Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Önts tejfölt a reszelt burgonyára!
  2017-08-07 18:59:39, hétfő
 
 
Önts tejfölt a reszelt burgonyára!
Amikor kiveszed a sütőből, szóhoz sem jutsz majd!

Napjainkban sokan közülünk olyan ételeket fogyasztanak, amelyek kevés kalóriát tartalmaznak és a szénhidráttól is rengetegen tartanak. Akad aki még burgonyát is csak ritkán fogyaszt, mert tart tőle, pedig a burgonya egy olyan zöldség amely rengeteg vitamint tartalmaz, amelyek fontosak a szervezet számára.

A tejföl könnyen emészthető, ezért az esetek többségében a laktózérzékeny személyek is fogyaszthatják. A tejföl két féle értékes vitamint tartalmaz, amely vitaminok együttesen nagyon jó hatással vannak a szervezetre. Az egyik az A vitamin (retinol formájában), a második pedig a D vitamin ( az a tejföl, amelyiknek magas a zsírtartalma). Ezeken a vitaminokon kívül, még foszfor és kalcium is van benne, ezek a csontozat erősítésében fontos szerepet töltenek be.
Íme egy egyszerűen elkészíthető recept:

Amire szükséged lesz:

4-6 darab burgonyára (attól függ mennyit szeretnél készíteni),
vajra,
tejfölre,
hagymára,
sóra,
borsra,
fűszerekre (ízlés szerint),
sajtra.

Elkészítés:

A burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, borsozzuk, használhatunk más fajta fűszert is tetszés szerint. Egy tálban összekeverjük az olvasztott vajat a tejföllel, a felszeletelt hagymával és a burgonyára öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, sütőbe tesszük, 45-50 percig sütjük. Jó étvágyat. Ez nem egy kalóriaszegény étel, de nagyon finom és tápanyagokban gazdag!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Vagyis a sütőpor
  2017-08-07 18:36:26, hétfő
 
  Foltos, büdös marad a ruha mosás után? Felejtsd el az ecetet, szódabikarbónát, ezt öntsd a mosógépbe!

Biztos előfordult műár veled is, hogy mosás után nem lettek patyolat tiszták a ruhák, hiába tettél mellé öblítőt, az illatuk sem kifogástalan.

Megeshet, hogy a mosópor és az öblítő ellenére a frissen mosott ruhák nem árasztanak kellemes illatot magukból. Hiába teszed be újra és újra a gépbe, már a teregetésnél is érzed, hogy valami nincs rendben, és ez szárazon sem múlik el. A legrosszabb, hogy a többi ruha is átveheti ezt az állott szagot.

Leginkább a konyharuhák, a sokat használt törölközők, illetve átizzadt sportfelszerelések mosásakor jelentkezik ez gond. Ám a visszatérő problémának egyszerűen véget vethetsz! Nem kell hozzá más, csak egy jól bevált régi trükk!

Mindent csinálj ugyanúgy mosás előtt, mint ahogy szoktál. Adagold ki a mosóport és öblítőt, de a dobba önts egy tasak sütőport is a ruhák közé. Mosás végén meg fogsz döbbenni!

"A sütőpor tökéletesen eltünteti a ruhák állott szagát, és csodálatosan felfrissíti a textilszálakat!"

Az ilyen módon mosott holmik frissebbek és különösen jó tapintásúak lesznek a szárítást követően.
Mi a sütőpor titka?

Arról már sokat hallottunk, hogy a szódabikarbóna jót tesz a mosott ruhával. Ehhez képest a sütőpor hatása áldásos! Először is, komplexebb összetétele miatt sokkal hatékonyabb! A sütőpor és a szódabikarbóna felhasználása számos helyzetben hasonló, például mindkettővel lehet süteményeket sütni.

"Ez persze nem jelenti azt, hogy a két fehér por ugyanaz!"

Bizony nagy a különbség, hiszen a sütőpor mindössze 30 százaléknyi szódabikarbónát tartalmaz, mellette 70 százalékban más összetevőket, például monokálcium-foszfátot és nátrium-alumínium-szulfátot is. Ezek a vegyületek összességében savas kémhatásúak, míg a szódabikarbóna egyértelműen lúgos.

"Vagyis a sütőpor savas alkotórészei ellensúlyozzák a textilszálakat meglehetősen romboló lúgos hatást. "
Szuper hatás, fillérekből!

Így a sütőpor hozzáadásával mosott ruhák nemcsak tiszták, de hosszabb életűek is lesznek. Éppen ezért kényes textíliák kézi mosásakor is érdemes kevés sütőport szórni a mosóvízbe.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2017-08-07 16:27:09, hétfő
 
  Guy de Maupassant emlékére!"A földnek a halász számára határai vannak; a folyó viszont, sötétben, holdvilág nélkül: határtalan. Más érzés ez, mint amit a tengerész érez a tenger iránt. Igaz, a tenger sokszor zord és komisz, de kiabál, üvölt, van benne tisztesség; a folyó ellenben csöndes és álnok. Nem morajlik, mindig nesztelenül folyik tova, és számomra a tovasikló víznek ez az örök mozgása félelmetesebb, mint az óceán emeletes hullámai."

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Azok figyelmébe, akik buzgón 'parasztoznak'...
  2017-08-07 16:25:06, hétfő
 
  Azok figyelmébe, akik buzgón 'parasztoznak'...

"Fiam, te azt mondod nekem, hogy" csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? "A tudósok és művészek? /.../ a paraszt buta volt, mert nem járt iskolába?
Akkor beszélgessünk, fiam.
Tudod, az a 'buta paraszt' állatot nevelt, tenyésztett és nemesített. Minden hazai tájegységnek megvolt a rá jellemző állatállománya, ami követte a helyi adottságokat, úgymint növényzet, csapadék, talajviszonyok és hőmérséklet. Ez így kimerít vagy kettő egyetemi diplomát! Érdekességként: a magyar tarka szarvasmarhának ötven éve még 12 tájfajtáját tartották nyilván, mára már csak magyar tarkát ismeri a szakirodalom. Tehát amit ez a 'buta paraszt' több száz év szorgalmas nemesítő tevékenységével létrehozott, azt a te tanult embered felelőtlen összevissza keresztező tevékenységgel mára teljesen tönkretette!
Az a 'buta paraszt' ez mellett gabona és zöldségnövényt, továbbá gyümölcsöt termesztett, nemesített. /.../ ezeket a gyümölcsöket például nem kellett permetezni és jól tárolhatók voltak, míg a mai okos professzorok által újított növények, úgynevezett növényvédelem nélkül nem hoznak termést, mert elviszik a betegségek, továbbá /gyümölcseik/ hűtőház nélkül szinte azonnal tönkremennek. Szóval a 'buta parasztnak' itt is kioszthatsz néhány egyetemi diplomát: növénytermesztő, növényorvos, nemesítő, kertész... A hiba csak ott van, hogy nem ismeri a latin nevét.
Ez a 'buta paraszt' ezen kívül még gazdálkodni is tudott a terméssel, egyik évről a másikra meg kellett terveznie, hogy a leendő termésből megéljenek. Továbbá tartalékot kellett képeznie. Az állatállomány ellátására is kellett gondolnia és ami a legfontosabb, megfelelő minőségű és mennyiségű vetőmagról kellett gondoskodnia, hogy a jövő évben mindezt újra megtehesse. Nos ezért jár egy közgazdász diploma és egy raktározási, raktárkezelési, logisztikai végzettség is.
De itt még nincs vége, az állatok levágása, feldolgozása, tartósítása és a hús modern eszközök nélküli tárolása, a növények tárolása, feldolgozása, még egy hentes szakmunkás bizonyítványt, további konzervipari ismereteket is feltételez, és legalább egy élelmiszeripari technikusi bizonyítvány kiosztását is megköveteli.
Az állatokkal folyamatosan fellépő betegségeket is gyógyítani kellett valakinek. Egy személyes élmény: kisgyermekként /láttam, hogy/ az egyik tehén benyelt egy almát, ami megakadt a torkán és fuldoklott. Az állatorvos azt tanácsolta, hogy metsszék el a torkát és mérjék ki az állatot, mert menthetetlen. Nos, az egyik öreg tanulatlan 'buta paraszt' amikor ezt meghallotta, megfogta a Dr. úr gallérját és kivágta az istállóból, kért egy kicsi kést, benyúlt az állat szájába és szétvágta az almát. Ez a tehén utána még számtalan borjút ellett. Tehát a 'buta parasztnak' jár egy állatorvosi diploma is!
De régen csak nagyon indokolt esetben fordult orvoshoz is, ma ilyenkor megyünk kórházba. Mert a kisebb betegségeket odahaza kezelte, otthon szült, a kertben megtermelte /vagy a környéken begyűjtötte/ a gyógynövényeket. Szinte minden faluban volt egy bába, vagy egy javas ember, javasasszony, aki gyógyított embert és állatot egyaránt. Tehát jár egy orvosi és egy gyógyszerészi diploma is ennek a 'buta parasztnak'.
Saját maguk készítették a mosó, mosdó, mosogatószerüket, ruha, fa, falfestékeiket. Talán ez megér egy vegyészmérnöki diplomát?
Fiatal házasoknak, ha nem örököltek, pénzük sem volt a mesteremberekre, akkor a rokonság felépített egy házat. Hopp: építészmérnök, kőműves, téglakészítő, (vályogvető) ács, tetőfedő szakmák kerestetnek.
Ma, ha valaki megtanulja a vályogvetést és a nádazás mesterségét, akkor művész úrnak szólíttatja magát és mutogatják a TV-ben, mint valami nagy tudású csodabogarat.
Gyermekkoromban nagyanyám felnézett az égre (nem az órájára!), és mondta, mennyi az idő. Régen az öreg paraszt ránézett az égre és mondta: most kell vetni, most aratni, most kaszálni, most haza kell hajtani az állatot, most sietni kell, mert jön az eső, a jég, vagy a hó. Napszaktól függetlenül, arra van észak, arra dél és hogy mennyi az idő. Tehát ennek a 'buta parasztnak' jár egy csillagász és egy meteorológus diploma is!
Míg napjainkban magukat művészeknek, celebeknek szólíttató emberek tucatjaival van teli a média, addig ezeket az embereket száz évvel korábban a legutolsó csárdából is elhajtották volna a zenészek, mint csepűrágó, tehetségtelen kontárokat! Ugyanis zeneművészeti főiskola nélkül is csodálatos zenészei voltak a vidéknek, akik nem gőgösen pöffeszkedtek, hanem szolgálták a művészetükkel a népet. Népünk zeneiségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a kétszázezer népdal, ami kinyomtatva is megtalálható, az olyan valóban tehetséges és elkötelezett művészeknek köszönhető, mint Kodály Zoltán. De soha ne felejtsük, ezek a remekművek a nép ajkán keletkeztek!
De tudod fiam, ha /a most a tanultak valamelyike/ elvégzi a képzőművészeti főiskolát, és az ott elsajátított tudásával a kétszáz évvel korábban élt, férjhez menni szándékozó tizenhét éves ,,buta" parasztlány kelengyéjének csupán tizedrészét képes megcsinálni, akkor már művésznek nevezi magát, saját stílusirányzatot indít, a saját kreálmányait a divatbemutatók kifutóira viszi. Mondd fiam, hol itt az igazság?
Mondd fiam, összeszámoltad, hogy hány diplomát és különböző végzettséget kellene szétosztanod minden egyes 'buta paraszt' között, akiket te leszólsz, míg a te tanult, művelt /embered/ csupán egyetlen tudományágban jeleskedik? Feltéve, ha tényleg jeleskedik és nem valami kókler, aki csak azért kapott valami tudományos címet, mert a családba tartozik és összehoztak neki is egyet, mert ugye ,,ő is megérdemli".
Tudod fiam, az a 'buta paraszt', aki nem járt iskolába, kisgyermekkorától járta az élet iskoláját a nap huszonnégy órájában, és mindent eltanult az öregektől. Így amikor Ő maga is öregember lett, többet tudott, mint száz egyetemi professzor, akik egymásnak jól hangzó titulusokat osztogatnak a felületes tudásukra és lenéznek mindenkit, akiknek nem jutott az ő szedett-vetett címeikből, mert nem tartoznak az ő köreikbe!
Ezek után, ugye elhiszed nekem, hogy a te tanult /embered/, aki a tudását az én 'buta parasztomtól' lopta, sok ezerszer többel tartozik az én népemnek, mint amivel bármelyik magyar tartozna neki, vagy neked?"

(Fénykép: Fekete István f.b. oldalról.)
Írás: A Táltos oktatja fiát f.b. oldal egyik bejegyzésének részletei alapján.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
A kemoterápia
  2017-08-07 07:47:02, hétfő
 
 

A kemoterápia az esetek 97%- nem működik és az esetek 97%- halálos!

A Berekley Intézet orvosi fizika és fiziológia egykori professzora, Dr. Hardin B. Jones szerint a kemoterápia egyáltalán nem hatásos a rákos betegségekkel szemben. Sőt, azt is kijelentette, hogy ez csak egy nagy biznisze az orvostudománynak.

amerikai-professzor

Az Amerikai Országos Rákkutató Intézet adatai szerint az alábbi tényeket tárták napvilágra a rákos megbetegedésekkel kapcsolatosan:

- az USA-ban mintegy 1.685.210 új rákos esetet diagnosztizáltak, melyből 595.690-en fognak meghalni a 2016-os év végéig.

- a leggyakoribb ráktípus a 2016-os évben a mell-, tüdő-, a prosztatarák, végbélrák, hólyagrák, a melanoma, a pajzsmirigyrák, a leukémia, és a hasnyálmirigyrák.

- évente 171,2 fő hal meg 100.000 rákos betegséggel diagnosztizált esetből. Az adatokat 2008-2012 között rögzítették.

- a daganatos betegségek következtében történő elhalálozás magasabb a férfiak, mint a nők körében. A legmagasabb az elhalálozás az afro-amerikai népesség (261,5 a 100.000-ből ), és legalacsonyabb az ázsiai, és a Csendes-óceáni térségben (91,2 a 100.000-ből).

- 2014-ben 14,5 millió esetet diagnosztizálta, ez a szám az előrejelzések szerint 2024-ben eléri majd a 19 millió .

- a 2010-2012 között rögzített adatok szerint Amerika lakosságának 39,6 százaléka küzdött már rákos betegséggel valamikor az élete során.

- 2014-ben 15.780, 0-19 év közötti személynél diagnosztizáltak rákot, 1960-an haltak meg a betegség következtében.

Az USA-ban 2010-ben 125 milliárd dollárt áldoztak a rákos betegségek kezelésére. Ez az összeg 2020-ra elérheti a 156.000.000.000 dollárt .

a legújabb statisztikák azt mutatják, hogy 2-ből 1 férfi, 3-ból 1 nő betegszik meg rákban. A létező terápiás kezelések nem mondhatók hatásosnak, de sok esetben a beadott rákellenes kezelés következtében a tünetek súlyosbodnak, vagy akár halált is okoznak.

A kemoterápia a professzor szerint többet árt, mint használ. Dr. Jones 25 éve rákos betegek túlélési idejét vizsgálja. Szerinte teljesen felesleges a kemoterápia, sőt az ezzel a módszerrel kezelt betegek gyakran borzalmasabb halált halnak, mint azok, akiket egyáltalán nem kezelnek. A professzor a kemoterápia-iparágat: multimilliárd-dolláros fejőstehénnek nevezte. Végezetül azt is kijelentette, hogy azok a mellrákos páciensek, akik elutasították a kemoterápiát négyszer annyi ideig éltek, mint a kezelt betegek.

Amerikában évente 8713 dollárt költenek átlagosan a rákos betegek kezelésére, mégis az átlagéletkor alig haladja meg a 78 évet. A média, és az egészségügy leginkább a betegségek pontos kezelését propagálja, ahelyett, hogy a megelőzésre tanítanák a lakosságot. A professzor szerint három nagyon fontos dolgot tehetünk a megelőzéssel kapcsolatosan: az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, és a stresszes életmód kerülése.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-08-07 07:23:44, hétfő
 
 
Hurt Judit

AugusztusFellobban a nyár utolsó izzása,
a forró parázs alatt készülődik
a ráncos, fáradt ősz csendes varázsa.

Így múlik a nyár, akár az ember égő
ifjúsága, végül őszülő halántékkal
barátkozik az örök változással.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Jó szórakozást hozzájuk!
  2017-08-07 07:20:32, hétfő
 
  Kedves Magdi,

Kérésednek megfelelően ezennel megküldtük neked a hét legeslegjobb 5
viccét!
Jó szórakozást hozzájuk!

-----------------
1) Kancsal böllér
-----------------
Disznóvágáson a gazda így szól a kancsal böllérhez:
- Böllér uram, ha oda szúr, ahová néz, akkor én inkább helyet
cserélnék ezzel a disznóval!

------------
2) Félbolond
------------
- Tudod hány gyereke van a félbolondnak?
- Fogalmam sincs.
- Ötven!
- Ötven? Ugyan miért?
- Mert egy bolond százat csinál!

-------------------
3) Méhek a padláson
-------------------
- Jean, bezárta a méheket a padlásra?
- Nem uram, de a létrát elvettem alóluk!

------------
4) Komornyik
------------
- Jean, maga komornyik?
- Igen, uram! - feleli Jean.
- Akkor veszek fel egy vidámnyikot is!

-----------------
5) Abszolút hülye
-----------------
- Ki az abszolút hülye?
- ???
- Aki az utolsó forintjaiból pénztárcát vásárol.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam
  2017-08-07 02:52:44, hétfő
 
 
Nagy Sándor

Nagy Sándor, minden idők egyik legnagyobb hadvezére volt, hatalmas seregével majdnem az egész akkor ismert világot meghódította. Egyik hadjárata alkalmával egy éjszaka nem tudott aludni, és kijött a sátrából, hogy körüljárja a tábort.
Ahogy az egyik szolgálattévő őrszem mellett elhaladt, észrevette, hogy az alszik - ami súlyos vétség volt. Az őrszolgálat közbeni elalvás büntetése bizonyos esetekben azonnali halál volt: a parancsnok leöntethette az alvó őrt petróleummal, és meggyújtathatta.
Amint a hadvezér az őrszem felé közeledett, a katona ébredezni kezdett. Felismerte, hogy ki áll előtte, és halálra rémült.
- Tudod-e, hogy milyen büntetés jár azért, ha valaki őrség idején elalszik? - kérdezte meg Nagy Sándor a legényt.
- Igen, uram - válaszolta a katona remegő hangon.
- Hogy hívnak, katona? - kérdezte Nagy Sándor.
- Sándornak, uram.
A hadvezér megismételte a kérdést.
- Hogy hívnak?
- Sándor a nevem, uram - ismételte meg a kérdezett.
Nagy Sándor harmadszor is feltette a kérdést, ezúttal még hangosabban.
- Hogy hívnak?
- Sándornak, uram - mondta a katona alázatosan harmadszor is.
Akkor Nagy Sándor erősen a szemébe nézett a fiatal katonának, és erélyesen így szólt hozzá:
- Katona, vagy a neveden változtass, vagy a viselkedéseden!

Alkalmazás: Nekünk, akik Krisztus nevének hordozói vagyunk, és magunkat keresztyéneknek nevezzük, úgy kell élnünk, hogy méltók legyünk e névhez
Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2017-08-07 02:50:21, hétfő
 
 
Arthur Rimbaud

A MAGÁNHANGZÓK SZONETTJE

Szurok Á! hó É! rőt I! zöld Ü! kék O! - csak egyszer
lehessek titkotok mind elbeszélni bátor!
Á!: - bolyhos öv, mely a setét legyek faráról
csillog, ha szörnyű bűzt belepnek lomha testtel!

Á! árnyak öble! É! hűs párák, tiszta sátor,
halk hóvirág, királyi hermelin, jégtűs gleccser!
I! bíborok, kihányt vér, kacagógörcs a keccsel
vonagló női ajkon, ha düh rándítja s mámor!

Ü!: - az isteni tenger nyugodt, gyűrűző tánca,
nyájjal hintett fenyér csöndje, tudósok ránca
a békés homlokon, mit alkímia tép föl. -

Ó!: - szörnyű harsonák, mik ítéletre zengnek,
és Csönd, melyben világok és angyalok kerengnek,
Oméga! - viola sugár az Ő szeméből.

Tóth Árpád fordítása

 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2017-08-07 02:45:45, hétfő
 
 
És mégis, ma is, így is, örökké, mennyit ad az élet!
Csendesen adja, két kézzel, a reggelt és a délutánt, az alkonyt és a csillagokat, a fák fülledt illatát, a folyó zöld hullámát, egy emberi szempár visszfényét, a magányt és a lármát!
Mennyit ad, milyen gazdag vagyok, milyen megajándékozott, micsoda bőség, minden napszakban, minden pillanatban! Ajándék ez, csodálatos ajándék.
A földig hajlok, úgy köszönöm meg."


Márai Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 2575 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 848
  • e Hét: 16071
  • e Hónap: 44386
  • e Év: 1505617
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.