Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
  2017-07-05 23:45:17, szerda
 
  Caponata (szicíliai padlizsánragu)

Hozzávalók

1 db nagyobb padlizsán
4 db paradicsom
1 db vöröshagyma
3 szál zeller
1 ek mazsola

10 db fekete olívabogyó
20 db kapribogyó
6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 ek cukor
3-4 db bazsalikomlevél
5 dkg fenyőmag


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánt felkockázzuk, szűrőtálba tesszük, megsózzuk, és 30 percig pihentetjük. Majd leöblítjük, és lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat 2-3 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva eltávolítjuk a levét és a magjait, majd a húsukat felkockázzuk. A hagymát és a zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk. Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a mazsolát, az olíva- és kapribogyót, és fedő nélkül, szelíd tűzön 10 percig főzzük.
A maradék 5 ek olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a padlizsánkockákat, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve kb. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk a hagymás-zelleres paradicsomot, a balzsamecetet és a cukrot. Élénk tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Ha szükséges, csak a végén sózzuk. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük, és megszórjuk pirított fenyőmaggal.





Megjegyzés

Szicília a történelmi helyezkedésénél fogva sajátságos ötvözete az olasz, a görög és arab konyha jellegzetes vonásainak. Ételeik gyakran édes-savanyúak, és aszalt, és friss gyümölcsökkel társítják őket. Mártogatóként, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve fogyasszuk vagy grillezett húsok mellé.
zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Duplacsokis-málnás muffin
  2017-07-05 23:42:44, szerda
 
  Duplacsokis-málnás muffin

Hozzávalók

25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor
12 dkg tejcsokoládé
12 dkg fehér csokoládé
10 dkg cukor
2 dl tej
1 dl tejföl
10 dkg vaj
1 db tojás
1 doboz málna


Elkészítés

A lisztet és a kakaóport keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot és sütőport, majd összekeverjük. A tojást félig felverjük, a vajat megolvasztjuk, összekeverjük a tejjel és a tejföllel, majd a liszthez öntjük. Fakanállal összekeverjük a tésztát, közben hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládédarabokat.
A masszát papírkapszlival bélelt muffin formába adagoljuk a málnával együtt. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.





Megjegyzés

Gyümölcs nélkül is finom, a csokit lehet variálni. A felső sütést ne kapcsoljuk be, mert könnyen megéghet a teteje.
Danusia

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Zöld fűszeres húsgolyó rakott cukkinivel
  2017-07-05 23:40:08, szerda
 
  Zöld fűszeres húsgolyó rakott cukkinivel

Hozzávalók

25-30 dkg krumpli
25-30 dkg cukkini
1 dl zsírszegény tejszín
1 mk fűszerpaprika
10 db koktélparadicsom
2 tk zsemlemorzsa (+ a szóráshoz)
10-12 dkg sajt (+ a szóráshoz)
olívaolaj
kapor
kakukkfű
petrezselyemzöld

A húsgolyóhoz:
20 dkg darált sertéscomb
1 tk fasírtfűszerpor
1 db tojás
10-12 dkg parmezán
1 ek zabhely
petrezselyemzöld
kakukkfű
bors


Elkészítés

A darált húst összekeverjük a fasírt fűszerkeverékkel, a felaprított petrezselyemzölddel, a kakukkfűvel, a parmezánnal, a borssal, a zabpehellyel és a tojást. Jól összegyúrjuk, és nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle.
Megpucoljuk a krumplit és a cukkinit, és a reszelő durva fokozatán lereszeljük. Megsózzuk, hozzáadjuk a felaprított kaprot és néhány kakukkfű levelet.
Kiolajazunk egy kis tepsit, és meghintjük a zsemlemorzsát. Beletesszük a kinyomkodott cukkinis-krumplis keveréket. Közéjük helyezzük a húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsomokat, a kakukkfüvet és a petrezselyemzöldet. Ráöntjük a tejszínt, és meghintjük a reszelt sajttal.





Lefóliázva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük. A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd levesszük a fóliát és ráhintjük. 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe, addig, ameddig a sajt ráolvad és szép színt kap. Forrón kínáljuk.





Megjegyzés

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a gyorsan elkészíthető tepsis ételeket. A krumplit szinte mindenki szereti, szóval ez a recept kedvelt ételed lesz, ha kipróbálod.:-) Én most egy kisebb két személyes adagot készítettem és pillanatok alatt el is fogyott. Ezt a húsgolyót a friss, üde zöldfűszerek és persze a parmezán sajt teszi mennyeivé. Természetesen a fasírtfűszer helyettesíthető fokhagymával, zöld hagymával, illetve egy kis fűszerpaprikával.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Fűszeres burgonyakrémleves parmezán csipsszel
  2017-07-05 23:35:09, szerda
 
  Fűszeres burgonyakrémleves parmezán csipsszel

Hozzávalók

A leveshez:
1 fej vöröshagyma
10 dkg reszelt parmezán
5 dl főzőtejszín
2 dl zöldségleves-alaplé
20 dkg burgonya
1-2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

bors
szárított oregánó
bazsalikom
majoranna
kakukkfű
A csipszhez:
15 dkg reszelt parmezán


Elkészítés

Sütőpapírra reszeljük a parmezánt, szorosan kör alakúra rendezzük, és lelapítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd nagyobb darabokra törjük.
A krumplikat alufóliában megsütjük héjastul. A finomra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük az alaplével, és belerakjuk a megsült krumplik kikapart belsejét. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük oregánóval, majorannával, kakukkfűvel és bazsalikommal.
A levest ezután botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, a beleszórjuk a reszelt parmezánt, és még pár percig főzzük. Melegen tálaljuk a parmezáncsipsszel.





Megjegyzés

Verseny előtt készítettem először, imádom az olasz fűszeres ételeket, érdemes kipróbálni. Én sűrűn fogom készíteni. Jó étvágyat! :)
Cintia24

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Hőség, zápor, zivatar
  2017-07-05 23:32:02, szerda
 
  Hőség, zápor, zivatar

A hét hátralévő részében lokális csapadékkal és akár 36 fokkal is számolnunk kell.

Csütörtökön a sok napsütés mellett, többfelé alakulhatnak ki záporok. Legnagyobb eséllyel az északkeleti, a keleti országrészben és a nyugati határvidéken készülhetünk zivatarokra is,

akár egy-egy heves, viharos széllökésekkel járó zivatar is előfordulhat.

Az északiasra forduló szél a középső országrészben élénkül, erősödik meg. Délután 25-34 fok valószínű, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket.




Szabó Ákos fotója, köszönjük!

Pénteken az elszórtan kialakuló záporok mellett, újabb zivatarokat is várhatunk. Legkisebb eséllyel a déli-délkeleti határvidéken dörrenhet meg az ég. A változó irányú szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében lehetnek csak erős, viharos lökések. 11-19 fokos hajnal után, napközben 28-36 fokig melegszik a levegő, délen, délnyugaton lesz a legmelegebb.




Holdszivárvány fotója, köszönjük!

Szombaton helyenként északon még előfordulhatnak záporok, kis eséllyel egy-egy zivatar is kialakulhat. Napközben többfelé megélénkül az északias szél. 28-33 fokos maximumokat mérhetünk. Majd vasárnap 30-35 fokra számíthatunk, előreláthatólag elszórtan gyenge záporokkal, a Dunántúlon esetleg zivatarokkal, és néhol megerősödő széllel.

Borítókép: Bandigno

Írta: Szabó Bea

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 321
  • e Hét: 723
  • e Hónap: 6305
  • e Év: 122958
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.