Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az én erőm erőtlenség által végeztetik el
  2017-06-08 11:39:51, csütörtök
 
 

És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el (teljesedik ki). Nagy örömest dicsekszem azért az én erőtlenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék énbennem.- 2Korinthus 12: 9

Amikor olyan helyzettel szembesülsz, amiből nem tudsz a saját erőd vagy képességeid által kikerülni, alkalmasint kísértést érzel arra, hogy feladd, és elfogadd a vereséget. Ne tedd! Inkább kiálts dicsőséget, mert az Ige szerint Isten erejének a teljessége fog megnyilvánulni benned.

Az ,,erő"-nek fordított szó a dünamis, azt jelenti: ,,Isten csodatévő ereje". Gondolj csak bele, amikor a te erőd véget ér, Isten ígérete szerint, az Ő csodatévő ereje visz győzelemre!

Ha megnézed az Apostolok Cselekedetei 14-et, ezt az ígéretet láthatod működésben. Pál apostolt megkövezték, kivonszolták a városból, és ott hagyták, mert azt hitték, hogy meghalt. A saját erejéből semmire nem volt már képes. Teljesen erőtlen volt.

De a tanítványok köréje gyűltek, imádkoztak érte, az Úr pedig felemelte őt, és ment tovább az útjára. Más szóval, amikor Pálnak nem volt elég ereje, hogy győzedelmeskedjen, Isten csodatévő ereje elég volt neki. Ez tette képessé arra, hogy erőtlensége ellenére győzedelmeskedjen.

Ha tehát ma egy krízissel nézel szembe... ha beteg vagy, és az orvosok sem tudtak segíteni rajtad... ha a pénzügyeid kicsúsztak a kezeid közül... ha a családod szétesőben van... ha rossz szokások tartanak fogságban... ha már mindent megtettél, amit csak tudtál, mégsem értél el semmi eredményt... akkor örvendezz! Mert amikor a saját erőd véget ér, Isten ereje fog megnyilvánulni! Csak hidd el! Isten kegyelme elég neked!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Apostolok Cselekedetei 14: 1-22




 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Bízz Isten szabadításában
  2017-06-08 11:36:52, csütörtök
 
  Elesnek mellőled ezren, és jobb kezed felől tízezren; és hozzád nem is közelít. Nem illet téged a veszedelem, és csapás nem közelget a sátorodhoz. - Zsoltárok 91: 7, 10


Ha a láthatókra nézünk, félelmetes a világ, amiben élünk. Egy világ, amiben egyik katasztrófa éri a másikat. Szinte minden nap hallunk valamilyen háborúról, a nukleáris fegyverek veszélyeiről, kémiai hadviselésről, olajkiömlésről, földrengésekről, árvizekről, terjedő betegségekről és a városainkban növekvő bűnözésről.

De Isten azt ígéri, hogy Ő menedéke lesz azoknak, akik Benne bíznak és Benne lakoznak.

"De Gloria,"- mondhatod - ,,Isten ezt az ígéretet évezredekkel ezelőtt tette, amikor még nem volt ilyen kétségbeejtő a helyzet a világban!"

Lehet - de, tudod, ez az ígéret éppúgy érvényes ma is. A mi generációnk számára tette Isten ezt az ígéretet. Csak gondolj bele például: amikor a 91. zsoltár íródott, még nem találták fel azokat a fegyvereket, amik tízezer embert tudnak elpusztítani egyszerre. A mi generációnk alkotta meg őket. Tehát amikor Isten azt mondta, hogy ,,nem illet téged a veszedelem", akkor ránk gondolt.

Nem illet téged a veszedelem. Micsoda kijelentés! Meg kell ragadnod, és el kell hinned a mai napon. Hidd el, hogy Isten Isten akar lenni az életedben. A védelmed akar lenni. A menedéked akar lenni. Ő akar lenni az első név, amit segítségül hívsz, amikor veszély közelít hozzád. Ő akar lenni az, akiben megbízol, akire vársz, hogy megvédelmezzen. És ha így teszel, Ő soha, de soha nem fog cserbenhagyni téged.

Isten minden veszélyt kezelni tud, ami körbevesz minket. Nem érdekes, milyen félelmetesek, Isten kezelni tudja őket! Bebizonyította ezt Sidrák, Misák és Abednégó esetében. Ezt a három ifjút megkötözték, és bedobták egy tüzes kemencébe, ahol olyan forróság volt, hogy, akik bedobták őket, meghaltak tőle. Hát ennél nagyobb bajba nemigen lehet kerülni. De Isten kihozta őket onnan, méghozzá úgy, hogy a tűz szaga sem érződött rajtuk. Hallelúja!

Nem számít tehát, milyen félelmetesnek tűnnek a dolgok körülötted, bízz Istenben. Ő mindig hűséges marad. Soha nem fordul elő, hogy mással foglalkozik, amikor neked segítségre van szükséged. Számíthatsz rá, hogy megszabadít bármilyen problémából, katasztrófából, pusztításból.

Hadd bizonyítsa be a te életedben is, amit Sidrák, Misák és Abednégó életében: senki nem tud úgy megszabadítani, mint Ő!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Dániel 3
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 816
  • e Hét: 4520
  • e Hónap: 8321
  • e Év: 69622
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.