Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Ezekért szeretjük a citromot
  2017-06-15 14:54:12, csütörtök
 
  Következzen 11 tipp a citromrajongóknak.

A citromot használjuk a kozmetikai kezelések alkalmával. Tisztítja az arcot, tonizálja a bőrt, erősíti a körmöket, megszépíti a hajat.

Húsa, leve vagy illóolaja gazdagítja a krémeket. A gyümölcs ugyan kicsi, de hatóanyagai versenyre kelnek az arc és testápolókkal.

11 hasznos tipp:

Az illóolajok áthatolnak a bőrön, ezért tilos a terhes és szoptatós nők, valamint a kisbabák és a kisgyerekek számára, akiknek a bőre még igen érzékeny.

Citromlé izzadás ellen. Egy citromlével átitatott vattával kenegessük be az érintett testrészünket. Ezzel korlátozzuk a baktériumok szaporodását, amelyek felelősek a rossz szagért. Ha éppen szőrtelenítünk akkor ne használjuk a citromot, mert akkor egy kicsit csípni fogja a bőrünket.

A citrom illóolaját mindig sötét üvegben tároljuk, hőtől és fénytől védett helyen tároljuk. Jó körülmények között hónapokig, sőt akár több évig is elállnak.

A citrom és a nap nem férnek jól meg egymással. A citrom leve és illóolaja fényérzékenységet okoz. Ha citromot a bőrre alkalmazzuk, akkor az UV-sugarak hatására sötét és eltávolíthatatlan foltokat hagy maga után.

Hajtetvek ellen hajmosáskor megelőzés és gyógyítás céljából adjunk egy 1 csepp citrom és niauliolajat egy diónyi samponhoz. De az utolsó öblítéskor is tehetünk 2-2 cseppet ezekből az olajokból az öblítő vízhez.

A konyhában édes vagy sós? Ne válasszunk, mert a citrom savassága egyaránt kiemeli a sütemények, húsok, zöldségek ízét. Ideális ízesítő, ha karikára vágjuk, kipréseljük, meghámozzuk, cukorban, sóban vagy ecetben tároljuk. De jó tulajdonsága nem csak a főzésben érvényesülnek, mert italokat is készítenek belőle. A limonádétól a koktélig, a füstös grogig, az ízek teljes skáláját kínálja.

Egyesek szerint a csigára, kagylóra facsart citromlé segít az esetleges baktériumok elpusztításában. Ehhez elég sokáig kellene várni, hogy a kívánt célt elérjük. A citrom azonban más, mint érdekes. Mivel a kagyló a citrom hatására összehúzódik, ebből a mozdulatból megállapítható, hogy él-e vagyis friss. Ez a szokás abba a korba nyúlik vissza, amikor a kagyló útja a tengertől az étkezőasztalig sokkal lassabb volt, mint manapság.

A krémeket vagy tésztákat úgy is ízesíthetjük, hogy a citromlét vagy a reszelt citromhéját egy-két csepp citromolajjal helyettesíthetjük. Egyébként a tejalapú ételeket csak úgy készíthetjük, mert a tej a citromsav hatására megtúrósodik.

Illatosítsuk a ruhásszekrényünket és egyben tartsuk távol a káros rovarokat is azzal, hogy megtöltünk egy tálkát sütőben szárított citromhéjjal, citromkarikákkal és néhány szem szegfűszeggel. Amikor a természetes illat már megülni kezd, adjunk hozzá néhány csepp citromolajat.

Egy szegfűszeggel körbetűzdelt narancsot vagy citromot akasszunk fel a gardróbba. Ez az illatos gyümölcs illatosít és elűzi a rovarokat.

A titkos üzeneteket titkos tintával szokták írni, de vajon hogyan készülnek? Mártsuk a tollat citromlébe, majd írjunk vele. Ezután a papírt láng fölött melegítsük meg és megjelennek rajta a betűk.
szepzold.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1383
  • e Hét: 2867
  • e Hónap: 9239
  • e Év: 60030
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.