Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Kellemes hetet - Gizuska
  2017-05-29 15:28:11, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Tippek a boldogsághoz
  2017-05-29 15:23:57, hétfő
 
  1. Csoki Már egy szelet csokoládé is elég ahhoz, hogy lelkileg stabilabbá válj. Evéskor ugyanis egy szerotonin nevezetű boldogsághormon szabadul fel benned, minden harapás alkalmával. Biztos út a jó hangulathoz, de vigyázz ?a ducisághoz is.

2. Nyugi Étkezz lassan, élvezve minden falatot, és vedd észre az élet szépségeit. Fogd vissza sietős lépteidet! Szóval néha iktass be egy lassú napot, amikor mindent nyugodtan csinálsz.

3. Csók és társai Az ajkak gyengéd játékának hatására táncot járnak a torkodban lakó gombócok, a hormonjaiddal karöltve. Kell-e nagyobb boldogság, mint hogy azzal csókolózol, akit nagyon szeretsz?

4. Napsütés Nem csak a növényeknek van szükségük napfényre, hanem nekünk, embereknek is, ezért vagyunk tavasszal és nyáron sokkal jobb kedvűek, mint télvíz idején. 10 000 lux szükséges a boldogsághormonok felébresztéséhez, tehát a 100 000 luxszal működő nyári nap valóságos boldogságvaku. A napfény eloszlatja a bánat felhőit is.

5. Vidám színek A színkutatók felfedezték, hogy a lila hozzásegít a belső egyensúlyhoz, mert a kék megnyugtat, a piros pedig felizgat. E kettő keveréke a lila, amely nagyon jó hatással van a hányatott sorsú lelkekre. A sárga és a narancssárga viszont emelik a hangulatot, kritikus esetben tehát ajánlatos kipróbálni egy sárga napszemüveget.

6. Alvás Ha a léleknek van ideje feldolgozni a stresszt, a test is jobban érzi magát. Ezért egy lusta nap és tíz óra folyamatos alvás sosem árt. Maradj hát ágyban, és aludd boldogra magad.

7. Kedves naplóm? Beleírhatod minden kívánságod, bajod bánatod. A naplóírás könnyít a lelkeden, és segít tisztán látni a dolgokat Nem mered megmondani Neki, hogy már régóta titkon imádod? Szeretnéd egyszer végre ősi ellenséged szemébe vágni a véleményedet? Írd le a naplódba, miket mondanál, hidd el, nagy kő esik le ezzel a szívedről. A különleges eseményeket is megőrizheted az örökkévalóságnak, és ha rossz a kedved, a naplódat lapozgatva biztos találsz néhány kedves emléket, ami felvidít.

8. Gyermekfelügyelet Nagyon jó dolog látni, hogyan fedezik fel a kisgyerekek a világot. Közvetlenségük és kíváncsiságuk elfeledtetik veled a bánatodat is. Ajánld fel hát gyermekes ismerőseidnek bébicsőszi szolgálataidat, s ha még egy kis pénzt is kapsz érte, az csak plusz ok lesz a vidámságra.

9. Virágos jókedv Egy százszorszép a mezőről, egy csokor a vázában vagy egy rózsa a barátodtól garantáltan jókedvre derít. Ráadásul kellemes dolgokról álmodozhatsz az illatáradatban.

10. Futás Futás után a szervezetedet fittnek, a lelkedet pedig elégedettnek, boldognak érzed. Fél óra ritmikus mozgás után endorfin termelődik benned, ami remek gyógyszer a lelki problémákra. A futáshoz hasonló hatása van a táncnak is. Tehát fel az edzőcipőt, vagy táncolj egy nagyot!

11. Étkezés A zöldségek és a gyümölcsök (például a banán) vitamintartalmukkal megerősítik hajszálvékony idegeidet a stresszes időszakokban. Tehát kritikus helyzetekben alkalmazz salátaterápiát!

12. Szex Boldogság- és szerelemhormonok kavarognak benned, egész testedet-lelkedet elárasztja az elégedettség érzése. Az enyelgés viszont legalább ennyire hatékony, tehát nem menj bele rögtön a sűrűjébe, ha csak a hangulatodon akarsz javítani.

13. Hobbi Ha a szabadidődben is vannak feladataid, amiket a saját kedvtelésed érdekében tűzöl magad elé, bizonyítottan javul majd az alaphangulatod. Ha rossz a kedved, ne hagyj magadnak üres órákat, minden hobbi elősegíti a stabil lelkiállapotot, legyen az sárkányrepülés vagy bélyeggyűjtés.

14. Emlékek és fantázia Gondolj vissza a szép időkre, mert az emlékezet a boldogság kifogyhatatlan éléskamrája. Ha ezt meguntad, vetíts színes fantáziaképeket a jövődre, ezzel visszanyered a hited és az életkedved.

15. Kutya, macska Rex és Kormi mindig érdeklődve hallgatják aktuális bánatodat, és nem fárasztanak jó tanácsokkal. Ezenkívül a kutyus a szobád mélyéről is kicsalogat a napfényes parkba.

16. Erős paprika Miért olyan jókedvűek az ázsiai emberek? Mert szeretik az erős ételeket! A chili capsahintartalma regenerálja a felborult idegrendszert. Kockázat és mellékhatás: mértéktelen fogyasztása gyomorbántalmakat okozhat.

17. Testközel Átölel, kézen fog, megnyugtat. Egy számodra kedves ember érintése örömet okoz. A masszázs például varázslatosan megnyugtató, de az odabújás is legalább ilyen boldogságélmény. Ugye, ismersz egy erre alkalmas fiút? Ha nem, semmi baj, bújj oda anyukádhoz, az is nagyon klassz érzés.

18. Szédítő szagok Talán nem is gondolnád, de a fitneszstúdiókban terjengő izzadtságszag is jó hatással van a hangulatra. A megizzadt fiúk által kibocsátott androsztenolnak ? amit az orrod nem, csak az agyad ismer fel ? alig tudnak ellenállni a nők, mert ez az anyag elősegíti a lelki stabilitást..

19. Barátok Bizalom és őszinteség, megértő tekintet ? barátkozni egyszerűen jó. A legjobb barátnőddel együtt nevethetsz és sírhatsz, szavak nélkül is megért, és mindig ott van a közelben, ha szükséged van rá.

20. Nevetés A nevetés a legjobb gyógyszer a lelki panaszokra. Gyorsítja a légzést és extra adag oxigént juttat a szervezetbe, ezáltal erősíti az immunrendszert, de karban tartja az idegeket is. A kutatók szerint a nevetés a hosszú élet egyik titka.

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Három színű virág is van az apró fán
  2017-05-29 15:01:24, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép hetet
  2017-05-29 14:28:12, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  köszöntés  
Szép hetet - különleges virággal - Csné Ildikótól
  2017-05-29 14:25:23, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Vélemény a rákról
  2017-05-29 14:20:38, hétfő
 
  Ajánlom figyelmetekbe. A cikk küldője onkológus orvos!!!

Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról







Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is:



1. Minden embernek vannak degenerativ - nem egészséges, azaz ráksejtek a szervezetében.

Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik.

Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a csökkenésük okán a degenerativ ráksejteket, mivel azok mát nem érik el a kimutatható mennyiséget.



2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.



3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.



4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti,

táplálkozási és életmódbeli tényezők.



5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük, az étrend megváltoztatásá-ra és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.



6. A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben, stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek: a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják.



7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.



8. A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.



9. Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására a testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak.



10. A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami meg-nehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.



11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.



A ráksejtek táplálékai:



a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. aszparta-mot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukor gyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiség-ben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri só .



b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.



c. A ráksejtek virulnak savas környezetben . A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibio-tikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.



d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és gyümölcsöket tartalmazó étrend se gít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környe-zetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöld-séglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sej-tek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését. Az egészséges sejtek építé-séhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát is!). Azon kívül, naponta két-három alkalommal fogyasz-szon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius elpusztulnak.



e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét , mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású.

Víz! Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni. Lugos víz segíti a szervezetet.



12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.



13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.





14. Egyes táplálék kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak - EFA-k - stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más táplálék kiegészítők, mint pl. az E-vitamin köztudottan apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.



15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége . A proaktív és pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi.

Tanuljunk meg szeretet-teljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.



16. A ráksejtek oxigéndús környezet ben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.



Végül még néhány praktikus tanács:



- Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.

- Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.



- Ne tegyünk műanyag palackban vizet a hűtőbe - üvegben tároljuk !



Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a hírlevelei útján. A dioxin-tartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak , elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára.

Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba, mivel a műanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a dioxi-nok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára.



Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben.



Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombi-nációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy használjunk műanyag helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha üveget használunk.



Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azon kívül a műanyag fóliák ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközővel inkább.



Ezt a cikket mindenkinek küldd el, aki fontos az életedben!

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A szeretet himnusza .- videó
  2017-05-29 14:10:45, hétfő
 
  Link





 
 
0 komment , kategória:  video  
Csendéletek, virágok - festményeken - videón
  2017-05-29 14:00:11, hétfő
 
  Link




 
 
0 komment , kategória:  video  
A székelyek
  2017-05-29 13:43:11, hétfő
 
  Az öreg székely részegen megy haza és beleesik a kútba. Kirohan hozzá
az egész család, leengedik a kötelet és elkezdik felhúzni. Mikor
kibukkan a feje a kútból, elkezd rettentően nevetni.
Mondja neki az asszony:
- Ember, mit röhögsz, hisz épp hogy csak megmentettük az életed!
- Azon röhögök, hogyha elengedném a kötelet hogy seggre esnétek!


A rendőr megállítja a székely bácsit.
- Hé bátyám, mit visz azon a szekéren?
A székely odahajol a rendőr füléhez, és belesúgja:
- Szénát.
- És miért sugdolózik?
- Hogy a lovak ne kérjenek!


Két székely bácsi találkozik a piacon. Egyik kérdezi:
- Mit adtál a lovadnak tavaly amikor kólikás volt?
- Korpát meg melaszt!
Egy hét múlva újra találkoznak:
- Korpát meg melaszt adtam a lovamnak, mégis megdöglött!
- Az enyém is!


Székely fiú hazaérkezik Budapestről, visz az apjának egy dobozos sört.
Apja elveszi a sört, előkapja a bicskáját, és kezdi bontani a dobozt,
mire a fiú rászól:
- De idősapám! Itt ez a kallantyú. Arra való, hogy az ember meghúzza,
és ki van nyitva a doboz.
- Na, igen! Annak, akinek nincsen bicskája!


Székely bácsika rohan a vonat után, végül csak lekési, a vonat akkor
gördül ki a peronról, mikor odaér. Erre a bácsi:
- Eredj csak, eredj, a jegy úgyis nálam van!


Székelybácsi nagy kínlódás közepette borotválkozik. A gyerek:
- Mi a baj, édesapám?
- Életlen a beretva. Nem viszi a szakállamat!
- Ne mongya mán' édesapám, hogy keményebb a szakálla, mint az a
konzervdoboz, amit most nyitottam ki ezzel a beretvával!


A székely este kimegy az udvarba.
Egy kis idő múltán belép az ajtón, a nadrágszára vizes.
Mire az asszony:
- Esik?
- Nem, fúj...


- Mondja Bácsi, miért ilyen soványak ezek a tehenek ezen a dús füvű
legelőn? -- kérdezi az állatokat legeltető székelytől az arra járó
turista.
- Hát bizony fiam, komoly oka van annak -- feleli az öreg.
- ???
- Amióta eladtam mellőlük a bikát, csak nefelejcset esznek.


Két székely beszélget:
- Hé szomszéd, miért van annak a disznónak három lába?
- Mit gondol kend, majd levágom az egészet egy bableves miatt!


Az öreg székely lefekvést követően minden este imádkozott elalvás
előtt. Éppen a Miatyánkot kezdte el, mikor a felesége, aki unta a
mindennapi ájtatoskodást mivel az öreg ilyenkor nem vele foglalkozott,
így szólt:
- Apjok, miért nem foglalsz engemet is az imáidba?
- Hát már hogyne foglalnálak asszony? Éppen az előbb imádkoztam, hogy
"szabadíts meg a gonosztól"!

Öreg székely elmegy az orvoshoz. A doki meghallgatja a tüdejét, s így
szól az öreghez:
- Sóhajtson nagyokat kérem!
- Ej, haj...

Öreg székely ül a háza kertjében és pipázik.. Kiabálva rohan feléje az unokája.
- Nagyapa, nagyapa! Medve van a háztetőn!
Az öreg szippant egyet a pipából és így szól:
- No, akkor hozd a kutyát, a puskát meg a petrencésrudat.
- Minek ennyi minden, nagyapa?
- Én majd felmászok a tetőre, a petrencésrúddal lepiszkálom a medvét,
te meg ráereszted a kutyát, hogy harapja le nekije a tökeit.
- De minek a puska?
Az öreg megint szippant a pipából és azt mondja:
- Ha netalán a medve piszkál le engem, akkor lelövöd a kutyát.


A székely atyafi szeret a pohár fenekére nézni, és egyre gyakrabban.
Az asszonya ezt nem nézi jó szemmel, mert ha a férje túl sokat iszik,
akkor durva, nem beszámítható. Egyik nap jönnek a tehenek a csordából
haza, és szokásuk szerint egyenesen a vizes vályúnak esnek. Amikor
befejezik az ivást, mondja az asszony a férjének:
- Látod-e te ember, ez csak egy marha, és mégis tudja mi az elég!
Erre az atyafi:
- Vízből én es tudnám!


A négernek, a székelynek és a románnak egyszerre születik gyereke.
Mindhárman várnak a szülőszoba ajtaja előtt, hogy végre megláthassák a
gyereküket. Egyszercsak kilép a szobából a nővérke:
- Uraim, gratulálok, mindhármuk gyereke egészséges. Csak egy baj van,
összekevertük őket. Kérem fáradjanak be, és válasszák ki a sajátjukat.
Erre a székely egyből berohan, és felkapja a néger gyerekét. Mire az:
- Székely! Nem látod, hogy az az én gyerekem? Teljesen olyan mint én,
a bőre színén is látszik.
Mire a székely:
- Lehet hogy a tied, de amíg ki nem derül melyik a románé, addig ez
nálam marad!!!


A székelycsalád vacsorázik, és a gyerek nagyon csámcsog. Megszólal az apa:
- Ne csámcsogj! - de a gyerek tovább csámcsog.
- Ne csámcsogj, mert
pofon lesz! - a gyerek azért is.
Lendül az apa keze, de a gyerek lehúzza a fejét, és a pofon az asszonyt éri, hogy leesik a székről.
A gyerek éktelenül elkezd röhögni, mire az apa
- Ne röhögj, anyád is csámcsogott.


János bácsi jó ideje kedvenc kocsmájában iszogat. Érzi a végén, nem tud felállni, akárhogy próbálja. Gondolja ,egy kis friss levegő nem árt és
kikúszik az ajtóig. Mikor kimászik, látja, még mindig nem tud
felállni. Na, gondolja, talán ha hazakúszik, akkor majd sikerül.
Hazaér, de csak nem tud felállni. Bekászálódik az ágyba és egyből
kidől.
Másnap a felesége rángatja fel, és mondja:
- Má' megint segg részegre ittad magad a kocsmába'!
- Honnan tudod?
- Szóltak, hogy ott hagytad a tolókocsid!!

Az öreg székely részegen a kocsmából hazafelé tart a szekéren
bóbiskolva. Ezt meglátja a rendőr, s megállítja a fogatot.
- Bátyám, maga olyan részeg, hogy majd lefordul a kocsiról,
szerencsétlen ló meg csak megy a feje után, még baleset lesz belöle!
Az öreg székely csak mordul rá egyet. A rendör intézkedés gyanánt a
következőket mondja:
- Bátyám, látva a jelenleg állapotát, mit szólna ahhoz, ha most
elvenném a lovát?
A székely meghúzza a vállát, s közli:
- Mit szólhatnék ? Rendőr vejem még úgysem volt!


A székely meg a fia az érett gyümölcsöket szedik össze a kertben. A
fiú megkérdezi:
- Mi lesz ebböl a sok gyümölcsböl, édesapám?
- Hát ha anyád meggyógyul lekvár, ha nem, akkor pálinka.


A székely és fia szántanak, egyszer csak az eke kifordít egy
vadászpuskát. Nézegeti az öreg székely meg a fia, de nem tudják, mi
az. Azt mondja az öreg:
- Fiam, úgy hiszem, ez egy furulya!
Azzal a szájába veszi és elkezdi fújni. Addig matat a puskán, míg
elhúzza a ravaszt. A puska hatalmasat dörren és elviszi az öreg
száját. Megszólal a fiú: - Hát édesapám hiába vigyorog, én azért egy
kicsit megijedtem.


Két székely beszélget:
- Kell egy fél malac?
- Ááá, dehogy!
- De mért nem?
- Mert eldőlne az ólban!

A budapesti turista csoport megindultan szemléli a idilli Hargitát.. A
távolból egy juh nyáj közeledik, pásztoruk János bácsi, akit a
turisták könnybe lábadó szemmel csodálnak, minthogy ez valószínuleg
teljes harmóniában él a természettel. Az egyik turista megszólítja az
öreget:
- Aztán adnak-e tejet ezek a juhok?
- A fehérek adnak - feleli János bácsi.
- És a feketék?
- Hát, azok is.
- És gyapjút adnak-e ezek a juhok?
- A fehérek adnak.
- És a feketék?
- Hát, azok is.
- De hát János bácsi, miért tesz mindig különbséget a fehér és a
fekete juhok között?
- Mert a fehérek mind az enyémek.
- És a feketék?
- Hát, azok is.

 
 
0 komment , kategória:  viccek  
Szép új hetet
  2017-05-29 12:38:42, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 645 db bejegyzés
e év: 7531 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1842
  • e Hét: 6980
  • e Hónap: 13363
  • e Év: 135236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.