Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A Kakas éve!
  2017-06-17 13:11:23, szombat
 
  A Kakas éve!


Nem semmi ! hogy ilyenek is vannak! Kaptam, küldöm, - fél percig derüljetek ti is!
A Teremtőnk biztos jókedvében lehetett, mikor megalkotta ezeket a mókás jószágokat ... !
A Kakas éve




Link




Link


Indul a "Kakas éve", hozzanak szerencsét a világ legszebb, legmókásabb kakasai
* * *
2017-ben a holdnaptár szerinti kínai újév január 28-án kezdődött, ekkor váltja a majom évét a kakas éve a tűz elem minőségében.
Jó tudni
A "Kakas évében" óriási életkedv árad szét, az indulatok és az érzelmek nagy hullámokban törhetnek fel. A tűz kakas a harciasság és a bölcsesség sajátos keveréke, a kemény bírálatokat viszont az idén ne erőltessük, mert komoly dühöt és ellenérzést szülhetnek, inkább tanácsok formájában fogalmazzuk meg észrevételeinket. Ebben az évben fékeznünk kell indulatainkat és jobban átgondolni mondanivalónkat és tetteinket.
Összességében jó kilátásokkal kecsegtet az év, hiszen a kakas a világosság, a tisztaság, az ifjúság és a remény szimbóluma. Ezt az évet alapvetően az anyagi bőség jellemzi, a világ lassú, de biztos alapokon nyugvó növekedésre számíthat. Akik készen állnak arra, hogy meglévő tudásukkal lehetőségeikből a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, azok számára a siker garantált lesz az év során. A tűz kakas évében fordítsunk több figyelmet az egészség megőrzésére, különösen a gyulladásokból eredő szövődményekre. A kakas éve kedvező időpont a küzdősportok elkezdéséhez.
A kakasok tiszteletére bemutatunk néhány igen mesésen öltözött, valódi ébresztőórát.
Bűvölj meg egyet te is, és legyen szerencséd!
Silkie Bantam
A selyemtyúk ezen fajtája Ázsiából származik, már a középkor óta ismert. Európában főleg díszbaromfiként tartják, mivel a húsa sötétkék színű, ami a fogyasztói elvárásoknak nem felel meg. Könnyen meg szelidülő, barátságos fajta. A fejen lévő húsos bőrlebenyt, a tarajt mely a kakasok esetében nagyobb, és a fajtától függően nagyon sokféle alakú lehet.




Link
Fotó: Aaron Jacobs

Posavinai búbos
Ó, azok a mesés pom-pomok! Ez a gyönyörű pár és fajegyedei leginkább horvátországi kertekben találhatók, vagyis egy ott őshonos háziasított tyúkfajta. Ilyenek magyar viszonylatban a magyar tyúk vagy az erdélyi kopasznyakú tyúk. Elsősorban Ausztriában és Németországban kezdték el nagyobb lendülettel tenyészteni a fajtát, főleg a legstabilabb kendermagos változatban.




Link
Fotó: Tórizs István

Frizzle
Őkelme egy frizzle! A "frizzle gén" valószínűleg Ázsiából származik, hiszen göndör tollazatáról már a 18. században voltak feljegyzések a Távol-Keleten. A faj érdekessége, hogy tollazatuk szinte, ahelyett, hogy laposan rétegződne, mint a legtöbb hagyományos csirkefaj esetében. És bár sokan külön fajtának tekintik a rojtos csirkéket, előfordulhat, hogy egy hagyományos csirkének is születnek ilyen furcsa utódai. A fotón egy lengyel fajtát láthatunk.




Link
Fotó: Stefanie Haviv

Tajtékos
Egy másik gyönyörű lengyel kakas, mely bár nem frizzle, fejkoronája egészen jól hajaz erre a fajtára. A dísztyúk eredete pontosan nem ismert, de egy elmélet szerint az őseit a mongolok hozták Európába a középkorban. Bárhonnan is származik, csodás és mókás teremtmény, melynek méltán van sok rajongója.




Link
Fotó: michella

Bantam
Ez a gyönyörű pasi egy klasszikus holland Bantam, arany fajta. Micsoda elegancia és nemesi tartás! Hollandiából származik és valóban úgy néz ki, mintha egy gyönyörű festmény lenne. Ezek a fajták állítólag gyönyörű hangjukkal is csábítanak, mind emellett igazi ragaszkodód típusok. A bantam szembetűnő tulajdonsága a temperamentum, az elevenség, a harmonikusan kerek testarányok és a törpeszerűeség ( lévén törpetyúkok).




Link
Fotó: DutchAir

Ayam Cemani
A tyúkokat Ázsiában misztikum övezi, nem csak a tolla, de a fekete húsa miatt is. Színüket egy különleges genetikai elváltozás, a fibromelanosis okozza. Nem mindannapi rítus ilyen állatot fogyasztani, bár az árát tekintve közel sem olyan egeket rengető, mint Amerikában vagy Európában. Ezen régiókban valódi luxuscikknek tekinthető elképesztő ára miatt.




Link
Fotó: Greenfire Farms

Kendermagos magyar kakas
A sötét, fekete színhatású, keskeny keresztsávok váltakozó elhelyezkedése idézi elő a jellegzetes ,,kendermagos" színt. A kakasok színe világosabb, a tyúkoké sötétebb. Tojásaik világosbarna vagy barna színűek. Naposcsibéik sötétszürke-fekete pelyhűek, a kakascsibéknél a hastájon és a fejen világos foltokkal.




Link
Fotó: tyúkudvar.blogspot

Aranyborzas Frizzle
Egy újabb lengyel fajta, melynek tollazata olyannyira bámulatos, hogy akár még egy dáliával is vetekedhet.




Link
Fotó: yourchickens.co.uk

Arany Főnix
A Japánban őshonos főnix, régi nevén shokoku, a hosszú farkú tyúkokhoz tartozik. A fajta fő ismertetőjegye a hosszú, karcsú, elegánsan arányos testforma. Törzse kissé csapottan tartott, hátvonala nyújtott. Gazdag tollazatú, hosszú farka feltűnő. A tollaknak nem csak hosszúaknak, de viszonylag keskenyeknek is kell lenniük, ezáltal jön létre a fácánszerű benyomás. Aki főnixet akar tartani vagy tenyészteni, igazi különlegességet választott.




Link

Silkie, azaz selyemtyúk
És végül, de mégsem utolsó a sorban egy pár "szőrgombóc", azaz a Silkie tyúkok. Tollazatuk olyan selymes és puha, mint a selyem. Több színben létezik. A tyúkok közül ez a fajta a legnyugodtabb és legbarátságosabb tyúkok közé tartozik. Hamar megszokja az emberi kezet. Engedelmes fajta.Hogy pontosan kettejük közül melyik a tyúk és melyik a kakas, arra sajnos mi sem tudjuk a választ.




Link
Fotó: : Pet Chicken

És a ráadás, hippiség a javából!




Link
Címlapfotó: hdwallpaperimages
Hát nem semmi ez a kínálat ! (J))
* * *
Ezt meg én találtam végezetül. - FILOZÓFIA:




Link




Link

,,Mindegy, hogy hogyan telik a mai nap ...
Mindig emelt fővel kell hazamenni!"
* * *
Szép napot kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A solfatara titka
  2017-06-17 12:58:20, szombat
 
 


Link

A solfatara titka: Link




Link

A Pokol előszobája

Nápoly és környékének történetéhez hozzátartozik a vulkánok kitörése és szunnyadó aktivitása egyaránt. A vulkáni tevékenység egyik fajtája a ,,solfatara", ami tulajdonképpen a vulkáni utóműködés különféle előfordulásait jelenti
A Nápoly melletti Pouzzoli város közelében található egy Solfatara kráter. Fortyogó iszapvulkánok, 160 °Celsius hőmérsékletű tó, forró kénes gőzök, kisebb kráterek és erőteljes kénszag utal a mélyben működő energiák erejére. Még mofetta (kénhidrogénes gázkitörés) is előfordul.
A tájat Campi Flegrei (égett) - mezőknek is hívják. Talán így lehet elképzelni a Pokol előszobáját.

A név eredete: a latin sulpha terra-ból származik, jelentése kénes föld, kénes vidék.
Az ókorban Forum Vulcaninak nevezték, az istenek kovácsának, Vulcanusnak a tüzére utalva. Már Odüsszeus történetében is van utalás a helyre.

Az oldott ásványi anyagot tartalmazó több-száz Celsius fokos vízgőz kitöréseket fumarolának nevezik, mivel a szabad levegőn, amikor a forró gőz kondenzálódik és kiválnak az ásványi anyagok, úgy látjuk, mintha füst gomolyogna az ég felé. (innét kapta a nevét is, fuma=füst)
A 100°Celsius körüli hőmérsékletű bugyborékolva fortyogó iszapot ,,vulcanettonak ,, - vulkánocskának hívják.

A terület bejárása strandpapucsban nem ajánlott, hiszen igen fürgén kellene szedni a lábad a forró talajon. Ha erőteljesen rátoppantasz a földre, üregesnek érzed, mivel a talajban a felszín alatti gázok járatokat vájtak.
A felszín hőmérséklete még elviselhető, de egy kisebb gödörben megfőzheted az ebéded.
Ha megnézzünk meg egy infravörös felvételt egy kis gödröcskéről, olyan mintha a Napot fényképeztük volna.

A solfatara részben növényekkel benőtt kiszáradt kráterfenék, a megszilárdult kis iszapvulkánokon sétálhatunk.

Bővebben: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Veresegyházon terem a világ egyik legédesebb paradicsoma
  2017-06-17 12:51:32, szombat
 
 


Link

Veresegyházon terem a világ egyik legédesebb paradicsoma

Veresegyházról a legtöbb embernek az Asszonykórus és a Medvefarm jut eszébe. Azt kevesen tudják, hogy itt terem a világ egyik legédesebb paradicsoma. A város határában állnak azok az üvegházak, ahol föld helyett kókuszpárnába kapaszkodik a növény gyökérzete, permetszer helyett rovarok végzik a kártevők elleni munkát, patikamérlegen mérik a locsolóvizet és a tápanyagokat, és 20 méter hosszúra nő meg egyetlen tő.
Az üvegház egy nagy lugas érzetét kelti, a méret és a látvány lenyűgöző, felülmúlta minden elképzelésemet. A sorok között úgy érzem magam, mint egy földi paradicsomban. A csaknem a tetőig futó szárak ezernyi élénkzöld leve közt meglepően friss, páradús levegő éteri atmoszférát ad. Igen, itt büntetlenül szakíthatok az édeni piros bogyókból. Valami nyugalom és harmónia jár körbe az égig érő élő zöldkerítés között. Egészen addig tart az illúzió, míg fel nem nézek, és meg nem pillantom az üvegház tetejét. Bent vagyunk.
Szigorúan hajat kellett mosnom

,,Termeszt otthon paradicsomot?" - kérdezte Márkus Zsolt, a Veresi Paradicsom ügyvezetője, tulajdonosa a telefonban. A kérdés meglepett, az igenlő válaszomra érkező kérés még inkább: mossak hajat az üvegházas látogatás előtt.

Miért éppen az én hajamról jutna bármi be az üvegházba? Az a pár tő paradicsom a kertemben nem oszt, nem szoroz - gondoltam. De a szabály, az szabály: szót fogadtam, és a vizit előtt alaposan hajat mostam, annak reményében, hogy bejutok az óriási üvegházba.

A sorok között Márkus Zsolt ügyvezető, tulajdonos
Fotó: Polyák Attila - Origo

Más egyébre is szigorú szabály vonatkozik: az üvegházban dolgozó zöldmunkások nem termeszthetnek paradicsomot otthon, cserében viszont annyit vihetnek haza, amennyit csak akarnak. A vendégek - mint például jómagam - kizárólag védőruhában léphetnek be, kézfertőtlenítés és gumikesztyűhúzás után. A védelem itt nem az embereknek jár, hanem a paradicsomoknak. Belépés előtt tehát kezet mosunk, fertőtlenítünk, majd gumikesztyűt húzunk. Elképesztő meleg és pára van az üvegházban, a ruhára húzott védő kezeslábas még inkább bedunsztol. Zsolt a sorok közé invitál, mert ott jóval hűvösebb van - és tényleg.

A növények párologtatnak, hűtik a levegőt. Nyáron sincs a sorok között 28 foknál több, akkor sem, amikor az üvegház tetején 40 fok van." - magyarázza.
Nem paradicsom, hanem snack

Mitől jó a paradicsom? Számít a héjvastagság, a lédússág, a gyümölcs húsossága, a savasság és a Brix-fok, ami nem más, mint a cukortartalom. Egy hagyományos paradicsom Brix-értéke 3-4, az itt termett San Marzanóé 7-8, a Sunstreamé 9-10, a Cukorfalatra keresztelt bogyóké 12. Ez a világon az egyik legédesebb paradicsom, cukorfoka a szőlőével vetekszik, amelyiknek 12-13.

,,Mértünk már 13-14-et, de ezt nem tudja egy vetőmag produkálni, legfeljebb egyszer-kétszer."

Bevárják, hogy az egész fürt beérjen, csak a legalsó bogyó lehet narancssárga

Paradicsomként a Piroskát érdemes enni, ami egy lédus, vékony héjú midi méretű koktél, és a közép-európai régióban csak itt termesztik. A San Marzano, másnéven Csenge húsos, remekül megállja helyét az olaszos ételekben, ez a mediterrán fajta, nagyon aromás ízű, alacsonyabb a víztartalma, kevés mag van benne, így salátába tökéletes. A Cukorfalat pedig egészséges édesség, igazi snack paradicsom, a gyerekek kedvence.
Magyarországon ezeket a paradicsomokat senki más nem termesztheti, a veresegyházi cégé a licenc. Ez nem úgy működik, hogy besétál az ember a gazdaboltba, és megveszi a magot. A vetőmaggyártók komoly árat kérnek a licencért. A Cukorfalat azért is drágább, mert nagyon magas a licencdíja, és persze azért is, mert alacsonyabb a hozama, mint a többinek.
Verseny a spanyolokkal

,,Azért jó a spanyol klíma a paradicsomtermesztésre, mert ott évente 3000 órát süt a nap, tengerparti klímában jó a levegő páratartalma, ugyanakkor jár a szél, tehát szellőzik a növény, így nehezebben tudnak rajta megtelepedni a gombák. Hogy jól lehessen paradicsomot termeszteni, ahhoz ezek a körülmények a legfontosabbak. A fény kardinális; a mi üvegházunk tetején speciális üveg van, ami 89 százalékban ereszti át a fényt, de vannak ennél korszerűbb, úgynevezett diffúz üvegek, amelyek szórják a fényt, és akár 94% fényáteresztésre képesek."

Bővebben: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szinyei Merse Pál
  2017-06-17 12:48:21, szombat
 
  Érdekes dolgok, események, amelyekről nem tudtunk

Híres képek keserű titkai
A család által röghöz kötött Szinyei Merse Pál és Probstner Zsófia életét személyes tragédiák és szakmai kudarcok kísérték.

Számtalanszor csodáltuk már meg a Lilaruhás nőt, az egyik leghíresebb magyar festményt. Szinyei Merse Pál munkája elsőre elbűvöli a nézőt színeivel, szépségével és az olyan finom részletekkel, mint szereplőjének arca vagy ölében nyugvó kezei, amelyek alól kikandikál pár szál virág. Azt azonban nem sokan tudják, mennyi keserűség rejtőzik a kép mögött, milyen családi tragédiák, szakmai kudarcok, kemény kritikák kísérték a festő és modellje életét. Azt is csak kevesen tudják, mi lett később a halhatatlan festmény halandó modelljével és festőjével, Probstner Zsófiával és Szinyei Merse Pállal.




Link

Szinyei Merse Pál Probstner Zsófiáról készített portréja

Szinyei Merse Pál régi nemesi család sarja volt. Földbirtokaikból éltek, gazdálkodással foglalkoztak. A későbbi festő 1845-ben született, 1864-ben iratkozott be a müncheni festőakadémiára. Több éves tanulás, gyakorlás következett, a szüneteket pedig a családi birtokon, Jernyén töltötte. (Ez a mai Szlovákia területén fekvő ötezres lélekszámú község.) A Faun és nimfa, a Ruhaszárítás, az Anya és gyermekei című képe ebből a korszakból származik. 1869 végén hazatért, hogy a család földbirtokát igazgassa, mivel apja megbetegedett. Szinyei Merse Pál többször próbálkozott azzal, hogy önálló egzisztenciát teremtsen, ám mindig visszatért a családi birtokra.

"Az 1873-as év fordulópont volt a 28 éves Szinyei Merse Pál életében. Befejezte a saját maga által is fő művének tartott festményét, a Majálist, és beleszeretett barátja gyámleányába, Probstner Zsófiába.

Mindez Münchenben történt, ahová Jernyéről, a családi birtokról érkezett 1872-ben. Zsófia nővéréhez hasonlóan vonzódott a művészetekhez és a művészekhez. Sokat látogatta a fiatal festőt műtermében, és végigkísérte a Majális születését, amelynek egyik modellje éppen nővére, Mária volt. A kép 1873 elején készült el, márciusban már ki is állították a müncheni Kunstvereinbe. A festmény óriási sikert aratott, nem is annyira a közönség, mint inkább a festők körében. Szinyei úgy érezte, festő lett, ebből fog megélni, és nem megy vissza Jernyére gazdálkodni. Elküldte képét a bécsi világkiállításra, és megkérte Zsófia kezét."




Link

Probstner Zsófia és Szinyei Merse Pál 1873-ban kötött házasságot. A következő évben az ifjú feleség saját készítésű ruhájában ült modellt a festőnek. Így készült a Lilaruhás nő. A pár első gyermekét várta, és mint azt később Probstner Zsófia elmondta, a pici gyorsan fejlődött, ezért a ruha egyre szűkebbé vált. A kép másik érdekessége, hogy nem a szabadban készült, a tájat, a hátteret "fejből" varázsolta mögé Szinyei Merse Pál. A festmény előzményei közé tartozott egy korábbi próbálkozás is, amelyen sárga ruhában látható Probstner Zsófia.




Link

A sárga ruhás portré




Link

A Lilaruhás nő

Az első gyermek, Félix születését a következő egy évtizedben öt lány követte. Közülük azonban Zsófia tíz évesen, Mária öt évesen és Valéria két évesen halt meg. Mindhármukat a diftéria vitte el, akkoriban ugyanis nem voltak védőoltások. A diftéria - magyar népi nevén torokgyík - lázzal, gyulladással járó betegség. A magas gyermekhalandóság egyik oka hazánkban a torokgyík volt; a kis betegek gyakorlatilag fulladásos halált haltak.

A családi tragédiákat még tovább súlyosbította, hogy a festő gyakran került vagy apatikus, vagy agresszív hangulatba. Ebben közrejátszott az is, hogy Szinyei Merse Pál műveit vegyes érzelmekkel fogadták. A Lilaruhás nő a közönség körében sikert aratott, a szakma azonban még évtizedekkel később is fanyalgott. "A Lilaruhás nő felemás alkotás. A műteremmé alakított szalonban dolgozott - ezzel magyarázható az árnyék sajátos jellege -, amelyet az akkor éppen Párizsból hazaérkezett Mednyánszky László erősen megkritizált. Szinyei Merse azonban nem fogadta el a plein air festésre vonatkozó tanácsokat" írja Végvári Pál 1986-ban, majd így folytatja: "színvonala nem éri el a Majálisét, keményebb és nem olyan egységes: a baráti tanácsok, kritikák, együttérzések nélkül alkotó művész izolációjának eredménye."

A helybéliek is gyakran megszólták Szinyei Merse Pált. Egy Probstner Zsófiával készült interjúban a már agg korú hölgy így vallott erről az időről: "No, meg nem is voltunk nagyon boldogok akkoriban. Sikert vártunk a Majálistól, s az elmaradt. Pali nem bánta, őt csak maga a festés érdekelte. Akkor élt igazán, ha mezítláb festhetett, és csiklandozta a fű a talpát. Én ezért haragudtam: mi lesz, ha valaki meglátja így?... Még bolondnak tartják! Annak is tartották.

Egyre többen pusmogtak a fülembe: meghibbant ez az ember. Ahelyett, hogy vadászna, politizálna, mint a többi urak, fest!

De miket! Hegyet meg mezőt... Még jó, hogy itt lakhattok a szülőknél, különben még koplalnotok kellene!"




Link

A jernyei birtok a házzal

Szinyei Merse Pál hullámzó kedélyállapota, dühkitörései annyira elviselhetetlenné váltak, hogy a felesége 1887-ben elköltözött az életben maradt Erzsébettel és Adrienne-nel, és a házasság felbontását kezdeményezte. A válás után Ghillány Imre későbbi földművelésügyi miniszterhez ment feleségül. Öt közös gyermekük lett. Szinyei Merse Adrienne azonban alig 18 évesen meghalt agyhártyagyulladásban.

A festő abbahagyta az alkotói tevékenységet és a politikai életbe vetette magát. 1896-ban megválasztották a héthársi kerület országgyűlési képviselőjének. Közéleti szerepvállalása mellett folyamatosan vezette a rá maradt jernyei földbirtokot. Az 1890-es évek közepén tért vissza a festészethez, és 1920-ban bekövetkezett haláláig alkotott. Probstner Zsófia túlélte összes, Szinyei Merse Páltól született gyermekét. Öregségére egyedül maradt, utolsó éveiről Gobbi Hilda Közben... című önéletrajzi könyvéből tudunk. Gobbi Hilda szívós munkájának köszönhető ugyanis, hogy a II. világháború után egy lakatlanná vált egykori kupleráj épületében, a Magyar utcában létrejöhetett a támasz és támogatás nélkül maradt öreg színészek otthona.

"Az otthonokba csak színészeket vagy színházi dolgozókat vettünk föl. Egyetlen kivétel volt ez alól: Szinyei Merse Pál felesége, a "Lilaruhás nő".

Rossz körülmények között élve, 99 éves korában kérte felvételét, és 102 éves koráig volt az otthon lakója.

Ott ült, furcsa törökös pongyolájában, egyenes derékkal, valami török fezzel a fején - mert a haja már gyérült -, és valami csodálatos eleganciát árasztott. Alig hallott, látott, de a szellemi képességei épek voltak, S amikor külföldiek jöttek látogatóba, bemutatták őket a "Lilaruhás nőnek" is. A franciáknak franciául, az angoloknak angolul válaszolt. Százéves korában hárman is megfestették az arcképét."





Magyar Himnusz

Kr.u. 410-ből
Nagyon ajánlom ezt a kultúrkincsünket,mindenkinek meg kell ismerni.

Ugye hogy hasonlít a Miatyánkhoz? Így már talán kitalálható, hogy kiknek volt érdekük titokban tartani a 410-ben keletkezett imádságot, mint ahogy őseink származását,nyelvét, hitét és Kárpát-medencei ősiségünket is.

- Tényleg nagyon szép .

URUNK ISTENÜNK



Kr.u.410-460 keletkezett. Hun ezüstveretes szíjvégen rovásírással írva: a Kijevi Nemzeti Múzeumban van. A kijevi múzeumban őrzött Hun övvereten, szíjvégen lévő rovásírásos ima gyönyörű. Nem tudom, hogy tudtok-e róla, hogy a szíjvégen talált rovásírásos szövegmegfejtésére Magyar rovásírás szakértőt-nyelvészt kértek fel!!! Előlünk, mégis mindenáron eltitkolták, amíg lehetett.

Istennek hála ma már nem lehet szinte semmit titokban tartani!!

Érdekesség, hogy az 1960-as évek elején szintén KIJEVBEN ((amiről ma már tudjuk, hogy Árpád nagyapja, Álmos őse, ÜGYEK fejedelem, alapította, építette szabír-magyar-várost, híres szabír kovácsiparával. Ott készültek a csodálatos Magyar szablyák. Régészeti feltárás során a Magyar hegyen találtak 9000 darab rovásírással teleírt pergamenpapírt tökéletes állapotban!!!!

A kutató régész Armatov akadémikus az egészet elküldte futárral a Magyar Tudományos Akadémiának úgy gondolván, hogy mi vagyunk a megfejtésében illetékesek!!! Őt száműzték Szibériába!! A 9000 darab pergament pedig szőrén, szálán eltűnt!!! Mai napig semmit nem tudni róla!!

A finnugristák hallgatnak (vagy lapítanak, mint az a bizonyos a fűben). Ma már kideríthetetlen, hogy megsemmisítették, vagy csak eltüntették, nem tudni. Talány, kinek, illetve kiknek állt az érdekében???? Óriási, pótolhatatlan veszteség, mert minden bizonnyal, hatalmas és teljesen autentikus információs tömeg állna rendelkezésünkre.

A HAZATÉRÉS vagy HONVISSZAFOGLALÁS előtti, alatti és utáni időkből. S még mennyi minden van, amit eltitkolnak, vagy éppen megsemmisítenek előlünk.

Visszatérve az imához: gyönyörű!!! Nemhiába, mondták a GÖRÖGÖK, hogy a szkíták- hunok - magyarok tudnak a legszebben imádkozni ISTENÜKHÖZ!!!!

URUNK ISTENÜNK

BENNÜNK VAN ORSZÁGOD.

ELŐTTÜNK SZENT NEVED,

TÖRVÉNY AKARATOD.

MINDEN NAPUNK GONDJÁT,

MAGADON VISELED.

BŰNEINKET, MINT MÁSNAK,

NEKÜNK ELENGEDED.

TE KEZED VEZET

KÍSÉRTÉSEKEN ÁT, S

LEFEJTED RÓLUNK

GONOSZ JÁRMÁT.

TIÉD A NAGYVILÁG

ÖSSZES HATALMA, ÜDVE,

MINDÖRÖKTŐL KEZDVE,

LEGYEN MINDÖRÖKRE

Küldjétek tovább, ismerjék meg minél többen!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 100 db bejegyzés
e év: 1631 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1173
  • e Hét: 4609
  • e Hónap: 15623
  • e Év: 121767
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.