Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A Biblián keresztül
  2017-08-08 21:45:56, kedd
 
  "Kíváncsi voltam Istenre és szomjaztam az igazságot. A szeretete ráadás volt - de mindennel felért.

Ezt lenne jó elmondani azoknak, akik meghallgatnak engem. Ha csak egy kicsit is meghallgatnak. Hogy milyen közel van hozzánk. Egy arasznyira, mondja az Írás. Ami azt jelenti, hogy suttogásunkat is hallja.

De még azt is ismeri, amit nem mondunk ki, csak bennünk forog. A szívünkben zakatoló kérdőjeleket tudja. Mindent. És ha elég csendben vagyunk - meg is hallhatjuk a hangját. Úgy, ahogyan csak Ő és csak hozzánk beszél.

Nekem vagy neked, akkor vagy most, azt amit senki nem tud, csak te meg ő. Minden vádolás nélkül. ,,Én sem vádollak" - mondja az asszonynak, akit eléje löknek, hogy ítélje halálra. Mert halálraítélt. Ő pedig felvállalja az asszony büntetését és feláldozza magát, helyette. Így az asszony szabad lett. Így az ember szabad lett.

Ez az a nagy öröm, amit el kellett mondanom. Ma. Neked. Konkrétan megnevezhetnélek, de úgyis tudod, hogy neked, hozzád beszélek. Tudod milyen jó úgy szeretni, ahogyan Ő? Feloldozza a szíved azoktól a kötelektől, amik gúzsba szorítják.

Nászta Katalin
Link



 
 
0 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Minden életszakasznak célja van
  2017-08-08 11:04:25, kedd
 
  ,,Isten szépen megalkotott mindent a maga idejében" (Préd 3:11a, NLT fordítás)


Az élet tele van ellentmondásokkal. Keresztül megyünk hegyeken és völgyeken is. Megélünk sikereket és kudarcokat is. Vannak győzelmeink és veszteségeink is.

Az időjárást tekintve, négy évszakot különböztetünk meg. Az életedben viszont van több tucat különböző időszak. És az élet összes szakasza magába foglal jó és rossz időket.

A Prédikátor könyve 3:1-8 szemléltet számunkra különféle élettapasztalatokat: ,,Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a halálnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az aratásnak. Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyulásnak. Megvan az ideje a lerombolásnak, és megvan az ideje a felépítésnek. Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak. Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összegyűjtésének. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az elfordulásnak. Megvan az ideje a keresésnek, és megvan az ideje a keresés felhagyásának. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak. Megvan az ideje a szakadásnak, és megvan az ideje a foltozásnak. Megvan az ideje a csendességnek, és megvan az ideje a beszédnek. Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének" (NLT fordítás).

Az élet egymásnak ellentmondó szakaszok összessége. A folytonos napsütés eső nélkül sivatagot eredményez. Ha Isten akaratát követed, ha aszerint próbálod élni az életedet, ahogyan Isten szeretné, akkor előbb vagy utóbb meg fogod érteni azt, hogy ezeknek a tapasztalatoknak lehet célja és értéke az életedben.

Azt gondolhatod, hogy csak akkor cselekszel Isten akarata szerint, amikor templomban vagy, illetve amikor csendes perceidet töltöd. Cselekedhetsz Istene akarata szerint akkor is, amikor rendet raksz a szekrényedben. Cselekedhetsz Isten akarata szerint akkor is, amikor füvet nyírsz. Cselekedhetsz Istene akarata szerint akkor, amikor egy új helyre költözöl vagy amikor ottmaradsz, ahol éppen most vagy. Megvan az ideje és életszakasza mindennek.

Ray Stevens énekelt egy dalt, melynek az a címe, hogy Everything Is Beautiful (magyarul: Minden szép) és a dalszövege tartalmazza a következőt: ,,Minden szép a maga módján". Ez nem igaz teljes mértékben. Nem szép minden. Nem szép a daganatos megbetegedés. Nem szép a gyermekek bántalmazása. Nem szép a háború.

A Biblia ezt másképp fogalmazza meg a Prédikátor könyve 3:11-ben ,,Isten szépen megalkotott mindent a maga idejében" (NIV fordítás). Ez nagyon különbözik a ,,Minden szép a maga módján" kijelentéstől. Mivelhogy a Biblia azt mondja, hogy Isten még a rossz dolgokat is képes megváltoztatni - a megfelelő időben - és azokat a jóra felhasználni úgy, ahogyan azt eltervezte.

Lehet, hogy éppen egy olyan időszakon mész keresztül, amely nem szép. A pénzügyeid rosszul állnak. Az egészségi állapotod nem a legjobb. Rossz időszakot élsz meg a házasságban vagy a barátságban. A jövőképed rosszul néz ki.

Azonban Isten kihozhat belőle valami jót, ha rábízod a részleteket.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

Milyen nehéz helyzetet kellene ma Isten gondjaira bíznod?
A világ hogyan tudja megmagyarázni a nehéz életszakaszok célját?
Mely módokon bizonyosodhatnál meg arról, hogy Isten akarata szerint cselekszel?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.01.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 3936
  • e Hónap: 7737
  • e Év: 69038
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.