Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Fantasztikus túrós háromszögek fahéjas cukorral
  2017-06-07 21:08:15, szerda
 
  Egyszerű túrós-ropogós édesség, ami az egész családot megörvendezteti. A kis háromszögeket akkorára formázzuk, amekkorára csak szeretnénk. Lehetnek kicsi falatkák, vagy akár nagyobb szeletek is. Én esti pihenéskor szoktam magam elé venni (ha egyáltalán marad), és ezzel kényeztetem magam az egész napos munka után. A fahéjas cukor bátran helyettesíthető vaníliacukorral is, ki mit szeret.

Hozzávalók

400 g túró
250 g vaj
480 g búzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
csipet só
fahéjas cukor

Elkészítés menete

A túrót, szobahős vajat, csipet sót és a sütőporral elkevert lisztet eldolgozzuk, majd a tésztából cipót formázunk.
A cipót falatnyi kis porciókra osztjuk, mindegyik kis adagból először kis golyót formázunk, majd kör alakúra nyújtjuk. A kapott köröket félbehajtjuk, majd a félköröket ismét félbehajtjuk - negyedeket kapunk.
A kis háromszögeket fahéjas cukorba forgatjuk (ha nincs vagy nem szeretjük, vaníliacukrot használunk), majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
A háromszögeket 180 fokos sütőben fél órát sütjük. Sütés közben figyeljük, nehogy túlsüljön.
topreceptek.hu
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
szalonnába göngyölt töltött paprika
  2017-06-07 21:06:02, szerda
 
  A szalonnába göngyölt töltött paprika nagyon ötletes főétel! A recept eltér a klasszikustól, paradicsomos szószban főtt töltött paprikától, de a ropogós szalonna és a paprikába töltött sonka, sajt és tojás egyvelege tényleg nagyon finom. Ezzel a trükkel sikerült fiamat rávennem arra, hogy egye meg a töltött paprikát - amit saját elmondása szerint nem szeret. Az ötlet bevált, nem először készítettem a családnak!

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbf riss paprika
12 szeletszalonna
100 g sonka
200 g sajt
1 db tojás sárgája
1 ev. kanálvaj
1 ev. kanáltejföl

bors
Elkészítés menete

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, félbe vágjuk, az ereket kivágjuk.
A sonkát felkockázzuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a sonkával. Hozzáadjuk a tejfölt, vajat és a tojássárgát. Sózzuk, borsozzuk.
Az így elkészített tölteléket beletöltjük a félbe vágott paprikákba, majd a töltött paprikákat a szalonnával betekerjük. A szalonnás töltött paprikákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
A paprikákat 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Friss salátával vagy sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!

topreceptek.hu
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Pio atya buzdítása
  2017-06-07 12:26:29, szerda
 
  nincs aranyunk,tömjénünk vagy mirhánk akkor a szenvedéseinket ajánljuk fel Jézusnak!"
.
Szent Pio atya

Pio atya buzdítása
Tegyétek fel magatokban, kedves gyermekeim, hogy mindig nagylelkűen megfeleljetek hivatástoknak, méltókká válva Jézushoz, az ő hasonlatosságára a szentírásból és a szent evangéliumban felismert, általatok már elsajátított, imádandó tökéletességekben. De gyermekeim, ahhoz, hogy követésről szólhassunk, szükséges a mindennapi elmélkedés és életéről való gondolkodás; az elmélkedésből és a gondolkodásból születik cselekedeteinek megbecsülése, és megbecsüléséből pedig a követés vágya és kívánsága.

Igen, gyermekeim, kövessétek Jézust készséges és vitát nem ismerő engedelmességében; utánozzátok Jézust türelmében mert a türelemben birtokoljátok majd lelketeket; utánozzátok Jézust mind a belső, mind a külső alázatban, de még inkább a belsőben, mint a külsőben; inkább az átérzettben, mint a mutatottban; mélyebben, mint láthatóban. Utánozzátok Jézust a szeretetben, mert csak azt ismeri el akik féltékenyen őrzik ezt az értékes margarétát és tartsátok mindig eszetekben, hogy Isten teljes ítélete, amikor majd megjelenünk isteni színe előtt, a szeretet körül fog forogni. (...) Tegyétek mérlegre minden cselekedeteteket a szeretet mérlegén és így érdemeitekből koszorút fontok az égre.

Az unalom amit az erények és az imádság során meg tapasztaltok, nem kell sem megdöbbennetek sem elhagyni sem egyik sem másik gyakorlatát. Folytassátok ugyanúgy és ne véljétek elvesztegetett időnek az engedelmességben eltöltött időt.

A kísértések ne ijesszenek meg: a lélek próbatételei azok, amelyet Isten meg kíván tapasztalni, hogy saját kezével fonja a koszorút, amikor elég erősnek látja, hogy fenntartsa a küzdelmet.
(Pio atya 1919. január 7.-én a lelki gyermekeihez intézet leveléből)
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atyáról
  2017-06-07 12:25:21, szerda
 
  Egy csoda, amit Padre Pio első csodájaként azonosítottak, 1908-ban történt.
Akkor Montefusco monostorában élt. Egy napon egy zsákba gesztenyéket gyűjtött, amik egy közeli erdőben nőttek, és a zsákot Pietrelcinába küldte a nagynénjének, Dariának. Nagynénje mindig nagy szeretettel volt iránta. Az asszony megette a gesztenyéket és eltette a zsákot. Néhány nappal később valamit keresett egy fiókban, ahol a férje általában a puskaport tartotta. Ez este volt, úgyhogy egy gyertyát használt, hogy világítson vele a szobában, amikor hirtelen a fiók kigyulladt, és Daria nagynéni arca megégett. Hirtelen felkapta azt a zsákot, amit Piótól kapott, és enyhülést keresve az arcára tette. A fájdalma azonnal eltűnt és nem maradt seb vagy égésnyom az arcán.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Jó reggelt!
  2017-06-07 09:22:08, szerda
 
  Adjon Isten jó reggelt mindenkinek !
Uram, add meg nekem a lélek szabadságát.
Tisztítsd meg szívemet és lelkemet, hogy boldogan élhessek a Te szeretetedben.
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 317
  • e Hét: 1303
  • e Hónap: 12690
  • e Év: 50438
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.