Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Jó éjszakát!
  2017-07-17 23:59:05, hétfő
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Gyógynövények szövetsége az ízületi és izompanaszok ellen
  2017-07-17 23:50:25, hétfő
 
  Gyógynövények szövetsége az ízületi és izompanaszok ellen





Amikor a mozgásszervi rendszer megbetegszik, az kellemetlen fájdalmakkal jár együtt. Ilyen betegség lehet az isiász, az izomfájdalom, az artózis, a reuma vagy éppen a köszvény. Ezekre a problémákra lehet ugyan gyógyszert szedni, de nem nagyon érdemes, hiszen sok olyan gyógynövény éldegél a természetben, amelyek kiválóan tudják orvosolni ezeket a problémákat vagy csillapítani a fájdalmakat.

A csalán egy kiváló gyulladáscsökkentő gyógynövény, amely hatásosan csillapítja a reuma okozta kellemetlen tüneteket. Vágjon apróra csalánhajtást, majd egy teáskanálnyit öntsön fel 2 deciliternyi forró vízzel. Hagyja állni húsz percig, majd szűrje le. Naponta több csészényit is elfogyaszthat belőle.

A borsmentaolaj is gyulladásgátló hatásokkal rendelkezik. Ha fájdalmat érez valamelyik végtagjában, akkor dörzsöljön a fájó testrészbe borsmentaolajat vagy készítsen belőle borogatást.

Az ördögkarom nemcsak gyulladást csökkent, de fájdalmat is csillapít. Akinek sok kellemetlenséget okoz a reumája, bátran próbálja ki, mert hamarosan jelentős enyhülést fog tapasztalni. Vágjon fel apró darabokra egy evőkanálnyi ördögkaromgyökeret, majd öntsön a gyógynövényre 3 deciliternyi forró vizet. Hagyja így állni legalább 8-10 órán keresztül, majd szűrje le, és ossza el három egyenlő részre. Reggel, délben és este igyon a teából egy-egy adagot, lehetőleg étkezés előtt.

A tormagyökér nemcsak influenzás időszakban és megfázáskor hatásos, hanem az izomfájdalmakat is lecsökkenti, megszünteti. Reszeljen le két evőkanálnyi tormagyökeret. rakja a lereszelt tormát egy gézdarabra, majd helyezze azt a fájó testrészre. Hagyja rajta 5-10 percig. Naponta több alkalommal is megismételheti ezt a kezelést.

A kámfor jelentős mértékben képes enyhíteni a fájdalmat, különösen reuma esetén lehet hatásos. Ön is készíthet házilag egy fájdalomcsillapító ,,csodaszérumot", nem kell rögtön minden kisebb fájdalom esetén a patikába rohanni. Egy kis üvegcsébe cseppentsen 5 csepp kámforoldatot, 20 csepp árnikatinktúrát és 70 csepp csalántinktúrát. Rázza fel alaposan az üveget, majd dörzsöljön belőle egy keveset a fájó testrészbe. Naponta akár több alkalommal is kezelheti ezzel a keverékkel a fájó ízületeket.

A mustár, pontosabban az őrölt mustármag nemcsak a reumás panaszokat enyhíti, hanem az artózisban szenvedő betegek életét is megkönnyítheti. Daráljon le 3 evőkanálnyi mustármagot, majd keverjen hozzá annyi meleg vizet, hogy egy jól kenhető masszát kapjon. Ezzel a péppel kenje be a kezelendő testrészt, majd hagyja rajta egy negyedórán keresztül. Naponta háromszor is megismételheti ezt a procedúrát.

Forrás: http://gyogyszernelkul.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A vírusok és baktériumok nagy ellensége, a torma
  2017-07-17 23:47:19, hétfő
 
  A vírusok és baktériumok nagy ellensége, a torma





A torma eléggé megosztó fűszer- és gyógynövény. Valaki vagy szereti, vagy egyenesen menekül, ha csak megérzi az illatát, amelyet illóolaj-tartalmának köszönhet. A legújabb kutatások szerint azonban rendszeres fogyasztás esetén nemcsak a baktériumokat, hanem a vírusokat is elpusztítja, és fél napon keresztül védelmet nyújt az emberi szervezet számára. Antibakteriális hatását a benne található glikozidoknak köszönheti. Népies elnevezései: csípős vagy közönséges torma, őshazája a Volga és a Don környéke. Ma már hazánkban is sok vidéken foglalkoznak a termesztésével. A torma nagyon kedveli a nedves réteket és szántókat. Hatóanyagai közül kiemelkedő a korábban említett glikozid, a mustárolaj, a C-vitamin és a kálium is. A C-vitamin többek között az immunrendszerünket erősíti, a kálium a vese megfelelő működését biztosítja, míg a mustárolaj a nyálkahártya vérellátását segíti elő.

A torma gyógyhatása rendkívül szerteágazó. Támogatja a máj méregtelenítő munkáját, csökkenti a gyulladást, erősíti az immunrendszert, tisztítja a felső légutakat, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, akár náthával, köhögéssel vagy mandulagyulladással állunk szemben. Izzasztó, lázcsillapító, fertőtlenítő és vizelethajtó hatásokkal rendelkezik. Enyhíti a vese- és hólyaggyulladás, a reuma és a köszvény kellemetlen tüneteit, csökkenti az izomfájdalmakat. Az emésztési panaszokat is orvosolni tudja, ugyanis mérsékli a puffadást, hatásos lehet székrekedésre, de az étvágytalanságot is megszünteti. Csillapítja a fejfájást, nyugtatja az idegeket, és még a fogfájást is elmulasztja. A rovarcsípés okozta fájdalmat is képes rövid idő alatt orvosolni. Hatékonyan csillapítja a menstruáció során jelentkező görcsöket és a kellemetlen tüneteket.

Ha felső légúti panaszai vannak, akkor készítsen tormaszirupot. Egy kis befőttesüvegben keverjen el reszelt tormát és mézet, naponta fogyasszon belőle 2-3 teáskanálnyit, és a panaszai hamarosan a múlté lesznek. A tormából készült tinktúra a fejfájás egyik leghatékonyabb ellenszere. Szintén egy befőttesüvegbe rakjon reszelt tormát, erre öntsön alkoholt. Érlelje egy-két napig, szűrje le, majd egy keveset masszírozzon a fájó halántékára. Ezt a tinktúrát reumás panaszok enyhítésére is lehet alkalmazni. Télen tanácsos tormakúrát tartani, hogy immunrendszere megerősödjön, és hogy elkerülje a náthás megbetegedéseket. Reszeljen le egy tormagyökeret és naponta fogyasszon belőle egy-két teáskanálnyit. A kúra két hétig tartson, majd iktasson be ugyanennyi szünetet. Ha torokgyulladás gyötri és ez köhögéssel párosul, akkor jól jöhet a tormatea. 2 dl vízzel forrázzon le egy evőkanálnyi reszelt tormát, hagyja állni 10 percet, majd szűrje le. Ízesítse mézzel.

Láthatjuk, a torma rendkívül egészséges, nagy mennyiségben fogyasztva azonban irritálhatja a nyálkahártyát. Vesebetegségben szenvedőknek így csak kis adag ajánlott ebből a különleges ízű fűszernövényből.

A tormát nem csupán gyógyító hatása miatt szerethetjük, hanem sütés és főzés során is felhasználhatjuk. Adagolhatjuk savanyúságokhoz, készíthetünk belőle ecetes tormát. Ez utóbbi sokkal egészségesebb lesz, ha cukor helyett mézet, míg ecet helyett fehérbort használunk. Sültek mellé kiváló lehet a tormamártás vagy a majonézes torma. A leveleit is felhasználhatjuk, alaposan megmosva készíthetünk belőle ,,töltött káposztát", amely a jövőben a töltött torma elnevezést kell, hogy megkapja. Én már készítettem töltött tormát, és merem állítani, hogy sokkal finomabb, mint társa, a töltött káposzta.

Forrás: http://gyogyszernelkul.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Egy bűbájos gyógynövény: orvosi ziliz
  2017-07-17 23:43:21, hétfő
 
  Egy bűbájos gyógynövény: orvosi ziliz





Az orvosi ziliz egy csodálatos gyógynövény, amely kertünk egyik tündöklő dísznövénye is lehet, annyira varázslatos és szemet gyönyörködtető. A mályvafélék családjába tartozik, nevezik még fehér mályvának és bársonyos mályvának is. Hazánkban is megtalálható, elsősorban a nedves, nyirkos réteket, illetve a folyók ártereit kedveli. Hatóanyagi többek között a következők: poliszacharidok, keményítő, pektin, flavonoidok, kumarin, illóolaj, tannin és fenolsav. Ezek a hatóanyagok legfőképpen a nyálkahártya irritációját képesek csökkenteni.

Levelei, gyökere és virágai is gyógyító hatásokkal rendelkeznek. A növényben található nyálkaanyag miatt elsősorban a következő betegségre lehet alkalmazni: szájüregi és torokgyulladás, köhögés, légutak gyulladása, rekedtség, hörghurut, légcsőhurut és egyéb légúti megbetegedések. Ezeknél a betegségeknél, illetve az emésztőszervek hurutos megbetegedései esetén a növény gyökerét és levelét szükséges felhasználni. A gyökér vízhajtó, sebgyógyító és bőrnyugtató hatásokkal rendelkezik. Az orvosi zilizből készült főzet hatékonyan orvosolja az emésztési problémákat, de egyes bőrproblémák ellen is hatásos. A népi gyógyászat szerint orvosolja a rekedtséget és erősíti az immunrendszert, de a torok fájdalmát is csillapítja és csökkenti a száraz köhögési ingert. A vese és a húgyúti gyulladással járó kellemetlen tüneteket is enyhíti, illetve megszünteti. A gyógynövény regenerálja a bél nyálkahártyáját, főleg hasmenés és gyomorfekély esetén. A gyógynövényt be lehet vetni székrekedés esetén is.

Külsőleg készíthetünk borogatást, amely hatékonyan gyógyítja a bőr gyulladásait, de a leégéssel járó kellemetlen fájdalmat is enyhíti. Orvosolja a szájüreg gyulladásait, megszünteti a szájban kialakuló fájdalmas fekélyt és aftát.

Az orvosi zilizből finom gyógytea is készülhet. Mosson meg alaposan, majd aprítson fel zilizgyökeret. Ebből egy teáskanálnyit szórjon egy csészébe, majd öntsön rá 2 dl hideg vizet. Hagyja ázni 4-5 órán keresztül, időnként kevergesse meg. Ezt követően szűrje le, majd melegítse meg a teát, amelyet mindig frissen fogyasszon is el.

Ebből a gyógynövényből szirup is készülhet, amely a torokfájdalom egyik legjobb gyógyítója. A körülbelül 5-6 dkg zilizgyökeret mossa és tisztítsa meg, majd aprítsa fel apró darabokra. Tegye egy nagyobb befőttesüvegbe, forrázza le 3-3,5 dl vízzel. Tegyen egy gézdarabot az üveg tetejére, majd állítsa azt egy napra hűvös helyre. Másnap szűrje le az üveg tartalmát egy edénybe. Tegye fel forrni a gyógynövényes vizet, majd adjon hozzá 80 dkg cukrot. Főzze addig az elegyet, míg besűrűsödik, míg szirup állaga lesz. Naponta fogyasszon belőle egy-két teáskanálnyit. Hamarosan a tünetei is enyhülni fognak.

Forrás: http://gyogyszernelkul.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Erdei mályvából készült szirup köhögésre
  2017-07-17 23:40:14, hétfő
 
  Erdei mályvából készült szirup köhögésre





Az erdei mályva (Malva sylvestris) őshazája Ázsiában van, de ma már szerte a világon, így hazánkban is előfordul. A növény elérheti az egyméteres magasságot, levelei lilásak, termése korong alakú. A gyógynövényként is funkcionáló erdei mályva májusban bontogatja csodaszép virágait, és egészen késő őszig virágzik. Népiesen nevezik még fűdző rózsának, nagy papsajtnak, papkenyérnek, madárpogácsának és csúszókának. Az erdei mályva hatóanyagai a flavonoidok, az antociánok és a nyálka. A népgyógyászat is felfedezte áldásos hatásait, így például használták légúti megbetegedésekre, de orvosoltak vele gyomor- és húgyúti panaszokat is. Sebeket is eredményesen kezeltek a gyógynövénnyel.

A gyógynövény köhögéscsillapító hatással rendelkezik. Az erdei mályvából készült főzet vagy kivonat a gyulladt nyálkahártyán egy bevonatot képez, amely nem csupán a gyulladást, hanem a köhögési ingert is csökkenti. A gyógynövényből készült tea csillapítja a köhögést, légúti hurutos megbetegedéseknél oldja a nyákot, de alkalmazhatjuk rekedtség és torokgyulladás esetén is.

Az erdei mályva gyomor- és bélhurut esetén is jó szolgálatot tehet, de csökkenti a szájüregben kialakuló gyulladásokat és a fogínygyulladást is. A gyógynövény hatóanyagai ugyanis ebben az esetben egy bevonatot képeznek a nyálkahártyán, amely megakadályozza a gyulladás erősödését és a fájdalom fokozódását.

Külsőleg alkalmazva a gyógynövény megszünteti a bőr különféle gyulladásait és például nagyon hatásos furunkulus ellen. Ebben az esetben fürdővizünkhöz adagolhatjuk a gyógynövényből készült főzetet.

Hogyan készíthetünk az erdei mályvából teát? Egy csészébe tegyen két-két teáskanálnyi mályvavirágot és -levelet, majd öntse le 2-3 dl hideg vízzel. Hagyja állni 6-8 órán keresztül, majd melegítse fel. Hagyja ismét állni legalább húsz percig, majd szűrje le és fogyaszthatja is. Száraz köhögés esetén naponta 3-4 csészényit is elfogyaszthat ebből a teából, melyet mézzel is ízesíthet. Ha a köhögés fokozódik, akkor készítsen teakeveréket erdei mályvából, lándzsás útifűből és orvosi zilizből.

Az erdei mályvából szirupot is készíthetünk, amely csillapítja a köhögést és enyhíti a torok fájdalmát. Tegyen egy befőttesüvegbe 4-4 evőkanálnyi mályvavirágot és -levelet, majd öntse fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Hagyja legalább 4-5 órán keresztül kiázni a hatóanyagokat, majd szűrje le az üveg tartalmát, a gyógynövényből is alaposan kipréselve a levet. Öntsön az üvegbe 6-8 evőkanálnyi mézet és alaposan keverje össze a gyógynövényes kivonattal. Naponta több alkalommal is lehet fogyasztani a mályvaszirupból.

A gyógynövényből külsőleg borogatást is készíthetünk. Készítsen az erdei mályvából főzetet, majd mártogasson meg benne egy gézdarabot, amelyet aztán helyezzen a kezelendő felületre. Milyen bőrproblémákat orvosolhat ily módon? Ekcémát, fekélyt és bőrkiütéseket.

Forrás: http://gyogyszernelkul.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Szurokfűvel a megfázás ellen
  2017-07-17 23:35:08, hétfő
 
  Szurokfűvel a megfázás ellen





A szurokfüvet a régebbi korokban festőnövényként hasznosították, aztán egyre inkább fűszernövényként terjedt el, de gyógynövényként is előszeretettel alkalmazták. A gyógynövény őshazája Cipruson van. A görögök nagyon sokféle ételt fűszereznek szurokfű felhasználásával, de a népi gyógyászatban alkalmazták fogfájásra, köhögésre, megfázásra és hasmenésre. Ezeknél a betegségeknél a gyógynövényből főzetet készítettek. Borogatást is készítettek belőle, amelyet aztán a köszvény vagy a reuma okozta fájdalmas testrészekre helyeztek. A szurokfüvet nevezik még vadmajoránnának, közönséges szurokfűnek, vargamajoránnának, fekete gyopárnak és oregánónak is. Nemcsak a görög, hanem az egész mediterrán konyha kedvelt fűszernövénye a szurokfű. Hazánkban is egyre nagyobb közkedveltségnek örvend, hiszen az íze kicsit a majoránnára hasonlít. A népi babona szerint szurokfű segítségével a gonosz szellemeket is távol tarthatjuk otthonunktól.

A szurokfű hatóanyagai a fahéjsavszármazékok, az illóolaj, a triterpének és a flavonoidok. A flavonoidoknak köszönhetően a szurokfű simaizom-görcsoldó hatással rendelkezik. Éppen ezért javasolható emésztés serkentésére és étvágyjavításra, de egyes emésztőrendszeri paraziták ellen is hatásos. Emellett csökkenti a teltségérzetet, a gyomorfájdalmat és a has görcseit. A puffadás kellemetlen tüneteit is képes megszüntetni és még hasmenés ellen is be lehet vetni.

Számos kutatás azt is alátámasztja, hogy a gyógynövény antioxidáns hatással is bír, ez pedig a gyógynövényben található fahéjsavszármazékoknak, a flavonoidoknak és az illóolajnak köszönhető. Ez utóbbi ugyanis karvakrolt és timolt tartalmaz.

A gyógynövény köptető, nyákoldó, görcsoldó, baktériumölő, köhögéscsillapító és antiszeptikus hatásokkal bír, ami miatt bátran lehet alkalmazni légúti hurutok kezelésére. A gyógynövényből készült főzet nyugtatólag hat az emberi szervezetre, de az idegeket meg is erősíti. A növényben található illóolajok a száj és a torok gyulladásait képesek meggyógyítani.

A gyógynövényből készíthetünk teát, melynek fogyasztása meghűlés esetén javasolt, de az idegi eredetű fejfájást is csillapítani képes. Egyes feljegyzések szerint a menstruációs fájdalmakat is enyhíti.

A szurokfűből készíthetünk borogatást is, amely csökkenti a duzzanatokat, illetve enyhíti az ízületi fájdalmakat.

Hogyan készíthetünk a szurokfűből főzetet? Egy csészébe tegyen két teáskanálnyi szurokfüvet, majd öntse le két deciliternyi forró vízzel. Tíz percig hagyja állni, majd szűrje le. A szurokfűteát fogyaszthatja megfázás, illetve emésztési problémák esetén.

Megfázás esetén egy kellemes fürdőt is készíthet a gyógynövényből. Forraljon fel egy liter vizet, majd adjon hozzá 3-4 evőkanálnyi szurokfüvet. Hagyja állni egy rövid ideig, szűrje le, végezetül pedig öntse a fürdővizéhez.

Forrás: http://gyogyszernelkul.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A nélkülözhetetlen közönséges cickafark
  2017-07-17 23:32:29, hétfő
 
  A nélkülözhetetlen közönséges cickafark





A közönséges cickafark (Achillea millefolium) egész Európában őshonos, így hazánkban is megtalálható és igen nagy népszerűségnek örvend. Az ókori rómaiak is felfedezték a gyógynövény csodálatos hatásait. Többek között vérzéscsillapítónak és sebgyógyítónak használták. Népiesen nevezik még cickórónak, cickafarkkórónak, egérfarkú fűnek, patikai ezerlevelűfűnek, ezerlevelűfűnek, orvosi cickafarknak és pulykafűnek.

A gyógynövény igen gazdag hatóanyagokban. Tartalmaz poliacetiléneket, szeszkviterpéneket, illóolajat, flavonokat, fenolkarbonsavakat, cserzőanyagokat és alkaloidokat.

A közönséges cickafark nagyon sokféle betegséget és egészségügyi panaszt képes orvosolni. A gyógynövény vérzéscsillapító, lázcsillapító, nyugtató, görcsoldó és antimikróbás hatásokkal rendelkezik, de fertőtlenítő, emésztést javító és köhögéscsillapító hatása is ismeretes.

A gyógynövény csökkenti a magas vérnyomást és javítja az étvágyat. Enyhíti a nem megfelelő emésztés okozta kellemetlen és fájdalmas tüneteket. A közönséges cickafarkot lehet használni hasmenésre, de megfázás esetén is enyhülést hozhat.

Az egyik legjobb vérzéscsillapító gyógynövényünk. Jó szolgálatot tehet orrvérzésnél és aranyér esetén is. A nők egyik legjobb barátjává válhat, ugyanis enyhíti a premenstruációs tüneteket. Ez a gyógynövény kismedencei és petefészek-gyulladásnál ülőfürdőként nagyon hatásos.

Külsőleg kezelhetünk vele különféle sebeket, de zúzódásokra és duzzanatokra borogatást is készíthetünk a gyógynövény felhasználásával. A gyógynövényben lévő illóolaj antidepresszáns hatással rendelkezik. A gyógynövény illóolaja tujont tartalmaz, így a közönséges cickafark használata semmilyen formában nem javasolt sem áldott állapotban lévő hölgyeknek, sem pedig szoptató kismamáknak.

A gyógynövényből készülhet tea. Tegyen egy teáskanálnyi gyógynövényt egy csészébe, majd öntse le két deciliternyi forró vízzel. Hagyja állni 10 percig, majd szűrje le. A gyógyteát éhgyomorra vagy étkezések előtt fél órával kell elfogyasztani. A tea javítja az étvágyat, serkenti az emésztést, elősegíti az epe- és a májműködést, illetve hatékony prosztata- és húgyszervi betegségek esetén is. Segítséget nyújt a menstruációs zavarok megszüntetésében. A fájdalmas menstruációs görcsöket is megszünteti és a változókori panaszokat - hőhullámok, fáradékonyság - is orvosolja. A főzetet borogatásként és öblögetőszerként is használhatjuk, mégpedig fogínygyulladásnál, illetve szemgyulladásnál. A gyógynövény virágaiból készült forrázat a zsíros, tág pórusú bőr kezelésére az egyik legalkalmasabb szer.

Tinktúrát is készíthetünk a cickafarkból. Tegyen egy befőttesüvegbe két marék frissen szedett gyógynövényt, majd öntsön rá annyi alkoholt, amennyi ellepi. Két hétig állítsa az üveget meleg helyre, majd szűrje le. A tinktúrát gyulladások csökkenetésére lehet alkalmazni. De fájdalomcsillapító és izomlazító hatását is megtapasztalhatjuk.

Forrás: http://gyogyszernelkul.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Az vagy nekem
  2017-07-17 23:20:13, hétfő
 
  William Shakespeare

Az vagy nekem, mint testnek a kenyér
a tavaszi zápor fűszere a földenk;
lelkem miattad örök harcban él,
mint a fösvény, kit pénze gondja öl meg;
csupa fény és boldogság büszke elmém,
majd fél: az idő ellop: eltemet;
csak az enyém légy, néha azt szeretném,
majd, hogy a világ lássa kincsemet;
arcod varázsa csordultig betölt,
s egy pillantásodért is sorvadok;
nincs más, nem is akarok más gyönyört,
csak amit tőled kaptam s még kapok.
koldus-szegény királyi gazdagon,
részeg vagyok és mindig szomjazom.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Legyen minden szívben ott
  2017-07-17 23:18:48, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szeretet  
Kahlil Gibran a szeretetről
  2017-07-17 23:15:00, hétfő
 
  Kahlil Gibran a szeretetről:

"Amikor a szeretet int felétek, kövessétek őt,
Jóllehet minden útja nehéz és meredek.
És mikor szárnyai átölelnek,
engedjétek át néki magatokat,
Jóllehet a belsejében rejlő kardok
sebet ejthetnek rajtatok.
És amikor szól hozzátok, higgyetek
szavának, Jóllehet hangja összetörheti
álmaitokat, miként az északi szél
pusztára sepri a kertet".
 
 
0 komment , kategória:  Szeretet  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 111
  • e Hét: 513
  • e Hónap: 6095
  • e Év: 122748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.