2017-07-12 11:32:03, szerda
|
|
|
Készíthetjük más típusú húsból is, de nálam most a szűzre esett a választás. Olyan szépen sorakoztak a hentesnél, hogy teljesen elcsábítottak, szóval ez esetben nekem nem volt választásom. Ez egy nagyon egyszerű recept, a konyhával még csak ismerkedők is egész nyugodtan nekiláthatnak, mert biztos, hogy nem marad el a siker.
Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldborsó
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsom püré
1 dl víz
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors, majoránna
Elkészítés:
A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütöm, hozzá adom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítom.
Ha a hús elnyerte a kellő állagot, hozzá adom a reszelt fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsom pürét, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, megszórom a majoránnával, alaposan elkeverem és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzöm.
Krumplipürével kínálom.
Jó étvágyat! |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|