Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Nasi teával
  2017-07-14 16:30:07, péntek
 
  Megkínálhatlak?



 
 
1 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Zöldfűszeres-sajtos lepények
  2017-07-14 16:22:04, péntek
 
  Zöldfűszeres-sajtos lepények

Hozzávalók

15 dkg krumpli
10 dkg cukkini
10 dkg zellergumó
10 dkg sajt (fele füstölt - fele natúr trappista)
1 ek zabpehely
2 ek tönkölybúza liszt
2 db tojás
1/2 csokor kapor
1/2 csokor petrezselyemzöld

olaj a sütéshez
A mártogatóshoz:
2 dl görög joghurt
1 kis csokor kapor
1 csipet só
1 tk olívaolaj


Elkészítés

A nyers krumplit, a zellert és a cukkinit megpucoljuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy kicsit állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét. Hozzáadjuk a tojásokat, a zabpelyhet, a lisztet.
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, felaprítjuk a zöld fűszereket, és a krumplis-zelleres-cukkinis keverékhez adjuk. Megsózzuk és alaposan összekeverjük. (Ha lágynak bizonyulna, adhatunk hozzá lisztet, ha túl sűrű lenne, joghurttal hígíthatjuk.)





Serpenyőben kevés olajat hevítünk. Egy evőkanálnyi masszából, nedves kézzel kis fasírtgolyókat formázunk, majd a serpenyőbe rakjuk, és kanállal kicsit kilapítjuk. A lepény mindkét oldalát aranybarnára sütjük közepes hőmérsékleten, körülbelül három-három perc alatt. Ha kész, papírtörlőre rakjuk, leitatjuk a felesleges az olajat. Tálalásig melegen tartjuk.





A mártogatóshoz a joghurtot egy tálba rakjuk, hozzáadunk egy csipet sót, a felaprított kaprot, és az olívaolajat. Összekeverjük és a lepényekkel kínáljuk.





Megjegyzés

Amikor megjelenik a zöld kapor, igyekszem minél több ételbe belecsempészni. Most mártogatóssal kínáltam, de egy zsenge zöldborsófőzelék feltétjeként is finom.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Tökmagos fehércsoki-fagyi
  2017-07-14 16:16:36, péntek
 
  Tökmagos fehércsoki-fagyi

Hozzávalók

10 dkg fehér csokoládé
4 dl habtejszín
8 dkg tökmag
2 dkg kristálycukor
0,4 dl tökmagolaj (a tálaláshoz)


Elkészítés

1 dl tejszínt felmelegítünk egy nyeles forralóban, de mielőtt felforrna, levesszük a tűzről. A fehér csokoládét beleszórjuk a tejszínbe, és addig keverjük, amíg el nem olvad a csokoládé, majd kihűtjük.
A maradék tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és egy csipet sóval, majd lassan csurgatva belekeverjük a kihűlt fehér csokoládés krémet,majd hozzáadjuk az előzőleg száraz serpenyőben illatosra pirított, durvára vágott tökmagot, és jól elkeverjük.
Egy jól zárható műanyag dobozban a mélyhűtőbe tesszük, legalább 5-6 órára, de inkább egy éjszakára. Fogyasztás előtt negyedórával kivesszük, hogy könnyen adagolható legyen. Tálaláskor tökmagolajjal meglocsolva kínáljuk.





Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Újhagymás karalábéfőzelék mogyorós húsgombóccal
  2017-07-14 16:13:27, péntek
 
  Újhagymás karalábéfőzelék mogyorós húsgombóccal

Hozzávalók

A főzelékhez:
2 fej karalábé
1,5 dl zöldségalaplé
4 szál újhagyma
1 db babérlevél
15 dkg natúr joghurt

frissen őrölt bors
A húsgombóchoz:
40 dkg darált pulykahús
1/2 tk őrölt, szárított fokhagyma

frissen őrölt bors
7 dkg földimogyoró
8 dkg zsemlemorzsa
1 ek olívaolaj


Elkészítés

A főzelékhez a karalábét meghámozzuk, majd kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasban feltesszük főzni a zöldségalaplével, az újhagyma felkarikázott fehér részével és a babérlevéllel együtt, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már kellemesen harapható, a karalábé 1/5 részét kivesszük, és krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük a fazékba, és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a joghurtot. Megsózzuk, megborsozzuk és beleszórjuk az újhagyma felaprított zöldjét. Egyszer hagyjuk felforrni, majd félretesszük.
A húsgombóchoz a sütőt előmelegítjük 190 fokra. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel és a mozsárban apróra tört földimogyoróval. A masszából diónyi golyókat formázunk, majd megforgatjuk zsemlemorzsában, és egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük.
A tetejüket egy kevés olívaolajat csorgatunk, majd forró sütőbe toljuk, és 12-15 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük. A főzeléket a mogyorós húsgombóccal tálaljuk.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Marcipános barackleves mandulával
  2017-07-14 16:10:55, péntek
 
  Marcipános barackleves mandulával

Hozzávalók

50 dkg sárgabarack
2 dl víz
2 dl habtejszín
10 dkg marcipánmassza
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg szeletelt mandula
1 csipet só


Elkészítés

A sárgabarackot kimagozzuk, felnegyedeljük, majd egy fazékban feltesszük főni a vízzel és a vaníliás cukorral.
Közepes lángon addig főzzük, amíg a barack kezd szétfőni, majd hozzáöntjük a tejszín felét és felforraljuk.
Ezután a levesbe reszeljük a marcipánt és egy turmixgép segítségével selymesre turmixoljuk. Jeges vízfürdőben kihűtjük.
Közben a tejszín másik felét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A kihűtött levesbe óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, a tetejét pedig megszórjuk a száraz serpenyőben illatosra pirított mandula szeletekkel.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 659
  • e Hónap: 6241
  • e Év: 122894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.