Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Krémes-spenótos lasagne - besamel nélkül
  2017-06-03 23:58:01, szombat
 
  Krémes-spenótos lasagne - besamel nélkül

Hozzávalók

1 fej hagyma
6 db lasagne tésztalap
3 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
40 dkg leveles spenót (mélyhűtött, felengedett)
20 dkg krémsajt
20 dkg ricotta vagy túró (áttörve)
3 ek parmezán sajt (reszelt)


Elkészítés

Kockára vágjuk a hagymát, olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot a zúzott fokhagymával, és rövid ideig tovább pároljuk. Megsózzuk, -borsozzuk, majd pürésítjük.
A krémsajtot elkeverjük a ricottával, a spenótpéppel és 1 evőkanál parmezán sajttal.
A lasagne lapokat a spenótos krémmel egy tűzálló tálba rétegezzük úgy, hogy a tál aljára és az utolsó rétegre sajtkrémes spenót kerüljön, majd megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Ha ricotta helyett túróval készítjük, a végeredmény kissé savanykásabb - de úgy is nagyon finom.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Erdei gyümölcsös-mascarponés torta
  2017-06-03 23:55:09, szombat
 
  Erdei gyümölcsös-mascarponés torta

Hozzávalók

A piskótához:
7 db tojás
29 dkg cukor
29 dkg finomliszt
8 ek napraforgó olaj
1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
1 csipet só
A krémhez:
30 dkg eper
30 dkg erdei gyümölcs
35 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
1 csomag étkezési zselatin
3 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
A tetejére:
1 csomag piros tortazselé
eper
erdei gyümölcs
4 dl cukrászhab


Elkészítés

A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, a habhoz adjuk, elkeverjük vele, és kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet.
A masszát egy kivajazott és -lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) 26 cm-es tortaformába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). A kész piskótát kihűtjük.
A krémhez a friss gyümölcsöket botmixerrel összetörjük. A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük, és az összeturmixolt gyümölcshöz adjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan az epres krémbe dolgozzuk. A zselatint pici vízben csomómentesre keverjük, majd a mikróban feloldjuk, kicsit lehűtjük, és a kész krémhez adjuk.
A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, és a krémmel megkenjük a lapokat. Annyit hagyunk belőle, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon.
A felvert tejszínhabot habzsákba töltjük, és ízlés szerint díszítjük vele a torta szélét és az oldalát. A tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük. A tortazselét a csomagoláson megadott utasítás szerint elkészítjük, kicsit hagyjuk kihűlni, majd a tortánk tetejére öntjük.





Mészáros Erika nyirfacukor

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sült lazac zöldborsópürével és vajas répával
  2017-06-03 23:53:50, szombat
 
  Sült lazac zöldborsópürével és vajas répával

Hozzávalók

80 dkg lazacfilé
0,8 dl olaj
7 ek vaj
4 db újhagyma
40 dkg zöldborsó
1 ág zsálya
30 dkg sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld

cukor


Elkészítés

Megtisztítjuk a lazacfilét. Levágjuk róla a zsíros és barna részeket, kihúzzuk belőle a szálkákat, és enyhén megsózzuk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd megforgatjuk 2 ek vajban.
Megpároljunk 2 ek vajon az újhagymát. Hozzáadjunk a zöldborsót, valamint a zsályát, és fedő alatt puhára pároljuk(önthetünk alá egy kis vizet is). Még melegen átpasszírozzuk, majd vízzel vagy zöldségalaplével felhígítjuk.
A sós-cukros vízben ropogósra főzzük a sárgarépát. Felmelegítünk 3 ek vajat 1 csokor felaprított petrezselyemzölddel, majd átforgatjuk benne a répát. A lazacot a borsópürével és a répával tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

Sütés előtt hagyd a halat szoba hőmérsékletűre melegedni! Ha bőrösen sütöd a lazacot, akkor süsd majdnem teljesen készre a bőrös oldalán, és csak 1 percre fordítsd meg. Így biztosan nem szárad ki!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Csirke raguleves
  2017-06-03 23:51:28, szombat
 
  Csirke raguleves

Hozzávalók

30 dkg csirkemellfilé
3 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 db kisebb karalábé
3 db nagy csiperkegomba
2 dl frissen fejtett zöldborsó
3 db közepes krumpli
1 db hagyma
1 db paradicsom
1 ek olívaolaj
2 csipet kurkuma
egy ág lestyán

1,5 dl joghurt
1 tk tönkölybúzaliszt
A galuskához:
1 db nagyobb tojás
2 csapott ek tönkölybúzaliszt
2 csapott ek finomliszt
1 ek gríz
1 tk olívaolaj
1 ek ecetes tárkony apróra vágva


Elkészítés

A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a felaprított zöldségeket: a sárgarépát, petrezselymet és karalábét, majd belerakjuk a feldarabolt gombát is. 3-4 perc pirítás után rátesszük a csirkemell csíkokat, és addig sütjük, amíg kifehéredik.
Meghintjük a kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Megsózzuk, belerakjuk a felvágott krumplidarabokat, hozzáadjuk a paradicsomot és a lestyánt is, majd kis lángon főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát: feltörjük a tojást, villával habosra vejük, beletesszük a lisztet, a grízt, 1-2 evőkanányi vizet, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat és az apróra vágott tárkonyt.
Mielőtt a galuskát beleszaggatnánk a levesbe, hozzáadjuk a zöldborsót és egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonyt. Ezután beleszaggatjuk a galuskákat. (Egy kicsit vizezzük be a galuskaszaggatót, akkor nem ragad annyira rá a tészta.)
Elkészítjük a habarást: a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, majd két merítőkanálnyi forró levessel hígítjuk, és folytonos kevergetés mellett beleöntjük a levesünkbe. Megkóstoljuk, szükség szerint utánaízesítjük.





Megjegyzés

Amikor megjelenik a friss zöldborsó, mindig készítek valamilyen ragulevest. Nagy kedvenc, hihetetlenül finom és laktató.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Békés, boldog hétvégét!
  2017-06-03 23:47:35, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 499 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 57
  • e Hét: 2862
  • e Hónap: 11128
  • e Év: 127781
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.