Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Keira Knightley frissített életrajza
  2017-05-05 20:29:44, péntek
 
 


Keira Knightley
nemzetisége Angol
82.3365rajongó
193vélemény
Értékeléstehetség: 93%
stílus: 89%
szimpátia: 89%
Születési névKeira Christina Knightley
Születési idő1985. március 26.
Születési hely Teddington, Middlesex, England, UK
Foglalkozás színésznő
Családi állapot férjezett,
1 gyermek
Partner James Righton
Magasság 170 cm
Eredeti hajszín sötét barna
Szemszín barna
Csillagjegy Kos

Életrajz

Keira Christina Knightley
1985. március 26-án született Teddingtonban, Londonban, az Egyesült Királyságban Sharman Macdonald színésznő és Will Knightley színész gyermekeként. Édesapja színpadi színész, édesanyja pedig az Edinburghi Egyetem színi karára járt, majd 1972-től, az iskola befejezése után színésznőként dolgozott, este pedig go-go táncosnőként kereste kenyerét. Szűnni nem akaró lámpaláza miatt azonban úgy döntött, hogy feladja ama próbálkozását, hogy színésznő legyen és a inkább forgatókönyvírást választotta - ő írta például az Emma Thompson-féle Téli vendég-et. Édesanyja ereiben skót és wales-i vér is folyik, míg édesapjáéban angol. Eredetileg a neve Kiera lett volna egy orosz műkorcsolyázó Kira Ivanova után, de az édesanyja a regisztrálási folyamatnál felcserélte az e és az i betűt, ezáltal új nevet alkotott meg. Egy idősebb testvére van, Caleb.
Keira Richmondban lakott és a Stanley Általános Iskolában, majd a Teddington Iskolában érettségizett le és az Esher főiskolára járt. Értelemszerűen Keira is kiskorától vonzódott a színjátszáshoz, olyannyira, hogy már zsenge hároméves korában saját ügynököt követelt magának, amire a válasz természetesen nem volt, részben mert pici volt, részben pedig féltették, nehogy megszenvedje a meghallgatások utáni visszautasításokat. Ám a lány nem az a fajta, aki lemond álmairól és addig nyüstölte szüleit, mire hatéves korára hajlandóak voltak beleegyezni egy ügynök szerződtetésébe, de azzal a feltétellel, hogy Keira csak az iskolai szünidők alatt áldozhat hobbijának, a színházi fellépéseknek, és csak akkor folytathatta színi tanulmányait, ha bizonyítványa továbbra is kitűnő marad. A szigorúságnak azonban oka volt: Keira diszlexiás, így duplán kell figyelnie tanulmányaira. Ezek után számos előadása volt, szerepet kapott édesanyja által írt After Julietben, majd pedig a United Stateben kapott szerepet, amelyet a dráma tanára írt, Ian McShane. Egyetemi tanulmányai során a művészetre, történelemre és az angol nyelv és irodalomra összpontosított, azonban egy év után otthagyta az egyetemet, hogy színészi álmát követhesse, ugyanis felajánlották neki a Doktor Zsivágó című minisorozatban Lara szerepét.

Karrierje
1993-ban kapta meg élete első szerepét a Screen One angol komédiában, ahol Angela szerepét kapta meg. Két év kihagyás után A Village Affair című angol drámafilmben vállalt szerepet, mint Natasha Jordan. A következő film, amiben feltűnt a Halálos kötődés című angol drámafilm volt, itt a fiatal Celia szerepét kapta meg. Még ebben az évben egy részben feltűnt The Bill című angol sorozatban, mint Sheena Rose.
1996-ban a The Treasure Seekers című angol családi filmben kapott szerepet, ahol a hercegnőt alakította. A filmben Felicity Jones is feltűnt. 1998-ban a Különös kastély című angol drámafilmben, mint a fiatal Judith.
1999-ben szerepet vállalt az Oliver Twist című angol mini-sorozatban, ahol Rose Fleminget, Oliver nagynénjét alakította. Még ebben az évben feltűnt a Star Wars I. rész:Baljós árnyak című amerikai fantasy filmben Amidala hercegnő leghűségesebb szolgálójának, az életét is feláldozó Sabét alakította. Azért választották Keirát Sabé szerepére, mert nagyon hasonlított Natalie Portmanre. A két színésznő édesanyja bevallotta, hogy mikor lányaik sminkkel egymás mellett vannak, kell egy kis idő, mire felismerik és megismerik saját lányukat.
2001-ben szerepet vállalt a Walt Disney Productions által készített A tolvajok hercegnője című amerikai kalandfilmben, ahol Gwynt alakította. A film Robin Hood lányáról szól, Gwynről, aki kiszabadítja édesapját János herceg fogságából. A film egy díjat zsebelt be, és a True Bloodból ismert Stephen Moyer is szerepet kapott a filmben. A színésznő hetek alatt megtanult lovagolni, vívni és íjat lőni. A következő film, amiben feltűnt A gödör című angol horror filmben, ahol Frankie szerepét kapta meg Thora Birch mellett. A film négy fiatal tinédzserről szól, akik egy angol magániskolában felfedeznek egy gödröt/lyukat, amelyet valószínűleg egy évtizede készítettek a menedéknek bombázás ideje alatt. A film rendezője Nick Hamm úgy írta körbe Keirát, mint a fiatal Julie Christie. Még ebben az évben szerepet vállalt a Deflation című angol rövidfilmben, ahol Jogger szerepét kapta meg.
2002-ben a Csavard be, mint Beckham című angol-német-amerikai vígjátékban kapott szerepet, mint Juliette 'Jules' Paxton. A filmben Keira egy igen jól focizó lányt alakít. A film hatalmas nagy sikert aratott Oscar díjra is jelölték, ezenkívül 17 díjat nyert és 18 díjra jelölték. Ebben a filmben olyan híres színészek tűntek fel, mint Parminder Nagra, Jonathan Rhys Meyers és Archie Panjabi. A film mindösszesen 18 millió dollár bevételt hozott a premierjén, majd rá két hónapra 32 millió dollárra csapott fel. Jó kritikákat, illetve magas szavazatokat is kapott. A következő film, amiben feltűnt a Thunderpants volt, itt egy zenei iskolában járó tanulót alakított, azonban jelenetét kivágták. Feltűnt még a New Year's Eve című angol romantikus minifilmben, ahol Leah szerepét kapta meg. A film mindössze 18 perces, egy fiatal nőről szól, aki hazavágja egy baráti társaság Újévét. Szerepet vállalt a Pure című angol drámafilmben, mint Louise. A filmben Keira egy terhes, drogos nőt alakít, aki megismerkedik Paullal, aki nemrég veszítette el édesapját, és édesanyja meg drogfüggő lett, miután a család egy régi barátjára támaszkodott, aki drogdíler és strici egyben. A filmben Keira életet is ad gyermekének, akit elvesznek tőle. A filmet London északi részén forgatták. A következő film, amiben feltűnt a The Seasons Alter című rövidfilm volt, itt Helena szerepét kapta meg. A film mindössze 4 perces. Még ebben az évben szerepet vállalt a Doktor Zsivágó című angol drámafilmben, ahol Lara Antipova szerepét kapta meg. A film három részből áll. A film Dr Zsivágóról és annak szerelméről Laráról szól. A gyönyörűséges és fiatal Larát három férfi is szereti, azonban Dr Zsivágó ráadásul házas is.
2003-ban szinkronszerepet kapott a Gaijin című animációs filmben, ahol Kate hangját kölcsönözte. Nem sokkal később a Pirates of the Caribbean videójátékban adta a narrátor hangját. Még ebben az évben szerepet kapott az Igazából szerelem című drámafilmben, ahol Juliet szerepét kapta meg. A filmben olyan híres színészek is feltűntek, mint Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Hugh Grant és Alan Rickman. A film nem sokkal karácsony előtt játszódik, fő szála a szerelem, több pár szerelmi életére helyezi a hangsúlyt. A film kétszeres jelölést kapott az Oscarra, ezenkívül 10 díjat zsebelt be és 24 egyéb díjjelölést is kapott. Még ebben az évben szerepet kapott A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című amerikai kalandfilmben, ahol Elizabeth Swannt alakította. A filmben olyan híres színészek is feltűntek, mint Johnny Depp, Orlando Bloom és Geoffrey Rush. A filmet 5-ször jelölték Oscar díjra, ezenkívül 32 díjat nyert és összesen 77 egyéb díjjelölést is kapott. A film a Karib-tenger térségében játszódik az 1700-as években. Keira a kormányzó lányát alakította a filmben, aki szerelmes lesz Will Turnerbe aki a kovács inasaként dolgozik, akit még kislány korában mentettek meg egy süllyedő hajóról. Elizabeth városát lerohanják a kalózok, végig rabolva a várost, azonban Elizabeth kilétét elrejtve más személynek adja ki magát - Elizabeth Turnernek. Azonban felhurcolják a kalóz hajóra és el is viszik nemsokára. Will és Jack Sparrow utána erednek, hogy kiszabadítsák Elizabethet a kalózok kezei közül. A film igen magas értékelést, jó kritikát kapott, és igen nagy bevételt hozott. A film után Keirát az ,,It" lánynak hívták.
2004-ben szerepet vállalt az Artúr király című angol-amerikai-ír kalandfilmben, itt Guinevere királyné szerepét kapta meg. A történelmi eseményt bemutató filmben Keira a szászok vezetőjét alakította. A filmben olyan színészek tűntek fel, mint Clive Owen, Ioan Gruffudd és Hugh Dancy. Sajnos a filmet negatív kritikák érték. Keira három hónapig a hét négy napjában felkészülést tartott a filmre: lovagolt, vívott, íjat lőtt és harcolni tanult. Egy évvel később 2005-ben szerepet vállalt A fiók című amerikai thrillerben, ahol Jackie Price szerepét kapta meg. A színésznő mellett még feltűnt Daniel Craig és Adrien Brody is. A filmben Keira a 15 évvel idősebb Jackiet alakítja (akivel majd a főszereplő a jövőben találkozik egy útszéli étteremben, ahol Jackie dolgozott). A következő film, amiben feltűnt a Domino című életrajzi film volt, ahol Domino Harveyt alakította. A film Domino Harvey életét mutatja be, aki Laurence Harvey színész lánya. Domino lassacskán elfordul eddigi karrierjétől, majd fejvadásszá csap fel. Még ebben az évben szerepet kapott Rosamund Pike, Jena Malone, Donald Sutherland és Matthew Macfadyen oldalán Jane Austen filmadaptációjában a Büszkeség és balítélet című angol drámafilmben, ahol Elizabeth Bennet-et alakította. A filmben Elizabeth lassacskán beleszeret, az eddig fagyosnak és ridegnek gondolt Mr Dancyba, akivel kölcsönös vonzalom alakul ki. A filmet négyszer jelölték Oscar díjra, 18 díjat nyert és 41 egyéb díjjelölést is kapott. A film 110 millió dollár bevételt hozott, világszerte.
2006-ban szerepet kapott A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse című amerikai fantasy filmben, ahol Elizabeth Swann szerepét kapta meg. A film Oscar díjat nyert, 41 díjat zsebelt be és 46 díjjelölést kapott. Ebben az évben felkérték, hogy csatlakozzon a Academy of Motion Picture Arts and Scienceshez. Rá egy évvel később tűnt fel A Karib-tenger kalózai: A világ végén című amerikai filmsorozat harmadik részében, ahol szintén Elizabeth Swann szerepét kapta meg. A filmet Oscar díjra is jelölték, 21 díjat nyert és 38 díjjelölést kapott. Még ebben az évben szerepet vállalt a Selyem kanadai drámafilmben, ahol Héléne Joncour selyemmel kereskedő férfi feleségét alakította. Még ebben az évben szerepet kapott James McAvoy és Saoirse Ronan, illetve Juno Temple és Benedict Cumberbatch mellett a Vágy és vezeklés című angol drámafilmben, ahol Cecilia Tallis ápolónő szerepét kapta meg. A filmben Cecilia barátját James McAvoyt szexuális zaklatásért katonaságba küldik, miután Cecilia húga Saoirse Ronan meggyanúsítja őt. A férfi szerencsétlen sorsból kifolyólag a háborúban elesik, majd a II. világháborús bombázások alatt Cecilia is meghal. A filmet a 2007-es Velencei Film Fesztiválon mutatták be premierként. A film Oscar díjat is nyert, 52 díjat nyert és 128 jelölést kapott. Még ebben az évben szinkronszerepet vállalt a Robbie the Reindeer in Close Encounters of the Herd Kind című angol animációs filmben, ahol Em hangját kölcsönözte.
2008-ban szerepet kapott A szerelem határai című angol életrajzi filmben, ahol Vera Phillips szerepét kapta meg. A film igaz történet alapján készült, Keira egy sanzonénekesnőt alakít a második világháború idején, aki szerelmi négyszögbe esik. Keira mellett Sienna Miller is feltűnt a filmben. Wales-i költő Dylan Thomas gyermekkori barátját Vera Williams-et alakította, aki hozzáment egy angol katonához. Keira édesanyja Sharman Macdonald írta, és végül beleegyezett, hogy Vera Williams szerepét elvállalja, de Macdonald szerepe ,,énekessé" tette volna. Keira megnézte Marlene Dietrich filmjeit felkészülés gyanánt, azonban bevallotta egy interjú alkalmával, hogy milyen is volt élőben énekelni a forgatás alatt, mikor is a stáb tagok látták őt. 'Reszkettem, akár egy falevél', 'Azt hittem a térdem megfogja adni magát'. Az első néhány számnél úgy hangzott az éneklésem, akár egy tinédzser fiúé. Olyan kínos volt'. Annak ellenére, hogy Keira így élte meg, mégis pozitív kritikákat kapott. Még ebben az évben szerepet vállalt A hercegnő című angol drámafilmben, ahol Georgiana szerepét kapta meg. A film Oscar díjat nyert, ezenkívül 5 egyéb díjat is kapott és 19 jelölést. Keira mellett feltűnt még Hayley Atwell és Ralph Finnes is. A filmben Keira a devoni hercegnőt alakítja, aki férjhez megy Ralph Finnes által alakított William Cavendish-hez, aki erőszakosodik a hercegnővel. A színésznő pozitív értékelést kapott a filmben nyújtott alakításáért.
2009-ben a The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers rövidfilmben kapott szerepet, mint a tündér. 2009 decemberében Keira szerepelt a West End által készített Martin Crimp által rendezett Moliére:The Misanthrope című színdarabjában, amelyet a Comedy Theatre játszottak Londonban. A színdarabban Jennifert személyesítette meg, és igen pozitív kritikákat kapott. A színdarabban nyújtott alakításáért jelölték a Laurence Olivier Awardson - Best Actress in a Supporting Role kategóriában, illetve Evening Standard Awardon is jelölték - Natasha Richardson Award for Best Actress kategóriában.
2010-ben Carey Mulligan és Andrew Garfield oldalán feltűnt a Ne engedj el című angol drámafilmben, ahol Ruth szerepét kapta meg. A film egy olyan bentlakásos iskoláról szól, ahol a tanulók egy megadott kor után a saját képmásuknak odaadják a belső szerveiket, ha azoknak szükségük van rá. Többszöri szervadakozás után az illető képmás meghal, míg az eredeti nem klón egyed él a szervekkel. A filmet Norfolkban és Clevedonban, Somersetben forgatták. Feltűnt a Steve című rövidfilmben is, ahol egy nőt alakított. Nem sokkal később a Tegnap éjjel című amerikai drámafilmben, ahol Joanna szerepét kapta meg. A filmben feltűnik Sam Worthington és Eva Mendes is. A drámafilm egy házaspár egyetlen éjszakáját követi nyomon, a férj üzleti útra megy kolléganőjével, akihez erősen vonzódik, míg Joanna a régi szerelmével találkozik. A film összesen négy jelölést kapott, viszont díjat nem zsebelt be. A következő film, amiben feltűnt a London Boulevard című amerikai krimifilm volt, ahol Charlotte szerepét kapta meg Colin Farrell oldalán. A filmben Charlotte egy visszavonult színésznőt, illetve modellt alakít, aki egy nemrég szabadult bűnözőt fogad fel testőrének.
2011-ben szinkronszerepet kapott a Kalandok Sohaországban című minisorozatban, ahol Csingliling hangját kölcsönözte. A következő film, amiben feltűnt a Veszélyes vágy című angol életrajzi filmben, mint Sabina Spielrein.A filmben rajta kívül feltűnt még Michael Fassbender, Viggo Mortensen, Vincent Cassel és Sarah Gadon. A filmben Sabina Spielrein egy pszichológiai intézet betegét alakítja, aki szerelmi kapcsolatba bonyolódik Michael Fassbender által alakított pszichológussal. A filmet Golden Globe díjra is jelölték, ezenkívül 20 díjat nyert és 20 jelölést is kapott. A színésznő kimagaslóan pozitív értékelést kapott Andrew O'Hehirtől a Salon.com-tól, akik úgy értékelték Keirát, mint ,,egy igazi sztár ebben a filmben".
2012-ben szerepet kapott az Anna Karenina című angol drámafilmben, ahol Anna Kareninat alakította. A film Lev Tolsztoj regénye alapján készült, amelyben szerepet kapott még Kelly Macdonald, Jude Law és Aaron Taylor-Johnson. Anna egy 19. százasban élő Szentpétervári arisztokrata, Alexei Karenin felesége, aki szerelmi viszonyba keveredik a fiatal, ámde annál helyesebb Alekszej Vronszkij gróffal, aki miatt még a férjét is elhagyja, amely miatt az arisztokrata társadalom kitaszított tagjává válik. Érdekesség, hogy Keirát választották meg Anna szerepére és ezzel kitúrta Scarlett Johanssont. A következő film, amiben feltűnt a Stars in Shorts című amerikai vígjáték volt, ahol egy nőt alakított. Még ebben az évben feltűnt Steve Carrell oldalán a Míg a világvége el nem választ című amerikai kalandfilmben, ahol Penny szerepét kapta meg.
2013-ban feltűnt a Szerelemre hangszerelve című drámafilmben, ahol Gretta szerepét kapta meg. A filmben szerepet kapott még Mark Ruffalo és Adam Levine is. A filmben Gretta barátjának a sikere nem tartotta melegen kapcsolatukat, szétmentek. Lecsúszó félben lévő Mark Ruffalo által alakított Dan felajánlja Grettának, hogy segíti felvenni első demo albumát és sikeres lesz.
2014-ben szerepet kapott Jack Ryan: Árnyékügynök című amerikai akciófilmben Kevin Costner és Chris Pine mellett, itt Cathy Muller Chris Pine által alakított Jack Ryan barátnőjét, akinek fogalma nem volt arról, hogy barátja CIA elemző, majd aktív ügynök lett. A következő film, amiben feltűnt a Későnérők című amerikai vígjáték volt, ahol Megan szerepét kapta meg. A film a 2014-es Sundance Film Fesztiválon debütált. Megan barátja megkéri a kezét, azonban a nő bepánikolva nemet mond és beköltözik egy nála jóval fiatalabb lányhoz. Még ebben az évben szerepet vállalt Kódjátszma című angol életrajzi filmben, ahol Joan Clarke szerepét kapta meg. A film egy Oscar díjat nyert, 52 díjat nyert és 125 jelölést kapott. A film a II. világháború ideje alatt játszódik és igaz történet alapján készült. A filmben Keira mellett feltűnt még Benedict Cumberbatch és Matthew Goode. Nemrégiben felröppent az a hír, hogy Keira szerepelni fog a The Emperor's Children regény filmadaptációjában Rachel McAdams, Emma Thompson és Richard Gere oldalán, a forgatókönyvet Noah Baumbach írja és Scott Cooper rendezi. 2014. októberében bejelentette Keira, hogy Broadway műsorban fog szerepelni, Helen Edmundson: Thérèse Raquin-ben. A színdarab 2015. október 29-én debütált.
2015-ben szerepet kapott az Everest című amerikai katasztrófafilmben, Jake Gyllenhaal és Robin Wright mellett alakítja Jan Hallt. Jan Hall Jason Clarke által alakított Rob Hall terhes felésége. A film 2015. szeptember közepén jelent meg Magyarországon. A film igaz történet alapján készült, amely az 1996-os Mount Everest katasztrófát dolgozza fel, ahol jó néhány hegymászó halálát okozta a hegy. 2016-ban Will Smith mellett alakította Amy-t a Váratlan szépség című moziban, majd 2018-ban a The Nutcracker and the Four Realms és a Colette című drámában kapta meg a címszerepet.

Zene
2007-ben énekelt először egy filmszerep kedvéért, ez A Karib-tenger kalózai: A világ végén című kalandfilm volt, ahol Hoist the Colours című számban énekelt. Rá egy évvel később 2008-ban A Szerelem határai című filmben csillogtatta meg zenei tudását, itt olyan számokban volt hallható, mint a "Overture / Blue Tahitian Moon, a After the Bombing / Hang Out the Stars in Indiana", Drifting and Dreaming, Maybe It's Because I Love You Too Much, amelyeket Angelo Badalamenti-vel énekelt el. Több év kihagyás után 2014-ben A szerelemre hangszerelve című romantikus filmben volt újra hallható Keira éneklése, itt olyan számokat énekelt, mint a Tell Me If You Wanna Go Home, Lost Stars, Like a Fool, Coming Up Roses, A Step You Can't Take Back és a Tell Me If You Wanna Go Home, amelyet Hailee Steinfelddel énekelt el együtt.

Divat
A színésznő népszerű márkákat is képviselt és feltűnt a márkák reklámjaiban is. Ilyen volt például az Asprey és a Shiatzy Chen, amely japán hajápolási terméket forgalmazott. 2006-ban megerősítette, hogy a Chanel új parfümjének a Coco Mademoiselle-nek lett az arca. Érdekesség, hogy a parfümhöz készült fotósorozat csak 2007 májusában jelent meg. 2013-ban a Once Upon a Time... című francia rövidfilmben szerepelt, ahol Gabrielle Chanel szerepét kapta meg. A 18 perc hosszúsági rövidfilmet Franciaországban forgatták. A minifilm arról szól, hogy Coco Chanel 1913-ban megnyitja első üzletét a franciaországi Deauville-ben.

Média
Keirát a sajtó úgy írná körül, mint aki nyitott a média felé, azonban a színésznő azt nyilatkozta ,,Nem szeretek a magánéletemről beszélni". Keira többször is szerepelt a FHM által elkészített 100 legszebb nő a világon listán. 2004-ben a 79. helyen volt, azonban 2005-ben már a 18. helyet szerezte meg, majd 2007-ben a 12. helyen volt, 2008-ban pedig már a 10. helyen szerepelt, azonban 2009-ben visszacsúszott a 36. helyre. Az amerikai listákon 2004-ben 54. helyen volt, 2005-ben a 11. helyen, 2006-ban pedig az 5. helyet szerezte meg magának. 2006. májusában 9. helyet kapta meg a Maxim által elkészített Dögös 100 listán. 2006-ban Scarlett Johansson oldalán meztelenül pózolt a Vanity Fair magazin márciusi számában.
2007-ben Keira beperelte a Daily Mailt, ugyanis olyan cikket publikáltak róla, amelyben találgattak arról, Keira anorexiás, vagy étkezési zavarral küzd. Knightley megnyerte a pert és 3000 font kártérítést kapott. A színésznő a megnyert per után 6000 fontot adományozott a Beat alapítványnak, akik mentálisan sérült, vagy étkezési zavarral küzdő betegeket kezelnek.
2010. februárjában egy 41 éves férfit zaklatással vádoltak meg, ugyanis kényszeresen kapcsolatba szeretett volna lépni a színésznővel a Comedy Theatre előtt Londonba. A színésznőt a bírósági tárgyalás napján nem tudták utolérni, hogy tanúskodjon a zaklató ellen.
2014-ben Keira egyre nagyobb reflektorfénybe került, miután az angol Harper's Bazaar Magazinnak nyilatkozott, és hangot adott feminista nézeteinek. A színésznő elmagyarázta, szerinte a női színészek a filmiparban sokkal nagyobb akadályba ütköznek, mint a színészek és kissé zavarba jött, mikor a feminizmust használta.

Jótékonyság
Keira az Amnesty International kampánynak az arcává vált, amely támogatja az emberi jogokat. 2004-ben Etiópiába utazott Richard Curtisszel, Sanjeev Bhaskarral és Julian Metcalfe-fal a Comic Relief jótékonyság keretében. 2005-ben a WaterAid kampány fotósának állt modellt, majd az American Library Association Read kampányában vett részt (promotáló posztere a Büszkeség és a Balítélet volt). 2006-os Academy Awardson viselt ruháját az Oxfam részére ajánlotta fel, ami 4300 fontot ért.

2009-ben Keira feltűnt a Women's Aid által készített Cut videóban, amely a családon belüli erőszakra hívja fel a figyelmet. A videó egyrészt felháborodást és vitát keltett, míg mások szerint reálisan mutatta be a családon belüli erőszak fajtáit.

2010 novemberében Keira a SMA Trust angol jótékonysági alapítványt patronálta, amely a spinális izomatrófia nevezetű betegségre próbál gyógyszert kifejleszteni 2014-ben a International Women's Day napján Keira levelet küldött az Amnesty International keresztül David Cameronnak, és arra kérte, hogy szervezzenek kampányt az afgán nők jogkörének bővítésére.

Magánélete

2001-ben kezdett el randevúzgatni Del Synnott színésszel, akit A tolvajok hercegnője című film forgatásán ismert meg. Kapcsolatuk 2003-ban véget ért. 2003 és 2005 közöttt szerelmi kapcsolatba került Jamie Dornannel. 2005-ben a Büszkeség és Balítélet című film forgatásán ismerkedett meg Rupert Frienddal (aki Mr Wickhamet alakította), kapcsolat 2010 decemberéig tartott. 2011 februárjában kezdett el James Righton zenésszel találkozgatni, majd 2013. május 4-én összeházasodtak Dél-Franciaországban Mazanben, Vaucluseban. 2015. május 1-jén született meg első lányuk Londonban.
2006. júliusában Keira azt nyilatkozta, hogy munkaimádó lett, és sokan azt javasolták neki, hogy tartson egy év szünetet, utazzon és koncentráljon a magánéletére. 2014. júliusában a színésznő azt nyilatkozta, elérte karrierjében az első lépést.

Érdekességek

- 2004-ben jelölték a Hello! magazin olvasói ,,Ígéretes tinédzser sztár a filmiparban" címmel, majd nem sokkal később a Time magazin úgy számolt be Keiráról, mint egy eltökélt, filmszínésznő.
- A Heathham House Youth Project tagja
- A West Ham United támogatója
- Az első meztelen jelenetét 15 éves korában csinálta - A gödör című thriller filmben, a filmet 2000-ben forgatták és 2001-ben jelent meg. Mivel Keira nem volt még nagykorú, ezért az édesanyja beleegyezése kellett
- Édesanyja Skóciában született
- A fiúk című film meghallgatása előtt néhány nappal ételmérgezést kapott. Eldöntötte, akkor is részt vesz a film meghallgatásán, és oly annyira megtetszett a film készítőknek Keira alakítása, szerintük Keirára pont ráillik Jackie Price szerepe, aki fájdalommal és fizikai betegséggel küzd.
- Richmondban vett egy lakást, azonban néhány hétnél többet nem töltött ott
- 20 éves korában Ő volt az ötödik legfiatalabb nő, akit Oscar díjra jelöltek Legjobb színésznő kategóriában
- 2006-ban Keira azt nyilatkozta, hogy Londonban fog lakni, nem költözik át Los Angelesbe, hiába amerikai filmekben fog feltűnni
- Imád cipőket gyűjteni
- Igazán jó barátságot ápol Andrea Logiudice-szal és Sienna Millerrel
- Igazi hősnek találja Geoffrey Rush
- Saját stylist-ja van, aki felöltöztetni a díjátadókra, és az eseményekre. A stylistja olyan híres színészeknek is dolgozott, mint Lindsay Lohan és Nicole Kidman.
- Részt vett Az operaház fantomjacímű film meghallgatásán, ahol Christine szerepére. Keira bevallotta, ez volt életének legkínosabb pillanata, ugyanis tudta, hogy nem tud énekelni. A szerepet végül Emmy Rossum kapta meg, akit egy operaénekes képzett ki
- 2005-ben személyi edzőt fogadott fel magának Tatlert
- Előadásmódot tanult, mielőtt elkezdte volna a karrierjét
- Az Emmy előpartiján 7500 dollár értékben viselt fülbevalót
- A 21. születésnapjára rendezett party több mint 30 ezer dollárba került
- A keresztnevének a jelentése: sötét
- Jelentkezett Este című filmben Ann szerepére, azonban nem tudta összeegyeztetni a saját naptárával, ezért végül kiszállt a filmből
-2008-ban a zöld szatén ruha, amit a Vágy és vezeklés című film során hordott, megszavazták a nézők kedvenc kosztümének a Sky Movies and In Style magazine által meghirdetett szavazás során
- Részt vett a Rumnapló castingján, azonban a főszerepet Amber Heard kapta meg
- Eredetileg ő játszotta volna Mary Boleyn szerepét A másik Boleyn lány című filmben, ám a film forgatása előtt a színésznő kiszállt a filmből és helyére Scarlett Johanssont válogatták be
- Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című film castingjánál felmerült Keira neve is Peggy Carter szerepébe, de végül Hayley Atwell kapta meg a szerepet
- Közeli barátságba került Carey Mulligannel, akit a Büszkeség és Balítélet forgatásán ismert meg
- A sötét lovag: Felemelkedés című film castingja során felmerült Keira is, mint Selina Kyle/Macskanő, de a szerepet Anne Hathaway kapta meg
- 2011. április 24-én koszorúslány volt testvére Caleb Knightley és Kerry Nixon esküvőjén, amelyet Glasgowban a Pollokshields Burgh Hallban tartottak
- Mielőtt betöltötte volna a 13. életévét köldökpiercinget csinálatott magának
- Skype-on beszélt legelőször David Cronenberg-gel, azonban a program többször lefagyott és ezzel Keira kényelmetlen helyzetben érezte magát.
- A Karib-tenger kalózai: A világ végén című kalandfilm premierjén a színésznő elaludt kimerültség miatt. Nem sokkal később bevallotta, hogy soha nem látta egyben a filmet, és még saját DVD-je sincsen a filmből.
- Johnny Depp az egyik kedvenc színésze
- Kétszer jelölték Oscarra, egyszer a Kódjátszma című filmmel 2014-ben, egyszer pedig 2005-ben a Büszkesg és Balítélet című filmmel. Összesen 29 díjat vitt össze és 80 díjjelölést kapott

Írta: AmyVie
Folytatta: ToTo

Utolsó frissítés: 2017.04.14. 07:07 _ToTo_ által

Filmográfia

Colette (2018) .... Colette
The Nutcracker and the Four Realms (2018) Sugar Plum Fairy
The Aftermath (2017) .... Rachael Morgan
Red Nose Day Actually (2017) TV film .... Juliet
Collateral Beauty - Váratlan szépség (2016) .... Aimee Moore
Everest - Everest (2015) .... Jan Hall
The Imitation Game - Kódjátszma (2014) .... Joan Clarke
Laggies - Későnérők (2014) .... Megan
Jack Ryan: Shadow Recruit - Jack Ryan: Árnyékügynök (2014) .... Cathy Ryan
Can a Song Save Your Life? - Szerelemre hangszerelve (2013) .... Gretta
Once Upon a Time... (Rövidfilm) .... Gabrielle Chanel
Stars in Shorts (2012) .... Woman
Anna Karenina - Anna Karenina (2012) .... Anna Karenina
Seeking a Friend for the End of the World - Míg a világvége el nem választ (2012) .... Penny
Neverland - Kalandok Sohaországban (2011) (Mini sorozat) .... Tinker Bell (szinkronhang)
A Dangerous Method - Veszélyes vágy (2011) .... Sabina Spielrein
London Boulevard - London Boulevard (2011) .... Charlotte
Steve (2010) (rövidfilm) .... Woman
Last Night - Tegnap éjjel (2010) .... Joanna Reed
Never Let Me Go - Ne engedj el (2010) .... Ruth
The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers (2009) .... The Fairy
The Duchess - A hercegnő (2008) .... Georgiana, The Duchess of Devonshire
The Edge of Love - A szerelem határai (2008) .... Vera Phillips
Silk - Selyem (2007) .... Helene Joncour
Atonement - Vágy és vezeklés (2007) .... Cecilia Tallis
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest - A Karib tenger kalózai: Holtak kincse (2006) .... Elizabeth Swann
Domino - Domino (2005) .... Domino Harvey
Pride & Prejudice - Büszkeség és balítélet (2005) .... Elizabeth 'Lizzie' Bennet
The Jacket - A fiók (2005) .... Jackie Price
Stories of Lost Souls (2005) .... Leah
King Arthur - Arthur király (2004) .... Guinevere
Love Actually - Igazából szerelem (2003) .... Juliet
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl - A Karib tenger kalózai: A Fekete gyöngy átka (2003) .... Elizabeth Swann
Gaijin (2003) (V) (Eredeti szinkronhang) .... Kate
The Seasons Alter (2002) .... Helena
Doctor Zhivago - Doktor Zhivago (2002) Mini Sorozat .... Lara Antipova
New Year's Eve (2002) .... Leah
Pure (2002) .... Louise
Thunderpants (2002) (nemszerepel a stáblistán) .... Music School Student
Bend It Like Beckham - Csavard be, mint Beckham (2002) .... Juliette 'Jules' Paxton
The Hole - A gödör (2001) .... Frances 'Frankie' Almond Smith
Princess of Thieves - A tolvajok hercegnője (2001) (TV) .... Gwyn
Deflation (2001) .... Jogger
Oliver Twist (1999) Mini TV Sorozat .... Rose Fleming
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace - Star Wars: I Epizód - Baljós árnyak (1999) .... Sabé
Coming Home (1998) (TV) .... Young Judith
Treasure Seekers (1996) (TV) .... The Princess
Innocent Lies - Halálos kötődés (1995) .... Young Celia
The Bill (1995) TV Sorozat (1 Epizód) .... Sheena Rose
A Village Affair (1994) .... Natasha Jordan
Royal Celebration (1993) (TV) .... Little Girl

Link
 
 
0 komment , kategória:  {Keira Knightley  
Évámtól:Szép estét!-Kellemes hétvégét!
  2017-05-05 19:05:45, péntek
 
  "Doros Ferencné" <eva6@tvn.hu>
Címzett: <charlotteani@tvn.hu>
Dátum:2017-05-05 (Pén), 18:21
Téma:Szép estét!-Kellemes hétvégét!

Szia drága barátnőm!
Kellemes estét,jó éjszakát kívánok!
Kellemes hétvégét,jó pihenést!
Puszi Éva















Aranyosi Ervin: Virágzik a gesztenyefa

Virágzik a gesztenyefa,
díszes minden ága.
Virágjától vidámabb lesz
a tavasz világa.
Csalogat a napsütés is,
hogy a nyár majd eljő,
de bosszantó, ha takarja
néhány pajkos felhő!
Fényes lesz a fa levele,
ha esőben ázik.
Szél viszi az üzenetet:
ez a fa virágzik.
Link



 
 
0 komment , kategória:  b Doros Ferencné Éva JELEN  
József Attila: AMIÓTA...
  2017-05-05 01:16:36, péntek
 
 



József Attila: AMIÓTA...

Amióta megláttalak,
Szebben süt a nap le rám
És azóta százszor szebben
Dalol a kis csalogány.
Csak a piros ajkad néma
S mosoly rajta nem fakad,
Saját magam árnya vagyok,
Hisz csókolnom nem szabad.

Amióta megláttalak,
Illatosabb a mező
És azóta tövis nélkül
Áll a büszke rózsatő.
Csak a lelked lett fagyosabb,
Csak a szíved lett büszke,
S szerelmemtől lobbant lángra
A kétségb'esés üszke.

Amióta megláttalak,
Örök tavasz ég virul
És azóta kis madarat
Kis leány nem tart rabul.
Csak te tartasz foglyul engem
S csak a szívem csupa seb;
A neveddel ajkaimon
Halok meg!-úgy édesebb.


1921. ápr. 11.




De mégis nagyon tud fájni...
 
 
0 komment , kategória:  v- József Attila  
Kellemes pénteki napot kívánok mindenkinek! 2017.05.05.
  2017-05-05 00:23:17, péntek
 
 









Szeretettel: Anikó


 
 
0 komment , kategória:  SajátszerkesztésűNapszakKépeim  
2017. május 5., pénteki Napiszöveg
  2017-05-05 00:15:29, péntek
 
  ,,Isten próbára tette Ábrahámot"
(1Mózes 22:1NW Ezek után történt, hogy az igaz Isten próbára tette Ábrahámot, s ezért így szólt hozzá:,,Ábrahám!",mire ő így felelt:,,Itt vagyok!").

Képzelj magad elé egy idős férfit,
aki egy hegyre bandukol felfelé.
Minden bizonnyal ez élete legnehezebb útja,
de nem a kora miatt. Ábrahám úgy 125 éves
lehet, de még mindig jó erőben van.
Egy jóval fiatalabb férfi, a fia, Izsák követi,
aki körülbelül 25 éves. Ő tűzifát cipel,
Ábrahámnál pedig kés és tűzgyújtó
eszköz van. Jehova arra kérte Ábrahámot,
hogy áldozza fel a fiát (1Mózes 22:1-8NW Ezek után történt, hogy az igaz Isten próbára tette Ábrahámot, s ezért így szólt hozzá:,,Ábrahám!",mire ő így felelt:,,Itt vagyok!"2Majd így folytatta:,,Vedd, kérlek, a te fiadat, az egyetlen fiadat, akit olyannyira szeretsz, Izsákot. Menj el Mórija földjére, és mutasd be égő felajánlásként az egyik hegyen, melyet majd kijelölök neked."3Ábrahám erre kora reggel fölkelt, fölnyergelte szamarát, maga mellé vette két legényét és Izsákot, a fiát;és fát hasogatott az égő felajánláshoz. Akkor felkelt, és útnak indult arra a helyre, melyet az igaz Isten kijelölt neki.4Ábrahám a harmadik napon felemelte a szemét, és meglátta a helyet a távolból.5Ábrahám ekkor ezt mondta legényeinek:,,Maradjatok itt a szamárral, én és a fiú pedig fel akarunk menni oda, hogy imádatot mutassunk be, és utána visszatérünk hozzátok."6Ábrahám ezután fogta az égő felajánláshoz való fát, feltette Izsákra, a fiára, ő maga pedig a tüzet és az ölőkést vitte a kezében, és továbbmentek ketten együtt.7Izsák akkor így szólt Ábrahámhoz, az apjához:,,Apám!"Az így felelt:,,Itt vagyok, fiam!"Ő így folytatta:,,Itt van a tűz és a fa, de hol van az égő felajánláshoz való juh?"8Ábrahám erre ezt mondta:,,Isten majd gondoskodni fog magának az égő felajánláshoz való juhról, fiam."És mentek együtt tovább.).
Ez alighanem az élete legnagyobb
hitpróbája volt. Ábrahám nem vakon,
érzések nélkül engedelmeskedett.
Éppen azért tett így, mert,,látott".
Valódi hite volt, így tisztán látta,
hogy égi Atyja, Jehova soha nem
kér olyat a hűséges szolgáitól, ami
maradandó kárt okozna nekik.
Ábrahám tudta, hogy ha szót fogad
Jehovának, Isten meg fogja áldani őt is,
és a fiát is. Min alapult a hite?
Ismereten és tapasztalaton.
w16.02 1:3-4



 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 1023 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 170
  • e Hét: 324
  • e Hónap: 2274
  • e Év: 36440
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.