|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 27
|
|
|
|
2017-05-03 21:34:20, szerda
|
|
|
Andók Veronika - Anyák napja közeleg
Öreg hársak lombja között
Fészket ringat már a szél,
Orgonafák lila ágán
Hazahívó illat kél.
Rigófüttyös bokrok alól
Szellő szárnyán hozzám száll,
Dalba rejtett szép üzenet:
Édesanyám hazavár.
Anyák napja közeledik,
Május ébred színesen.
Sok kilométer távolság
Fájdul meg a szívemben.
Milyen messze, milyen régen,
Nap nap után gondol rám,
De csak cseten, messengeren,
Telefonon talál rám.
Elborít a gondok árja,
Fogva tart a rohanás;
Álmaimban s kisgyerekként
Azt hittem, az élet más.
Milyen jó volt réges-régen
Hozzáfutni vidáman,
Minden bajom és bánatom
Elmúlott két karjában.
Gyorsan teltek el az évek,
Így fogy el az életünk.
Ki tudja még, meddig vár ránk,
Kit oly nagyon szeretünk?
Ne félj, anya, hazamegyek.
Rám talált az üzenet.
Szeretetem hozzád viszem,
Anyák napja közeleg.
Anyák napja Szeretet..
|
|
|
0 komment
, kategória: versek |
|
|
|
|
|
2017-05-03 15:53:51, szerda
|
|
|
Mag őrület - 7 féle mag, amit sűrűbben kellene fogyasztanod
Napról napra egyre többet hallunk a diófélék és a magvak jelentőségéről, rengeteg tanulmány bizonyítja az egészségre gyakorolt hatásukat.
Ezek a kis magok tele vannak antioxidánsokkal, fehérjével, rosttal, egészséges zsírokkal és ásványi anyagokkal és roppant egyszerű a fogyasztásuk is. Most bemutatunk pár tápanyagdús magot, amit érdemes beépíteni a mindennapi táplálkozásunkba.
Kendermag
Mag-kendermag
A kendermag rostban és fehérjében gazdag, tartalmaz Omega-3 és 6 zsírsavakat, valamint más elengedhetetlen ásványi anyagokat. Joggal mondhatjuk rá, hogy ez egy szuperétel, ami jó hatással van az egészségünkre, és több krónikus betegséget is megelőzhetünk a fogyasztásával, mint például a rák vagy a szívbetegségek.
Köménymag
Mag-köménymag
A köménymagot főleg fűszerként használjuk, viszont emellett igen egészséges is. Az emésztési problémáktól kezdve a megfázáson és az influenzán át, csillapítja a köhögést, méregteleníti a testet és segíti a tápanyagok felszívódását. A köménymagnak többek között nagyszerű gyulladáscsökkentő, stimuláló, görcsoldó hatása is van, emellett nagy mennyiségben tartalmaz vasat, rezet, kalciumot, káliumot, mangánt, szelént, cinket, magnéziumot, valamint A-, C-, E- és B-vitaminokat is. Tehetjük az ételeinkbe egészben, de őrölve is felhasználhatjuk.
Napraforgómag
Mag-szotyi
A napraforgómagnak is van rákmegelőző hatása és csökkenti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Kiváló E-vitamin-, réz-, folsav-, szelénforrás. Sok benne a jó zsír, antioxidáns, E-vitamin is. A napraforgómag nyugtató hatással van az agyra, energikussá teszi a szervezetet, és javítja a látást is. Erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást és a vércukorszintet is.
Chia mag
Mag-chia
Ez a csodálatos mag tartalmaz Omega-3 zsírsavat, kalciumot, fehérjét és antioxidánsokat, gazdag A-, E-, C-, J-, B1- és B2-vitaminban, emellett nagy mértékben található benne oldható rost is. A chia mag több vasat tartalmaz, mint a spenót, több kalciumot, mint a tej, több káliumot, mint a banán, és több omega-3 zsírsavat, mint a tengeri halak. A chia mag nagyon jó méregtelenítő, szabályozza a vércukor- és a koleszterinszintet, védi az érrendszert, óvja a szívet, rosttartalma révén javítja az emésztést, megszünteti a székrekedést. Antioxidánsainak köszönhetően a chia mag lassítja az öregedést.
Szezámmag
Mag-szezámmag
A szezámmag tele van fehérjével, cinkkel, vassal, magnéziummal, kalciummal és vitaminokkal. Szabályozza a vérnyomást, megelőzi a cukorbetegséget, a májbetegségeket és az emésztési problémákat, egészséges lesz tőle a bőr, csökkenti a koleszterinszintet, védi a szívet, stresszoldó, ráadásul rákmegelőző hatása is van.
Tökmag
Mag-tökmag
Sokan tesznek tökmagot a salátába, ami nagyon is jó ötlet, mivel tele van hasznos tápanyaggal. Cinkben, mangánban, foszforban, Omega-3 zsírsavakban és fehérjében gazdag. Emellett magas az antioxidáns tartalma is, ami köztudottan segíti az immunrendszer működését.
Lenmag
Mag-lenmag
A legjobb magféle, amit a zabpehelyhedhez vagy a turmixodba tehetsz. A lenmag antioxidánsokban gazdag, amelyek rákmegelőző hatással bírnak. Magas a rosttartalma is, így csökkenti a cukorbetegség és a szívproblémák kialakulását. Emellett vitaminokban (A, B, C, D és E) és ásványi anyagokban (kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, mangán, réz, fluor, jód, króm) rendkívül is gazdag. A lenmag egy igazi szuperélelmiszer. Frissen őrölt vagy összetört formában javasolt fogyasztani, mert így tudja a szervezet csak megemészteni őket.
Forrás: Natural News
|
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 27
|
|
|
|
2017. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
645 db bejegyzés |
e év: |
7531 db bejegyzés |
Összes: |
70103 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 812
- e Hét: 9386
- e Hónap: 25786
- e Év: 147659
|
|
|