Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A lezuhant tetőfedő
  2017-08-17 18:49:18, csütörtök
 
  A lezuhant tetőfedő

,,Dicsérem az Urat, amíg élek" (Zsolt 146,2).
,,Dicsérjük Istent mindennap, és mindörökké magasztaljuk nevedet" (Zsolt 44,9).


Egy tetőfedő lezuhant egy magas templomtoronyról. Először a templom tetejére esett, átzúgott egy nagy hársfa ágai és gallyai között, majd nagy lendülettel az utca kemény burkolatára csapódott. Rémült kiáltással nézték ezt az ott álldogáló emberek, akik a tetőfedőket figyelték a templom tornyán végzett veszélyes munkájuk közben. Gyorsan odasiettek, körülvették őt, és azt hitték, hogy szétzúzott tagokkal fekszik ott. Mennyire csodálkoztak azonban, amikor a férfi teljesen sértetlenül felállt, megdörzsölte a szemét, és egyáltalán nem tudta, mi történt vele. A tömeg egyre nagyobb lett, mert mindenki látni akarta a csodát, hogy a tetőfedő ezt a zuhanást a mélybe, élve és teljesen sértetlenül túlélte. Egy vendéglős is odajött, és amikor meghallotta a történetet, így kiáltott: ,,Hiszen ez csodálatos! Ezt a napot meg kell ünnepelni. Gyertek a házamba, hadd érezze ma jól magát ez az ember!" Amint mondta, úgy is tettek. Két férfi középre vette a tetőfedőt, a tömeg pedig követte őket a vendéglőbe. A tetőfedő kihasználta az alkalmat, hogy más költségére mulathat, és új meg új történeteket mesélt arról, hogy állítólag milyen ügyesen egyensúlyozva esett ágról ágra, és ezzel mentette meg az életét. Sőt, arra a kijelentésre ragadtatta magát, hogy ezt a mélybe zuhanást meg tudná ismételni. A mindenható Istent, aki ilyen csodálatosan megőrizte őt, egyetlen szóval sem említette, a hallgatók és ivócimborák egyike sem adta a dicsőséget Istennek. Az ivászattól és a sok meséléstől elfáradva az italos tetőfedő lefeküdt a vendéglőben a kemence padkájára, és elaludt. Amikor a többi vendég el akarta hagyni a vendéglőt, észrevették, hogy nyugtalanul forgolódik ide-oda, kezeivel csapkod, és félelemmel teli hangokat hallat. Álmában még egyszer átélte a rettenetes zuhanást, amelynek során délelőtt Isten olyan csodálatosan megőrizte. A többiek nevettek, és várták, hogy leessen a padról. Ez valóban meg is történt. Nevetve léptek oda hozzá, hogy felkeltsék kábulatából. Döbbenten állapították meg, hogy meghalt. Isten kegyelméből túlélte a zuhanást a szédítő magasságból. De a leesést a 40 centiméter magas padról nem élte túl. Ott, a helyszínen meghalt.
Igen, Isten nem engedi, hogy kigúnyolják, egyedül Őt illeti minden köszönet és minden tisztelet. Ezért mondja a zsoltáríró is: ,,Dicsérjük Istent mindennap!" (Zsolt 44,9). Minden nap van elegendő okunk és alkalmunk arra, hogy szívből köszönetet mondjunk mindenért a mindenható Istennek és Üdvözítőnknek, a Jézus Krisztusnak. Azt, hogy hogyan járhatnak azok az emberek, akik nem mondanak köszönetet Istennek, és nem adják meg Neki a tiszteletet, amely egyedül Őt illeti, jól szemlélteti ez a régi időkből származó történet!

Joachim Langhammer
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Humanizmus
  2017-08-17 12:56:47, csütörtök
 
  "Ha én vagyok a végső tekintély, amely meghatározza, mi a jó és mi a rossz, s ha semmi sem fontosabb annál, mint hogy kedvem szerint éljek, akkor a szoros, támogató közösség darabjaira hullik - sőt talán nem is képes létrejönni."

- Samuel G. Freedman
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-08-17 12:53:39, csütörtök
 
  "Vágysz megismerni az élet művészetét, barátom? Egyetlen mondatban megtalálod: használd a szenvedést!"

- Henri Frederic Amiel
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-08-17 12:51:16, csütörtök
 
  "Az üdvbizonyosságot és a feltámadásba vetett hitet nélkülöző istenhit jóval nagyobb csalódásra kárhoztatja az embert szenvedései közepette, mint az ateizmus. Hiszen a szenvedőnek rosszabb, ha egy távoli vagy elvont Istenben hisz, mint ha egyáltalán nem hinne benne."

- Charles Taylor
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-08-17 12:47:32, csütörtök
 
  "Ahogy egyre nagyobbra növünk a saját szemünkben, ahogy egyre kevésbé függünk Isten kegyelmétől és kinyilatkoztatásától, ahogy egyre magabiztosabban állítjuk, hogy értjük a világ működését és látjuk a jövőt, úgy válik egyre elviselhetetlenebbé számunkra a fájdalom problémája. Ahogy egyre távolibbnak tűnik Isten - akit csupán elvont értelemben tartunk jónak, nem pedig azért, mert szenvedett és meghalt értünk, hogy megmentsen bennünket a gonosztól -, úgy érezzük őt mind érzéketlenebbnek szenvedéseink iránt."

- Charles Taylor
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádkozó kéz
  2017-08-17 11:07:25, csütörtök
 
  Imádkozó kéz

E. Thumser után németből

Imádkozó kéz nem követ el rosszat.
Imádkozó kéz csendesen nyugodhat.
Imádkozó kéz hoz nagy békességet.
Imádkozó kéz fedez el bűnt, vétket.
Imádkozó kéz: kettő egyesül.
Imádkozó szív sosincs egyedül.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A méhcsípés
  2017-08-17 10:58:53, csütörtök
 
  A méhcsípés


Egy vakációzó család autóval utazik. Lehúzott ablak mellett élvezik a meleg napsugarat és a langyos szellőt. Hirtelen egy méh repül be az ablakon, és zümmögve keringeni kezd a kocsiban. Egy kislány kucorog a hátsó ülésen, aki nagyon érzékeny a méhcsípésre. Ha a méh megcsípi, egy órán belül meghalhat a kislány.
-Ó, apa! - rikoltja kétségbeesetten. - Egy méh! Meg fog csípni!
Az édesapa lehúzódik a kocsival egy parkírozóba, és hátranyúl, hogy elkapja a méhet. A méh zümmögve megy felé, majd nekiütközik a szélvédőnek, ahol az apa végül elkapja.
Markában tartva várja az elkerülhetetlen csípést. A méh megcsípi az apa kezét, ő pedig fájdalmában elengedi a méhet. Az ismét szabadon repked a kocsiban. A kislány megint pánikba esik.
-Apa! Megcsíp!
Az apa szelíden így szól:
-Nem, drágám, most már nem fog téged megcsípni. Nézd csak a kezemet!
A méh fullánkja ott van a kezében.

Alkalmazás: Pál így ujjong az 1Kor 15,55-ben: ,,Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?"
Jézus így szól hozzánk: ,,Nézd a kezemet!"
A Sátán fullánkja, a halál fullánkja, a bűn fullánkja, a megtévesztés fullánkja, az értéktelenség érzésének fullánkja őbenne van. Ezek a fullánkok mind Jézus kezében vannak. Ha látod az ő átszegzett kezét, megérted, hogy Jézus érted vállalta mindazt a fájdalmat, amivel csak sújtani tudta a Sátán.
A Sátánt egy nagy fekete méhvé zsugorította össze, amely elveszítette a fullánkját - a Sátán semmi másra nem képes már, csak zümmögni tud. Ez az a győzelem, amit Jézus megszerzett neked.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Feltétel nélkül
  2017-08-17 10:30:10, csütörtök
 
  Feltétel nélkül
Szülőknek - gyerekekről

Feltétel nélkül, úgy ahogy vannak,
megbékélt szívvel, mint ki hatalmat
vett a reményre, hitre, csodákra,
szeretni őket, mindegyre várva,
hogy visszajönnek, ha el is mennek,
hogy nem kerülik ki a Kegyelmet.

Akkor is, hogyha szívünk merő seb,
ISTEN szemével szemlélni őket,
KI IRGALOM, s KI - később? hamar? -
azt tehet velük, amit akar.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Egy régi imádság
  2017-08-17 10:11:42, csütörtök
 
  Egy régi imádság


Az ortodox egyházban a keresztyének egy olyan imádságot szoktak mondani, amelyet Jézus imának neveznek. Időnként a lélegzés ütemére imádkozzák, vagyis szinte megtanulnak ,,szüntelenül imádkozni". Az ima szövege egyszerű, de mindent magába foglal, amit kérnünk kell, akár a magunk, akár a mások nevében: Úr Jézus Krisztus, Isten Fia, irgalmazz nekünk.
Az Úr nem azt mondta, hogy nem szabad ismétlésekbe bocsátkoznunk, hanem azt, hogy ne használjunk hiábavaló ismétléseket. A gyermek szívéből az Atyához szálló imádság sohasem hiábavaló.
Kenneth R. Waldron, az ukrán ortodox egyház és az anglikán egyház papja leírta nekem operációját: ,,Az utolsó tudatos pillanatomban, mielőtt az altatás hatott volna, hallottam, amint a sebész suttogva ismételgeti: GOSZPOGYIN POMILUJ, GOSZPOGYIN POMILUJ, GOSZPOGYIN POMILUJ (Dr. Waldron az orosz szavakat fonetikusan írta le) - Uram, irgalmazz...
Csodálatos lehet, ha valaki ezeket a szavakat hallja, mielőtt belehull az öntudatlanságba, ráadásul annak az embernek a szájából, akinek a kezére bízta magát, hogy megszabadítsa bajaitól. Felemelő érzés, ha valakinek olyan orvosa lehet, aki ilyenkor tud imádkozni. Gondoljuk meg, milyen vigasztalást és segítséget adott évek során ez az egyszerű imádság ezreknek, ugyanaz az imádság, ami nekem 1982. januárjában jelentett nagy segítséget. Kórházi barátaim közül néhányan azt hitték, hogy nem látnak többé élve, de az én jó Uram tartogatott még egy kis munkát ennek az öreg papnak."
A Jézus ima egyike volt azoknak, amelyet férjemmel, Add-el gyakran mondtunk el együtt, amikor rákban haldoklott, és amikor úgy éreztük, hogy minden más imádságot ,,elhasználtunk". Mindenkinek ajánlom.

Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Időm a te kezedben
  2017-08-17 09:33:06, csütörtök
 
  Időm a te kezedben

B. Butscher után németből

Mivel időm ott van hű kezedben,
egyetlen nap sem múlik el felettem,
mit ki nem mért, Uram, szereteted!
Minden aggódást elfeledhetek.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 793
  • e Hét: 1688
  • e Hónap: 13563
  • e Év: 201365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.