Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Késely Ajna - ARANYÉRMES és világbajnok és egy ezüst
  2017-08-28 17:46:03, hétfő
 
  Késely Ajna a női 400 méteres gyorsúszásban szintén világbajnok lett. A Indianapolisban, a junior úszó-világbajnokságon. 4.06.72 idővel több mint egy másodperces előnnyel nyert.
...... ..... ..


- "Világbajnok vagy!" - kiáltotta neki edzője, Güttler Károly. Az 1988-as szöuli olimpia ezüstérmes mellúszója az Origónak azt mondta, mindenképpen szerettek volna visszavágni a dél-amerikai úszónak, aki a "semmiből" került elő 800-on. Ajna olyan versenyző, aki végig azonos tempóban tud úszni, ezt a mostani 400-as versenyen tökéletesen bebizonyította" - mondta Güttler Károly. Ezek után a Magyar Úszószövetség sajtósával, Molnár Anettel közösen kérdeztük az új világbajnokot.
Késely Ajna világbajnok 400 méteren videó Link

Késely Ajna ezüstérmes 1500 méteren 16:15.68 perces idővel.
Videó Link

A a junior világbajnokság éremtáblázatára, amelyen Magyarország 4 arany, 4 ezüst és 1 bronzéremmel az Egyesült Államok mögött a második helyen áll.
Ezzel még nincs vége, a világbajnokságból hátravan még két nap. Mást ne mondjunk, a zárónapon ott lesz még a férfi 200 méteres pillangóúszás - Milák Kristóf fő száma. Az pedig, hogy a magyar 4 x 200-as gyorsváltó győzelme mekkora szenzáció volt, bizonyság, hogy az amerikai lapok is kiemelten foglalkoztak ezzel. Arról írnak, hogy, a magyar győzelem megdöbbentette az amerikaiakat, mert mindenki biztos volt abban, hogy ezt a versenyt a rendező ország csapata nyeri.

További érmeseink:
- Barta Márton 400 vegyesen szerzett ezüstérmet, 4:15.65 idővel.
- Holló Balázs 400 vegyesen szerzett 4:16.78 idővel bronzérem
Barta Márton (balra) és Holló Balázs egyaránt érmet szerzett 400 m vegyesen.
...... .........


- Milák Kristóf pedig 50 pillangón szerzett bronzérmet. 23.72 idővel.

A magyarok a zárónap előtt 13 éremmel, négy arannyal, hat ezüsttel és három bronzzal állnak.

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Férfi váltó gyorsúszás sikeres volt
  2017-08-28 17:22:17, hétfő
 
  Németh Nándor csapatban 4x200 m gyors váltóban ARANYÉRMESEK lettek 7.10.95 százados junior világrekord.
2017. aug. 28 videó Link

...... ........... .....


A magyar válogatott a Márton Richárd, Milák Kristóf, Holló Balázs, Németh Nándor
...... ...........


Éremosztó ünnepség videó Link
Döbbenetes teljesítménnyel, 7.10.95 százados junior világrekorddal, mindössze egyetlen századmásodperc előnnyel nyerte meg a magyar férfi 4 x 200-as gyorsúszóváltó a világbajnoki címet Indianapolisban, a junior úszó-világbajnokságon
- Érdemes végigtekinteni, hányadik helyen fordult a magyar csapat a váltásoknál. Márton Richárd és Milák Kristóf egyaránt a negyedik helyen tartotta az együttest. Már ők is nagyot úsztak, de
Holló Balázs valami eszméletlent ment, felhozva ezzel a második helyre a válogatottat.
Az utolsónak vízbe ugró Németh Nándorra várt a feladat, hogy valahogy megnyerje ezt a versenyt Magyarországnak.
Németh szinte önkívületben úszott, végül ha egyetlen századmásodperccel is, de ő ütött be elsőnek. Most már elmondhatjuk: bejött a szövetségi kapitány, Sós Csaba jóslata, aki ettől a váltótól aranyérmet várt.

Szívből GRATULÁLOK a legfényesebb éremhez. Még sok ilyen szép és eredményes versenyt kívánok Marika Magyarországról

Verseny videója Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Szomszédok c. film - Gazdagréten forgatták
  2017-08-28 11:49:41, hétfő
 
  A Szomszédok az egyik legkedveltebb, legismertebb és legnépszerűbb magyar televíziós filmsorozat volt az 1990-es években, amely 1987-től 1999-ig futott. Az alkotói Horváth Ádám, Miskolczi Miklós, Polgár András, Szabó György és Zimre Péter, a rendezője Horváth Ádám, az írói Miskolczi Miklós és Polgár András, a zeneszerzője Hidas Frigyes. A tévé filmsorozat a MAHIR és a Magyar Televízió Művelődési Főszerkesztőség gyártásában készült, a Hungarian State Opera Orchestra forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve teleregény, szappanopera, filmdráma-sorozat, filmvígjáték-sorozat és romantikus filmsorozat. Az első rész próbaadását 1987. május 7-én, míg az utolsó 331. fejezetét 1999. december 30-án tűzték műsorra a Magyar Televízióban. A sorozatot Magyarországon az MTV-n, az M1-en és az M2-n vetítették le a televízióban. A kultikus sorozatot többször ismételték; 2017. január 4 óta ismétli az M3 csatorna.
- Cselekménye a gazdagréti lakótelep egyik panelházában élő emberek, családok és ismerőseiknek, rokonságuknak mindennapjait, életét meséli el, apró-cseprő gondjaikat, mindennapi problémáikat, a kor jellemző helyzeteit, történéseit dolgozza fel 30 perces epizódokban. Három család története indul el. Vágásiék fiatal tanárnő nyomdász pár rokonuktól, Janka nénitől költöznek új lakásba. Takácsék nyugdíjas házaspár házát az M0 autópálya építése miatt szanálják. Velük költözik Alma, az unokájuk is. Magenheimék orvos kozmetikus házaspár sokéves albérlet és spórolás után jutnak végre rendes lakáshoz. A három család egy új lakótelepi ház egyazon emeletére költözik.

Nagyobb kép Link
...... ........



Nagyobb kép Link
...... ........



Emlékezés a sorozatra videókkal, mely 13 éven át ment Magyarország kedvenc sorozata Link

A szomszédok 20 legmókásabb pillanatai Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
90 éves korában elhunyt Lorán Lenke
  2017-08-28 10:10:57, hétfő
 
  ...


A Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész május 1-jén töltötte be 90. életévét. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja: Lorán Lenke 1927-ben született Győrben. A balettiskola után Makay Margit stúdióját végezte el. Tizenhat évesen, 1943-ban szerződött először színházhoz: 1943-ban lett a Fővárosi Operettszínház tagja.
1945 és 1966 között fellépett a Művész Színházban, a Magyar Néphadsereg Színházában, a Petőfi Színházban. 1966-tól lett a Vidám Színpad tagja, 1998-tól Mikroszkóp Színpadhoz kötötte a szerződése. Kirobbanó temperamentumú, jó humorú, kiváló komika volt, aki az erőteljesebb eszközöket is szívesen alkalmazta. Számos vígjátéki szerepe mellett komolyabb karakterek megformálásában is maradandót alkotott. Fontosabb szerepei voltak: Peacockné (Brecht-Weil: Koldusopera), Roticsné (Molnár Ferenc: Üvegcipő), Koltayné (Gábor Andor: Dollárpapa), Miss Finigale (Aszlányi-Karinthy: A hét pofon), Pletyus (Maugham-Nádas-Szenes: Imádok férjhez menni), titkárnő (Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság), Pemeténé (Lakatos László: Vágyom egy ágy után).
Munkásságáért 1968-ban Jászai Mari-díjjal tüntették ki, 2003-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, 2007-ben a Táncsics Alapítvány életműdíját.
2010-ben lett érdemes művész, ugyanebben az évben Marton Frigyes-díjjal jutalmazták, 2015-ben kiváló művésszé választották. 2005-ben az Új Színház örökös tagjainak sorába fogadta, a Halhatatlanok Társulatának szintén örökös tagja.
Lorán Lenke kezdettől fogva tisztában volt azzal, hogy leginkább komikaként tud kiteljesedni, ebben lett kiváló és évtizedeken át megunhatatlan.
Fél évszázadon keresztül éltek boldog házasságban Kozák Lászlóval, a Vígszínház kitűnő művészével, frigyük a legendás színészházasságok közé tartozott. Kozák László 1997-ben hunyt el.
Legendás, nagy időkben volt a Vidám Színpad tagja, együtt nevettetett Alfonzóval, Kabos Lászlóval, Kibédi Ervinnel, Kazal Lászlóval. Néhány éve azt nyilatkozta, a születésnapjait ő már nem ünnepli, hanem tudomásul veszi, egyébként pedig egyáltalán nem érzi magát öregnek, ugyanolyan játékos kislány maradt, mint tizenéves korában.

Hosszú hónapokat töltött kórházban az elmúlt időszakban, idén februárban egy műtéten is átesett. Életének utolsó időszakát egy fővárosi szeretetotthonban töltötte, tegnap délelőtt ott is hunyta le örökre a szemét Lorán Lenke Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész. A humoráról, jókedvéről híres színésznő pályatársai képtelenek felfogni a távozásának hírét.
- Nehéz múltidőben beszélni, még akkor is, ha az ember azért próbál felkészülni egy kilencvenéves ember halálára, aki ráadásul hosszú ideje kórházban volt már - mondta a Borsnak Lorán Lenke egyik legközelebbi barátja, Csonka Pici, akit a déli órákban értünk el.
- Lorán Lenke évtizedeken át játszott a Mikroszkóp Színpadon, főnökét, jó barátját, Sas Józsefet telefonon értük utol. - Az utolsó állandó szerződése nálam volt a Mikroszkóp Színpadon. Sok színész és színésznő van, aki jó képességű és tehetséges, Lorán Lenkének azonban egy valamije volt, ami a sajátja: áradt belőle az élet, a színpad szeretete és egy olyanfajta humor, ami kiterjedt mindenkire. Aki körülötte volt, az boldog volt, mosolygott és nevetett... Mindannyiuk emlékében tovább él - mondta Sas József.


Pár videó a művésznő szerepléseiből
Lorán Lenke Beregi Péter Heller Tamás - Népszámlálás Videó Link

Csala Zsuzsa - Lorán Lenke duett: Orosz dal-egyveleg videó Link

Kiváló Művész díjat kapott Lórán Lenke (2015.04.06 videó Link

Gyóntatás videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 307 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1254
  • e Hét: 7055
  • e Hónap: 40209
  • e Év: 273956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.