|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-06-03 23:58:01, szombat
|
|
|
Krémes-spenótos lasagne - besamel nélkül
Hozzávalók
1 fej hagyma
6 db lasagne tésztalap
3 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
40 dkg leveles spenót (mélyhűtött, felengedett)
20 dkg krémsajt
20 dkg ricotta vagy túró (áttörve)
3 ek parmezán sajt (reszelt)
Elkészítés
Kockára vágjuk a hagymát, olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot a zúzott fokhagymával, és rövid ideig tovább pároljuk. Megsózzuk, -borsozzuk, majd pürésítjük.
A krémsajtot elkeverjük a ricottával, a spenótpéppel és 1 evőkanál parmezán sajttal.
A lasagne lapokat a spenótos krémmel egy tűzálló tálba rétegezzük úgy, hogy a tál aljára és az utolsó rétegre sajtkrémes spenót kerüljön, majd megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
Ha ricotta helyett túróval készítjük, a végeredmény kissé savanykásabb - de úgy is nagyon finom.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2017-06-03 23:55:09, szombat
|
|
|
Erdei gyümölcsös-mascarponés torta
Hozzávalók
A piskótához:
7 db tojás
29 dkg cukor
29 dkg finomliszt
8 ek napraforgó olaj
1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
1 csipet só
A krémhez:
30 dkg eper
30 dkg erdei gyümölcs
35 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
1 csomag étkezési zselatin
3 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
A tetejére:
1 csomag piros tortazselé
eper
erdei gyümölcs
4 dl cukrászhab
Elkészítés
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, a habhoz adjuk, elkeverjük vele, és kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet.
A masszát egy kivajazott és -lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) 26 cm-es tortaformába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). A kész piskótát kihűtjük.
A krémhez a friss gyümölcsöket botmixerrel összetörjük. A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük, és az összeturmixolt gyümölcshöz adjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan az epres krémbe dolgozzuk. A zselatint pici vízben csomómentesre keverjük, majd a mikróban feloldjuk, kicsit lehűtjük, és a kész krémhez adjuk.
A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, és a krémmel megkenjük a lapokat. Annyit hagyunk belőle, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon.
A felvert tejszínhabot habzsákba töltjük, és ízlés szerint díszítjük vele a torta szélét és az oldalát. A tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük. A tortazselét a csomagoláson megadott utasítás szerint elkészítjük, kicsit hagyjuk kihűlni, majd a tortánk tetejére öntjük.
Mészáros Erika nyirfacukor
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-06-03 23:53:50, szombat
|
|
|
Sült lazac zöldborsópürével és vajas répával
Hozzávalók
80 dkg lazacfilé
0,8 dl olaj
7 ek vaj
4 db újhagyma
40 dkg zöldborsó
1 ág zsálya
30 dkg sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
só
cukor
Elkészítés
Megtisztítjuk a lazacfilét. Levágjuk róla a zsíros és barna részeket, kihúzzuk belőle a szálkákat, és enyhén megsózzuk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd megforgatjuk 2 ek vajban.
Megpároljunk 2 ek vajon az újhagymát. Hozzáadjunk a zöldborsót, valamint a zsályát, és fedő alatt puhára pároljuk(önthetünk alá egy kis vizet is). Még melegen átpasszírozzuk, majd vízzel vagy zöldségalaplével felhígítjuk.
A sós-cukros vízben ropogósra főzzük a sárgarépát. Felmelegítünk 3 ek vajat 1 csokor felaprított petrezselyemzölddel, majd átforgatjuk benne a répát. A lazacot a borsópürével és a répával tálaljuk.
CSEH JÁNOS
séf
Sütés előtt hagyd a halat szoba hőmérsékletűre melegedni! Ha bőrösen sütöd a lazacot, akkor süsd majdnem teljesen készre a bőrös oldalán, és csak 1 percre fordítsd meg. Így biztosan nem szárad ki!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2017-06-03 23:51:28, szombat
|
|
|
Csirke raguleves
Hozzávalók
30 dkg csirkemellfilé
3 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 db kisebb karalábé
3 db nagy csiperkegomba
2 dl frissen fejtett zöldborsó
3 db közepes krumpli
1 db hagyma
1 db paradicsom
1 ek olívaolaj
2 csipet kurkuma
egy ág lestyán
só
1,5 dl joghurt
1 tk tönkölybúzaliszt
A galuskához:
1 db nagyobb tojás
2 csapott ek tönkölybúzaliszt
2 csapott ek finomliszt
1 ek gríz
1 tk olívaolaj
1 ek ecetes tárkony apróra vágva
Elkészítés
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a felaprított zöldségeket: a sárgarépát, petrezselymet és karalábét, majd belerakjuk a feldarabolt gombát is. 3-4 perc pirítás után rátesszük a csirkemell csíkokat, és addig sütjük, amíg kifehéredik.
Meghintjük a kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Megsózzuk, belerakjuk a felvágott krumplidarabokat, hozzáadjuk a paradicsomot és a lestyánt is, majd kis lángon főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát: feltörjük a tojást, villával habosra vejük, beletesszük a lisztet, a grízt, 1-2 evőkanányi vizet, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat és az apróra vágott tárkonyt.
Mielőtt a galuskát beleszaggatnánk a levesbe, hozzáadjuk a zöldborsót és egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonyt. Ezután beleszaggatjuk a galuskákat. (Egy kicsit vizezzük be a galuskaszaggatót, akkor nem ragad annyira rá a tészta.)
Elkészítjük a habarást: a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, majd két merítőkanálnyi forró levessel hígítjuk, és folytonos kevergetés mellett beleöntjük a levesünkbe. Megkóstoljuk, szükség szerint utánaízesítjük.
Megjegyzés
Amikor megjelenik a friss zöldborsó, mindig készítek valamilyen ragulevest. Nagy kedvenc, hihetetlenül finom és laktató.
BiroSari
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2017-06-03 23:47:35, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
499 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 57
- e Hét: 2862
- e Hónap: 11128
- e Év: 127781
|
|
|