Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
RedBull repülő verseny
  2017-07-02 17:47:18, vasárnap
 
  Az amerikai Kirby Chambliss győzelmével ért véget a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat budapesti futama.
...... ........



Győztes



...... .........



Végeredmény
1. Kirby Chambliss (amerikai) 1:00.632 p
2. Pete McLeod (kanadai) 1:00.740
3. Muroja Josihide (japán) 1:01.188
Az összetett állása: 1. Muroja 39 pont, 2. Martin Sonka (cseh) 37, 3. McLeod 26, 4. Chambliss 25
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Élőszó - Megtalálni az életet.
  2017-07-02 17:24:08, vasárnap
 
  ...... ........... .............


Honnan származunk? Kitől kaptuk a létezés ajándékát? Mi a célja a földi életünknek? Hová fogunk jutni annak lezárta után?
Erre a kérdésekre egyedül Isten adhat választ, a megoldás nála van. Isten személyében van a megoldás. Istent követni kell és akkor megismerjük az emberi létezés eredetét, értelmét, és végső célját.. Jézus a Megváltó, akinek személye választ ad az emberi létezés kérdéseire. "Aki nem veszi föl a keresztjét és nem követ engem, nem méltó hozzám. De aki értem elveszíti életét, megtalálja azt." Jézust kell elfogadnunk, őt kell követnünk, vele kell hordoznunk életünk keresztjeit, és akkor megtaláljuk az élet útját. Készek vagyunk Krisztussal meghalni, akkor részesedni fogunk majd az Ő dicsőségében, a feltámadásban.

- Apostolok számára nagypénteki kereszthalál lesz legérthetetlenebb számukra, mivel a keresztre feszítés annak a Jézusnak a halálát okozta, aki az élet szerzőjének és az emberi élet megoldásának nevezte önmagát. Apostolok látják az élet és a halál küzdelmét, melyben a halál győzött. A kereszt a teljes megsemmisülést, a megalázottságot, az elesettséget, a magára maradottságot, a tehetetlenséget jelentette számukra, Olyan helyzetben kellene látni a kiutat amikor minden ajtó bezárul, és Isten talál megoldást,feltámasztja Jézust a halából. Jézus maga az, aki átéli magára maradottságot, a teljes megaláztatást, a tehetetlenséget, amikor anyjának ajánlja lelkét a kereszten. Akkor tőle várja a megoldást, amely az élet győzelmét jelenti.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Ima a Szent Mihály arkangyalhoz
  2017-07-02 13:27:54, vasárnap
 
  ...... ........... ..........


...... ......


Ima a Szent Mihály arkangyalhoz
Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben, a gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: parancsoljon neki az Isten.
Te pedig mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körül járnák a világban,, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Amen
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
A sátán Ő a „tagadás ősi szelleme”, akit Lucifer
  2017-07-02 12:49:05, vasárnap
 
  A sátán szó ellenfelet jelent, mely (örök széteső) személyre, de nem "személytelen erőre" vagy hatalomra vonatkozik. Ő a ,,tagadás ősi szelleme", akit Lucifernek, fényhordozónak is neveznek. Nem mesterkedhet a végtelenségig, hanem csak Isten (időleges) engedélyével! Szembenállása Istennel végleges és arra törekszik, hogy az embert társává tegye az Isten elleni lázadásban (vö Új Kat. 414), vagyis Istent majmolva, népet gyűjtsön maga köré a kárhozatba.
A mai időkben nem csodálkozhatunk az eretnekségeken, sem azon, hogy léteznek (hiszen már előre megjövendölték), sem azon, hogy megzavarják egyesek hitét (hiszen az eretnekségek épp arra szolgálnak, hogy hitünk próbát álljon ki). (...) Egyébként tényleg különös, hogy a rossznak ekkora ereje legyen, csakhogy az eretnekségeknek azokon nagy a hatalma, akik nem erősek a hitben. (...) Miként az eretnekségek is egyesek gyengeségéből merítik erejüket, de semmi erejük se lenne, ha erős hittel találkoznának. (Tertulliánus, De praescriptione)
Az elmúlt 200 év során tucatszámra születtek új fogalmak, amelyekkel a hit pusztításának állomásait jelölhetjük. Így pl. a felvilágosodás, a racionalizmus, a modernizmus, a szekularizáció, ateizmus, liberalizmus, a kommunizmus, a fasizmus, a szocializmus, a New Age stb.
Az istentelen eszmék - mint ilyenek - az élet minden területén kizárólagosságot követelnek maguknak, nyilvánvalóan a kereszténységgel szemben is, melyet mindig is a totalitárius kibontakozásuk legfőbb akadályának tekintenek. Közös céljuk, az önálló emberi gondolkodás és vélemény nyilvánítás kiirtása, um. a ,,népnek" egyetlen homogén ,,tömegmasszává" való formálása. Ebből következik, hogy minden szinten igyekszenek behatolni az emberi kapcsolatokba, a magánéletbe, parttalanul nyomulni a sajtóban, a képernyőn, a rockszínpadon, a politikában, az óvodákban és az egyetemi katedrán, sőt az egyháziakat sem kerülik el

- A POKOL LÉTEZÉSE (Első rész) Bevezetőként Link

- A POKOL LÉTEZÉSE(második rész Tény vagy fenyegetés? Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Hamvasztás! Mi történik a testtel a halálunk után?
  2017-07-02 12:36:11, vasárnap
 
  Hamvasztás! Mi történik a testtel a halálunk után? Mi marad belőlünk?
ATV videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
A kegytemplom búcsúünnepe. 2017
  2017-07-02 12:20:50, vasárnap
 
  Július 2-án, vasárnap Sarlós Boldogasszony - Mária látogatása Erzsébetnél - a kegytemplom búcsúünnepe.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Mária-köszöntő szentmiséje
  2017-07-02 12:18:48, vasárnap
 
  Július 1-jén elsőszombat. Az elsőszombati Mária-köszöntő szentmiséje

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Hordozd a kereszted! 07.02
  2017-07-02 12:16:13, vasárnap
 
  2017. július 2. - Évközi 13. vasárnap
Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak: Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. Aki nem veszi föl a keresztjét és nem követ engem, nem méltó hozzám. Aki megtalálja életét, elveszíti azt, de aki értem elveszíti életét, megtalálja azt. Aki titeket befogad, engem fogad be, és aki engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Aki befogadja a prófétát, mert próféta, az a próféta jutalmát kapja. És aki az igazat befogadja, mert igaz, az az igaznak jutalmát kapja. S ha valaki csak egy pohár friss vizet ad is e legkisebbek egyikének azért, mert az én tanítványom, bizony mondom nektek, nem marad el a jutalma.
Mt 10,37-42

Imádság
Életem Ura, Jézus Krisztus! Készen állok arra, hogy tétovázás nélkül induljak és kövesselek téged! Tudom, hogy nehéz lesz ez az út számomra, de vállalom, mert ez vezet holt múltamból a jövő felé, az örök élet felé, az üdvösség felé. Nem tart vissza semmi. Nem hátráltathat semmi. Nem akadályozhat semmi. Te vagy számomra az út és te vagy a cél! Te légy vezetőm az örök élet felé! Te vagy az egyetlen, akiben megtalálom boldogságom és örök életem. Segíts, vezess, élj bennem! Adj erőt, hogy hűséges tanítványod és követőd legyek!

Elmélkedés Horváth István Sándor atya
Hordozd a kereszted!
Az ember egész életén át azokra a legalapvetőbb kérdésekre keresi a választ, miszerint honnan származunk, kitől kaptuk a létezés ajándékát, mi a célja földi életünknek és hová fogunk jutni annak lezárulta után. A vallásalapítók annyit mertek állítani, hogy ezekre a kérdésekre egyedül Isten adhat választ, a megoldás nála van. Ezzel szemben Jézus egyedülálló tekintéllyel azt állította, hogy ő a megoldás. Nem azt mondta, hogy a megoldás nála van, hanem hogy az ő személye a megoldás. Őt kell követni és akkor megismerjük az emberi létezés eredetét, értelmét és végső célját. Jézus szava már nem egy prófétai beszéd abban az értelemben, hogy majd eljön valaki a jövőben, aki meghozza a megoldást, hanem ő a Megváltó, akinek a személye választ ad az emberi létezés kérdéseire. Ebben az értelemben érdemes olvasnunk Jézus kijelentését a mai evangéliumban: ,,Aki nem veszi föl a keresztjét és nem követ engem, nem méltó hozzám. Aki megtalálja életét, elveszíti azt, de aki értem elveszíti életét, megtalálja azt." Ilyen tartalmú üzenettel és ezzel a következetességgel korábban egyetlen tanító sem mert az emberek elé állni. Jézust kell elfogadnunk, őt kell követnünk, vele kell hordoznunk életünk keresztjeit, és akkor megtaláljuk az élet útját. És ha ezen az úton úgy járunk, hogy készek vagyunk Krisztussal meghalni, akkor részesedni fogunk majd az ő dicsőségében, a feltámadásban.
Az evangéliumok szerint ezt a gondolatmenetet az élet értelméről még Jézus legközelebbi tanítványai sem értették meg igazán. Ezt leginkább azok a jelenetek szemléltetik, amikor az Úr a rá váró szenvedésről és halálról beszél nekik, és ők teljesen értetlenül fogadják szavait. Mást várnak, mások az elképzeléseik arról, hogy miként fog megvalósulni a messiási uralom. Azt remélik, hogy Isten majd kiszabadítja a Messiást a gonosz emberek kezéből, akik életére törnek, a mennyei Atya majd megmenti Fiát a haláltól. A nagypénteki események végleg cáfolják az apostoloknak és a tanítványoknak ezt az elképzelését. Éppen a nagypénteki kereszthalál lesz a legértetlenebb számukra, mivel a keresztre feszítés annak a Jézusnak a halálát okozta, aki az élet szerzőjének és az emberi élet megoldásának nevezte önmagát. Hogyan lehet ő a megoldás az emberi életre, amikor meghal? Látják az életnek és a halálnak a küzdelmét, s úgy vélik, hogy a halál győzedelmeskedik ebben a harcban. A kereszt a teljes megsemmisülést, a megalázottságot, az elesettséget, a magára maradottságot, a tehetetlenséget jelentette számukra. Emiatt válik a kereszt a hit próbatételévé. Olyan helyzetben kell, kellene hinni Isten igazmondásában, amikor látszólag mindannak ellenkezője valósul meg, amit Isten ígér. Olyan helyzetben kellene látni a kiutat, amikor minden ajtó bezárul. És Isten talál megoldást, feltámasztja Jézust a halálból.
Az életnek és a halálnak ezt a titokzatos küzdelmét akkor értjük meg, ha figyelembe vesszük, hogy ez a küzdelem nem a szemlélőkben és nem a kívülállókban játszódik le, hanem Jézus személyében. Ő maga az, aki átéli a magára maradottságot, a teljes megaláztatást, a tehetetlenséget, s amikor Atyjának ajánlja lelkét a kereszten, akkor tőle várja a megoldást, közbeavatkozást, amely az élet győzelmét jelenti.
A mai vasárnap üzenetét így foglalhatjuk össze: Hordozd a kereszted! Ajánld életedet és halálodat Isten kezébe és akkor megkapod az örök életet.

OLVASMÁNY a Királyok második könyvéből
Isten megjutalmazza a sunemi asszonyt, aki segíti az Isten emberét.
Történt egy napon, hogy Elizeus próféta elindult és átment Sunembe. Lakott ott egy előkelő asszony, aki meghívta asztalához, s így ahányszor csak átment, mindig betért hozzá enni. Az (asszony) így szólt férjéhez: ,,Nézd, tudom, hogy Istennek szent embere az, aki mindig betér hozzánk. Rendezzünk hát be neki a tetőn egy kis szobát, tegyünk bele ágyat, asztalt, széket meg mécsest, s ahányszor csak betér hozzánk, ott szálljon meg."
Történt, hogy Elizeus egy nap megérkezett, betért a fönti szobába és lefeküdt. Aztán így szólt szolgájához, Gehászihoz: ,,Mi lenne az, amivel viszonzást adhatnék az asszonynak?" Gehászi így válaszolt: ,,Ó, nincs neki fia, és a férje öreg." Erre megparancsolta: ,,Hívd ide!" Odahívta, az megállt az ajtóban. Akkor Elizeus így szólt hozzá: ,,Egy esztendő elteltével ilyen idő tájt fiút dajkálsz."
Ez az Isten igéje.
2Kir 4,8-11.14-16a

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Hadd énekeljem örökké * Urunknak irgalmas jóságát. (Vö. 2. vers.)
Előénekes: Az Úr irgalmáról énekelek örökkön örökké, * hűségedet nemzedékről nemzedékre hirdeti ajkam.
Így szóltál: ,,Irgalmam szilárdan áll mindörökké." Valóban, a te hűséged erős, miként a mennybolt.
Hívek: Hadd énekeljem örökké * Urunknak irgalmas jóságát.
E: Boldog a nép, amely tud ünnepelni, * az ilyen arcod fényében járhat,
Uram. Egész nap örvendeznek nevednek, * és igazságod felmagasztalja őket.
H: Hadd énekeljem örökké * Urunknak irgalmas jóságát.
E: Te vagy néped erőssége, * és jóvoltodból emeljük fel fejünket.
Mert a mi pajzsunk az Úrtól van, * és királyunk Izrael Szentjétől.
H: Hadd énekeljem örökké * Urunknak irgalmas jóságát.
Zsolt 88,2-3.16-17.18-19

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A keresztségben eltemetkeztünk Krisztussal együtt a halálba, hogy új életre keljünk.
Testvéreim!
Mi, akik Krisztus Jézusban megkeresztelkedtünk, az ő halálában keresztelkedtünk meg. A keresztségben ugyanis eltemetkeztünk vele együtt a halálba, hogy miként Krisztus az Atya dicsőségére feltámadt a halálból, úgy mi is új életre keljünk.
Ha Krisztussal meghaltunk, hisszük, hogy vele együtt élni is fogunk. Tudjuk ugyanis, hogy Krisztus feltámadt a halálból, és többé nem hal meg: a halál nem uralkodik többé rajta. Halálával egyszer s mindenkorra meghalt a bűnnek, de életével Istennek él.
Úgy tekintsétek tehát magatokat, mint akik meghaltatok a bűnnek, és most az Istennek éltek, a mi Urunk Jézus Krisztusban.
Ez az Isten igéje.
Róm 6,3-4.8-11

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Testvéreim! Krisztus megváltott bennünket, és a keresztség által Isten gyermekeivé lettünk. Forduljunk tehát gyermeki bizalommal mennyei Atyánkhoz!
Lektor: 1. Add, Urunk, hogy N. pápának, püspökeinknek és papjainknak tanítását követve mindig a feltámadt Krisztus győzelmének hitében éljünk!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, Urunk, hogy embertársainkban mindig Jézust lássuk, és szeretettel legyünk segítségükre!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Add, Urunk, hogy akik a keresztségben meghaltunk a bűnnek, új életet éljünk Krisztusban!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Add, Urunk, hogy az elhagyottak és szomorkodók vigasztalást merítsenek szent Fiad feltámadásának hitéből!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Add, Urunk, hogy elhunyt testvéreink dicsőséges életre támadjanak az utolsó napon!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Mennyei Atyánk! Add, hogy keresztségünk kegyelméhez méltók maradjunk, téged mindennél jobban szeressünk, embertársainkban pedig Krisztust lássuk Aki él és uralkodik mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

Felajánló könyörgés:
Istenünk, te a szentségi jelek által árasztod lelkünkbe a megváltás kegyelmét. Add, hogy szolgálatunk méltó legyen szent titkaidhoz. Krisztus, a mi Urunk által.
Áldozási ének:
Áldjad, lelkem, az Urat, egész bensőm az ő szent nevét áldja! (Zsolt 102,1)
vagy
Atyám, értük könyörgök, hogy legyenek mindnyájan egy bennünk, hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem - mondja az Úr. (Jn 17,20-21)

Áldozás utáni könyörgés:
Kérünk, Istenünk, éltessen minket ez a szent áldozat, amelyet bemutattunk, és amelyben részesedtünk, hogy örök szeretettel hozzád kapcsolódva örök életre szóló gyümölcsöt hozzunk. Krisztus, a mi Urunk által.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
12. évközi hét szombat
  2017-07-02 12:11:35, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Istennél semmi sem lehetetlen, azért azt ígéri Ábrahámnak, hogy egy esztendő múlva fia lesz a kilencvenéves Sárának.
Egy alkalommal az Úr megjelent Mamre tölgyesénél Ábrahámnak, amikor ő a déli forróság idején sátra bejáratánál ült. Ábrahám fölemelte szemét, és íme, három férfi állt előtte. Mihelyt meglátta őket, a sátor bejáratától eléjük sietett, földig meghajolt, és így szólt: ,,Uram, ha kegyelmet találtam színed előtt, ne kerüld el szolgádat. Mindjárt hoznak egy kis vizet. Mossátok meg lábatokat, és telepedjetek le a fa alatt. Én pedig hozok egy falat kenyeret, hogy felüdítsétek magatokat, aztán továbbmehettek. Hiszen ezért tértetek be szolgátokhoz." Azok így válaszoltak: ,,Tedd, amit mondtál."
Ábrahám besietett a sátrába Sárához, és így szólt: ,,Végy gyorsan három adag lisztet, keleszd meg, és süss lepényt!" Azután kiment Ábrahám az állatokhoz, kiválasztott egy fiatal és erős borjút, és odaadta a szolgának, aki sietve elkészítette. Majd tejet és vajat hozott, és az elkészített borjúval együtt eléjük tette. Amíg ettek, ő ott állt mellettük a fa alatt.
Azok megkérdezték: ,,Hol van a feleséged, Sára?" Ezt válaszolta: ,,Itt van a sátorban." Akkor az Úr így szólt: ,,A jövő évben ez idő tájt visszajövök, addigra feleségednek, Sárának már fia lesz."
Sára meg ott hallgatózott Ábrahám háta mögött a sátor bejáratánál. Ábrahám és Sára öregek voltak és élemedett korúak, Sáránál pedig már megszűntek az asszonyi dolgok. Sára ezért nevetett magában, és azt gondolta: ,,Miután megvénültem, és az uram is öreg, lehet-e még nekem gyönyörűségem?" Ekkor az Úr azt mondta Ábrahámnak: ,,Miért nevetett Sára, és miért gondolta azt, hogy valóban lehet-e neki gyermeke öreg létére? Vajon van-e lehetetlen az Úr számára? A jövő évben ez idő tájt visszatérek hozzád, és Sárának fia lesz." Félelmében Sára tagadott, és azt mondta: ,,Nem nevettem." De az Úr azt mondta: ,,Nem igaz, mert bizony nevettél."
Ez az Isten igéje.
Ter 18,1-15

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: A mi Urunk, Istenünk * megemlékezett irgalmáról. Vö. 54a. vers.
Előénekes: Magasztalja lelkem az Urat, * és szívem ujjong üdvözítő Istenemben.
Hívek: A mi Urunk, Istenünk * megemlékezett irgalmáról.
E: Tekintetre méltatta alázatos szolgálóleányát: * íme, ezentúl boldognak hirdetnek az összes nemzedékek,
mert nagyot művelt velem ő, aki Hatalmas: * ő, akit Szentnek hívunk.
H: A mi Urunk, Istenünk * megemlékezett irgalmáról.
E: Nemzedékről nemzedékre megmarad irgalma azokon, * akik istenfélők.
Az éhezőket minden jóval betölti, * a gazdagokat elbocsátja üres kézzel.
H: A mi Urunk, Istenünk * megemlékezett irgalmáról.
E: Gondjába vette gyermekét, Izraelt: * megemlékezett irgalmáról,
melyet atyáinknak hajdan megígért, * Ábrahámnak és utódainak mindörökké.
H: A mi Urunk, Istenünk * megemlékezett irgalmáról.
Lk 1,46-47.48-49.50 és 53.54-55

ALLELUJA
Krisztus gyengeségeinket magára vette, * és betegségeinket ő hordozta. Mt 8,17 - 10. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus megjutalmazza hitéért a kafarnaumi századost.
Abban az időben, amikor Jézus bement Kafarnaumba, egy (pogány) százados járult eléje, és így szólt:
,,Uram, szolgám bénán fekszik otthon, és szörnyen kínlódik." Jézus így felelt: ,,Megyek és meggyógyítom őt."
A százados ezt válaszolta: ,,Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd, és meggyógyul az én szolgám. Jómagam, bár alárendelt ember vagyok, katonáknak parancsolok. Ha azt mondom az egyiknek: »Menj!« - elmegy; a másiknak: »Jöjj ide!« - akkor hozzám jön; és szolgámnak: »Tedd ezt!« - és megteszi."
Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott, és így szólt kísérőihez: ,,Bizony, mondom nektek, ekkora hitet senkinél sem találtam Izraelben. Ezért azt mondom nektek: Sokan jönnek majd napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahám, Izsák és Jákob mellé a mennyek országában, a választott nép fiait pedig kivetik a külső sötétségre. Ott sírnak majd, és fájdalmukban csikorgatják fogukat." A századosnak pedig azt mondta Jézus: ,,Menj, és legyen úgy, amint hitted." És meggyógyult a szolga még abban az órában.
Ezután Jézus Péter házába ment. Látta, hogy annak anyósa lázas betegen fekszik.
Megérintette kezét, mire a láz elhagyta őt. Fel is kelt, és szolgált neki. Amikor beesteledett, sok, ördögtől-megszállott embert vittek Jézushoz. Szavával kiűzte a gonosz lelkeket, és minden beteget meggyógyított, hogy beteljesedjék Izajás próféta jövendölése: ,,Gyengeségeinket magára vette, és betegségeinket ő hordozta."
Ezek az evangélium igéi.
Mt 8,5-17

Imádság
Hála neked, szentséges Atyánk, mert megadod nekünk, hogy látható szentélyt építsünk, mely Isten és ember kegyelmi kapcsolatának csodálatos jelképe és színhelye: ide várod jóságos szívvel az élet zarándokútját járó népedet. Híveidből is itt építesz magadnak élő templomot, és itt gyarapítod világszerte elterjedt Egyházadat, hogy Krisztus titokzatos testévé váljék, és mennyei Jeruzsálemmé legyen végül, mint valóra vált béke-látomás. Ezért szentjeid boldog seregével együtt a dicsőség templomában magasztalunk téged.

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Bizalommal forduljunk Istenhez, aki Máriát, Krisztus anyját fölébe helyezte minden égi és földi teremtménynek!
Lektor: 1. Irgalmasság Atyja, köszönjük, hogy a Boldogságos Szűz Máriában égi édesanyát adtál nekünk; add, hogy mindig gyermeki szeretettel ragaszkodjunk hozzá!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Szűz Mária tanulékony lélekkel figyelt Jézus szavára; add, hogy példája szerint mi is szívünkbe fogadjuk szent Fiad igéit!
Hívek: Kérünk téged...
3. A kereszt alatt álló Máriát megerősítetted a fájdalmak elviselésére; az ő közbenjárására adj erőt nekünk is a kereszt hordozására!
Hívek: Kérünk téged...
4. Szent Fiad feltámadása által örömmel töltötted el Szűz Mária szívét; tölts el minket is a feltámadás reménységével!
Hívek: Kérünk téged...
5. Szűz Máriát testével-lelkével felvetted a mennyei dicsőségbe; földi életünk után add meg nekünk is az örök életet!
Hívek: Kérünk téged...
(6. A Boldogságos Szűz Mária a mennyország királynője; az ő közbenjárására fogadd be elhunyt testvéreinket is az örök élet boldogságába!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Add meg, kérünk, mindenható Istenünk, hogy mi, a te híveid, akik a Boldogságos Szűz Mária oltalmában bízunk, anyai közbenjárására minden rossztól megszabaduljunk itt a földön, és az örök élet örömére eljussunk a mennyben. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 264 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2694
  • e Hét: 13756
  • e Hónap: 26432
  • e Év: 260179
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.