Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Törpe dáliák
  2017-07-27 23:07:08, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Spenótos töltött gomba diós tésztával
  2017-07-27 23:04:38, csütörtök
 
  Spenótos töltött gomba diós tésztával

Hozzávalók

12 fej csiperkegomba (nagy, tölteni való)
15 dkg friss spenót
5 dkg zsírszegény túró
2 gerezd fokhagyma
1 ek reszelt parmezán sajt
1 tk vaj
40 dkg penne
1,5 dl főzőtejszín
5 dkg sajtkrém
6 dkg dió

bors


Elkészítés

A spenótot feldaraboljuk, majd a vajon megpároljuk a zúzott fokhagymával. Kissé hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a túróval és a reszelt parmezánnal. Megsózzuk, megborsozzuk, és egy kanállal a megtisztított gombafejekbe töltjük.
Egy hőálló tepsibe sorakoztatjuk a gombákat, aláöntünk egy kevés vizet, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Közben sós, olívaolajas vízben al dentére főzzük a pennét. Majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd durvára vágjuk. A főzőtejszínt összeforraljuk a sajtkrémmel, megsózzuk, megborsozzuk, majd összeforgatjuk a tésztával.
A sült, töltött gombafejeket a friss tejszínes tésztával tálaljuk, a tetejét megszórjuk a pirított dióval.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Eperkrémes palacsinta (paleo)
  2017-07-27 23:02:18, csütörtök
 
  Eperkrémes palacsinta (paleo)

Hozzávalók

A palacsintához:
15 dkg gesztenyeliszt
5 dkg kókuszliszt
4 dl szénsavas víz
1 dl kókuszkrém
4 ek kókuszolaj
4 db tojás

Az eperkrémhez:
1 doboz kókusztejszín (165 ml)
4 szem eper a krémbe
4-5 szem a díszítéshez
1 ek négyszeres édesítő (vagy 3 ek eritrit)
késhegynyi só
1 db citrom
1 kk fahéj
1 tk zselatin
2-3 kocka étcsokoládé


Elkészítés

Az eperkrémhez a zselatint 0,5 dl meleg vízben csomómentesre keverjük, és a krém hozzávalóival együtt turmixgépben krémesítjük. A krémet fél órára hűtőbe rakjuk.
A palacsintához a gesztenyelisztet, a kókuszlisztet, a szénsavas vizet, a kókuszkrémet, a kókuszolajat és a tojásokat turmixgépbe tesszük és sima, palacsintatészta sűrűségű masszává dolgozzuk.
A szokásosnál nagyobb és kicsit vastagabb palacsintát sütünk a tésztából (ebből az adagból 4 darabot). Az első palacsinta sütése előtt a serpenyőt kenjük át kókuszolajjal.
A palacsinták egyik felére kenjük az epres krémet, a széleire friss eperszeleteket teszünk, ráhajtjuk a palacsinta másik felét, majd olvasztott csokival díszítjük a tetejét.





Megjegyzés

Természetesen hagyományos alapanyagokból is elkészíthetjük ezt az egyszerű, mutatós és ráadásul nagyon finom desszertet.
A csokival úgy a legkönnyebb díszíteni, ha egy kisebb nylon zacskó egyik sarkába tesszük a csokikockákat és addig tartjuk felforralt vízben, amíg el nem olvadnak. Amikor már folyékony, pici lyukat vágunk a zacskó sarkán, és ezen keresztül csurgatjuk ki a csokit, tetszőleges alakzatokban.
Bodnár Éva

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Karalábéfőzelék zöld fűszeres tojástekerccsel
  2017-07-27 22:59:41, csütörtök
 
  Karalábéfőzelék zöld fűszeres tojástekerccsel

Hozzávalók

A főzelékhez:
6 db zsenge karalábé
2 ek olaj
700 ml zöldségleves-alaplé

szárított majoránna
1 ek étkezési keményítő
½ db citrom
snidling
A tojástekercshez:
3 db tojás
6 ek tej

olaj a kenéshez
½ csokor snidling
½ csokor petrezselyem


Elkészítés

A megtisztított karalábékat felvágjuk kb. 2 x 2 cm-es kockákra, és kevergetve félpuhára pároljuk azokat a felhevített olajon.Felöntjük az alaplével,meghintjük egy kevés sóval, továbbá szárított majoránnával, és lefedve főzzük addig, amíg a zöldség megpuhul.
A keményítőt simára keverjük egy kevés vízzel,hozzáadunk a karalábé főzőlevéből 2 ek-nyit, majd a többibe csorgatjuk, és besűrűsítjük. Végül a citrom kifacsart levével ízesítjük.
A tojástekercshez simára keverjük a tojásokat a tejjel és egy kevés sóval. Egy palacsintasütőt kikenünk egy kevés olajjal, felforrósítjuk, beleöntjük a tojásos keveréket, és 2-3 percig sütjük. Közben rászórjuk a felaprított snidlinget és petrezselymet. Megfordítjuk, és további néhány percig sütjük. Tányérra csúsztatjuk, feltekerjük, és felszeleteljük. Ezt kínáljuk a főzelék mellé.
Egy kevés felaprított snidlinggel megszórva tálalhatjuk.





KOCSIS BÁLINT
Mesterszakács, gasztronómiai tanácsadó és előadó

Ízesítheti a főzeléket a karalábé megmosott, felaprított, zsenge leveleivel is.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Klasszikus borsóleves
  2017-07-27 22:54:33, csütörtök
 
  Klasszikus borsóleves

Hozzávalók

50 dkg fejtett, friss zöldborsó
1 db nagyobb répa
1 db petrezselyemgyökér
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 csapott ek pirospaprika
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2 ek olaj

frissen őrölt bors


Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk és kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük.
Ezután a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a borsót, a szeletelt fokhagymát, a babérlevelet, a darabolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, valamint a petrezselyemzöld szárát, finomra vágva.
Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 cm-re ellepje. Fedő alatt közepes lángon kb. 25 percig főzzük, amíg a zöldségek finoman megpuhulnak. Főzés közben ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 59
  • e Hét: 4573
  • e Hónap: 9611
  • e Év: 139318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.