Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Szebb remények
  2017-07-20 19:53:40, csütörtök
 
  "Az ember elsősorban arra vágyik, hogy újra találkozhasson szeretteivel, s ha lehet, ugyanazokat az arcokat lássa viszont, akik ugyanazon a hangon szólnak hozzájuk. Ne alakuljanak át megkülönböztethetetlen részekké, kavicsokká vagy zöldségekké."

- Luc Ferry
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szebb remények
  2017-07-20 19:50:19, csütörtök
 
  "Az legyen a különbség Krisztus szolgái és a bálványimádók között, hogy utóbbiak sirassák barátaikat, akikről úgy vélik, az örök enyészetéi lettek... Számunkra azonban, akiknek a halál nem a természetük, csupán a földi létük végét jelenti - hisz lényük magasabb rendű állapotba kerül -, a halál közeledte töröljön le minden könnyet a szemünkről."

- Ambrus
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A "Mentsd a bőröd!" filozófiája
  2017-07-20 19:30:01, csütörtök
 
  "A tudomány nem képes enyhíteni az ember szenvedésein, hiszen az élete értelmét sem képes meghatározni. A tudomány képet ad a valóságról, de azt nem tudja megmondani, milyennek kellene lennie a világnak."

- Luc Ferry
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A "Mentsd a bőröd!" filozófiája
  2017-07-20 19:27:07, csütörtök
 
  "A szenvedés megfosztja az embert mindattól, ami értelmet ad az életének: a szeretettől, az örömtől és a jóléttől. Hogyan őrizhetjük meg az egyensúlyt, vagy akár a nyugalmat és az örömöt az életünkben, amikor ilyesmi történik velünk? Csakis úgy, ha olyasféle dolgokban találjuk meg életünk értelmét, amelyekre nincs hatással a halál. Ennek érdekében olyan választ kell találnunk az élet értelmét firtató kérdésekre - 'Mi az emberi élet célja?', 'Mivel érdemes töltenem a földi életet?' -, amely független a szenvedés pusztításától."

- Luc Ferry
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A "Mentsd a bőröd!" filozófiája
  2017-07-20 19:04:34, csütörtök
 
  "Elsősorban mi ad értelmet az életünknek? Nem a szeretteinkhez fűződő kapcsolatunk? Ki tudom-e jelenteni őszintén, hogy nem félek attól, hogy egyszer majd el kell szakadnom mindentől, ami most kedves a számomra? Valóban olyan keveset jelentenek a szeretteim, hogy nem zavar, ha egyszer örökre el kell búcsúznom tőlük? Sőt még azelőtt veszteséget kell szenvednünk, hogy mi magunk eltávoznánk.... A dolgok visszafordíthatatlanságával bizonyos értelemben az életünk lényege hal meg... az őszinte ember kénytelen beismerni, hogy a halál az összes velejárójával együtt hatalmas probléma az emberiség számára - sőt talán ez maga a probléma. Ha jól, szabadon, örömben és szeretetben akarunk élni, meg kell tanulnunk legyőzni a visszafordíthatatlan veszteségek miatti félelmeinket."

- Luc Ferry
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A "Mentsd a bőröd!" filozófiája
  2017-07-20 17:55:11, csütörtök
 
  "Életünk minősége attól függ, mennyire vagyunk képesek legyőzni félelmeinket a halál különféle arcaival összefüggésben, s egyben az unalmat, az idő múlásának érzését is. A legfenyegetőbb igazság, amivel szembe kell néznünk, valószínűleg az, hogy előbb-utóbb el kell válnunk szeretteinktől. Mire vágyunk mindennél jobban? Arra, hogy megértsenek és szeressenek bennünket, és ne magányosan éljünk - tehát ne haljunk meg, és [szeretteink] se haljanak meg."

- Luc Ferry
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A kereszténység győzelme
  2017-07-20 17:47:24, csütörtök
 
  "Ha az Ég nagy hivatalt szándékozik ruházni valakire, annak előbb biztosan megkeseríti a szívét és lelkét, kifárasztja idegeit és csontjait, éhezteti testét és bőrét, egész lényét a legnagyobb nyomorúságba dönti, minden cselekedetét gátolja és megzavarja. Így mozgósítja a szívét, béketűrővé teszi a természetét, és gyarapítja mindabban, amiben még hiányosak a képességei."

- Menciusz
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ma légy velem!
  2017-07-20 17:28:58, csütörtök
 
  Ma légy velem!

H. Lehmann után németből


Erődet egy napra kérem.
Uram, ma áldd meg életem,
és csak azt add meg énnekem,
amire ma van szükségem.

Minden napnak más a terhe.
Új gondot hoz minden új nap,
s ma nem tudhatom, hogy holnap
mit mérsz, Atyám, gyermekedre.

De egyben bizonyos vagyok:
megújuló hűségedben.
Ma is az hordozott engem,
s holnap is rátalálhatok.

Ma légy velem Szentlelkeddel,
hogy a kötelék, mely Veled
összeköti életemet,
holnapig se szakadjon el!

Hiszen irgalmas, hű kezed
új meg új szabadítással
szövi szüntelenül által
napjaimat, életemet.

Lépésről lépésre vezet.
Minden gondom rávethetem,
amíg egyszer megtehetem
legutolsó lépésemet.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
„Ha a halál árnyéka völgyében járok is..."
  2017-07-20 15:47:51, csütörtök
 
  ,,Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert Te velem vagy, vessződ és botod megvigasztal engem" Zsoltár 100:4


Nem egy halálos beteg ágyánál olvasták már fel ezt a kimondhatatlanul vigasztaló igeverset. Sokszor segített világossá tenni a sötét völgyet. Minden egyes szava nagy kincset rejt.
,,Ha... járok" - tehát a hívő ember nem kezd el egyszerre sietni, amikor meg kell halnia, hanem nyugodtan vándorol tovább Istennel. A ,,járni" szó jelenti annak az embernek szüntelen előrehaladását, aki ismeri az utat, tudja a végét, és el van szánva rá, hogy követi a kijelölt ösvényt. Teljes biztonságban tudja magát; ezért nyugodt és összeszedett. A haldokló hívő ember nincs remegő sietségben. Nem rohan nyugtalanul, nem is torpan meg, mint aki nem akar tovább menni. Nem esik zavarba, nem is szégyenkezik, nyugodtan megtartja eddigi ,,sebességét". Figyeljük meg a szöveget: nem a halál árnyéka völgyébe megy befelé, hanem a halál árnyékának völgyében jár, hogy átkeljen rajta. Át kell haladnunk a halál sötét alagútján, hogy eljussunk az örök élet világosságába. Nem halunk meg, hanem elalszunk, hogy az örök dicsőségben ébredjünk fel. A halál nem azonos az atyai házzal, annak csak előcsarnoka, nem maga a cél, hanem az oda vezető út! A zsoltár ,,völgy"-nek nevezi azt a helyet, ahol meghalunk. Bár a hegytetőkön tombol a vihar, a völgy a nyugalom helye. Ezért a hívő ember életének utolsó napjai gyakran egész vándorútján a legbékességésebbek. A hegycsúcsok kopárok, ridegek, de a völgy aranyló kévékkel teljes, és igen sok hívő keresztyén több örömet élt már át és ismeretet nyert halálos ágyán, mint bármikor azelőtt!
Azután: nem a halál völgyéről beszél a zsoltár, hanem ,,a halál árnyékának völgyéről" - mert a halál lényegében legyőzetett, csak az árnyéka maradt. Valaki egyszer azt mondta, hogy ahol árnyék van, ott valahol fénynek is kell lennie. És ez így is van. A halál ott van az út mentén, amelyen járnunk kell. A mennyei fény rásugárzik, és így a halál árnyékot vet utunkra. De az árnyéktól senki se féljen! Az árnyék soha nem tartóztathatja fel a haladó embert útjában. A kutya árnyéka nem tud harapni. A kard ányéka nem öl meg senkit! A halál árnyéka nem semmisít meg minket.
,,Nem félek semmi bajtól." Dávid nem azt mondja, hogy nem éri őt baj. Nem, és ezért tovább megy. Mi tudjuk, hogy az Úr Jézus minden gonoszt félretett utunkból. De ,,nem félek semmi bajtól", mert még a félelem sötét árnyéka is eltűnt. A legnagyobb baj életünkben az, amely csak a képzeletünkben létezik. Ha mindig csak a valóban bekövetkező bajoktól tartanánk, akkor tizedannyit aggodalmaskodnánk. Ezerszer félünk a haláltól, pedig csak egyszer halunk meg. A zsoltáros meggyógyult a betegségtől való félelméből is. ,,Nem félek semmi bajtól", még magától az ördögtől sem. Ettől az utolsó ellenségtől sem fogok félni. Úgy tekintek rá, mint legyőzött ellenségre, mint aki már megsemmisítésre van rendelve.
,,Mert Te velem vagy." Ez a hívők öröme! ,,Te velem vagy." A viharos tengeren hányódó hajón a kisgyermek nem fél, mint a többi utas. Békésen alszik anyja ölében. Elég, ha tudja, hogy édesanyja vele van. Minden hívő számára elég kellene, hogy legyen az a tudat, hogy az Úr Jézus vele van! ,,Te velem vagy." És ha Te velem vagy, akkor minden megvan, amire csak vágyakozhatom. Megvigasztal, és teljes biztonságban érzem magam, mert Te velem vagy! ,,A Te vessződ és botod", amellyel nyájadat fegyelmezed és vezeted, felséges hatalmadnak és gondoskodásodnak a jelei. ,,Megvigasztalnak engem." Hinni akarom, hogy Te uralkodsz! Jézus Krisztus vesszeje mindig fölöttem van, mint lelkem legjobb védelmezője. Sokan mondják, hogy legnagyobb vigasztalásuk az a reménység, hogy nem halnak meg. Kétségkívül lesznek olyanok, akik az Úr visszajövetelekor még életben lesznek. De valóban nagy előny-e az, ha az ember megmenekül a haláltól, vagy inkább azt kellene kívánnunk, hogy haljunk meg? Van, aki a két lehetőség közül a halált választaná, mert mindazok, akik nem halnak meg, elragadtatnak a felhőkbe az Úr elé" (lásd 1Tessz 4,17b). Ezek nem ismerik meg a haláluk utáni közösséget a Krisztussal, amelyet a már elhunyt szentek megismertek. Kifejezetten megmondja az Ige, hogy az élők semmi előnyben nem részesülnek azokkal szemben, akik már elhunytak. Legyen bennünk az a meggyőződés, amely Pálban volt, aki azt mondta: ,,nekem... a meghalás nyereség". Kivánjunk mi is ,,elköltözni és a Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb" (Fil 1,23).
A 23. zsoltárt nem lehet megunni! A hívő ember füle számára éppoly kedvesen cseng, mint Dávid idejében.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Visszajön!
  2017-07-20 10:52:53, csütörtök
 
  Visszajön!


Hóból az erdő, ködből a felhő,
hó esik, tél szele fújja.
Valaki eljött, Valaki elment,
Valaki visszajön újra!

Száll csuda híre szívből a szívbe,
kétezer év a tanúja:
Valaki eljött, Valaki elment,
Valaki visszajön újra!

Angyalok ajkán, emberek hangján
csendül a csillagos ének,
kétezer éve mennek Elébe
boldogan, kik Neki élnek.

Ott a helyed e drága menetben,
életed KRISZTUSA vár rád.
Hagyd el a gondot, légy Vele boldog!
Zengje a szíved a hálát!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 617 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1311
  • e Hét: 5817
  • e Hónap: 67486
  • e Év: 186578
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.