Regisztráció  Belépés
ronix.blog.xfree.hu
"Ha élni akarsz, két karod legyen a híd, és szavad olyan, ami épít - de kell, hogy példa is légy hordozva mások terhét. Csapóné Ágoston Veronika
2008.06.27
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Amik csak igazak, amik csak tisztességesek...
  2017-07-09 20:09:07, vasárnap
 
 Továbbá, Atyámfiai, amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekről gondolkodjatok. (Filippi 4,8)
 
 
0 komment , kategória:  2017-18. MAI ÜZENET,ÁHÍTAT  
Mai üzenet...
  2017-07-09 20:03:50, vasárnap
 
 
,,A kudarc nem jelenti, hogy teljes csődtömeg vagy, ez csupán a tanulás és éretté válás része."
 
 
0 komment , kategória:  2017-18. MAI ÜZENET,ÁHÍTAT  
Uram, Imádkozom...
  2017-07-09 20:01:25, vasárnap
 
 Uram, Imádkozom KÖSZÖNÖM, HOGY ELŐTTEM JÁRSZ!
 
 
0 komment , kategória:   Uram, Imádkozom  
Cseri Kálmán - OTT ÁLLTAK AZ ÚR ELŐTT
  2017-07-09 19:58:40, vasárnap
 
 Cseri Kálmán igehirdetései és gondolatai.

Ott álltak az Úr előtt

"Ne félj, és ne rettegj..., mert veletek lesz az Úr!" (2Krón 20,13-19)

Elhangzott Jósáfát király imádsága, a nagy gyülekezet csendben áll és vár. Mire? Az ellenség rohamosan közeledik. Nem kellene most már tenni valamit? Mégis mit? Akármit, de cselekedni kell. - Mi a hit magatartása?

,,...a júdaiak valamennyien ott álltak az Úr színe előtt gyermekeikkel, feleségeikkel és fiaikkal együtt." És várták, hogy Isten válaszol az imádságra. Mert ő hallotta azt, és ő fogja megmondani, mit tegyenek most. Nem akármit akarnak tenni, csak amit az Úr mond. - Ez hiányzik sokszor a mi életünkből. A beteges tevékenység és a tétova semmittevés közt hányódik sok ember élete. Nem szánunk időt arra, hogy Isten előtt állva megértsük az ő tanácsát, világosságába kerülve helyesen értékeljük a magunk szerepét, s merjük kivárni, míg ő indít valamire. A hit mindezt vállalja.

Ezt érdemes vállalni, mert a csendben megszólalt valaki, és elmondta Isten válaszát: ,,Ne féljetek, ez nem a ti háborútok, hanem Istené. Nem kell harcolnotok, csak nézzétek, hogyan szabadít meg benneteket az Úr!" Ilyen is van. Meg olyan is, hogy harcba küld és győzelemre segít, máskor csak nézzük az Úr szabadítását. A legnagyobb szabadításokat egyedül szokta elvégezni az Úr. A Golgotán is egyedül győzött.

Ezt hallva a király is, a nép is ,,arccal a földig hajolt", és dicsőítették az Urat.

Ez a hit magatartása: tud várni Isten szavára, képes meghallani és megérteni azt, elhiszi, hogy valóban ő szólt, s amit mondott, igaz. Annyira komolyan veszi Isten ígéretét, mintha már be is következett volna, és hálát ad érte, dicsőíti Istent.

Aki az ellenségre néz, az fél. Aki a mindenható Istenre, az bízik benne. Tőle vár segítséget, és neki köszöni meg azt. Ez nem felelőtlen tétlenség, hanem felelős engedelmesség. Cselekszik, de csak azt, amit Isten parancsol neki.
 
 
0 komment , kategória:  2017. CSERI KÁLMÁN IGEHIRDETÉS  
"Meg kell találnunk azt a jót...
  2017-07-09 19:56:02, vasárnap
 
 Fogadjuk meg az ókori görög filozófus,Arisztotelész gondolatát! Remek délutánt kívánok !

"Meg kell találnunk azt a jót, amiért az élet létezik ezen a mi földünkön."
 
 
0 komment , kategória:  2017-18. GOND., BÖLCS.,VERSEK  
"Nézz vissza megbocsátással, előre reménnyel...
  2017-07-09 19:53:40, vasárnap
 
 
"Nézz vissza megbocsátással, előre reménnyel, lefelé együttérzéssel és felfelé hálával."

Zig Ziglar /amerikai író/

Csodaszép vasárnapot kívánok
 
 
0 komment , kategória:  2017.ÁLDOTT VASÁRNAPOT  
61 éves Tom Hanks kétszeres Oscar- Golden Globe-d. színész
  2017-07-09 19:52:02, vasárnap
 
  61 éves Tom Hanks, születési neve: Thomas Jeffrey Hanks (Concord, Kalifornia, USA, 1956. július 9. -) kétszeres Oscar-díjas és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színész, producer, író, filmrendező, aki pályafutása során sok népszerű és elismert filmben szerepelt már.

"Néhányaknak Forrest Gump maradok egész hátralevő életemben. De ez rendben van, ez egy jó dolog."

Az első Oscar -díjat a Philadelphia (1993) főszerepének köszönhette,a film óriási siker lett.A másodikat a következő évben az azóta kultuszfilmmé vált Forrest Gump főszerepéért kapta.

Zseniálisat alakít a Halálsoronban (1999), és az ő érdeme, hogy a Számkivetett (2000) igazi siker lett. Spielberg Ryan közlegény megmentése című filmjében kitűnő alakítást nyújtott.
A Da Vinci-kódban és az Angyalok és démonokban Robert Langdon szimbólumkutatót játssza.
Jelentős szerepei közé tartozik még az Apollo 13-ból Jim Lovell, a Ryan közlegény megmentéséből John Miller parancsnok, a Számkivetettből Chuck Noland.
Tom Hanks arról is ismert, hogy képes a ,,szépfiús" szerepeket melegséggel megtölteni, mint például A szerelem hullámhosszán című romantikus vígjátékban.
 
 
0 komment , kategória:  2017-18. KINCSEST, ÉVF., MŰV.  
... Az álmodozás a gondolkodás vasárnapja...
  2017-07-09 19:44:54, vasárnap
 
 
"Tudnunk kell tétlennek lenni, ami korántsem lustaság. Az álmodozás felüdíti a fáradt gondolatokat, akárcsak az éjjeli eső az út letaposott füvét. Az álmodozás a gondolkodás vasárnapja." :)

Henri-Frédéric Amiel
 
 
0 komment , kategória:  2017-18. GOND., BÖLCS.,VERSEK  
Július 9. SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPE UTÁN 4.VASÁRNAP
  2017-07-09 19:42:29, vasárnap
 
 A mai nap igéi
Július 9.
SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPE UTÁN 4.VASÁRNAP

Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be Krisztus törvényét.(Gal 6,2)

Ujjongj, Sion leánya! Kiálts örömödben, Izráel! Örvendezz, vigadj teljes szívből, Jeruzsálem leánya! Eltörli az Úr az ítéletedet. (Zof 3,14-15a)

[Dávid] utódai közül tette Isten Izráel üdvözítőjévé Jézust, ígéret szerint. (ApCsel 13,23)

--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------


Lelki útravaló a mai napra

Július 9.
Jézus mondta: "Ha tehát áldozati ajándékodat az oltárhoz viszed, és ott jut eszedbe, hogy atyádfiának valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, menj el, békülj ki előbb atyádfiával, és csak azután térj vissza, s vidd fel ajándékodat." (Mt 5,23-24)

Jézus az Isten "Ne ölj!" parancsában benne érti a harag tiltását is. A régi szólásmondás - "a harag rossz tanácsadó" - ugyanerre figyelmeztet. Bizony jobb az indulatot idejében megfékeznünk, mielőtt szavakban vagy tettekben megnyilvánul!

Isten elé indulunk megköszönni mindazt a szeretetet, meg nem érdemelt áldást, amellyel Urunk elhalmozott. Vagy éppen kérnivalónk van, erőre és bocsánatára van szükségünk. Jézus fenti mondatai arra figyelmeztetnek, hogy az oltár felé vezető út a felebarát portája előtt halad el. Maga az Úr cselekszi bennünk azt, hogy ha már egy-egy esti csendességünkben nem is, de legalább az ő hajlékában eszünkbe jut a megbántott vagy megrövidített felebarát. Nem elég őszinte az Isten előtti bűnbánatunk, ha közben haragszunk testvérünkre. Ha kérjük és várjuk az Úr bocsánatát, el kell rendeznünk vitás és békétlen ügyünket társainkkal is. Kevés az, ha az Istennel mindent elrendeztünk. Ezzel csak magunkat áltatjuk, de az Urat nem tudjuk félrevezetni!

Urunk azt akarja, hogy az anyós bocsássa meg menyének, hogy idegen szokásokat hozott a családba, a meny pedig anyósának, hogy mindenben hibát talál. De ki kell békülnie a szomszédnak a szomszéddal, minden "zsarnoknak" beosztottjával és viszont, s hordozza el a boltos a vevőt, az egyik utas a másikat, a kisebbség tagja a többséget, a többséghez tartozó a kisebbséget.
Jézus sürgetve kérdez minket: "Hol van a testvéred?" Ne kérdezzünk vissza: "Uram, te a testvérem pártján vagy?! Neki van panasza ellenem? Panaszom nekem van, nem is kevés! El tudod képzelni azt, milyen nehéz lenne neki megbocsátanom, és tőle bocsánatot kérnem?"

Erre Jézus csendesen így válaszolna: "Gondolod, hogy nekem könnyű volt? Nagy árat fizettem azért, hogy minden gyermekemnek megbocsáthassak. Megkorbácsoltak és leköpdöstek, elevenen feszítettek a keresztre. Az enyémek hűtlenül elhagytak, az ellenségeim gyaláztak. Mindegyikért imádkoztam. S ott a kereszten szereztem neked is, a téged vádolóknak és az általad vádoltaknak is bocsánatot. Én neked is, nekik is kész vagyok megbocsátani. Ha te mégis haragot tartasz, elveszítheted bocsánatomat."

Uram!
Köszönöm, hogy megbocsátottad elfelejtett vétkeimet is. Add világosságodat, hogy meglássam, mit vétettem mások ellen. Segíts, hogy még az életúton kiengesztelődjünk egymással! Ámen.

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.
Lelki útravalónk az Északi Egyházkerület lelkészei által szerkesztett IgeIdő c. kötetből való.
 
 
0 komment , kategória:  2017.ÁLDOTT VASÁRNAPOT  
Kellemes Vasárnap délutánt !
  2017-07-09 19:37:34, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  2017.ÁLDOTT VASÁRNAPOT  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 393 db bejegyzés
e év: 4898 db bejegyzés
Összes: 34622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1670
  • e Hét: 10499
  • e Hónap: 55789
  • e Év: 725970
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.