Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Pót Terápia - Vígjáték, Dráma
  2017-05-23 22:21:01, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2017-05-23 22:11:44, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2017-05-23 21:56:25, kedd
 
  Önálló elhatározás alapján meghozott tett, ami a rászorulóknak feloldozás, tovább lépési lehetőség.

Aki ad, az több, mint akinek segít?


Az tud csak segíteni, akinek van miből adni. Ezt is hallhatjuk, és nyilván van valóság alapja, mert a nincsből nehéz adni.

De nem ezekre a támogatásokra gondolok, hanem, amikor van egy problémánk, felkeresünk egy szakembert, és ő elkéri a díját, van olyan szemérmetlen!

Többször tapasztaltam azt, hogy meghallgatást, támaszt kérnének az emberek, de azt gondolják, hogy azt ingyen járna nekik.


Fizessünk, ingyen akarjuk vagy, hogyan is?
Amikor kisebb kolóniákban éltek az emberek, akkor minden csoportnak, falunak volt egy gyógyítója, aki semmi mással nem foglalkozott, nem gazdálkodott, nem tartott állatot, csak az embereknek segített. Ezért cserébe enni, inni kapott, illetve, amire az élethez szüksége volt. Meg volt az egyensúly.

Milyen érdekes jelenet lenne, ha a terapeuták bemennének az áruházba, és kitolnák a bevásárlókocsit azzal az egyezséggel, hogy majd a boltvezető kap cserébe egy masszázst. Vagy nem fizetné be a gáz számláját, mert kap tanácsot az ügyintéző, ha baja lenne egyszer. Kicsit szürreális a kép.


Illetve mi lenne, ha figyelembe vennénk, hogy mire valakiből terapeuta lesz, addig sok százezer (akár millió) forintot kell magára, a tudására költeni? Meg lehet nézni egy pár oktatási oldalt!

Szóval a segítő ezért kényszerül rá, hogy igenis pénzt kérjen a munkáért. Függetlenül attól, hogy személyesen, vagy interneten keresztül kezel.

Mennyire tudnánk értékelni bármit is, ha ingyen lenne? Ha azt hinnénk, hogy vannak emberek, akik csak azért születtek erre a Földre, hogy bennünket kiszolgáljanak?

Akkor találhatjuk meg a helyes hozzáállást, ha életünk bármely területén megtartjuk az adás-kapás egyensúlyát, hiszen ez energia. Illetve rácsatlakozunk az örök körforgásra.

Hogy várhatnánk el az Univerzumtól, hogy a mi szolgáltatásunkért, munkánkért fizessen valaki, ha mi nem akarunk pénzt kiadni a kezünkből, vagy legalábbis nem szívesen.

Szeretnéd, hogy egy képedet a Facebookon sokan like-olják, mert valami miatt fontos, de te senki képét nem tetszikeled. Mi lenne, ha odafigyelnél, és a tényleg számodra kedves cikkeket elkezdnéd like-olni? Talán a tiedre is rákattintanának? IGEN! Mert így működik a világ.

Szóval, ha segítségre van szükséged, vagy egy lazító masszázsra, akkor ne sajnáld a pénzt, hanem örömmel add ki, mert akkor örömmel érkezik be hozzád újabb pénzenergia. A köszöneted így tudod lehozni fizikai szintre!

Ha segítő vagy, akkor bátran kérd el a munkád értékét, mert sokat tettél, áldoztál azért, hogy azzá válj, aki vagy, és ez a tanulás sosem ér véget!



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-05-23 21:26:29, kedd
 
  Az emberek általában azt hiszik, hogy tudják mit akarnak, ám a gyakorlatban ritka az az ember, akiben rend van e tekintetben.

Az akaraterő a pszichénk számára hasonlatos az izomzatunkhoz.

Ha nem teszünk erőfeszítést azért, amit akarunk, akkor mondjuk a kanapé kényelméből nehéz lesz elérni bármit is.
Ugyanakkor, ha összhangban vagyunk, akkor sok mindre képessé válhatunk, egyik lépést megtéve a másik után.

Ellenben, ha túlságosan megfeszítjük izmainkat, rágörcsölünk valamire, akkor egy könnyű és egyszerű dolog is kivitelezhetetlenné válik.

Ironikus nemde?
Ugyanez a helyzet akkor is, ha egyszerre akarunk több mindent, ahogy nem tudsz egyszerre két irányba elindulni, mert az fizikai képtelenség.

Ugyanúgy problémás egymásnak ellentmondó dolgokat akarni egyszerre, pedig ez aztán nem ritka jelenség.

Gyakran megesik, hogy emberek ebbe szakadnak vagy betegednek bele, mert ahogy az izmainkat, a pszichénket sem lehet a végtelenségig feszíteni.

Az esetek többségében a gond nem az, hogy valakinek nincs elég akaratereje, hanem, hogy nem, vagy rosszul használja azt.

Ha megtanuljuk megfelelően használni azt, akkor viszont a stressz, a problémák, céljaink, és vágyaink, és végső soron az egész életünk más fénybe kerül.

Mondhatni könnyebbé válik. Ehhez nyújt segítséget a témával kapcsolatos rövid videó.



Link


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-05-23 21:19:28, kedd
 
  A Facebook nem csak valós, értékes időnket pazarolja el életünkből, jobban mondva mi saját magunk tesszük ezt, hanem kihatással van egész életünkre.

A gyorsan pörgő események életünk részé váltak, és szinte egész napunkat az interneten éljük.

Döbbenetes ebbe belegondolni, de így van.


Az első legtöbbek számára, hogy belenéznek telefonjukba és bekukkantanak a Facebook-ba is.

Még szinte ki sem nyitottuk szemünket, de már információk áradat zúdul ránk.

Magától értetődő, hogy vannak negatív következményei ennek.


Pedig érdekes lehet!

Ugyanis ez az 5 dolog történik, ha nem töltjük időnket a Facebook-on.


Erre most felkaptuk a fejünket, ugye!

,,Én nem vagyok irigy senkire..."

Pedig tudat alatt megmozgatja fantáziáját mindenkinek, ha ismerőse új autót vásárolt, nyaralni vagy síelni ment családjával, barátaival.

Arról nem is beszélve, hogy az ismerősök megosztott csoportos képei elmélyíthetik azt az érzést, miszerint mi egyedül vagyunk.

És ez még nem minden!

Ott vannak például a születésnapi gratulációk.

Ki többet, ki kevesebbet kap. De ez nem azért van, mert rá nem gondol senki, csak arról van szó, hogy az ő ismerősi többsége nem használja intenzíven a Facebook-ot.

Mert a születésnapi emlékeztetőket senki nem tudja elfelejteni, hiszen a Facebook naponta feldobja, melyik ismerősünk öregedett egy évvel.


Gyakorlatilag minden nap fel kell töltenünk a telefont, mert estére lemerül.

A sok Update, rengeteg jelzés, emlékeztetők, alkalmazások, játékok, meghívások, üzenetváltások, és még sorolhatnánk...

És mikor merül le a telefon? Mindig a a legrosszabbkor.

Oké, az energiatakarékosságot már meg sem említjük.


Mert ez így van!

Ismerősünk kiposztol valamit, és, ha érdekesnek tartjuk, biztosan lesz egy részlet, amire rákérdezünk. A sok kérdés, majd a válaszok, és még azok a válaszok is sorra jönnek, amiket az ismerősei nekünk szántak, vagy csak kommentben írtak valamit a poszthoz.

Eszméletlen mennyiségű információ keletkezik a Facebook-on percek alatt, melyek hatással vannak ránk akaratlanul is.


Házasságkötés, születésnap, megemlékezés, vagy egy egy váratlan pozitív esemény, amit ma már úgy kezelnük le, hogy megnyomjuk a LIKE gombot. Ma már az ,,imádom, ,,leszomorít" és még hasonló érzéseket is megoldhatjuk a Facebook-on egy gombnyomással.

Pedig ezt az érzelemkinyilvánítást személyesen tennénk, akkor biztosan nem egy másodpercbe telne.

A valódi, személyes kapcsolatok újra előkerülhetnek, és bizony kiderülhet, ki is igazán fontos számunkra, vagy éppenséggel fordítva, kinek vagyunk mi igazán fontosak.

Egy chate üzenetváltásban mindent letudunk másodpercek alatt, holott régen telefonáltunk is egymásnak. A kapcsolatok felszínesek lesznek.


Olyan emberek posztjai is lefolynak falunkon, akikkel nem is tartjuk a kapcsolatot, de megjelennek az események, mert tényleg igaz, hogy ismerjük. De vajon ki az igazi barátunk?

A barátság sokkal több egy like-nál, egy chat üzenetnél.

Nyilván elég nehéz megoldani, hogy akár csak egy napra is, de ne jelentkezzünk be a Facebook-ra, mert van, aki már a munkáját is ott intézi, de érdekes lehet eljátszani a gondolattal, mennyire lenne sivár életünk Facebook nélkül.

Biztosak lehetünk benne, hogy lelassulnának a folyamatok, és úgy éreznénk, kimaradunk a világ létezéséből, pedig nem így van.

Érdekesség

És akkor most mondjuk meg, hogy milyen oldalról jöttünk be ezt a cikket elolvasni.

Csak nem a Nőivilág Facebook oldaláról?


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-05-23 21:09:46, kedd
 
  Jelenleg a Facebook a legelterjedtebb weboldal a világon. Népszerűsége napról napra növekszik, és annak ellenére, hogy vannak versenytársai, a trend megfordulására a közeljövőben nem sok esély van. Nem véletlenül, hiszen egyszerre szórakoztat és hoz kapcsolatba új és régi barátokkal, családtagokkal, vagy akár idegenekkel. Észben kell tartanunk azonban azt is, mennyi információval rendelkezik felhasználóiról (vagyis rólunk) a portál. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy olyanokat is tud, amit talán még mi magunk sem. Íme néhány nyugtalanító példa:

1. Zsarolásra is alkalmas lehet. Mivel a profilod rengeteg információt tartalmaz rólad, hackerek feltörhetik és kellemetlen dolgokat tudhatnak meg magánéletedről, amit akár is fel is használhatnak ellened. Jobb, ha bizalmas információból és személyes adatainkból minél kevesebbet teszel közzé.

2. Több minden megállapítható a feltöltött fotóidról. Az is könnyen kiderül, milyen kamerával és hol készült a kép. A Facebook arcfelismerő és jelölő rendszerével pedig már azt is automatikusan felismeri, kik vannak rajta.
3. Rá sem kell kattintanod egy hirdetésre, a Facebook bonyolult algoritmusai azt is képesek megállapítani, mennyi ideig tartod az egeret egy reklám fölött. Többek között ezek alapján teszi eléd a hirdetéseket.

4. Biztosan volt már veled olyan, hogy rákerestél valamire a Google-ben, és rögtön utána a kereséshez kapcsolódó hirdetés jelent meg a Facebookon. Ez azért van, mert partnerségben állnak több céggel, akik adatokat adnak el nekik a felhasználóikról, hogy még célzottabban és hatékonyabban működjenek a közösségi oldal hirdetései.

5. Ha a telefonodon is telepítve van a Facebook, a cég helymeghatározó-szolgáltatásának segítségével tudni fogja, hol vagy - már amennyiben épp van internetelérésed, de a mobilnet szinte már mindenhol működik.

6. Vigyázz azzal, milyen képet küldesz el ismerőseidnek. Ez alól a privát üzenet sem kivétel. A Facebook szerverei ugyanis tárolnak és megőriznek minden adatot, így bármikor kideríthetik, mikor, milyen szöveggel, milyen "piszkos" képet küldtél el barátodnak vagy akár a párodnak.
7. Azért kér fel téged az oldal, hogy rendszeresen frissítsd a munkahelyedet, lakhelyedet vagy bármilyen felhasználható adatot magadról, hogy minél több információja legyen rólad, ezáltal minél hatékonyabbak legyenek a hirdetéseik.

8. Ha a munkahelyed listázva van a Facebookon és az oldaladon is megjelölöd, hogy ott dolgozol, bárki, aki rákeres a cégre, rátalálhat a profilodra is. Ezt leginkább akkor érdemes észben tartani, ha új állást keresel - akármennyire is tilos, nagy valószínűséggel érdekli a leendő munkáltatódat a közösségi hálós életed, és végig fogja görgetni a profilodat.

9. Nem csak a levelezéseidet, az összes (!) kattintásodat tárolja a Facebook. Ha a párod előtt titok is marad, kit nézegetsz esténként, Zuckerbergék tudják.

10. A Facebook vagyonokat fizet szakértőknek azért, hogy minél vonzóbb legyen és minél nagyobb függőséget okozzon az oldal. Az a céljuk, ami sokunk betegsége: rábírni a felhasználókat arra, hogy órákat töltsenek el Facebookozással naponta.




11. Minden telefonos kontaktodhoz hozzáfér az oldal, ha a mobilodra is telepíted. Így, ha a névjegyzékedben valakinek van Facebookja és még nem ismerősöd az oldalon, a közösségi háló fel fogja ajánlani, hogy jelöld be.

Egyszerre hihetetlen és csodás, hogy ilyen könnyen kapcsolatba tudunk manapság lépni egymással. Ennek viszont ára van: akarva-akaratlanul rengeteg információt kiadunk magunkról. Érdemes nem felbosszantani Zuckerberget és csapatát, mert bőven van eszközük arra, hogy bosszút álljanak.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Na most itt a férfi oldal. Ezek a MI szabályaink!
  2017-05-23 20:52:06, kedd
 
  Állandóan halljuk "a szabályokat" a nők részéről. Na most itt a férfi oldal. Ezek a MI szabályaink!
Jegyezd meg ... mindegyik pont 1. SZÁNDÉKOSAN!

1. Tanuld meg használni a WC-ülőkét! Nagy lány vagy. Ha fel van hajtva, hajtsd le! Nekünk felhajtva kell, nektek lehajtva. Sosem hallotok minket arról panaszkodni, hogy megint lehajtva hagytátok.
1. Vasárnap = sportok. Ez olyan, mint a holdciklus vagy az apály-dagály váltakozása. Törődj bele!
1. A bevásárlás NEM sport. És nem, soha nem fogunk rá akként gondolni.
1. A sírás zsarolás.
1. Azt kérd, amit akarsz! Tisztázzuk: A finom utalások nem működnek! A nyomatékosított utalások nem működnek! Az egyértelmű utalások nem működnek! Csak mondjad!
1. Az Igen és Nem tökéletesen megfelelő válaszok szinte minden kérdésre.
1. Csak olyan problémával gyertek hozzánk, aminek megoldásában a segítségünket kéritek! Erre vagyunk valók. Szimpátiáért ott vannak a barátnőitek.
1. Az a fejfájás, ami 17 hónapja tart, az már baj. Menj orvoshoz!
1. Bármi, amit 6 hónapnál régebben mondtunk, nem felhasználható vita közben. Igazából minden megjegyzésünk érvényét veszti 7 nap után.
1. Ha nem úgy öltözködtök, mint egy sorozatszereplő, akkor ne várjátok el, hogy úgy viselkedjünk, mint a szappanopera-szereplők!
1. Ha azt gondolod, hogy kövér vagy, valószínűleg úgy is van. Ne kérdezz minket!
1. Ha az, amit mondunk, kétféleképp érthető és az egyik megsért, elszomorít vagy feldühít, akkor mi a másikra gondoltunk.
1. Megkérhettek, hogy csináljunk meg valamit vagy megmondhatjátok, hogy milyen legyen! De azt ne, hogyan. Ha már tudod, hogyan lehet a legjobban megcsinálni, tedd meg magad!
1. Amikor csak lehet, a feltétlen szükséges mondanivalódat a reklámok alatt mondjad el!
1. Kolumbusz Kristófnak nem volt szüksége iránymutatásokra. Nekünk sincs.
1. MINDEN férfi csak 16 színben lát, mint a Windows alapbeállításnál. Például a barack az egy gyümölcs, nem szín. A padlizsán az zöldség. Fogalmunk sincs, mi az a mályva.
1. Ha viszket, megvakarjuk. Így szoktuk.
1. Ha azt kérdezzük, mi baj és azt mondjátok "semmi", akkor úgy viselkedünk, mintha semmi baj se lenne. Tudjuk, hogy hazudtatok, de nem éri meg a zűrt.
1. Ha felteszel egy kérdést, amire nem akarsz választ hallani, akkor olyan választ fogsz kapni, amit nem akarsz hallani.
1. Ha valahova el kell mennünk, bármit is viselsz, az nagyszerű. De tényleg.
1. Ne kérdezd meg, hogy min gondolkodunk, kivéve ha felkészülten tudsz beszélgetni olyan témákról, mint a futball, lőfegyverek vagy versenyautók!
1. Elég ruhád van.
1. Túl sok cipőd van.
1. Formában vagyok. A kerek egy forma.

Kösz, hogy elolvastad ezt. Igen, tudom, ma a kanapén kell aludnom. De tudod, ezt a férfiak egyáltalán nem bánják? Olyan, mint a kempingezés.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Történet
  2017-05-23 20:41:32, kedd
 
  A házasságuk első napján az újdonsült feleség és a férj megbeszélték, hogy senkinek nem nyitnak ajtót.
Hamarosan azonban csengettek, megérkeztek a férj szülei látogatóba.
A férj és a feleség egymásra néztek, a férj ki akarta nyitni az ajtót, de mivel megállapodtak, nem tette meg, így a szülei elmentek.
Kicsit később, ugyanezen a napon a feleség szülei jöttek, a feleség és a férj egymásra néztek, és bár volt köztük egy megállapodás, a feleség könnyes szemmel suttogta: "Nem tudom ezt tenni a szüleimmel" - és kinyitotta az ajtót. A férj nem szólt semmit.
Teltek az évek és született négy fiuk, ötödiknek pedig egy kislányuk.
Az apa egy nagy partit rendezett az újszülött kislány érkezésének örömére.
A feleség megkérdezte tőle, miért volt ez a nagy ünneplés ennek a babának, mikor az első négyet nem ünnepelték meg?
A férj egyszerűen válaszolt: "Mert Ő az, aki mindig ki fogja nekem nyitni az ajtót


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Történet
  2017-05-23 20:23:13, kedd
 
  Az elménk békéjét fenyegető egyik legnagyobb veszély a harag csapása. Munka közben gyakran támad bennünk indulat a főnökünkkel, a munkatársainkkal vagy a beosztottainkkal szemben. Aligha akad olyan nap, amikor a munkahelyünkön valaki vagy valami ne billentene ki a lelki nyugalmunkból. Azt tapasztaljuk, hogy az otthonunk is az indulatos kölcsönhatások melegágya. Az egyik családtag nem fizette be időben a
számlát, valaki felfalta a kedvenc csemegénket, a gyermekeink vitatkoznak, és fejfájást okoznak nekünk, a házastársunk pedig valamilyen elkötelezettséget vállalt a nevünkben, amit mi legszívesebben nem teljesítenénk. Ez a lista egyre csak hosszabb lesz. Még a munkába menetel és a hazautazás is felszítja az indulatainkat. A zavartalanul haladó forgalom hirtelen, minden ok nélkül megtorpan, és mi vagy tizenöt percig mozdulatlanságra kárhoztatva ülünk a dugóban. Feszült, ingerült, támadó hangulatban érkezünk a munkahelyünkre

Úgy tűnik, hogy az élet újra meg újra lecsap ránk valamilyen újabb helyzettel, amely dühödt állapotba juttat minket. Létezik-e valami ellenszer a haragra? A következő, dzsain hagyományból származó tanulságos történet bepillantást nyújt abba, hogyan fékezhetjük meg a mérgünket

Volt egyszer négy herceg: Vasudeva, Baladeva, Satyaka és Daruka. Egy napon önfejű, makacs lovaik egy sűrű dzsungelbe vitték őket. Mivel már későre járt, a négy herceg úgy döntött, hogy ott töltik az éjszakát, és csak reggel térnek haza. Kiválasztottak egy nagy indiai fügefát, hogy alatta térjenek nyugovóra. Mivel a dzsungel nagyon sötét volt, úgy határoztak, hogy felváltva őrt fognak állni. Mialatt hárman alszanak, a
negyedik őrködik, hogy védelmezze a többieket. Kis idő múltán az őrszem lepihenhet, és egy másik herceg lép a helyére. Elsőként Daruka maradt ébren. Mialatt a többiek aludtak, a harag egy szellem formáját öltötte magára, és odament az őrködő fivérhez

A harag szelleme azt mondta: ,,Nagyon éhes vagyok. Meg szeretném enni a három alvó társadat." A herceg tiltakozott: ,,Ugyan már! Hogy képzeled?" Ezzel összecsapott a harag szellemével. Kemény küzdelem folyt közöttük. Mivel Daruka nem tudott a harag fölébe kerekedni, érezte, ahogy egyre növekedett benne az indulat. Ám minél mérgesebb lett, ellenfele annál több energiát nyert tőle. Erőtől duzzadóan, a harag végül megütötte a herceget, megsebesítve ezzel a lábát. Daruka ettől összeesett, a harag szelleme pedig elinalt. Ekkor felkelt a második herceg, Satyaka, mert ő következett az őrködésben. A nagy sötétségben nem vette észre, hogy Daruka öntudatlanul és sebesülten fekszik.
Mialatt a többiekre vigyázott, őt is megkörnyékezte a harag szelleme. Az elsőhöz hasonló vita kerekedett közöttük amiatt, hogy a harag fel akarta falni a többieket. Satyaka is harcba keveredett vele, és sikertelensége miatt ő is egyre ingerültebb lett. Indulata csak tovább táplálta ellenfele tüzét, és ettől annak ereje egyre nagyobb lett.
Végül ezt a herceget is leverte a lábáról, aki eszméletlenül rogyott össze. Amikor eljött Baladeva ideje, hogy felváltsa a testvérét az őrködésben, ugyanaz játszódott le, mint korábban: Baladeva dühétől a harag szellemének az ereje egyre csak gyarapodott, és végül elegendő erőt szerzett ahhoz, hogy ezt a herceget is legyőzze. Végül Vasudeva került sorra a virrasztásban.

A harag szelleme elbizakodottan, ugyanazt a játékot próbálta végigjátszani vele is, mint a testvéreivel. Azt mondta a fiúnak: ,,Márpedig most megeszem a társaidat." A negyedik herceg azt felelte: ,,A helyzet az, hogy ezt csak akkor tudnád megtenni, ha legyőznél engem."

Megkezdődött közöttük a harc. Vasudeva azonban ahelyett hogy haragra gerjedt volna, csupán megállapította, és méltányolta, mennyire erős, bátor és gyakorlott a harag szelleme. A küzdelem során mindvégig megőrizte a nyugalmát. Minél nyugodtabbá vált, az ellenfele annál több erőt veszített. Végül Vasudeva nyugalmától annyira legyengült a szellem, hogy a herceg legyőzte őt, és megmentette a testvéreit. A pirkadat fényénél Vasudeva felfedezte, hogy mi történt. A testvérei törött csontokkal feküdtek a földön. Amikor megkérdezte őket, hogy mi történt velük, elmagyarázták, hogy egy gonosz szellem művelte ezt velük. Vasudeva erre azt felelte nekik: ,,Ez a harag szelleme volt.Az egyetlen teendő vele szemben, hogy az ember nyugalommal gyengítse az erejét." Majd megmutatta nekik: a harag szelleme holtan hevert a földön

Ez a harag feletti uralom titka. Minél inkább feltüzeljük magunkat, annál dühösebbek leszünk, és ez az erő a hatalmába kerít minket. Végül eljutunk egy olyan pontra, ahol már teljesen elveszítjük az uralmunkat, és végül olyasmit teszünk, vagy mondunk, amellyel megsebzünk másokat és magunkat is. Vegyünk erőt a haragon, maradjunk békések, bármilyen helyzettel kerülünk is szembe! Ha problémák adódnak az otthonunkban, a munkahelyünkön, vagy a forgalomban az utakon, ne reagáljunk haragosan! Megállapíthatjuk, hogy előfordulnak bizonyos problémák, és lépéseket tehetünk azok megoldása érdekében. Megpróbálhatjuk azt is, hogy beszélgetéssel vagy megoldás keresésével kiküszöböljük a nyugtalanság forrását, miközben elkerüljük a kialakulóban lévő haragot. Az indulat nem szünteti meg a problémát. Sőt, inkább az lesz a következménye, hogy felmegy a vérnyomásunk, mert a ,,támadás vagy menekülés" hormonja kering az egész testünkben, amely megbetegít, és gyötrő, szűnni nem akaró
nyugtalanságban tart minket. A harag nem állít meg másokat abban, amit tesznek, minket azonban beteggé és tehetetlenné tesz.

Ha viszont megőrizzük a lelki egyensúlyunkat, akkor az összes ügyességünkkel, képességünkkel teljesen az ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani a problémát, és ezzel rátalálhatunk egy sokkal hatékonyabb megoldásra. Így rengeteg energiánk marad a nehéz helyzet megoldására
Vajon milyen lépések vezetnek el a harag legyőzéséhez?

Először is, ha úgy érezzük, hogy növekszik bennünk az indulat, ne azonnal mondjunk, vagy tegyünk valamit! Vegyünk inkább egy mély lélegzetet, és csendesedjünk le! Majd üljünk le meditálni! Emelkedjünk ki a helyzet fogságából, maradjunk egyedül, és merüljünk bele a meditáció nyugalmába! Ha haragos gondolatok próbálnak felbukkanni az elménkben, kérdezzük meg magunktól: azt szeretnénk, hogy a harag szelleme megerősödjön, vagy le akarjuk győzni?

Ha fölébe akarunk kerekedni, akkor, akár Vasudeva a történetben, mi is megtehetjük, hogy nem engedjük, hogy indulatunk táplálja a harag szellemének tüzét. Ismerjük fel, hogy minél tovább megőrizzük a nyugalmunkat, a kiegyensúlyozottságunkat, és a higgadtságunkat, annál kevesebb lesz a harag energiája, majd fokozatosan eltűnik...

Semmisítsük meg a haragot a nyugalmunkkal, az egyensúlyunk megtartásával, az önuralmunkkal! Azt fogjuk tapasztalni, hogy bár minden nap folyamatosan ugyanazok a helyzetek ingerelnek bennünket, nem válunk azok rabszolgáivá. Nyugodtan éljük meg ezeket a kihívásokat, sokkal alkotóbb, nemesebb célra használva a testünket, az elménket és az energiánkat. Ezáltal boldogabbnak, vidámabbnak és sokkal békésebbnek fogjuk érezni magunkat




 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Szép napot mindenkinek!
  2017-05-23 16:48:39, kedd
 
 



Minden találkozás meghatározó lehet. Minden találkozás ajándék. Minden találkozás kapcsolat, s a találkozást búcsú követi. Minden búcsúzásban megérzi az ember a végtelenre éhező ember végességét.
Korzenszky Richárd

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 2711 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 428
  • e Hét: 614
  • e Hónap: 6609
  • e Év: 48554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.