Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2017-06-02 23:57:40, péntek
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Brokkolis rakott tészta
  2017-06-02 23:55:04, péntek
 
  Brokkolis rakott tészta

Hozzávalók

1 fej brokkoli (50 dkg)
50 dkg csirkemell
25 dkg durum tészta (orsós)
1 nagy pohár tejföl (45 dkg)
20 dkg reszelt sajt (füstölt karaván, mozzarella, parmezán)
2 ek olívaolaj
2 diónyi vaj

bors
őrölt csili
kurkuma
1 dl édes Tokaji Szamorodni
2 ek zsemlemorzsa
1 db tojás


Elkészítés

A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd kis ujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, őrölt csilivel és kurkumával ízesítjük, majd meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, és jól összekeverjük. Legalább 20 percig hagyjuk pihenni.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy fazékban vizet forralunk, hozzáadunk egy mokkáskanál sót, és beletesszük a tésztát. Ha megfőtt, leszűrjük, de nem öblítjük le vízzel.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a csirkemell darabokat, és elkezdjük sütni. Rátesszük a diónyi vajat, majd amikor minden oldala megpirul, felengedjük a borral, és jól kiforraljuk.
Egy fazékban vizet forralunk, teszünk bele egy mokkáskanál sót és egy késhegynyi szódabikarbonát, majd 2-3 perc alatt előfőzzük a brokkolit.
Egy tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. Elkészítjük az öntetet: a tojást feltörjük, habverővel egy kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, egy evőkanál morzsát, majd beletesszük a reszelt sajt felét. Jól elkeverjük, ízlés szerint megsózzuk.
A tészta felét a tepsibe öntjük, ráborítjuk a húst, utána a tészta másik felét, majd kirakjuk a brokkolival a tetejét,





és leöntjük a tejfölös masszával. A tetejét megszórjuk sajttal, és a sütőbe tesszük.





Amikor a tetejére olvadt a sajt, beborítjuk alufóliával, és készre sütjük. Kb. 25 percig sütjük.









Megjegyzés

Szinte elolvad az ember szájában, olyan krémes ez a tészta. A csili és a kurkuma enyhén csípős ízt kölcsönöz neki. (Persze csak óvatosan használjuk.)
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Epres töltött kókuszkocka
  2017-06-02 23:49:56, péntek
 
  Epres töltött kókuszkocka

Hozzávalók

40 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
2 dl tej
8 dkg vaj
2 db tojás
1,2 dkg sütőpor
1 csipet só
2 dl eperlé (pürésített eper lecsöpögtetett leve)
15 dkg eperlekvár
1 ek szamócapálinka (elhagyható)
20 dkg kókuszreszelék


Elkészítés

A vajat felolvasztjuk, majd kikeverjük a porcukorral, és egyenkénthozzáadjuk a tojásokat. Apránként csorgatva hozzákeverjük a tejet, végülbeleforgatjuk a sütőporral és sóval átszitált lisztet.
A masszát egy kb. 25x25 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt világosra sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e). A sütőből kivéve a sütőrácson hagyjuk kihűlni a tésztát.
A tésztát kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, és egy villa segítségével belemártjuk az eperlébe úgy, hogy minden oldalán magába szívja a piskóta az eperlevet. Ezután a kockákat megforgatjuk egy nagy tálba szórt kókuszreszelékben.
Száradni hagyjuk, majd mindet félbevágjuk, és egy kiskanál segítségével az egyik felét gazdagon megkenjük a szamócapálinkával kikevert eperlekvárral, végül összetapasztjuk.





Megjegyzés

Eperszezonban használjuk friss, pürésített eper átszűrt levét, ennek hiányában 5x-ösen hígított eperszörpöt is használhatunk.

Recept és styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rakott sült tarja
  2017-06-02 23:47:21, péntek
 
  Rakott sült tarja

Hozzávalók

1,2 kg sertéstarja (egyben)
3 fej hagyma
25 dkg paprikás kolbász
3 ek olaj
1 ek őrölt köménymag
1,5 dl száraz fehérbor
1 ág rozmaring
1 fej fokhagyma
1 ek méz

bors
A körethez:
40 dkg fehérbab (konzerv)
8 dkg füstölt húsos szalonna
2 ek olaj
4 gerezd fokhagyma
6-8 levél zsálya

bors
néhány salátalevél
koktélparadicsom


Elkészítés

A húst megmossuk, nem szeleteljük fel, csak bemetsszük. A metszeteket bedörzsöljük borssal és sóval. A meghámozott hagymát és a kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd a metszetekbe állítjuk. Bambuszpálcikákkal összetűzzük a húst, és sonkaszerűen megkötözzük, majd a felforrósított olajon megpirítjuk.
Áttesszük egy sütőedénybe, megszórjuk a köménymaggal, meglocsoljuk a forró olajjal, hozzáadunk 1 dl bort, a rozmaringot és a félbevágott fokhagymafejeket. Lefedjük, és 180 fokos sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fóliát, és a mézzel elkevert 1/2 dl borral kevergetve aranybarnára sütjük.





A szalonnát apróra kockázzuk, 2 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott fokhagymagerezdeket, a zsályát és a babot. A levét leszűrjük, majd kevergetve megsózzuk, és készre főzzük.
A húst vágódeszkára emeljük, és letakarva pihentetjük. Eltávolítjuk a kötözőt és a bambusz pálcikákat. Rézsútosan felszeleteljük, és a babbal, salátával és koktélparadicsommal tálaljuk.





Megjegyzés

Vendégváró étel, amely garantáltan elnyeri a vendégek tetszését. Magyaros jellege miatt mindenki elégedett lesz.
zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Almás-paprikás májfalat
  2017-06-02 23:43:21, péntek
 
  Almás-paprikás májfalat

Hozzávalók

50 dkg csirkemáj
2 db sárga kaliforniai paprika
2 db nagyobb alma
20 dkg olívabogyó
1 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
2 ek olaj
őrölt fekete bors



Elkészítés

1. Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, nagyobb cikkekre felvágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, lehártyázott, felkockázott májat, azt fehéredésig sütjük, majd szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük.
2. A serpenyőben visszamaradt hagymás olajhoz adjuk a kimagozott, felcsíkozott paprikát a megmosott, kimagozott, cikkekre vágott almával együtt, és mindkettőt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az olívabogyót, a májat, továbbá a bort, és az egészet addig pároljuk, amíg a máj megpuhul. Végül sózzuk, borsozzuk. Friss kenyér illik hozzá.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 499 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1123
  • e Hét: 7924
  • e Hónap: 12962
  • e Év: 142669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.