Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Jó hétvégét
  2017-06-28 17:30:21, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Magyar huszárok a nagy háborúban
  2017-06-28 17:12:20, szerda
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  video  
Szép délutánt
  2017-06-28 17:00:28, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Antoine de Saint-Exupéry imádsága
  2017-06-28 15:11:19, szerda
 
  Antoine de Saint-Exupéry imádsága, amely átsegít a legnehezebb percekben is!

A híres francia író, A kis herceg szerzője a következő imádságot élete legnehezebb időszakában fogalmazta meg. Lássuk, mit tanulhatunk Antoine de Saint-Exupéry-től és az által megírt fohászából.


“Uram, nem kérek csodákat, és lehetetlen dolgokat, csak annyit kérek, hogy adj erőt a mindennapokhoz, hogy megtanuljam értékelni a kis művészi léptek fontosságát. Add, hogy legyek figyelmes, találékony, miközben a napi rutin részét képezi az életemnek, és tudjak megállni akkor, mikor a felfedezéseim, a tapasztalataim szembejönnek velem.

Taníts meg arra, hogy jól tudjak bánni az időmmel, és hogy különbséget tudjak tenni a fontos és kevésbé fontos dolgok között. Kérlek, adj erőt, hogy ne csússzon szét az életem, tudjam racionálisan beosztani az időmet, ismerjem a korlátaimat, és hogy megleljem az alkotásban, a művészetben az örömömet.

Segíts, hogy megértsem azt, hogy az álmok olykor nem segítenek, mint ahogy az sem, ha visszavágyok a múltba. Ehelyett inkább értékeljem a jelen pillanatát, annak fontosságát.

Segíts abban, hogy megértsem azt, hogy a nehézségek, a vereségek, az elégedetlenségek hozzájárulnak a fejlődésemhez, ami által tapasztaltabb leszek. Emlékeztess arra, hogy a szív mindig konfliktusba kerül a rációval. A megfelelő pillanatban adj erőt és bátorságot. Adj türelmet, és emlékeztess arra, hogy minden probléma egyszer rendeződni fog. Ajándékozz meg gazdag fantáziavilággal, és azzal, hogy ha valaki rászorul, tudjak neki szállást, étkezést biztosítani. Adj erőt, hogy segíteni tudjak az elesetteken és, hogy ne ijedjek meg a fontos lépések megtétele előtt.

Mutasd meg nekem az igazit, a valót, amire leginkább szükségem van. Tanítsd meg nekem a kis lépések művészetét!"

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Hogyan aludjunk?
  2017-06-28 14:50:12, szerda
 
 



5 ok, ami téged is meggyőz, hogy ruha nélkül aludj!

A statisztikák szerint minden harmadik felnőtt ruhában alszik, pedig ez nem a legjobb választás. A meztelen alvást nem csak a partnered élvezheti, hanem te is, hiszen rengeteg egészségügyi előnnyel jár.

1. MÉLYEBBEN ALSZOL
Ha leveszed a ruháid, mielőtt betakaróznál, mélyebben fogsz aludni. A test-hőmérsékleted lecsökken, ahogy elalszol, és megemelkedik, mielőtt felébredsz. A rajtad levő ruha azonban megakadályozza ezt a természetes hő változást. Az extra réteg túl melegen tart, a testhőmérséklet csökkenése emiatt nem következhet be, így hánykolódáshoz vagy az éjszaka közepén izzadtan ébredéshez vezet. Hagyd, hogy a test-hőmérsékleted zavartalanul szabályozza magát!

2. FELPÖRGETED AZ ANYAGCSERÉD
Ha a test-hőmérsékleted alacsonyan tartod az éjszaka folyamán, az felpörgeti az anyagcseréd, derült ki egy tavalyi kutatás során. A kutatók azt találták, hogy azok, akik hűvösebb szobában aludtak, kétszer annyi barna zsírt termeltek. Ez az egészséges zsír kalóriát éget, hogy testhőt termeljen. A meztelen alvás ugyanilyen hatással van a szervezetre, állapította meg a tanulmány szerzője, Francesco S. Celi.




3. FIATALON TART
A magas éjszakai testhőmérséklet megakadályozza a melatonin hormon termelődését. A melatonin egy mindennél fontosabb öregedésgátló hormon, mely a szervezetben éjjel szabadul fel, teljes sötétség hatására. Ha sokáig fiatalos akarsz maradni, kerüld tehát az extra rétegeket az ágyban!

4. NÖVELI A FÉRFIAK SPERMIUM SZÁMÁT
A heréknek megfelelő hőmérsékletre van szükségük ahhoz, hogy optimalizálják a spermiumok termelődését. Ha a herék túlságosan melegek, akkor a spermiumok minősége gyengébb, állítja egy finn kutatás, amelynek férfi résztvevői szaunát használtak. Nem kell szaunában éjszakázni, sajnos még egy bővebb boxer is elég, hogy túlmelegítsen. Ha gyermeket terveztek, ezt tartsátok szem előtt!

5. KÖZELEBB KERÜLSZ A PARTNEREDHEZ
A szoros testi kontaktus oxitocin hormont termel. A hipotalamuszból érkező hormon csökkenti a stresszt, növeli a szexuális libidót, így minden értelemben közelebb kerülhetsz a partneredhez.

Forrás:otletdivak.hu
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Vitaminbomba uzsira
  2017-06-28 14:18:41, szerda
 
 





 
 
0 komment , kategória:  képek  
Jogszigorlat
  2017-06-28 14:14:39, szerda
 
  Jogszigorlat

Két diák elmegy vizsgázni. Az utolsó dobásuk a jogszigorlaton. A prof lakásán van a vizsga. Felmennek. Bemegy az első.
Prof: - Húzzon tételt!
Srác kihúzza. Nem tud semmit, hebeg-habog össze vissza.
Prof: - Hát kolléga, maga nem lesz kolléga.
Diák - 1: Nézze professzor úr a családunkban nagy szégyen volna, ha nem sikerülne a vizsgám. Adjon még egy lehetőséget. Felteszek magának három kérdést, ha tud rá válaszolni, rúgjon ki, ha nem, akkor beírja a jelest.
Prof: - Ilyen még nem fordult elő a praxisomban, de maga annyira pofátlan, legyen!
Diák - 1: Nos professzor úr, mi az, ami törvényes, de nem jogos, nem törvényes, de jogos és mi az ami se nem törvényes se nem jogos.
Prof gondolkozik, gondolkozik, pörögnek a lexikonok, jogszabályok az agyában, majd azt mondja: - Tessék itt a jeles, de takarodjon, nem is akarom látni magát!
Megy ki a diák marha büszkén. Mutatja a másiknak, hogy ötöst kapott. Az forr magában, hogy ez hogyan lehet, amikor sokkal hülyébb, mint ő. Belép.

Prof: - Tudja mit, ne is húzzon tételt, felteszek magának három kérdést, ha tud rá válaszolni, beírom a jelest, ha nem, ki van rúgva. Ugyanúgy elmondja, mi az, ami törvényes, de nem jogos, nem törvényes, de jogos és mi az,ami se nem törvényes, se nem jogos.
Diák - 2 gondolkozik, majd elmondja:
- Nézze professzor úr, az, hogy ön 70 éves és van egy 20 éves felesége, ez ugye törvényes, de lássuk be, nem jogos. Az, hogy az ön 20 éves feleségét egy 24 éves fiatalember rendszeresen kettyintgeti, ez ugye nem törvényes, de lássuk be, jogos. Az viszont, hogy ez a fiatalember az előbb ezért magánál jelest kapott, na ez se nem törvényes, se nem jogos.

 
 
0 komment , kategória:  humor  
Virágok sora - váltakozva
  2017-06-28 13:38:04, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Virágos szép napot
  2017-06-28 13:36:14, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Kék virágok - szép délutánt
  2017-06-28 13:35:00, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 613 db bejegyzés
e év: 7531 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 337
  • e Hét: 7058
  • e Hónap: 23458
  • e Év: 145331
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.