|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-06-17 23:03:45, szombat
|
|
|
Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével
Hozzávalók
2 nagy golyó mozzarella
5 dkg spagetti tészta
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
só
őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
só
3 dl olaj a sütéshez
A zöldborsópüréhez:
20 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
só
őrölt fehér bors
1/2 db citrom leve
1,5-2 dl főzőtejszín
Elkészítés
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, majd pár pillanatig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, megsózzuk, -borsozzuk, összemelegítjük, majd hagyjuk hűlni.
Az egyik mozzarellát papír törlővel szárazra töröljük, és mikróban közepes fokozaton 30-40 másodpercig melegítjük, legyen. (Arra figyeljünk, nehogy túlmelegedjen és szétfolyjon, mert akkor már nem tudjuk megtölteni.)
A felmelegedett mozzarellát óvatosan, kb. 3 mm vastagságúra nyomkodjuk, majd megtöltjük a kihűlt petrezselymes tésztával. A széleit megfogjuk és összenyomkodjuk, majd óvatosan megformázzuk. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön. A másik mozzarellával is így járunk el.
A lehűlt, töltött mozzarellát bepanírozzuk: lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemle morzsába forgatjuk. A panírozást megismételjük még egyszer, így sütés közben nem folyik ki a sajt.
Az olajat felhevítjük egy kisebb edényben, óvatosan belehelyezzük az egyik bepanírozott mozzarellát, és magas hőfokon pár pillanat alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Szűrőkanállal óvatosan kivesszük, és törlőpapírra tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. A másik bepanírozott mozzarellával is így járunk el.
Közben a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát feltesszük főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, leszűrjük.Hozzáadjuk a citromlevet, a tejszínt, megsózzuk, -borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük (ha szükséges akkor tehetünk hozzá több tejszínt, és citromlevet is).
Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a zöldborsópürét, majd ráhelyezzük a sült töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.
Kard Sándorné kgizike
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2017-06-17 22:57:45, szombat
|
|
|
Epres túrógombóc mandulabundában
Hozzávalók
50 dkg tehéntúró
4 dkg vaj
2 db tojás
10 dkg kristálycukor
13 dkg liszt + a nyújtáshoz
6 dkg búzadara
só
1 tasak vaníliás cukor
1 tk reszelt citromhéj
étkezési keményítő
25 dkg darált mandula
6 dkg nádcukor
1/2 tk őrölt fahéj
25 dkg eper
Elkészítés
A tiszta konyharuhában alaposan kinyomkodott túrót tálba tesszük. Leöntjük a közepes tűzön felolvasztott vajjal, majd elvegyítjük a tojásokkal, valamint 7 dkg kristálycukorral, a liszttel, a darával, 1 csipet sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 60 percig, hogy a dara megduzzadjon.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A darált mandulát sütőpapírral leterített tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, és a sütő középső részében aranybarnára pirítjuk kb. 12 perc alatt. A sütőből kivéve kihűtjük, végül egy tálban összekeverjük a nádcukorral és a fahéjjal.
A töltelékhez a megmosott, jól lecsepegtetett epret kicsumázzuk, majd durvára daraboljuk és megszórjuk a maradék 3 dkg kristálycukorral.
Egy kb. 5 l-es fazékban vizet forralunk. A lisztezett felületre tett tésztából lecsípünk egy kis darabot, és gombóccá formázva a lobogó vízbe dobjuk 10 percre. Ha a próbagombócunk szétesik, akkor a maradék tésztába szükség szerint beledolgozunk 1-2 ek étkezési keményítőt. Az átgyúrt tésztát lisztes kézzel kb. 30 cm hosszú hengerré sodorjuk, majd 8-felé vágjuk. Az így kapott darabokat laposra nyomkodjuk, és a közepükre halmozzuk az epret. A tésztát a gyümölcshalomra hajtjuk, és a tenyerünkben gombóccá formázzuk.
A gombócokat a lobogó, enyhén sós vízbe dobjuk, és mérsékelt tűzön készre főzzük az újraforrástól számított kb. 15 perc alatt. Végül habszedő kanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, és egymás után a mandulás keverékbe hempergetjük.
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
Friss eperpürével kínálhatod. Ehhez 25 dkg gyümölcsöt turmixolj össze 4 dkg porcukorral.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2017-06-17 22:55:09, szombat
|
|
|
Töltött karalábé fokhagymás joghurttal
Hozzávalók
4 fej karalábé
20 dkg darált pulykahús vagy sertéshús
3 dl zöldségalaplé
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek étolaj
1 db babérlevél
3 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 tk napraforgóolaj
1 csokor friss kapor (nagy)
só
frissen őrölt bors
Elkészítés
A karalábét meghámozzuk és egy karalábévájóval vagy egy erősebb kiskanállal kivájjuk a közepét. A kikapart karalábéhúst félretesszük.
A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük, majd, ha már nem túl forró, összekeverjük a darált hússal, és megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
A húst a karalábékba töltjük, majd mindet egy széles és lapos fazékba tesszük, és annyi alaplevet öntünk rá, hogy kb. 2/3-ig ellepje. A főzővízbe tesszük a babérlevelet és a kikapart karalábéhúst, majd fedő alatt 20-25 percig pároljuk.
A fokhagymát összezúzzuk, és egy kevés olajon megfuttatjuk 1 ek finomra aprított kaporral. Alacsony lángon hozzáadjuk a joghurtot, és alaposan összekeverjük, és megsózzuk ízlés szerint. Felforraljuk, és ha túl sűrű, átkanalazunk a karalábék főzőlevéből, és azzal hígítjuk.
Ha megfőtt a karalábé, a mártással körítve tálaljuk. A tetejét megszórjuk friss, aprított kaporral.
Megjegyzés
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-06-17 22:51:55, szombat
|
|
|
Nyári zöldborsó krémleves mentával
Hozzávalók
60 dkg zsenge zöldborsó
15 dkg hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
6 dl zöldségleves-alaplé
10 szál menta
3 ek citromlé
3 ek tejszín vagy tejföl
1 csipet só
Cayenne-bors
Elkészítés
A zöldborsót kifejtjük, a megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. Fazékban felhevítjük az olajat. Üvegesre pároljuk rajta a kétféle hagymát, majd felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Közben a megmosott, lerázott menta leveleit lecsipkedjük.
A borsót a forrásban levő alaplébe szórjuk. Hozzáadjuk a citromlét, és néhány levél kivételével beleszórjuk a mentát. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük kb. 7 percig, majd félrehúzzuk, és szűrőkanállal kiveszünk 2 ek borsót a díszítéshez. A többit botmixerrel pürésítjük a fazékban, és sóval, Cayenne-borssal ízesítjük. Végül a tejszínnel vagy a tejföllel dúsítva felmelegítjük, de már nem forraljuk. A félretett mentalevelekkel és a kiszedett borsóval díszítve tálaljuk.
Megjegyzés
Laktatóbb lesz a levesed, ha betétet készítesz hozzá égetett tésztából. Forralj fel 1 dl vizet 2 dkg vajjal és 1/2 tk sóval, szórj bele 7 dkg lisztet, majd verd a tűzön fakanállal, amíg elválik az edénytől. Húzd félre, dolgozz bele 1 db tojást és 8 dkg reszelt sajtot, majd két bevizezett evőkanállal szaggass belőle kb. 20 db galuskát és nedves kézzel formázd golyókká. Sütőpapírral kibélelt tepsiben toldd a 220 fokos sütő középső részébe, és süsd 13-15 percig.
MME
PALCSEK ZSUZSANNA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2017-06-17 22:25:11, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
499 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1308
- e Hét: 2116
- e Hónap: 16021
- e Év: 145728
|
|
|