Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A londoni tűzvészben eltűnt olasz lány
  2017-06-16 16:10:29, péntek
 
  Hamarosan felmegyek a mennyországba" - a londoni tűzvészben eltűnt olasz lány utolsó mondatai.
Nincs hír két olasz állampolgárról, Marco Gottardiról és barátnőjéről, Gloria Trevisanról, akik a szerdára virradó éjjel kigyulladt londoni Greenfell Towerben laktak. A szüleik szerint már nincs remény arra, hogy élve előkerüljenek, Gloria Facebook-oldalát már emlékoldallá minősítették.
Londoni tűzvész cikkei Link

Marco és Gloria építészek, az észak-olaszországi Veneto régióból költöztek Londonba, hogy a lány normálisan fizető állást találjon. A 24 szintes Greenfell Tower 23. emeletén vettek ki egy lakást.
A Telegraph szerint a tragédia estéjén, rögtön azután, hogy kiütött a tűz, Gloria felhívta a szüleit. Egy idő után az összes hívást rögzítették.
A legelső telefonbeszélgetés során a lány azt mondta, a harmadik emeleten csaptak fel a lángok, így ők is és szülei is joggal bízhattak abban, hogy a tűzoltóknak sikerül megfékezni a továbbterjedését. A következő hívás hajnali kettő körül érkezett a toronyból. Gloria ekkor már - érthetően - nagyon aggódott, Marco azonban próbálta nyugtatgatni őt és a lány szüleit.
Amikor 3 körül telefonáltak, a szülők már láthatták a tévében, ahogy ég a toronyház, amelyből lányuk épp hívja őket.
Hajnali 4 után jött az utolsó hívás. A lány elmondta, hogy szivárog be a füst a lakásba. A rögzített beszélgetést - Gloria anyjához intézett szavait - azóta nyilvánosságra hozták az olasz lapok:
Annyira sajnálom, hogy soha többé nem ölelhetlek meg. Az egész élet előttem állt még. Ez így nem fair. Nem akarok meghalni. Segíteni akartam még nektek, megköszönni mindent, amit tettetek értem. Hamarosan felmegyek a mennyországba. Onnan fogok segíteni nektek."


- Londoni tűzvész
Kigyulladt egy londoni toronyház, hatan meghaltak - cikkek és videók Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
10 éves az Erdélyi Mária Rádió - összeállítás videó
  2017-06-16 15:57:44, péntek
 
  Az Apostol TV ott járt az Erdélyi Mária Rádió 10 éves évfordulójára szervezett eseményeken és erről látható egy rövid összeállítás.
Videó Link

A képen Selymes József atya és Szederkényi Károly atya
....

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Ferenc pápa: A korrupció rákbetegség
  2017-06-16 15:55:29, péntek
 
  A korrupció rákbetegség, amely megöli az embert és a társadalmat, így fogalmaz Ferenc pápa Peter Turkson bíboros Korrózió című könyvének előszavában. A Szentatya már többször is felszólalt a korrupció kapcsán. Úgy fogalmaz: a korrupt személy egy bomlásban lévő szív rossz illatát árasztja. Ez pedig a kizsákmányoláshoz, a lepusztuláshoz, a társadalmi igazságtalansághoz vezet. A pápa szerint a korrupció a káromkodás egy formája, a maffiák fegyvere és hétköznapi nyelvezete, mely elindítja a bűnözést. A pápa végül elismeréssel szólt Turkson bíborosnak a jelenségről végzett elemzéséről és ismét óva intette az egyházat a korrupció legveszélyesebb formájától. Azt írja: a korrupciót fel kell ismerni és el kell ítélni, hogy az irgalmasság győzzön a zsugoriság felett, a kíváncsiság és a kreativitás kerüljön a belenyugvó fásultság helyébe.

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Krisztus Szent Teste és Vére, Úrnapja június 18
  2017-06-16 07:57:25, péntek
 
  Kezdőének:
A gabona javával táplálta őket az Úr, és jóllakatta mézzel a sziklából. (Zsolt 80,17)

Könyörgés:
Urunk, Jézus Krisztus, te ebben a csodálatos szentségben kínszenvedésed emlékét hagytad ránk. Add, kérünk, tested és véred szent titkát úgy tisztelnünk, hogy megváltásod gyümölcsét szüntelenül élvezzük. Aki élsz és uralkodol a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.

OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Az Úr a pusztában mannával táplálta népét.
A negyvenéves pusztai vándorlás után Mózes így beszólt a néphez: Gondolj az egész útra, amelyen az Úr, a te Istened negyven éven át vezetett a pusztában, hogy megsanyargasson, próbára tegyen, megvizsgálja a szívedet, vajon megtartod-e majd parancsait vagy sem. Sanyargatott és hagyta, hogy éhezz, aztán mannával táplált, amelyet nem ismertél és atyáid sem ismertek, hogy megtudd: nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazzal, ami az Úr szájából származik.
Ne felejtsd el az Urat, a te Istenedet, aki kihozott Egyiptom földjéről, a szolgaság házából, átvezetett a mérges kígyók és skorpiók lakta nagy és félelmetes pusztán meg a víztelen sivatagon. A kősziklából fakasztott vizet neked, a pusztában pedig mannával táplált, amelyet atyáid sem ismertek.
Ez az Isten igéje.
MTörv 8,2-3.14b-16a

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Jeruzsálem, szentek otthona, * dicsérd fölséges Istened! Vö. 12a vers.
Előénekes: Dicsérd Uradat, Jeruzsálem, * magasztald, Sion, Istenedet.
Mert erőssé tette kapuid zárát, * és megáldotta benned fiaidat.
Hívek: Jeruzsálem, szentek otthona, * dicsérd fölséges Istened!
E: Határaidon ő ad békét, * és jóllakat kövér búzával.
Elküldi szavát a földre, * az ő igéje gyorsan terjed.
H: Jeruzsálem, szentek otthona, * dicsérd fölséges Istened!
E: Igéjét Jákobnak hirdeti, * törvényeit és végzéseit Izraelnek.
Egyetlen néppel sem bánt így, * végzéseit nem fedte fel senki másnak.
H: Jeruzsálem, szentek otthona, * dicsérd fölséges Istened!
Zsolt 147,12-13.14-15.19-20

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Sokan egy kenyér, egy test vagyunk.
Testvéreim!
Az áldás kelyhe, amelyet megáldunk, nemde Krisztus vérében való részesedés? És a kenyér, amelyet megtörünk, nemde Krisztus testében való részesedés?
Mi ugyanis sokan egy kenyér, egy test vagyunk; mert mindnyájan egy kenyérből részesülünk.
Ez az Isten igéje.
1Kor 10,16-17

ALLELUJA
Jézus mondja: † ,,Én vagyok az égből szállott élő kenyér. * Aki eszik ebből a kenyérből, örökké élni fog." Jn 6,51-52 - 5. tónus.

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Az én testem valóban étel, az én vérem valóban ital.
Abban az időben így beszélt Jézus a zsidó tömeghez: ,,Én vagyok a mennyből alászállott, élő kenyér. Aki ebből a kenyérből eszik, örökké fog élni. Az a kenyér, amelyet én adok, az én testem a világ életéért."
Vita támadt erre a zsidók között: ,,Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?" Jézus így felelt nekik: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok az ő vérét, nem lesz élet bennetek. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Mert az én testem valóban étel, és az én vérem valóban ital. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az bennem marad, és én őbenne. Amint engem az élő Atya küldött, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, énáltalam él. Ez az égből alászállott kenyér! Nem az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak! Aki ezt a kenyeret eszi, örökké él!" Így tanított Jézus a kafarnaumi zsinagógában.
Ezek az evangélium igéi.
Jn 6,51-58

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Testvéreim! Ünnepi örömmel imádjuk az Oltáriszentséget! Kérjük Megváltónkat és jó Pásztorunkat, hogy hallgassa meg alázatos könyörgésünket!
Lektor: 1. Add, Urunk, hogy Egyházad mindig egy legyen a kenyértörés közösségében!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szenteld meg papjainkat, hogy szentek legyenek és szentül szolgáltassák ki szentségeidet!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Úgy nevelj minket az Oltáriszentség gyakori vétele által, hogy mindennél többre becsüljük lelkünk kegyelmi állapotát!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Add, Urunk, hogy szeretetlakomádra, a szentmisére szóló hívásnak mindig örömmel és áldozatkész lélekkel engedelmeskedjünk!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Végül ne engedd, Urunk, hogy a Szent Útravaló nélkül távozzunk a földi életből!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Urunk, Jézus Krisztus! Add, kérünk, hogy a szentmise kegyelmeiben mindig bőven részesüljünk, és az Oltáriszentségben őszinte odaadással, tiszta lélekkel vegyünk magunkhoz. Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

Felajánló könyörgés:
Kérünk, Istenünk, add meg Egyházadnak az egység és a béke ajándékát, amelyet a felajánlott áldozati adományok titokzatosan jelképeznek. Krisztus, a mi Urunk által.
Prefáció:
A LEGSZENTEBB OLTÁRISZENTSÉGRŐL I.
Az Eucharisztia Krisztus áldozata és szentsége
A következő prefációt Nagycsütörtökön mondjuk; mondható még Krisztus szent teste és vére: Úrnapja főünnepén, továbbá az Oltáriszentségről szóló votív misékben.

Az Úr legyen veletek.
H.: És a te lelkeddel.
Emeljük föl szívünket.
H.: Fölemeltük az Úrhoz.
Adjunk hálát Urunknak, Istenünknek.
H.: Méltó és igazságos.
(Mert) Valóban méltó és igazságos, illő és üdvös, hogy mindig és mindenütt hálát adjunk néked, mi Urunk, szentséges Atyánk, mindenható, örök Isten: Krisztus, a mi Urunk által.
(Mert) Ő az igazi örök Főpap, ki üdvösségünkért feláldozta önmagát, - és minden időkre szóló áldozatot RENdelt, meghagyva, hogy emlékezetére mi is felajánljuk néked. Ha értünk adott testét magunkhoz vesszük, erőt áraszt lelkünkbe, - ha értünk ontott vérét ISSZuk, tisztára mos minket.
(És) Ezért mi is, miként az angyalok és főangyalok, a trónod körül álló hatalmas égi szellemek, és minden seregek a mennyben, (a te) dicsőséged himnuszát zengjük, - és velük EGyütt vég nélkül mondjuk: (énekeljük:)

Áldozási ének:
Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne - mondja az Úr. (Jn 6,57)

Áldozás utáni könyörgés:
Kérünk, Urunk, töltsd be lelkünket istenséged örökkévaló élvezetével, amelyet drága testednek és vérednek mostani vétele már előre jelez. Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Lettország - Magyarország férfi kézilabda
  2017-06-16 07:50:22, péntek
 
  LETTORSZÁG-MAGYARORSZÁG, FÉRFI KÉZILABDA EB-SELEJTEZŐ
Eredmény: 23:35 Magyar férfi csapat 12 góllal verte az ellenfelét.
Egyszerű a feladat a jelentősen megfiatalított magyar válogatott számára a lettországi eb selejtezőn. Győzelem esetén kijutottak a kontinenstornára és a vasárnap lejátszandó, hollandok elleni utolsó csoportmeccsen már nem kell számolgatni a továbbjutást illetően.

2017 06. 15. csütörtök. Valmeira, 500 néző. V: Kristiansen, Pettersen (norvégok)
LETTORSZÁG: PURIN - Pancenko 1, Versakovs, Dude 4, Libergs 2, JURDZS 4, Kreicbergs. Csere: Tihanovs (kapus), Trifanovs 3, Lielais 1, PIJPUKS 3, Strazdins, Leja 3, Kurzemnieks, Kirsteins 1, Meiksans 1. Szövetségi kapitány: Ugis Vikstems
MAGYARORSZÁG: MIKLER - Iváncsik T. 3 (1), Ancsin G. 1, Lékai 4, Bánhidi 2, Bodó 2, JUHÁSZ Á. 6. Csere: FAZEKAS (kapus), Ligetvári, VILOVSZKI 7, SCHUCH 2, Tóth A. 2, GYŐRI 4, Fekete B. 1, Szita 1, Szeitl. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté

Videó Link

Nemzeti sport:
Magabiztos győzelmével kiharcolta az Eb-részvételt a magyar válogatott. A magyar férfi kézilabda-válogatott 12 góllal, 35-23-ra nyerni tudott Lettországban, így bebiztosította részvételét a 2018 januárjában, Horvátországban megrendezendő Európa-bajnokságon. A magyar válogatott kissé nehezen lendült játékba, de a második félidőben a szinte állandóan kapus nélkül támadó lettek ellen üres kapus gólok sorát szerezve végleg sikerült felőrölni a hazaiak ellenállását.

ÖSSZEFOGLALÓ
Nagyon nehezen lendültek játékba a csapatok a családias hangulatú, nagyjából 700 néző előtt rendezett mérkőzésen, az első gólra egészen a 8. percig kellett várni, Aivis Jurdzs juttatta előnybe a hazaiakat.
A mieink egy további percig őrizték a gólcsendet, végül Ancsin Gábor törte meg a jeget. Továbbra is sokat akadozott a mieink játéka, amiben a remek napot kifogó lett kapus, Raitis Purins is ludas volt sorban bemutatott szép védéseivel. A magyar válogatott az első negyedóra végén tért magához és Bodó Richárd valamint Lékai Máté góljaival a vezetést is megszerezte.
Az utolsó tíz percben aztán sebességet váltott a magyar válogatott és Vilovszki Uros révén többször is kihasználta, hogy a lettek olykor kapus nélkül támadtak: a beálló többször is a saját kilenceséről talált a lett kapuba. A félidő hajrájában mutatott teljesítményével a magyar válogatott megnyugtató, hatgólos előnyt halmozott fel.
Ez az előny aztán a 40. percre 10 gólossá duzzadt, köszönhetően annak, hogy a lettek szinte állandóan kapus nélkül támadtak, az ilyen akciók során szerzett labdákat a mieink pedig előszeretettel dobták mihamarabb a kapuba - ebben külön jeleskedett ekkor Juhász Ádám, aki végül Vilovszkival holtversenyben 7 góllal a magyar válogatott legeredményesebbje lett.
Az utolsó tíz percben ugyan a lettek némileg közelebb jöttek, de a közvetlen hajrára fordulva helyre állt a világ rendje és a magyar válogatott a második játékrészt is hat góllal nyerve 35-23-as győzelmet aratott.
A siker azt jelenti, hogy a vasárnap esti, Hollandia elleni utolsó selejtező eredményétől függetlenül a mieink biztosan a második helyen zárnak a csoportban, és biztosan ott lesznek a jövő évi horvátországi Európa-bajnokságon.

AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia 9 pont
2. MAGYARORSZÁG 7 pont
3. Hollandia 4 pont
4. Lettország 0 pont
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 4009 db bejegyzés
Összes: 34682 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4805
  • e Hónap: 97973
  • e Év: 1001882
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.