Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Vipera akció Teljes Film Magyar hanggal.
  2017-07-04 23:52:07, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2017-07-04 23:44:13, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2017-07-04 23:24:27, kedd
 
 

A csontjainkban található kalcium és a vérünkben levő vas egyaránt évmilliókkal ezelőtt óriáscsillagok robbanásából származik.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-07-04 23:21:59, kedd
 
 



A portugálok kifejezetten illetlen dolognak tartják, ha valaki piros tintával ír valakinek.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-07-04 23:14:46, kedd
 
  Érdekességek a nőkről

Valahogy muszáj ezt a témát is feszegetni is egy kicsit. Milyen furcsa, már-már bizarr szokásaik vannak a nőknek? A legtöbb férfi a mai napig keresi a választ a most következő dolgokra, amik elvileg a másik nemnek nem is tűnnek nagy dologra. Viszont a nők sem képesek megmagyarázni, miért is csinálják azt?

Rögtön az első ilyen, hogy a szebbik nem nem szereti beismerni, ha valamiben téved. Addig forgatják a szavakat, és terelgetik el a témát, mígnem a párjuk kezdi el rosszul érzi magát. Valahogy felfoghatatlan a dolog, mert a nők sem tökéletesek, ahogy persze a férfiak sem.
A sorban következik. hogy ha egy nő azt válaszolja, hogy "Semmi gond,", akkor biztos, hogy van valami. Erről már volt szó jó pár cikkben. Fontos ugye a nőknek az érzelmek megbeszélése, stb. Na akkor miért is nem mondják el mi a baj? Érthetetlen.

{loadposition szoveg}
Egy nagy kedvenc következik a férfiak a számára. A nők mindig olyan kérdéseket tesznek fel, amelyekre nincs jó válasz. A legtöbb esetben ez azért van, mert bűntudatot akarnak kelteni, ami mire jó, már megint egy tökéletes kérdés. Valószínűleg arra kíváncsiak a nők, hogy mennyire is őszinte a férfi, akivel együtt él.
Az egyik legjobb, hogy a nők egy része folyton panaszkodik arra, hogy soha nincs egy göncük sem, de azt ők sem értik, hogy miért nem tudják becsukni a ruhásszekrényt a sok ruhától, amit az előtt vásároltak. Kész rejtély ez egy férfi számára. Ott van több száz felső, nadrág, de nem lehet választani.
Arra viszont meg van a válasz, miért van az, hogy a nők csoportosan mennek el a mellékhelyiségekbe? Erre az a válasz, hogy újabb esélyt ad nekik a pletykálásra, megbeszéljék mennyire helyes a pasi a pultnál, meg egyéb ilyen dolgok.
Egy újabb érdekesség. A nők rögtön pánikba esnek, amikor nem találnak valamit táskájukban. Ilyenkor mindenki hibás, aki körülöttük van, aztán pár perc után rájönnek, hogy az elveszettnek hitt tárgy mindvégig táskájuk alján volt.
Másik furcsa dolog, hogy ha egy nő kijön az üzletből, ahol vásárolt, akkor nem tudja honnan jött és merre is tart. Erre az a válasz, hogy a legtöbb nőnek rossz a térérzékük. Így kicsit megzavarodnak merre is vannak, ha elhagynak egy boltot.
Amit valószinüleg kevesen tudtunk, hogy az áruházak anno azért találták ki a nők számára a 9-es végződésű árakat, hiszen érthetetlen módon a nők mindig lefelé kerekítenek. Ennek mi az oka? Nem tudni. Talán ahhoz is köthető, hogy amikor egy nő fogyókúrázik, akkor minden kis dolgot levon, mikor a mérlegre áll (karkötő, nyaklánc, pizsama, stb). Elméletileg ehhez is köze van az árak 9-es végződésének.
Most jön egy másik kedvenc a férfiak számára. A nők számára valahogy ez a legkínosabb, ami történhet velük. Elmennek egy eseményre, és ott egy másik nő ugyanolyan ruhát visel, mint ő. Ebből aztán akkora problémát csinálnak, mintha a második világháború tört volna ki, és képesek azért elmenni haza átöltözni.
Ami a nőknek talán két kedvenc témája van, a ruháik és a családjuk. Ezzel sajnos egy a baj, hogy mindkettő unalmas a férfiak számára. Nem tudnak mit hozzászólni, nem tudnak róla beszélni, míg a nő csak mondja, mondja és mondja.
A legtöbb férfi nem ismeri a virágokat. Viszont a nők közkedvelten szeretnek minden színt több féle képpen is mondani, megmagyarázni, hogy ami a férfiaknak kék, az akvamarin kék. Jó lenne, ha lleszoknának erről a furcsa szín-megnevezésről. Simán kék, zöld, baran, piros, meg a többi.
Az utolsó ami minden nőre jellemző, a folytonos beszéd. Ennek oka, hogy a nők képesek kevesebb erőfeszítéssel többet beszélni, mint a férfiak. Miért? Mert a nők hangszalagjai rövidebbek, így rajtuk keresztül kevesebb levegő megy keresztül és ezért van az, hogy könnyebb lélegezniük beszéd közben.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-07-04 23:01:15, kedd
 
  Meghökkentő, érdekes, vagy éppen vicces érdekességek a nagyvilágból! Tudtad?

1. Magellán nem hajózta körül a világot, mivel az út közben, a Fülöp-szigeteken meghalt. A helyettese, Juan Sebastian Del Cano volt az, akinek vezetésével befejezték az utat.

2. A bolíviai LaPaz városa tulajdonképpen tűzbiztos. Mivel 4000 méterrel a tengerszint felett fekszik, így alig akad elegendő oxigén a levegőben ahhoz, hogy bármi is meggyulladjon.

3. A tejcsokoládét Daniel Peter találta fel, aki aztán eladta az ötletét szomszédjának, akit Henri Nestle-nek hívtak...

4. Ha valaki banándiétával próbálna meg lefogyni, nehéz dolga lesz: az érett banán cukortartalma 20% körül van.

5. Az egyik oka, hogy ma illegális a marihuána az, hogy az 1930-as években a gyapottermesztő farmerek sikeresen lobbiztak a kendertermesztők ellen, mivel konkurenciát láttak bennük.

6. Földkörüli pályán keringve eddig 26 űrhajós látott UFO-t.

7. A nap felszíne olyan forró, hogyha egy gombostű vége ugyanolyan forró lenne, akkor 120 km távolságról megölne egy embert!

8. Az asztalterítőt a viktoriánus korban kezdték alkalmazni, mivel féltek, hogy a csupasz asztalláb látványa a férfiakat szexuálisan izgathatja.

9. A tökéletes égés során nem keletkezik füst. A füst igazából az el nem égett alkotóelemek összessége.

10. Az afrikai busmanok olyan csendes környezetben élnek, hogy 60 éves korukig semmilyen kimutatható halláscsökkenést nem szenvednek el.

11. A ókori Kínában elfogadott kivégzési mód volt az, hogy az áldozattal megetettek fél kilogramm sót.

12. A zeller negatív mennyiségű kalóriát tartalmaz, több energiát éget el evés közben az, aki megeszi, mint amennyi energiát tartalmaz a zeller maga.

13. Michael Jordan évente több pénzt kap a Nike-tól, mint a gyár összes malajziai alkalmazottja együttesen.

14. A ketchup kiválóan alkalmas réztárgyak tisztítására.

15. 1981-ben az olasz Ancona-ban egy tornádó 16 méter magasra emelt, majd 100 méterrel távolabb sértetlenül letett egy kisbabát - anélkül, hogy a gyerek felébredt volna.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-07-04 22:39:50, kedd
 
  MIRE KÉPESEK AZ ELEKTRONOK?

Semmi kétség: ha áramütés ér bennünket, azt elektronoknak köszönhetjük. Ha bekapcsolunk egy izzólámpát, az áramló elektronok hozzák létre a fényhullámokat. És ugyancsak az elektronok azok, amelyek egy antennában rádióhullámokat keltenek. Szinte mindenhol találkozunk velük, de hogy pontosabban mi is rejlik e jelenségek hátterében, az továbbra is titokzatos.

Annyi mindenesetre biztos, hogy az elektronok kicsik, mi több, nagyon kicsik. Iskolai tanulmányainkból talán emlékszünk, hogy az elektron tömege a proton tömegének 1800-ad része. S mivel már maga a proton is mintegy tízezerszer kisebb a legkisebb atomnál, az elektronok méretét aligha tudjuk elképzelni. Mindennek ellenére az elektronok - a kvarkok mellett, amelyekből a protonok állnak - a legkisebb ismert, valódi részecskék közé tartoznak.

Szemléletes, de hamis

Általánosan ismert tény az is, hogy az elektronok negatív töltést hordoznak. Ennek köszönhető, hogy rendszerint a protonok körül keringenek, amelyek töltése ezzel szemben pozitív. Ezt a képződményt (amelyben protonok mellett még neutronok is találhatók) nevezzük atomnak. A protonok és az elektronok közötti számottevő méretbeli különbségek ellenére a töltéseik nagysága egyforma, csak éppen ellentétes.

Az egyszerűség kedvéért azt szokták mondani, hogy az elektronok meghatározott pályákon keringenek a protonokból és neutronokból álló atommag körül, az atomok egyes típusai (a kémiai elemek) pedig a protonok és az elektronok számában különböznek egymástól. Ez az elképzelés-az ún. Bohr-féle atommodell - igen szemléletes ugyan, részben azonban hamis.

Nem pontos benn például az, hogy Niels Bohr elgondolása szerint az elektronok előre meghatározott pályákon keringenek. Ezzel elvileg megadná az elektron pontos helyét és impulzusát, ami pedig Werner Heisenberg 1927-ben megfogalmazott határozatlansági reláció tétele értelmében lehetetlen. Csak a kvantummechanika - amely erre a határozatlansági összefüggésre épül - tette utóbb lehetővé az atom elektronburkában uralkodó viszonyok pontos kiszámítását.

A kutatók feladták tehát a fizikailag nem mérhető értékek, mint az elektron pályájának, helyének, valamint sebességének meghatározására irányuló törekvéseket, és kvantummechanikai számításokkal olyan eredményekre jutottak, amelyek semmiképp sem szemléletesek.
Ezeknek a kvantummechanikai fogalmaknak a segítségével most már határozott kijelentések tehetők az elektronok valószínű tartózkodási helyével kapcsolatban, ugyanakkor ezen elképzelések az elektronok természetét illetően is másfajta elgondolásokhoz vezettek. Így például arra, hogy az elektronok nemcsak részecske-, de hullámtulajdonságokkal is rendelkeznek.

Tudnunk kell, o hogy a kvantummechanika elnevezés onnan származik, hogy azok a jelenségek, amelyekkel ez az elmélet foglalkozik (ezek lehetnek részecskék, hullámok vagy energia), mindig kvantálva vannak, azaz energiájuk csakis bizonyos mennyiségekben vagy adagokban fordulhat elő.

Első hallásra mindezt valószínűleg sokak számára nem könnyű elképzelni. Mi tehát az elektron? Részecske vagy hullám? A válasz egyszerű: mindkettő! Igazi kvantummechanikai értelmében az elektronok soha nem csak részecskék vagy csak hullámok. Mindig rendelkeznek mindkét tulajdonsággal, minek következtében a kvantummechanikában állapotokról beszélünk.

Az elektronok e kettős viselkedése nehezen érthető ugyan, mégis ez a valóság. Ezt a tényt nem csak különböző klasszikus fizikai kísérletekkel (többek között a katódsugarak vizsgálatával vagy az elektronok interferenciájával) sikerült réges-rég igazolni, de a mindennapi életben is szinte állandóan kihasználjuk kettős (részecske-hullám) természetüket.

Valódi részecskék

E kettősség ellenére az elektronok valódi részecskék. A kvantummechanika értelmében esetükben ráadásul igazi elemi részecskékről beszélhetünk. A mai álláspont szerint oszthatatlanok, semmiféle jel nem mutat arra, hogy tovább oszthatók lennének.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-07-04 22:22:38, kedd
 
  Az öt leghalálosabb méreg a világon

A méreg és a mérgekkel való gyilklás nagyjából egyidős az emberiséggel, és számos borzasztó dolgot elkövettünk vele. Ékes példája annak, hogy az emberiség közelről sem csak szépre meg jóra használja a tudományt, hanem leírhatatlan borzalmakat művelünk vele - méghozzá saját embertársainkkal.

Arzén





Az arzén az egyik legerősebb, és a legközismertebb mérgünk. Egy, a földkéregben természetes állapotában gyakran előforduló elem, már az ősidők óta ismert az emberiség előtt. Kémiai elemként elsőként J. Schroeder izolálta 1640-ben.
Méregként a leggyakrabban a fehér arzént használják (arzén-trioxid), nevezik a mérgek királyának, és a királyok mérgének is. Már 10-50 mg is mérgező, 60-120 mg pedig halálos. Hányást, hasmenést, görcsöket és bénulást okoz, több napig is eltart, mire az áldozat belehal a mérgezésbe. Ellenméregként aktivált szén vethető be, vagy pedig vas(III)-hidroxid, pépesítve.
Érdekes, hogy csekély (pár milligrammnyi) mennyiségben nem veszélyes a szervezetre, sőt, erősíti azt. Hosszabb távú fogyasztása esetén az ember teste hozzászokik, és nagyobb mennyiségeket is jobban kibír. (Mindezek ellenére én nem ajánlanám senkinek, hogy kísérletezzen vele otthon).
A történetek szerint Borgia Lukrécia modenai hercegné kedvelt gyilkossági módszere volt, hogy egy üreges gyűrűbe fehér arzént rakott, és egy óvatlan pillanatban az áldozat ételébe, italába juttatta. Raszputyint is arzénnal mérgezték meg, és mostanában Napóleon halálát is ennek a szernek tudják be a történészek. Mivel sem illata, sem különösebb íze nincs, kifejezetten alkalmas szer gyilkosságokhoz.

Cián





Szintén elég ismert méreg. Bár a köznyelvben ciánként hivatkoznak rá, mi most a cianidról beszélünk, ami só formájú, és a Hidrogén-cianidból készíthető, általában Kálium-cianid, vagy Nátrium-cianid. Nagyon erős méreg.
Már 2.6 mg is halálos belőle az emberre. Blokkolja a sejtek oxigén ellátását, mivel a cianid megköti a sejtekben a vasat, és így az adott sejt "megfullad". Nagyon hamar eszméletvesztést okoz, és különös gyorsasággal vezet halálhoz, általában hirtelen szívleállással. Az áldozatnak a halála után sok esetben jellegzetes, keserű mandulára emlékeztető szaga van.
A II. Világháborúban sokan használták öngyilkosságra, a náci párt felső vezetése körében: Hitler, Eva Braun és Hermann Göring voltak a leghíresebb esetek. A gázkamrákban használt gázt is cianidból állították elő.
Az egyik leghíresebb esete a Jonestowni tömeges öngyilkosság volt, ahol Jim Jones, egy szekta vezetője 912 követőjét utasította arra, hogy cianid-koktéllal vessenek véget saját életüknek. A cianid felelős a világon a legtöbb méreggel kioltott emberéletért - elég csak a második világháború gázkamráinak áldozataira gondolni.

Bürök





A foltos bürök, vagy bürök egy 100-120 centi magasra növő, fehér virágzatú, kétnyári növény. Általában csak 1800 méteres tengerszint feletti magasságban terem, elhagyatott helyeken. Júniusban és júliusban virágzik.
Régebben igen közkedvelt méreg volt, a híres ókori görög filozófus, Szókratész is ily módon halt meg: bürökpohár néven volt ismert az a kivégzési módszer, amit azokra szabtak ki, akiket istenkáromlásban vagy az ifjúság tévútra vezetésében találtak bűnösnek. Hannibál is ezzel a méreggel lett öngyilkos.
Fő hatóanyaga a koniin, egy sárgás, átlátszó, olajszerű állagú folyadék, ami kifejezetten erős szagú (egérhúgyra emlékeztet), és maró, csípős íze van. Vízben oldódik, alkoholban pedig kifejezetten jól oldódik. 750 mg a halálos dózis az emberi szervezet számára, és nagyon fájdalmas, kellemetlen halálhoz vezet: lebénítja a szervezetet, először a az alsó végtagok bénulnak le, majd a méreg fokozatosan halad felfelé, végül pedig teljes öntudat mellett áll be a légzésképtelenség. Az áldozat végig tudatánál van, és úgy fullad meg. Általában 3-6 órán belül beáll a halál.

Sisakvirág





A Sisakvirág, vagy a "Mérgek királynője" (akonit, farkasfű) hegyek és dombok árnyékosabb területein nő, májusban és júniusban virágzik. Viszont egyesek kertbe is ültetik, dísznövényként. Fő hatóanyaga az akonitin, emberre és állatra nézve is halálos méreg. A görög mitológia szerint egy istennő, Hekaté fedezte fel, és szent növényként tartják számon.
Bár a fő hatóanyaga az akonitin, emellett még más méreganyagokat is tartalmaz. A mérgét szabad szemmel is látni lehet, ugyanis a növény sárgás-fehéres pora tartalmazza azt. Az íze nagyon erős, és savanyú, keserű. Alkoholban jól oldódik, vízben már sokkal kevésbé.
Bár már 1 mg is halálos lehet, 3-4 mg általában már biztos halált okoz. A növény érintése is halálos. Feltéve, hogy az áldozat túléli, a mérgezés következményeként tartós szívproblémák alakulnak ki. A mérgezéstől számított 10-30 percen belül fellépnek a tünetek: égető, bizsergető érzés a szájban, nyelvben, majd a torokban, végül az egész testben. Émelygés, hányás, hasmenés lép fel, látás és hallászavar, görcsök, hipotómia, izombénulás, és jeges érzés a vénákban.
Az orvostudomány jelen állása szerint nincs rá semmilyen ellenméreg. A legcélravezetőbb a hánytatás, gyomormosás, és ha még képes enni a beteg, akkor aktív szén, mi megköti a méreg fő hatóanyagát.

Nadragulya




A maszlagos nadragulya, vagy nadragulya hazánkban is terem, a mérsékelt öv talán legmérgezőbb növénye. A népi kultúrában számos néven ismert: álomhozófű, farkasbogyó, farkascseresznye, mérges cseresznye, bolondítófű, szép asszony füve, veszett fű, ördögfű. Falak és romok környékén nagyon gyakori.
A legmérgezőbb része a bogyója, ami mivel édes ízű, és némiképp hasonlít a cseresznyére, számos áldozatot követelt már, főleg a gyerekek körében. A felnőttekre halálos dózis 100 mg, a gyerekekre azonban már ennek a fele is végzetes. A nadragulya mérge kifejezetten erősen és gyorsan támadja meg az agyat, és bénulásos halálhoz vezet 24-36 órán belül.
A termésen kívül a levél és a gyökér is mérgező, a levél virágzás idején, napos, nyári időben, a gyökér 2-3 éves korában, ősszel vagy tavasszal tartalmazza a legtöbb hatóanyagot. 50-100 cm magasra nő, levelei kb. 15 centi hosszúak. Június és augusztus között virágzik.
A nadragulya Európában, Ázsia nyugati részén és Afrika északnyugati részein őshonos. Viszont sokfelé termesztik is: Indiában, Pakisztánban, az Amerikai Egyesült Államokban, Brazíliában és Európában. A növény kivonata pupillatágító hatású, a középkorban az olasz nők a szemükbe csepegtették, hogy kívánatosabbak legyenek (innen is a nemzetközileg ismert neve, a Belladonna).
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-07-04 21:58:03, kedd
 
 



TÉNYEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK AZ ÓVSZERRŐL

Akár használod, akár nem, azt biztosan tudod, mire való az óvszer. De vajon ezekkel a tényekkel és érdekességekkel tisztában vagy-e? A TheRichest.com összegyűjtötte, mi pedig továbbadjuk neked, hátha egyszer valami még hasznos lesz ebből a kis összeállításból... sosem lehet tudni.
Minőségét megőrzi: négy évig. A legtöbb gumi eddig használható, de arra mindig figyelj, hogy tartsd száraz, hűvös helyen. De persze azt kívánjuk, hogy ha megvetted, ne maradjon meg négy évre, hanem tudd elhasználni.
Hidegháborús taktika is lehetett volna. Bizony, a kondomokról úgy tartják, hogy a CIA méretes kondomokat akart a Szovjetunióba küldeni a hidegháború idején ejtőernyőkkel, így tudatva az orosz nőkkel, hogy az amerikai pasik, hát hogy is mondjuk, hatalmasabbak. Ez a demonstráció végül úgy tudjuk, nem valósult meg, de az biztos, hogy hatalmas lett volna - valamilyen értelemben biztosan.
Amerikában a közelmúltban készült felmérések kimutatták, hogy a középiskolások 39 százaléka tudja, hogyan kell óvszert használni. Vajon ezt egyszerű feleletválasztós tesztből (igen-nem), vagy valamiféle gyakorlati ismeretet kérve derítették ki a kutatók?
A nők többsége élvezi a szexet akkor is, ha védekeznek közben. Sőt, egyesek még jobban, hiszen így még nagyobb biztonságban érzik magukat, így jobban ellazulnak, és átadják magukat a partnerüknek.



Svédországban volt kondom ambulancia. Nem viccelünk, tényleg. Ha valakinél nem volt gumi, de nagyon kellett volna, elég volt egy telefon, és házhoz vitték az óvszert. A szolgáltatás ma már nem elérhető, de szinte biztos, hogy jó pár szerelmespár hálásan gondol vissza erre.
Az óvszergyárban egy elektromos pénisz-szerű készülékkel tesztelik, nincs-e a gumikon szakadás vagy más hiba.
A nők veszik világszerte a kondomok felét. És milyen meglepő: a pasik általában nem szeretnek gumit húzni.



És egy utolsó: a legtöbb pasi úgy véli, csak a Magnum óvszerek közt talál hatalmas méretű szerszámának megfelelőt, de állítólag ez nem így van, ugyanis sokan hajlamosak túlbecsülni szerszámuk méretét. Szakemberek szerint fontos, hogy mindenki legyen tisztában azzal, hogy olykor a kevesebb több, vagyis a kisebb jobb, mert jobban illeszkedik, ezáltal biztonságosabb. És azt is mindannyian számtalanszor hallottuk már, hogy tényleg nem a méret a lényeg...
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép írások
  2017-07-04 21:43:32, kedd
 
 



Életünk során csak rohanunk előre, pénzt, diplomát, anyagi javakat szerzünk nyakra-főre, és mindig úgy érezzük, hogy majd a következő elért célnál már elégedettek leszünk, akkor már készen leszünk, úgy, ahogy a világ elvárja tőlünk. Az meríti ki az életünket, hogy hajszolunk mindent és mire elérjük az egyiket, nem tudunk érte hálásnak lenni, mert közben már három másik dologért harcolunk.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 252 db bejegyzés
e év: 2711 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 128
  • e Hét: 4785
  • e Hónap: 8127
  • e Év: 60835
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.