Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Két lépés a kísértés legyőzésére
  2017-08-27 12:26:05, vasárnap
 
  "Vegyétek fel Isten üdvösségét sisakként, és kössétek fel a Szellem kardját, ami az Isten beszéde." (Efézus 6:17, NCV fordítás)

Ha sikeres szeretnél lenni a kísértésekkel szembeni küzdelemben, akkor az Isten Igéjében adott ígéretekre kell támaszkodnod. Mindenkinek fejből tudnia kell a 1. Korintusi levél 10:13.b) versben elhangzottakat: ,,Isten hűséges; nem hagyja, hogy nagyobb kísértésbe ess, mint amit el tudsz viselni. De egyúttal a kiutat is megmutatja, hogy kibírd azt." (NIV fordítás)

Sok embertől halottam már: "Nem tehettem róla, lehetetlen volt ellenállni. Nem volt más választásom, mint megadni magam." Ha te is ezt mondod, akkor ezzel azt állítod, hogy Isten hazudik! Ezzel szemben Ő azt ígéri, hogy amikor kísértéssel fogsz szembesülni, Ő mindig meg fogja mutatni neked a kimenekülést abból. Lehet, hogy ez nehéz és fájdalmas lesz, és még kínos is lehet a számodra, de mindig lesz kiút. Isten gondoskodni fog róla, hogy legyen kiút, mivel megígérte.

Sátán az elméd birtoklásáért állandó küzdelmet folytat, ez az a hely, ahol a csata zajlik. Amikor egy ötletünk támad és az Istentől van, az inspiráció, viszont amikor az ördög sugall egy ötletet, az kísértés. Minden nap döntened kell, hogy a kétféle gondolat közül melyiket valósítod meg.

Ha a kísértő gondolatokat kicseréled az igazsággal, amit a Biblia mond, meg tudod változtatni az elméd.

A Biblia azt mondja, hogy álljatok ellene Sátánnak. Hogy tudsz neki ellenállni? Úgy, hogy nem engeded meg, hogy a kísértés készületlenül érjen. Az Efézus 6:17 azt mondja, hogy "Vegyétek fel Isten üdvösségét sisakként, és kössétek fel a Szellem kardját, ami az Isten beszéde." (NCV fordítás).

Két dolog van, amit meg kell tenned annak érdekében, hogy győztes légy kísértés idején. Az első lépés az üdvösség megszerzése: ,,Tedd fel Isten üdvösségét sisakként a fejedre." Minek a sisak? Védelmet nyújt a fejed és az elméd számára a kísértő gondolatokkal szemben, ugyanis ahogy az előbb is említettük, egy ádáz csata folyik e területen. Mielőtt nemet mondhatnál az ördögnek, meg kell tanulnod ,,igent" mondani Jézus Krisztusnak. Az Ő megváltásában van meg az az erő, amire szükséged van az ellenálláshoz, ahhoz, hogy ,,nemet" tudjál mondani.

A második lépés az, hogy elfogadd Isten beszédét, hogy kísértéskor kardként használhasd, mint ellenszert, mert az Ő beszéde az igazság. Például, amikor a munkahelyeden ér egy kísértés, mi hasznát veszed abban a helyzetben annak, hogy a Bibliád otthon van az asztalon? Semmi hasznát. És ez nem jó! Ilyenkor arra van szükséged, hogy az igazságok, amelyeket ez a könyv tartalmaz, már az elmédben legyenek.

Kétség nélkül az egyetlen és leghatékonyabb fegyver a kísértés elleni küzdelemben a Szentírás igéinek kívülről való megtanulása. Ha nincs az elméd betárazva igékkel, ez azt jelenti, hogy a puskád tárja is üres. És ha üres, akkor mivel fogsz Sátánra visszalőni? Neki nem számít a véleményed és nem is tart attól, de az igazságtól fél. Isten igazsága a fegyver, de ezt csak akkor tudod használni, ha ismered és emlékszel rá, azaz fejből tudod idézni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Melyik igéket szeretnéd célul kitűzni a héten, hogy a Szentírásból kívülről megtanuld azokat?
Iskolai tanulmányaid során milyen módszereket használtál, amikor fejből kellett megtanulni valamit? Az Ige megtanulásában hogyan tudod használni ezeket?
Ki az, aki ki tudná kérdezni tőled a kívülről megtanult Szentírási részeket? Miért fontos, hogy legyen egy ilyen személy?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.20.) Link
Link





 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 494
  • e Hét: 1182
  • e Hónap: 4983
  • e Év: 66284
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.