Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Grízes gyümölcsös kevert pite
  2017-07-04 19:34:08, kedd
 
  Ma ismét kedveskedtem a családnak egy kis finomsággal
A mérce a Nagyitól örökölt nagy becsben tartott 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
1 bögre búzadara
15 dkg margarin
3 pohár kicsi 2dl-es joghurt lehet gyümölcsös is
1 bögre liszt
4 db tojás
háromnegyed bögre cukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt, bármelyik jó, de ha nagyon lédús gyümölcsöt használunk, akkor érdemes búzadarába forgatni őket)
Nálam most érik a fekete ribizli jelenleg abból csináltam
1. A margarint megolvasztjuk, és félretesszük hűlni.
2. A tojásokat és a cukrokat összekeverjük.
3. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott margarint, majd a búzadarát, a sütőport, végül a lisztet keverjük hozzá kisebb adagokban.
4. Legalább fél órát pihenni hagyjuk, hogy a gríz kidagadhasson.
5. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és a tetejére rakosgatjuk a gyümölcsöt.
6. 180 fokos előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. Kb. 25-30 perc.
7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nagyon finom próbáljátok ki
recet : Csildi oldaláról
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Sárgabarackos süti
  2017-07-04 19:31:04, kedd
 
  SÁRGABARACKOS COBBLER
A tésztája sütőporos tészta, nem kell keleszteni, így gyorsabban elkészül. Langyosan szinte abbahagyhatatlan az omlós tészta, és a szaftos gyümölcs.

Hozzávalók:

50 dkg sárgabarack
10 dkg mazsola
2 ek barna cukor
1 cs vaníliás pudingpor (v. étkezési keményítő)
2 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
1 dl fehérbor


A mazsolát áztassuk be a fehérborba, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan csepegtessük le.
A sárgabarackot magozzuk ki.

Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kimagozott, felezett sárgabarackot. Ezután szórjuk meg a lecsepegtetett mazsolával úgy, hogy mindenhova jusson belőle.

Keverjük össze a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, (v. 1-2 ek étkezési keményítőt) és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat. Ezután szórjuk meg egyenletesen ezzel a keverékkel a gyümölcsöt.

Tészta hozzávalói:

25 dkg Nagyi titka Süteményliszt
5 dkg porcukor
1 cs sütőpor
10 dkg vaj
1 db tojás
1,5 dl tejszín
csipet só

Szóráshoz:

3 ek barna cukor
1 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
2-3 ek olvasztott vaj


A tészta hozzávalóit tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük sima masszává. Ezután szórjuk meg egy kevés liszttel, és kézzel kicsit dolgozzuk össze, hogy ne ragadjon a tészta, és formázható legyen. (sima búzaliszttel is készíthetjük, de a Nagyi titka Süteményliszttel sokkal omlósabb lesz a tészta)

Ezután lisztezett kézzel formáljunk a tésztából diónyi golyókat, majd fedjük be vele a gyümölcs tetejét. (nem baj ha nem érnek össze a tésztagolyók, mert sütés közben megfognak nőni)

Olvasszunk fel 2-3 ek vajat, majd kenjük le vele a tésztagolyókat.

A barna cukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd egyenletesen szórjuk meg ezzel a keverékkel az előzőleg vajjal lekent tésztagolyókat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt szép aranybarnára.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt helyezzük át egy tálcára.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a tetejét porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk. A tészta finom omlós lesz, a barackos-mazsolás rész pedig jó szaftos, kissé leveses.
gizi receptje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csokoládés meggymártás
  2017-07-04 18:58:48, kedd
 
  50 dkg magozott meggy
15 dkg barna cukor
2 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
0,5 dl víz
1 db fehér Milka csokoládé


A meggyet szórjuk meg a kétféle cukorral és az őrölt fahéjjal, majd keverjük össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.

Ezután öntsük hozzá a vizet, majd kisebb lángon főzzük pár percig, hogy kissé elfője a levét.

Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt fehér csokoládét, majd addig keverjük, míg a csokoládé teljesen elolvad.

Tálaláskor szedjük a tésztát tányérba, majd ízlés szerint kanalazzunk rá a csokoládés meggymártásból, és úgy kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Szószok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 42 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 903
  • e Hét: 4413
  • e Hónap: 6308
  • e Év: 57099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.