbahagyhatatlan.
kgizike
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2017. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
500 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1099
- e Hét: 3313
- e Hónap: 17218
- e Év: 146925
|
|
|