Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az idő szerinti egészségmegőrzés
  2017-06-22 12:31:07, csütörtök
 
  Az egészségesebb élet jól átgondolt napi egészségmegőrzést kíván. A részletek alapos mérlegelésével kell gondoskodni az egészségmegőrzésről. Egy nap alatt többször is változik a test állapota, ezért ennek megfelelően jól át kell gondolni, hogy mit mikor tesz, például mikor alszik. A következőkben az egészségmegőrzés tíz aranyidejét mutatjuk be.

1. A legideálisabb idő a fogmosáshoz:

Étkezés után 3 perccel. Hiszen ekkor a szájban található baktériumok elkezdik lebontani az ételmaradékot, és a keletkező savas anyagok gyengítik a fogzománcot.

2. A legideálisabb idő a tejfogyasztáshoz:

Lefekvés előtt. A középkorúk és az idősek esetében a lefekvés előtt fogyasztott tej az éjszaka során javíthatja a vérkalcium alacsony szintjét, ami védi a csontokat. Ugyanakkor a tej segíti alvást.

3. A legideálisabb idő a teázáshoz:

Étkezés után egy órával. Nem ritka, hogy valaki az étkezés után azonnal meleg teát iszik, ami a tudomány mai állása szerint nem helyes. Hiszen a tea leveleiben lévő csersav a vassal kombinálva nem oldódó vassót termel, amely gátolja az emberi testben a vas felszívódását, és hosszú időre vérszegénységet okozhat.

4. A legideálisabb idő a gyümölcsök fogyasztásához:

Étkezés előtti egy óra. A gyümölcs nyers étel. Ha nyers étel után főtt ételt fogyaszt, akkor a testben nem nő a fehérvérsejtek száma, ami jót tenne az immunrendszer védelmének.

5. A legideálisabb idő a napozáshoz:

Délelőtt 8 órától 10 óráig és délután 4 órától 7 óráig. Ilyenkor érvényesül a jótékony hatású UV-A sugárzás, amely ösztönzi a D-vitamin termelését, és ez erősíti az immunrendszert a tuberkulózissal és a csontritkulással szemben, továbbá mérsékli az érelmeszesedést.

6. A legideálisabb idő az arcápoláshoz:

Alvás előtt. A bőr anyagcseréje éjféltől hajnali 6 óráig a legélénkebb, ezért a lefekvés előtti arcápolással érhető el a legjobb hatás.

7. A legideálisabb idő a sétára:

Étkezés után 45-60 perccel. A legtöbb kalóriát húszperces, óránkénti 4,8 kilométeres sebességű sétával égetheti el, ami segíti a fogyást.

8. A legideálisabb idő a zuhanyzáshoz:

Lefekvés előtt. Minden este lefekvés előtt zuhanyozzon meleg vízzel (35-45 Celsius-fok), ami nyugtatja az izmokat és az ízületeket, élénkíti a vérkeringést, és mindez segíti a jó alvást.

9. A legideálisabb idő a tornához:

Alkonyat. Az ember fizikai állapota és alkalmazkodó képessége délután vagy alkonyat körül a legjobb. Ilyenkor a legjobb az ember ízérzékelése, látása, hallása és az egész test fizikai koordinációja. A szívritmus és a vérnyomás viszonylag stabil, ezért ilyenkor érdemes tornázni.

10. A legideálisabb idő a sziesztához:

13 órától. Ekkor az emberi test érzékelése csökken, így könnyebb elaludni. Este pedig 22 és 23 óra között érdemes lefeküdni, hiszen a mélyalvás éjféltől 3 óráig tart. A mélyalvásba való eljutáshoz másfél órára van szükség.
Kínai Orvoslás
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Egészségmegőrzés ébredéskor
  2017-06-22 10:45:52, csütörtök
 
  Reggel kinyitja a szemét, és ezzel kezdetét veszi egy újabb rohanó nap. Hogyan indíthatja a napját egészségesen? Vegyen fel új szokásokat!

1. Reggeli zuhanyzás

Az ébredés utáni zuhanyzás élénkíti a vérkeringést, felfrissít, a tusfürdő illata javítja a közérzetet, és a zuhanyzás energiát ad az egész naphoz.

2. Reggeli székelés

Ez a szokás az egész életvitelre jó hatással van. Ha ez nem szokása, akkor sincs ok aggodalomra. Próbálja meg felvenni ezt a szokást, például több magas rosttartalmú étel - kínai kel, édes krumpli - fogyasztásával. Ébredés után kezdje a napját a WC-n, és lassan ki fog alakulni ez a jó szokás.

3. Lassú ébredés

A hirtelen ébredés a vérnyomás gyors változását okozza, ami szédüléshez vezethet. A legjobb módszer, ha ébredés után fekve marad, átmozgatja a végtagjait és a fejét, majd 5 perc múlva kel ki az ágyból.

4. Egy pohár víz ébredés után

Alvás után könnyen kiszáradhat. Egy pohár víz hatékony pótlás, és tisztítja az emésztőrendszert, sőt, segít az ébredésben.
Kinai Orvoslás
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Az egészségre leselkedő veszélyek nyáron
  2017-06-22 10:35:31, csütörtök
 
  A nyár általában vidáman telik fagylalttal, üdítővel, légkondival. Talán kevesen sejtik, hogy ezek a hűsítő praktikák egyáltalán nem tesznek jót az egészségnek. A következőkben ezekről a rossz szokásokról lesz szó.

Ízületi problémákat okozhat, ha zuhanyzás után nem törölközik meg.

A nagy hőségben sokan nem törölköznek meg zuhanyzás után, és hagyják, hogy lassan megszáradjanak. Ilyenkor a bőr pórusai nyitva maradnak, és ezeken keresztül még a gyenge fuvallat is bejut a testbe. Tang Peifu, a kínai Népi Felszabadító Hadsereg főkórháza ortopéd sebészeti osztályának professzora elmondta, hogy zuhanyzás után szárazra kell törölni az ízületeket. Ha egyre súlyosabb fájdalmat érez a nyakcsigolyánál vagy az ízületeknél és 50 év fölötti, akkor érdemes megvizsgáltatni a csontsűrűséget.

A nyári forróságban előfordul, hogy annyira megszomjazik, hogy nagy kortyokban issza a vizet, ami oltja a szomjat, de nagy kárt tesz a szívben. A Kínai-Japán Barátság Kórházában dolgozó Huang Li, a nyugati és a hagyományos kínai orvostudomány integrációjával foglalkozó osztály kardiológusa elmondta, hogy nyáron megfelelő mennyiségű vízpótlásra van szüksége a testnek, ami csökkentheti a vér viszkozitását. De ha egyszerre túl sok vizet iszik, akkor a vízmolekulák bejutnak a vérbe, ami növeli a vértérfogatot, növeli a szív megterhelését, mellkasi szorítás, légszomj és nehéz légzés jelentkezhet.

Huang javaslata szerint nyáron gyakran, de keveset, 2 decilitert igyon. Ne csak akkor igyon, ha nagyon szomjas.

A jeges italok igen kedveltek a nyári hőségben, de a jeges italok gyakori fogyasztása nem tesz jót a gyomornak és a beleknek. Chen Jihong, a Wuhani Egyetem Népi Kórháza emésztéssel foglalkozó osztályának vezetője rámutatott, hogy a nagy mennyiségű jeges ital az emésztő rendszerbe jutva megzavarja a gyomor és a belek normális motilitását, amely emésztési zavarokat okoz, befolyásolja a vérellátást a gyomornál és a beleknél, gyengíti a gasztrointesztinális nyálkahártya önregeneráló képességét, sőt, hasi fájdalmat és irritábilis bélszindrómát okozhat.

Általában a szívkoszorúér-betegeknek és a magas vérnyomású betegnek nem ajánlott a jeges italok fogyasztása, hiszen a jéghideg ital és étel érszűkületet és a vérnyomás emelkedését okozza, és a koszorúér-szűkület anginához vezethet.

Nyáron a szomj oltására a legjobb a sima meleg vagy langyos forralt víz. Ha jéghideg italt iszik, akkor alkalmanként csak másfél decilitert fogyasszon, és egy gombóc fagylaltnál ne egyen többet.

Ha szieszta közben a karját párnáként használja, akkor előfordulhat, hogy alsókarjában kárt tesz. Wang Liang, a kínai Népi Felszabadító Hadsereg 309. számú kórháza ortopéd sebészeti osztályának vezetője kifejtette, hogy ez a testtartást könnyen okozhatja a nyakcsigolya megbetegedését, ezenkívül nagy nyomást helyez a kar ereire és idegeire, ami befolyásolja a vérkeringést és az ingerületvezetést. Súlyos esetben részleges idegbénuláshoz is vezethet.

Xie Like, a hagyományos kínai orvostudományi akadémia szemészeti kórházának osztályvezetője rámutatott, hogy ez az alvási póz nyomhatja a szemet, hosszú időn át pedig túl magas szemnyomást okoz, ami könnyen glaukómát eredményezhet. Ha előrehajolva, a karjára támaszkodva alszik, akkor ébredés után szédülhet, zúghat a füle. Ilyenkor nemcsak a pihenés hiúsul meg, hanem még fáradtabbnak érezheti magát.

Mindkét szakértő azt javasolta, hogy a jobb minőségű szieszta érdekében a legjobb, ha széken alszik az irodában, de ha ez nem lehetséges, akkor egy párnával vagy néhány könyvvel támassza alá a karját.
Kínai Orvoslás
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Napi pozitív
  2017-06-22 09:32:58, csütörtök
 
 
Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.

Teréz anya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áldott Reggelt !
  2017-06-22 09:11:34, csütörtök
 
  "Azt sugárzod magadból, amit a lelkedben, önmagadban átélsz. Ami benned történik, az árad belőled. Akiben öröm él, abból öröm árad. Derű."

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 3114
  • e Hónap: 9486
  • e Év: 60277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.