Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Hajléktalan Jézus szobor a Vatikánban
  2017-07-05 19:43:20, szerda
 
  Hajléktalan Jézus szobor a Vatikánban
..


Az ember nagyságú Jézus szobor egy padon fekvő hajléktalant ábrázol, akit befed egy takaró, amelyből csak a lábai látszanak ki a keresztre feszítés szögeinek nyomával. A bronzszobrot az irgalmasság szentévének nagyhetében helyezik el a vatikáni Szent Egyed udvarban, az Apostoli Alamizsnahivatal hivatalainak bejáratánál.
A szegényekben és az utolsókban Krisztus arca és jelenléte mutatkozik meg
A művet egy kanadai hiperrealista szobrász Timothy P. Schmalz készítette. A művész ötlete volt, hogy ilyen eredeti módon mutassa be Krisztus személyét, miután a karácsonyi ünnepek idején meglátott egy hajléktalant, aki egy padon aludt a szabadban. ,,Amikor peremre szorult embereket látunk, Jézus Krisztust kellene meglátnunk bennük" - írta a szobrász. A szegényekben és utolsókban Krisztus arca és jelenléte tükröződik: ,,Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek" (Mt 25,40).
Ferenc pápa közel áll a peremre szorultakhoz
2013 novemberében a Szent Péter téren megtartott egyik általános kihallgatáson a művésznek lehetősége volt, hogy bemutassa Ferenc pápának a hajléktalan Jézus kisméretű másolatát. Amikor a pápa meglátta az alkotást, megérintette a hajléktalan térdeit és lábát, és imádkozott. Ferenc pápa ezt teszi, közel lép a peremre szorultakhoz.
A szobor másolatait már elhelyezték a világ különböző részein
Az Apostoli Alamizsnahivatalnak adományozott szobor bronzból készült és első példányát 2013-ban a torontói Regis College épületénél helyezték el. Ez a kanadai jezsuiták teológiai fakultása. További másolatai már eljutottak a világ különböző részeire: Ausztráliába, Kubába, Indiába, Írországba, Spanyolországba (a madridi Almudena székesegyház mellett látható) és az Egyesült Államok számos városába.
2014 áprilisában a bronzszobrot kiállították North Carolina állam egyik városának episzkopális temploma előtt. Egy este a helyi rendőrség telefonhívást kapott egy aggódó asszonytól, aki elhaladt a szobor mellett az utca másik oldalán és távolról azt hitte, hogy a padon egy élő hajléktalan aludt. 2014 novemberében a szobor egy másolatát a londoni metodista központ előtt is elhelyezték, nem messze a Westminster Abbey-től és a Big Ben-től. Megtörtént már a kapcsolatfelvétel Argentínával, Chilével, Brazíliával, Mexikóval, Dél-Afrikával és Lengyelországgal, ahol szintén kiállítanák a művet.
Az alkotás egy kanadai mecénás adománya
A Vatikánban elhelyezésre kerülő bronzszobor egy kanadai mecénás adománya, aki Schmalz első támogatója volt, amikor még csak 20 éves volt. A művész egy másik alkotása, amely a kolduló Jézust ábrázolja a Vatikán közelében, a Tevere parton található Santo Spirito kórház főbejárata előtt látható.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A nagyapa öröme. /Közös séta az unokával a Tóparton/
  2017-07-05 19:17:30, szerda
 
  galafer50 videója Link  
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Püspöki szentmisével emlékeztek a doni hősökre Pákozdon
  2017-07-05 19:13:48, szerda
 
  2017 Május 28-án, vasárnap Pákozdon a Katonai Emlékpark Don-kanyar-emlékkápolnánál tartott szentmisét Spányi Antal székesfehérvári püspök az elesett katonákért, a háborúk áldozataiért.
Hősök vasárnapján, Pákozdon a Katonai Emlékpark Doni Kápolnájánál tartott szentmisét Spányi Antal székesfehérvári püspök az elesett katonákért, a háborúk áldozataiért. Az ünnepi liturgiát a hagyományos katonai tiszteletadás kísérte.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Pécsett is bemutatták a hajléktalan Jézus szobrát
  2017-07-05 19:05:08, szerda
 
  2017. június 9. péntek 18:12
Pécsett is bemutatták a kanadai szobrász, Timothy P. Schmalz bronzszobrának másolatát, amely Jézust padon fekvő hajléktalanként ábrázolja.
Pécsett is bemutatták a kanadai szobrász, Timothy P. Schmalz bronzszobrának másolatát, amely Jézust padon fekvő hajléktalanként ábrázolja. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy magánkezdeményezést karolt fel, így került a szobor Magyarországra, ahol Kecskemét, Veszprém és Miskolc után Pécsett is három napig volt látható a pécsi Székesegyház előtt a bronzalkotás.
Videó Link

...... ..........



- Erdő Péter megáldotta a Hajléktalan Jézus szobrát Budapesten Link
...... ........



- Lackfi János gyönyörű verset írt a hajléktalan Jézus szobrának szentelésére, mely itt olvasható
Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Papszentelés 2017 Június - Gyulafehérvár
  2017-07-05 18:46:27, szerda
 
  Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Papszentelés Hévízen Június 17
  2017-07-05 18:21:44, szerda
 
  Márfi Gyula érsek június 17-én hévízi Szentlélek-templomban áldozópappá szentelte Tóth Gábor Norbert diakónust. A szentelésen papok, rokonok, barátok vettek részt.t.
A papszentelésre a Szentlélek-templomba nagy számban érkeztek papok, rokonok, barátok és hívek, hogy együtt ünnepeljenek és imádkozzanak.
Videó Link

...... ........



...... ........



...

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Pap- és diakónusszentelés Székesfehérváron
  2017-07-05 18:14:51, szerda
 
  Keresztelő Szent János születésének ünnepén a székesfehérvári egyházmegye hagyományainak megfelelően Spányi Antal megyéspüspök pappá szentelte Visnyei Lászlót, diakónussá Rohrbacher János papnövendéket. A fölszenteltek megbízást kaptak az áldozópapi és szerpapi tisztség betöltésére.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Gyönyörű kislány óriási virág csokorral.....
  2017-07-05 18:00:28, szerda
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Legyünk az Úr előfutárai! - Ternyák Csaba Mátrafüreden
  2017-07-05 17:53:53, szerda
 
  ,,Legyünk az Úr előfutárai!" - Ternyák Csaba Mátrafüreden, Keresztelő Szent János ünnepén.
Bővebben itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Július 5. – Zaccaria Szent Antal Mária áldozópap
  2017-07-05 17:27:36, szerda
 
  Antal Mária még egész fiatal volt, amikor szüzességi fogadalmat tett. Leginkább a könyörületesség, a szeretet és az anyagi javakról való lemondani tudás jellemezte: minden gondolkodás nélkül odaajándékozta értékes köpenyét egy koldusnak; 1520-ban közjegyző előtt visszavonhatatlanul lemondott apai örökségéről, s még ebben az évben beiratkozott a páduai egyetemre, az orvostudományi karra.
...... ........... ........... .......


Bővebben katolikus oldal Link

Magyar kurír oldalon Link

Olaszul: Antonio Maria Zaccaria) (Cremona, 1502 decembere - Cremona, 1539. július 5.) szentté avatott itáliai áldozópap, a barnabita rend alapítója.
- Papságában teljesen a Szentírás hirdetésének szenteli magát, különösen fontosnak tartja a Páli-levelek magyarázatát. Mindemellett fontosnak tartotta az előkelő réteg lelki ápolását, de teljesen megvetette a korát jellemző reneszánsz gondolkodást. Nem sokkal később Milánóban Giastalla grófnő káplánja lett, s itt ismerkedik meg a "Örök Bölcsesség" oratóriummal, amely az európai biblikus mozgalom szellemében működött. Ebből az oratóriumból fejlődött ki a Szent Pálról elnevezett szerzetesi család, melynek egy ága a barnabita rend. Antal társaival együtt meg volt róla győződve, hogy a hit és erkölcs megszilárdítása csak olyan energikus fellépésnek és olyan módszereknek lehet az eredménye, amelyekre a nép felfigyel, és amelyek őket magukkal ragadják. Éppen ezért nyilvánosan az utcákon prédikáltak, s keresztet vettek a vállukra, kötél volt a nyakukon, mezítláb jártak. Ez a fajta hithirdetés sokakban visszatetszést keltett, ezért Antalt két alkalommal is 1534-ben és 1537-ben beidézték az inkvizíció elé, de mind a két alkalommal felmentették. Hatására olyan, a mai napig fennmaradt szokások honosultak meg az egyházon belül, - Ô kezdeményezte a 40 órás szentségimádást - mint például az, hogy péntekenként három órakor Jézus kereszthalálára emlékezve harangoznak a katolikus templomokban
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 264 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.