Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Eper csók
  2017-05-26 22:21:11, péntek
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Zöldséges-szezámmagos tészta
  2017-05-26 22:19:25, péntek
 
  Zöldséges-szezámmagos tészta

Hozzávalók

1 csomag zöldséges tészta
2 db sárgarépa
1 db kígyóuborka
1 db cukkini vagy brokkoli
szezámmag
1 fej hagyma
10 dkg csirkemell
2-3 ek főzőtejszín
2-3 ek olaj
2-3 ek víz


Elkészítés

Tésztát kifőzzük, és lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra daraboljuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Pár kanál olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, és beletesszük a ledarált csirkehúst, majd pár percig pároljuk. (Ha kell, egy pici vizet is önthetünk rá.
Beletesszük az apróra vágott cukkinit és a reszelt sárgarépát, pár percig pároljuk, pár kanál főzőtejszínnel besűrítjük.
Ráöntjük a lecsepegtettet tésztát, összekeverjük, megszórjuk szezámmaggal, de reszelt sajtot is szórhatunk rá. Jó étvágyat!





Megjegyzés

Jó étvágyat!
akirea

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Villámgyors eperfagyi
  2017-05-26 22:16:55, péntek
 
  Villámgyors eperfagyi

Hozzávalók

1 nagy doboz tejföl ( 500 ml-es, jó minőségű, 20%-os)
20 dkg cukor
10 dkg eper


Elkészítés

A tejfölt a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és feldarabolt epret.
Ezeket robotgéppel összedolgozzuk és mélyhűtőbe helyezzük.
Tálaláskor friss epret helyezünk rá.





Megjegyzés

Please log into Facebook.
Csizoo

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Göngyölt szűzpecsenye sült tojásos spagettivel
  2017-05-26 22:13:57, péntek
 
  Göngyölt szűzpecsenye sült tojásos spagettivel

Hozzávalók

A húshoz:
2 db szűzpecsenye
10 darab bacon (szeletelt)

bors
mustár
friss zsályalevelek
A mártáshoz:
15 dkg füstölt sajt
1- 2 dl tejszín
A körethez:
50 dkg spagetti tészta
olaj
8 db tojás



Elkészítés

A szűzpecsenyét megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük mustárral. Folpackba csomagoljuk, és 1-2 napra a hűtőbe tesszük.
A húst kicsomagoljuk, befedjük a zsályalevelekkel és körbetekerjük a szeletelt baconnel. Egy nagyobb darab fóliára fektetjük, becsomagoljuk, és egy tepsibe fektetjük. 190 fokon 20-25 percig sütjük. Kibontjuk, és a levét óvatosan egy kisebb edénybe öntjük. A göngyölt húst visszatesszük a tepsibe, és grill fokozaton 2-3 percig sütjük. Kivesszük, egy tálra helyezzük és azonnal letakarjuk egy fóliával.





A sütés során keletkezett levet felmelegítjük, hozzáadjuk a lereszelt füstölt sajtot és a tejszínt. Összekeverjük, és félretesszük.
A spagettit sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Egy serpenyő közepére olajat csorgatunk, rátesszük a spagetti negyedét, megpirítjuk, és ráöntünk 2 db felvert tojást. Megsózzuk, és egy rövid ideig sütjük. Tányérra tesszük, és ugyanígy elkészítjük a másik három adag tésztát is.
A húst ferdén, ujjnyi vastagon felszeleteljük, a kisütött spagetti mellé helyezzük, és meglocsoljuk a forró mártással.





Megjegyzés

Ízletes, laktató fogás. Bármikor, akár ünnepi alkalomra elkészítve is megállja a helyét. Jó szívvel ajánlom! Jó étvágyat kívánok!
Moms

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Spárga aszpikban
  2017-05-26 22:09:15, péntek
 
  Spárga aszpikban

Hozzávalók

30 dkg fehér spárga
30 dkg zöld spárga
1 ek só + az aszpikhoz
1 ek cukor
2 ek citromlé
1 ek vaj
6 db zselatinlap
1/2 csokor metélőhagyma


Elkészítés

A spárgát megmossuk, majd a fehér sípokat a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldeket pedig az alsó harmadukon meghámozzuk. A fás végeket levágjuk.
Egy nagy fazékban bőven vizet forralunk az 1 ek sóval, a cukorral, a citromlével és a vajjal együtt. Beledobjuk a fehér spárgát és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöld spárgát, és további kb. 8 percig főzzük. Ezután a sípokat áttesszük egy tál jéghideg vízbe, majd jól lecsepegtetjük. A főzőlét megőrizzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy kevés főzőlében feloldjuk. Végül hozzáöntünk 5 dl főzőlét, jól elkeverjük és enyhén megsózzuk.
A spárgasípokat színek szerint váltogatva lerakjuk egy folpakkal kibélelt hosszúkás formába. Legfelülre tetszetősen elrendezett snidlingszálakat fektetünk. Végül az egészet leöntjük a zselatinos lével, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni néhány óra alatt.





PALCSEK ZSUZSANNA
Felelős szerkesztő

Sonka is illik hozzá, ha azzal kiegészítve is készítheted!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 500 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 383
  • e Hét: 1158
  • e Hónap: 6196
  • e Év: 135903
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.