Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Eper- és málnaszörp és dzsem elkészítése
  2017-06-08 18:19:07, csütörtök
 
 

Elkészítésükkel télen is élvezhetjük az eper és a málna ízét, persze ha kitart addig az elkészített remekmű.

Az eper szörp készítésénél a megmosott, megmért gyümölcsöt keverjük el feleannyi cukorral, hagyjuk állni legalább 2 napot, tehetünk egy pici tartósítót bele, hogy biztosabban elálljon. A gyümölcsöt úgy szedjük ki a keletkezett szörpből, hogy ne nagyon szűrjük le, aztán egy kevés ideig főzzük, dzsem tartósítóval még egy percet főzzük, lezárjuk és dunsztoljuk előírás szerint.

Nagyon különleges az ilyen eperdzsem, jó kedvre derít,ha fagyos téli reggelikor a vajas pirítósra kenjük, könnyebben kivárjuk a következő tavaszt. A fennmaradó szörpöt forraljuk fel, tegyünk bele tartósítót, de ne sokat, üvegezzük és bátran kínálhatjuk a forró nyári napokon jéggel dúsítva üdítőként.


A málnaszörp készítésénél a megmosott málnát fele annyi súlyú vízzel összetörjük, egy napig hagyjuk állni, majd szűrőruhában lecsurgatjuk a levét. Az érettségtől függően keverjünk bele kg-onként 30-50 dkg cukrot, ha elolvadt forraljuk fel és kevés tartósítószerrel üvegezzük, ,,szárazdunsztoljuk".


Téli hétvégéken nagyon kellemes színfolt a vajas pirítósra a málnadzsem, amelyhez a megmosott gyümölcsöt a dzsemfix-en lévő előírás szerint szoktam készíteni:

az epret megmossuk, jól lecsöpögtetjük, kicsumázzuk, kicsire vágjuk, megmérjük. A gyümölcsöt egy edénybe rakjuk, a befőzőcukrot, és a citromsavat hozzáadjuk, jól elkeverjük. Az elegyet nagy lángon, állandó keverés mellett felforraljuk, 1 percig forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. Még párszor megkeverjük, üvegekbe töltjük, lezárjuk, 5 percig fejjel lefelé állni hagyjuk.



Mindig finom és évekig eláll, ha el nem fogy egy év alatt.



Jó étvágyat!





 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Finom koktélok déligyümölccsel – nem csak szilveszterr
  2017-06-08 14:01:42, csütörtök
 
  Az alábbi italreceptekből a szilveszter estére való készülődés során is ötletet meríthetünk, ezekkel az ízletes gyümölcsös italokkal ugyanakkor az év bármely időszakában, bármilyen összejövetelen diadalt arathatunk.

Gyümölcslé-koktél vérnaranccsal és grapefruittal

12 vérnarancs

3 grapefruit

2 dl tonik

2 dl víz

20 dkg nádcukor

lime-, vagy citromkarikák

Egy kis lábasban alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett összefőzzük a vizet és a nádcukrot, majd hagyjuk meghűlni a szirupot. A vérnarancsok és a grapefruitok levét kifacsarjuk, majd mindkét gyümölcslét átszűrjük.

Amikor a szirup meghűlt, egy nagy kancsót harmadáig feltöltünk jégkockával, összeöntjük benne a gyümölcsleveket és a tonikot, majd a szirupot is hozzáadjuk. Az italt felszolgálás előtt lime-, vagy citromkarikákkal díszítjük.



Puncs pezsgővel és málnával

3 üveg száraz pezsgő

másfél liter gyömbérsör

7,5 dl ananászlé

3,5 dl triple sec

3,5 dl brandy

1,8 dl málnaízesítésű likőr

fagyasztott málna

Miután a hozzávalóknak az összeéréshez időre van szüksége, az italt egy esti összejövetel esetén a délelőtti órákban készítjük el.

A pezsgőt és a gyömbérsört behűtjük. Az ananászlevet, a triple sec-et, a brandy-t és a likőrt összeöntjük, lefedjük, és néhány órán át hűtőben érleljük. Egy nagy puncsos tál alját feltöltjük jégkockával, majd ráöntjük a hideg italt, valamint a szintén behűtött pezsgőt és a gyömbérsört. Az italba 15-20 szem fagyasztott málnát teszünk, majd felszolgáljuk.



Margarita koktél lime-mal és grapefruittal

2,5 dl tequila

1,5 dl triple sec

1,3 dl frissen facsart grapefruitlé

1,3 dl frissen facsart lime-lé



őrölt chili paprika

lime karikák a díszítéshez



Egy kevés sót és chili paprikát egy kis tányéron nagyjából fele-fele arányban összekeverünk. A kiválasztott poharak peremét egy lime karika levével megnedvesítjük, majd a chili paprikával elkevert sóba forgatjuk. A tequilát, a triple sec-et, valamint a gyümölcsleveket egy koktélkeverőben összeöntjük, majd jéggel feltöltve 15 másodpercig rázzuk. A koktélt jégkockákkal teli poharakba töltjük, és lime karikákkal szolgáljuk fel.

zoldfuszer.Orbán Krisztina,
 
 
0 komment , kategória:  Szilveszter  
Ezt kend a kenyérre! 9 krém
  2017-06-08 13:54:47, csütörtök
 
  Ha táplálkozásunk során minden olyan tápanyagot megkap szervezetünk, amire szüksége van, nem lesznek hiánybetegségeink, immunrendszerünk jól működik.

Amennyiben valamilyen betegséget elkapunk, akkor is állapotunk jelentősen javítható úgy, ha a szükséges gyógynövényeket ételek formájában visszük be a szervezetünkbe. Erre nagyon jók a szendvicskrémek, melyek kenyérre kenve a napi étkezésünkbe beilleszthetők, és a krémek fűzserezésére friss gyógynövények, fűszerek kiválóan alkalmasak.

Az alaprecepteknek a fűszerezése egyéni ízlés szerint is megoldható, vagy különféle gyógyhatás eléréséhez igazítottan is. Pl. bakteriális fertőzéskor hagymát, emésztési problémák esetén tehetünk hozzá köménymagot.

Céklakrém
Hozzávalók: 1 kg cékla, őrölt kömény, őrölt bors, 50 dkg vaj vagy margarin.

A céklát hájastól megfőzzük, majd megtisztítjuk, és kisebb darabokra szeleteljük, turmixoljuk úgy, hogy apró darabok is maradjanak benne. Hozzátesszük a fűszereket és a margarint vagy a vajat ki melyiket választja. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Karfiolkrém
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 50 dkg vaj vagy margarin, só, őrölt bors és köménymag, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld.

Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kihűlés után villával széttörjük, hozzáadjuk a fűszereket, a darabolt petrezselyemzöldet, és a vajat vagy a margarint. Hűtőbe téve az ízeket összeérleljük.

Brokkoli-krém
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, só, őrölt kömény, őrölt bors, vaj, vagy margarin.

A brokkolit sós vízben megfőzzük, a főzőlevet leöntjük, amit valamilyen más étel elkészítésénél felhasználhatunk. Ha a brokkoli kihűlt, villával összetörjük és hozzáadjuk a fűszereket és a vajat vagy a margarint.

Hagymakrém
Hozzávalók: 80 dkg vöröshagyma, őrölt kömény és bors, 50 dkg margarin, kevés olaj.

A megtisztított hagymát apró kockákra szeleteljük, az olajon megdinszteljük, akkor jó, ha már barnás színű. Még egy kicsit villával megtördeljük, kihűlés után hozzáadjuk a fűszereket és a margarint.

Búzakolbász-krém
Hozzávalók: fél kg búza, 30 dkg vaj vagy margarin, ízlés szerint fokhagyma, vöröshagyma, só, gyömbér, köménymag, pirospaprika, bors.

Az előre beáztatott búzát megfőzzük, a fűszerekkel, vajjal vagy a margarinnal összedolgozzuk, és a hűtőben egy napig állni hagyjuk, majd aztán fogyasztható.

Sütőtökkrém
Hozzávalók: 50 dkg margarin, 1 közepes kanadai sütőtök, csipet só, 1 csokor kapor, kevés őrölt bors és őrölt köménymag.

A sütőtököt megtisztítás után apró kockákra szeleteljük, és kevés vízben megfőzzük. A levét leszűrjük, villával összetördeljük. Kihűlés után összekeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott kaporral és a margarinnal. Ha nincs friss kapor, jó a szárított is, de abból többet használjunk.

Sárgarépakrém
Hozzávalók: 50-50 dkg sárgarépa, margarin, ízlés szerint őrölt kömény, rozmaring, bors, só. A sárgarépát tisztítás után felkarikázzuk és megpároljuk, majd villával összetörjük. Kihűlés után hozzáadjuk a fűszereket és a margarint.

Avokádókrém
Hozzávalók: 2 db avokádó, só, bors, őrölt kömény.

Az avokádót megtisztítjuk, a magját kiszedjük, a többi részét villával összetörjük. A fűszerek hozzáadása után pár órára a hűtőbe tesszük. Aki nem szereti túl intenzív ízét, tegyen bele margarint.

Sárgaborsókrém
Hozzávalók: 25 dkg sárga vagy zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, őrölt bors, köménymag, só, 50 dkg vaj vagy margarin.

A borsót megfőzzük a vöröshagymával és a babérlevéllel együtt. Miután megpuhult, kivesszük belőle a babérlevelet és a hagymát, villával összetörjük. Hozzáadjuk a fűszereket, vagy esetleg valamilyen más ízesítőt is tehetünk bele. Ha kihűlt, elkeverjük a margarinnal és a hűtőbe tesszük, hogy az ízük jól összeérjenek.
zoldfuszer.Sulyok Józsefné,
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
JÉZUS levele
  2017-06-08 12:43:29, csütörtök
 
  Szeretném elmondani neked,milyen nagyon szeretlek,
Hogy érdekel a sorsod,és szeretném ha elbeszélgethetnénk.
Ma reggel,amikor felébredtél a csodálatos napfényben,mely betöltötte szobád, Ott voltam az ágyad mellett,
Reméltem,hogy azt mondod nekem: "JÓ REGGELT!"-de nem tetted.
Azt gondoltam, talán túl korán van még És ezért nem vettél észre.
Próbáltam felhívni figyelmedet,
Amikor az ablakod kinyitottad sietve,
Friss levegővel csókoltam meg arcod.
Rád árasztottam a virágok édes és illatos szelencéjét,
A madarak csicsergésében szerelmi dalt énekeltem neked.
Te elmentél mellettem,siettél.
Később figyeltelek,amikor a barátaid társaságában voltál,
Nagyon jól elbeszélgettetek.
Ó,mennyire szerettem volna,ha velem is váltasz néhány szót,
Közelebb jöttem. Reméltem,hogy mondasz nekem valamit,
De elmentél,és nem vettél észre.
Délután küldtem neked,friss megelevenítő esőt,
És rád mosolyogtam minden cseppjével.
Kiáltottalak mennydörgő hangon
Hátha-hátha meghallasz.
Azután festettem neked,egy csodálatos naplementét,
Majd minden csillagból rád tekintettem...
Remélve,hogy meglátsz,és te is ezt teszed.
De csalódtam...most is!
Éjjel amikor ágyban voltál,rád árasztottam a holdfényt
És ezzel emlékeztettelek arra,hogy nem felejtelek el.
Reméltem,hogy most elalvás előtt beszélgethetünk
Te egy szót sem szóltál hozzám. Ez nagyon fájt nekem.
Mégis vigyázok rád és remélem,hogy holnap észreveszed jelenlétem.
De mindennap így ment ez. Folytattam kinyilatkoztatásom,hogy majd barátul választasz Én úgy viselnék rád gondot,mint senki más.
Szeretetem irántad mélyebb a tengernél,és magasabb az égnél.
Örök szeretettel szeretlek,ezért vagyok ilyen jó hozzád.
Azt szeretném,hogy együtt járjunk Annyi mindent szeretnék veled közölni
A TE javadért kérlek válaszolj Nekem:
JÉZUS:AKI NAGYON SZERET TÉGED!
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Melyiket válasszam?
  2017-06-08 12:42:33, csütörtök
 
  Egy asszony elmegy a nőgyógyászhoz, és így szól: - Doktor úr, óriási bajban vagyok
és nagyon nagy szükségem lenne a segítségére. A gyermekem még nincs egy éves, és
megint terhes lettem. Nem akarok ilyen közeli korú gyerekeket. - Rendben, mit
szeretne tőlem?
- Azt szeretném, hogy szakítsa meg a terhességemet, nagyon számítok Önre.
Az orvos gondolkodóba esik, majd így szól: - Azt hiszem, van egy jobb megoldás, ami
az Ön számára is kevésbé veszélyes. A nő elmosolyodott, gondolván, a doki
megértette, mit szeretne.
Az orvos folytatta: - Nézze, hogy ne kelljen egyszerre két kisbabára vigyáznia,
öljük meg azt, amelyik az ölében van most.
Így tudna egy kicsit pihenni, mielőtt a másik megszületik. Ha meg akarjuk ölni az
egyiket, mindegy melyik az. Az Ön testére semmi veszélyt nem jelentene, ha az ölében
lévő babát választaná.
A hölgy elszörnyedt. - Na de, doktor úr! Milyen szörnyű! Megölni egy gyereket, az bűn!
- Szerintem is, - mondta az orvos ; de nekem úgy tűnt, ez Önnek nem probléma,
és azt gondoltam, akkor ez a legjobb megoldás. Az orvos elmosolyodott, érezte,
érthető volt az álláspontja. Sikerült meggyőznie a mamát arról, hogy nincs különbség
aközött, hogy egy már megszületett gyereket ölnek meg, vagy azt, aki még az anyaméhben van.
A bűn ugyanaz! A szeretet azt mondja: Feláldozom magam, hogy a másiknak jobb legyen.
Az abortusz azt mondja: Feláldozom a másikat, hogy nekem jobb legyen.
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Reggeli gondolat
  2017-06-08 10:26:22, csütörtök
 
  A kövek közé hullott mag
Őri István: Emberszavak Istenhez
Már nem félek annyira...
A kövek közé hullott mag kicsírázott, szárba szökkent s körülnézett a világban. Gyökerei küszködnek a kemény anyaggal, réseket keresnek a termőtalaj felé. Vizet szívnának fel, mert szomjas a növény. Ennének, hogy vastagodjon a szár, húsosodjanak a levelek, hogy a bimbók kiviruljanak. A világ száraz, üres, kegyetlen. Mint a kövek. Nem enged semmit, elnyom mindet. Mint a kövek.

Mégis élni akarok! A kövek között, ha már ide szórtak. Virágozni akarok! A száraz forróságban, ha már a kövek között ez a módi. Élni... De hogyan?...

Mi lenne, ha valaki arra járna és észrevenne? Mi lenne, ha felismerné, hogy ha még sokáig így maradok, elpusztulok. Mi lenne, ha körülnézne és tanulmányozná a talajt körülöttem? Mi lenne, ha nem azt gondolná, hogy jó sok víz kell neki s akkor minden OK lesz? Mert a víz elfolyik a kövek között s én nem tudok utána menni. Mi lenne, ha megtalálná a jó megoldást: dús termőföldet hozni a kövek közé, feltölteni a réseket, kitölteni a hiányokat, elegyengetni a durva felszínt?

Mi lenne, ha mindez megtörténne?!
ÉLET!
Ami nekem kell! Meg a mellettem kókadozó többieknek...
De a köves pusztákat elkerülik az emberek.

És Isten?...
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
Jó reggelt!
  2017-06-08 09:24:27, csütörtök
 
  Adjon Isten jó reggelt mindenkinek
Életem mely területein érzek reményt, biztatást, növekedést? Visszanézve az elmúlt hónapokra, észrevehetem, milyen tevékenység vagy alkalom hozott bő termést. Ha látok ilyen területeket, elhatározom, hogy a jövőben több időt szánok rájuk, több figyelmet szentelek nekik.
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 447
  • e Hét: 1617
  • e Hónap: 3512
  • e Év: 54303
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.