Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Éjféli vallomás
  2017-05-02 23:55:42, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem, boldogság  
Olyan a szerelem...
  2017-05-02 23:53:46, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem, boldogság  
Virágálmok
  2017-05-02 23:51:06, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
A zene
  2017-05-02 23:50:21, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Verses képeslapok  
Gyöngyvirág
  2017-05-02 23:48:50, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Tejfölös-sajtos burgonyaszelet
  2017-05-02 23:45:45, kedd
 
  Tejfölös-sajtos burgonyaszelet

Hozzávalók

3 db nagy krumpli (15-20 dkg)
3 ek reszelt füstölt sajt
3 ek tejföl
1/2 fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
1 tk pirospaprika
petrezselyemzöld (apróra vágva)



Elkészítés

A burgonyát megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk (a gömbölyű részéről levágjuk a héjat, hogy ne boruljon fel a sütéskor). Enyhén sós vízben kb. 6 perc alatt megfőzzük.
Egy lábasban 1 ek olívaolajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és egy tálba öntjük. Belekeverjük a reszelt sajt 2/3-t, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a tejfölt.
A főtt krumplit papír törlőre szedjük, leitatjuk róla a vizet, majd tepsibe tesszük egy olívaolajos sütőpapírra. Megkenjük a feltéttel, a tetejére reszelt sajtot és petrezselyemzöldet teszünk. Ezután 200 fokon 20 percig sütjük. Bármilyen idénysalátával kínálható.





Megjegyzés

Ha mégis unnánk a szokásos burgonyás köreteket, és egy kis újítást szeretnénk vinni a mindennapokba, akkor ez a recept tökéletes választás. Önálló ételnek is kiváló.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Avokádókrémes kávés szelet
  2017-05-02 23:42:24, kedd
 
  Avokádókrémes kávés szelet

Hozzávalók

A tésztához:
1 darab avokádó villával összetörve
15 dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál kakaópor (holland)
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
1 ek balzsamecetkrém
1 dl kávé (vagy 1 csomag 3in1 nescafe)
1 darab tojás
1 ek olaj
1 csipet só
1 ek rumaroma
A krémhez:
1 avokádó
10 dkg mascarpone krémsajt
2 ek porcukor
1/2 darab lime leve (vagy citrom)
1 darab citromhéj lereszelve
A tetejére :
10 dkg fehér csokoládé
2 ek olaj


Elkészítés

A piskótához a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, valamint a kakaópor egy tálban összekeverjük.
Egy másik a tálba tesszük a kétféle cukrot, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a kávét, a balzsamecetkrémet és a pépesített avokádót. Mindezt egynemű masszává keverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket.
Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit, beleöntjük a tésztát és egyenletesen eloszlatjuk benne. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, és átfordítjuk a piskótát, hogy a szebbik fele essen kívülre.
A krémhez az avokádóról lehúzzuk a héját, a magját eltávolítjuk, és aprítógépben összedaraboljuk.
A felaprított avokádót összekeverjük a lime lével, a citrom héjával, majd a cukorral összedolgozzuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, majd krémesre keverjük.
A tésztát ketté vágjuk, az alsó lapot megtöltjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal, és behűtjük.
A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére kenjük. A maradék krémmel díszítjük a sütemény tetejét.





Németh Miklósné zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rizottó Giuseppe Verdi módra
  2017-05-02 23:37:41, kedd
 
  Rizottó Giuseppe Verdi módra

Hozzávalók

1/2 fej hagyma
8 dkg apró csiperkegomba
8 dkg spárgafej

8 dkg pármai sonka
8 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
6 dkg vaj
32 dkg carnaroli rizs
1 l húslevesalaplé
0,5 dl főzőtejszín
8 dkg reszelt parmezán sajt


Elkészítés

A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. A letisztogatott gombát vékonyan felszeleteljük.
A spárgafejeket lobogó sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük, majd jégkockákkal vagy a fagyasztóban lehűtött vízbe tesszük.
A sonkát finomra vágjuk, a hámozott paradicsomot apróra kockázzuk.
A vaj negyedét egy lábasban felolvasztjuk, majd rádobjuk a hagymát, és lassú tűzön aranyszínűre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetve pirítjuk kb. 1 percig. Ezután felöntjük 1 merőkanálnyi forró alaplével, és folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy felszívja a folyadékot. Adagonként ugyanígy hozzáadjuk a maradék alaplét, majd beleforgatjuk a gombát, a sonkát és a paradicsomot. Tovább főzzük kb. 2 percig, majd felöntjük a tejszínnel. Amikor a rizs fog keményre (al dente), vagyis haraphatóra puhult, hozzákeverjük a maradék vajat és a parmezánt. Elrendezzük rajta a lecsepegtetett spárgát és fedő alatt felmelegítjük. Végül az edényt félrehúzzuk, és a rizottót párolódni hagyjuk kb. 2 percig, mielőtt tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

A spárgát tetszés szerint kis darabokra vághatod, majd a gombával, a sonkával és a paradicsommal együtt a rizottóba keverheted.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Spárgás-túrós levél
  2017-05-02 23:34:19, kedd
 
  Spárgás-túrós levél

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
1 csomag zöld spárga
25 dkg túró
10 dkg reszelt sajt
1 db tojás
1 csipet szerecsendió

őrölt fehér bors


Elkészítés

A spárga fás részét letörjük, majd alaposan megmossuk, és felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy ellepje. Forrástól számítva 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vizet öntünk rá, hogy minél előbb lehűljön.
A túróhoz hozzáadjuk a reszelt sajt felét és a tojást. Megsózzuk, megborsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
A leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd négy egyforma darabra vágjuk. Ezután a szélétől kb. 2 cm-re körbevágjuk úgy, hogy figyeljünk arra, hogy a tésztát ne vágjuk át egészen. A tésztalapokat ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Az összekevert túrós tölteléket elosztjuk rajtuk, majd rárakjuk a spárgát, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd addig sütjük, amíg piros és ropogós lesz. Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd úgy kínáljuk.





Megjegyzés

Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem. A ropogósra sült leveles tészta a túrós töltelékkel, és a roppanós spárgával szinte abbahagyhatatlan.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 500 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1099
  • e Hét: 3313
  • e Hónap: 17218
  • e Év: 146925
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.