Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Karácsonyi vallomás
  2017-08-09 16:59:21, szerda
 
  Karácsonyi vallomás

Ismeretlen szerző után németből


Szeretem az Úr Jézust,
mert eljött érettem,
mint fényes égi Csillag,
hogy mennybe vezessen.

Szeretem az Úr Jézust.
Övé volt minden kincs,
s most jászol ölén nyugszik,
még ágyacskája sincs.

Szeretem az Úr Jézust.
Szeretem. Imádom.
Értem lett ilyen szegény.
Ő az én Megváltóm!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
De nekem diplomám van!
  2017-08-09 16:46:57, szerda
 
  De nekem diplomám van!


Egy asszony felkérést kapott, hogy tartson tájékoztatást egy bibliaiskolában lányoknak a teológiai végzettségűek álláslehetőségeiről. Így ír tapasztalatairól: "Először főleg arról beszéltem nekik, hogy Isten akarata szerint éljünk, cselekedjünk, és járjunk (ne az legyen a lényeg, hogy ki vagyok, hanem az, hogy kié vagyok). Majd felsoroltam mind a hagyományos, mind a kreatív lehetőségeket, ahogyan Isten országában teljesíteni lehet az igényeket. Három feministát különösen sértett, hogy a hetvenegynéhány munkalehetőség között megemlítettem a dadust. Arisztotelész azonban Nagy Sándor mellett a "dada" szerepét töltötte be! Ezek a nők vevők lettek a világ értékeire, és készek voltak harcolni a számítógépes programozásban szerzett tíz éves tapasztalataikért. Azt mondták, hogy előadásom jobban megalázta őket, mint bármelyik férfi előadása.
A teológia Isten tudományát jelenti, de ha egy tudományágban elért fokozat olyan helyzetet teremt az életben, amely a szolgai formát "méltóságunkon alulivá" teszi (három nő úgy érezte, hogy megalázták) valami nagyon félresiklott. "A szolga nem nagyobb az ő Uránál, sem a követ nem nagyobb annál, aki azt küldte. Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha cselekszitek ezeket" (János 13:16-17).
Boldogság - ne foglalkozzunk a feladat "rangjával". A tanítványokat lefoglalták az apró-cseprő versengések és az olyan kérdések, hogy ki a nagyobb. "Tudván Jézus, hogy az Atya mindent hatalmába adott neki, és hogy ő Istentől jött és az Istenhez megy" (János 13:3), kezébe vette, megmosta, és egy kendővel megszárította mind a tizenkettő poros, kérges lábát. Az tette boldoggá, ha Atyja akaratát tehette, de azokra a darabos férfiakra a megrázkódtatás erejével hatott. Azt hiszem, eszükbe sem jutott, hogy a lábmosás az Atya akarata lehet, bár az elvet korábban már hallották. El tudom képzelni, milyen döbbenet ült ki az arcukra. Nem halljuk-e Péter hangját, amikor így szól: "Uram, te mosod-é meg az én lábaimat?" (Jn 13:6).
Az értékek manapság nagyon könnyen változnak. A Time magazin 1988. november 7-i számában egy ember bizonyságtételét tette közzé, aki a világ mércéje szerint a siker csúcsára ért. Eugene O'Neill drámaíróról van szó, és ha a siker teszi boldoggá az embereket, a világ legboldogabb emberének kellett volna lennie. Mégis úgy beszélt, mint a legszerencsétlenebb:
"Elegem van az átkozott színházból... a játék a gyertyát sem éri meg. Ha bármilyen igazi szellemi kielégülést kapnék a színházban elért sikerből, még talán kárpótolna. De nem kapok. Szellemileg a siker éppen olyan lapos, mint a kudarc. A Szerelmem, Elektra kritikusoknál elért páratlan sikere után majdnem egy hétig ágyban feküdtem, mert levert a lábamról a sötét kétségbeesés és az idegi kimerültség."
Hasonlítsuk össze O'Neill szavait Jézuséval: "Ha egyszer megértettük a feladatokat, boldogságunkat abban találjuk, hogy meg is cselekedjük." Mi, földhöz kötött halandók nehezen értjük meg. Könnyen elkábítanak az ideig-óráig tartó jutalmak, a beteljesülés rövid életű ígéretei. Minél ragyogóbb kilátásokat kínál a világ, annál sötétebbek lesznek Isten országának elvei, amelyben mint Janet Erskine Stuart mondta, "az alázat és a szolgálat a nagyság egyetlen megnyilvánulása és mértéke".

Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Virrasztás
  2017-08-09 16:05:49, szerda
 
  Virrasztás


Virrasztunk az éjszakában,
sírdogál a kisfiúnk,
s bár kerülget kósza álom,
elpihenni nem tudunk.

Hangocskája, mint a forrás,
néha-néha felszökik,
s folydogál, mint halk erecske,
mely a sziklán eltörik.

Már a hajnal szürke arccal
int felénk az ablakon,
s egyre bántja csöpp fiúnkat
ismeretlen fájdalom.

Hangerecske, könnyfolyócska
széled, árad... Hol a híd?
Meghiúsul száz kísérlet,
semmi, semmi nem segít.

Virrasztunk az éjszakában,
messzi emlék száll le ránk:
fáradt szemmel néz a múltból
vissza, vissza jó anyánk.

Nézzük síró kisfiúnkat,
mit tehetnénk véle mást?
Törlesztgetjük ágya mellett
csöndesen a tartozást.

Már a törvényt sejti szívünk:
- még a sírás egyre tart -
élte medre mélyül egyre,
és az életünk a part.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Az Úr a te őriződ"
  2017-08-09 15:50:01, szerda
 
  ,,Az Úr a te őriződ, az Úr a te oltalmad jobb kezed felől." Zsoltár 121:5


Ez a vers kifejezetten megnevezi a védelmezőt. Az Úr a te őriződ. A megelőző versekben csak személyes névmások utaltak rá. Ezek a mondatok olyanok, mint egy sereg dombormű nélküli érme. A harmadik versben ,,nyomják rá" a király nevét. Ettől a pillanattól kezdve minden testi szükségletünk kielégítését várhatjuk Istentől, születésünktől fogva egészen a mennyei hazába érkeztünkig.
Ebben a versben azt olvassuk, hogy az Úr csodálatos tisztséget vesz magára. Ő a te őriződ a te javadra. Ez a mondat biztosít téged afelől, hogy ebben a pillanatban is védelmez téged. Vajon magunkra is vonatkoztathatjuk ezt az isteni kijelentést? Ha igen, akkor biztonságban mehetünk Jeruzsálem felé, minden félelem nélkül. Bizony, még a halál árnyékának völgyében járva sem kell félnünk a gonosztól.
,,Az Úr a te oltalmad jobb kezed felől" (oltalmazó árnyékod). Az árnyék védelmet ad az égető hőség és a vakító fény ellen. Az áldásból sem tudunk elviselni túl sokat. Az Isten jobbjából származó isteni jóságot gyöngíteni, árnyékolni kell, hogy ne kívánjon túl sokat tőlünk, gyönge emberektől. Ezt teszi az Úr értünk. Pajzsot hord köröttünk és vigyáz a jobb karunkra, amellyel harcolunk az ellenség ellen. Az a testrész igényli a legnagyobb védelmet, amely leginkább dolgozik. S ha az izzó nap égető sugarai perzselik testünket, Isten maga áll elénk, hogy nekünk árnyékot adjon. Jobb kezünk felől áll, vigasztalást és biztonságot nyújt. ,,Az Úr van a jobbodon, királyokat zúz össze..." (Zsolt 110,5). Mennyire más az istentelenek helyzete, akikről Mózes azt mondja: ,,Tőlük eltávozott oltalmuk" (4Móz 14,9). Isten oly közel van hozzánk, akár az árnyékunk, mi pedig olyan biztonságban vagyunk, akár az angyalok!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Karácsonyi imádság
  2017-08-09 15:24:05, szerda
 
  Karácsonyi imádság

Ismeretlen szerző után németből


Drága Jézusom, énekkel áldlak.
Téged magasztallak, téged imádlak.

Hadd szeresselek, hadd szolgáljalak,
soha semmivel meg ne bántsalak!

Vezérelj szüntelen!
Maradj velem!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Udvariasság
  2017-08-09 15:12:48, szerda
 
  Udvariasság


Törekedj arra, hogy minden emberrel udvariasan bánj! Nem számít, hogy magasak vagy alacsonyak, gazdagok vagy szegények, hogy pozícióban fölötted vagy alattad állnak. Még a legkisebbnek és legrosszabbnak is joga van az udvariasságunkhoz. Az iskolai képzés a szívünket nem tudja művelni. Egyszer egy ír kunyhóban olyan igazi udvariasságra leltem, melyet csak a Szent Jakab-palotában vagy a Louvre-ban várnánk el.

...... ..............

Ha észreveszed, hogy valami árt neked, vagy a lelkedet elvonja Istentől - könyörgöm: Menekülj és mentsd az életed! Ilyen esetekben ne tartson vissza az illem, hanem habozás nélkül menekülj!

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hálaadás napján
  2017-08-09 09:52:30, szerda
 
  HÁLAADÁS NAPJÁN


Szeretném, ha a menny ma a földig érne,
S hozzátok az Isten szent ajka beszélne.
Az egek-egein úgy tör át a hála,
Ha a bűneid már meg vannak bocsájtva!

Mikor kezdődik el az igazi hála?
Áldozatod Isten oly régóta várja!

Angyalok susogják és az égi mérleg:
,,Kedves áldozat a töredelmes lélek".
S ha ilyen áldozat lesz egy drága szívben:
Hálaünnepünkre rátekint az Isten!

Tőtős János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"És a városnak nincs szüksége..."
  2017-08-09 09:33:14, szerda
 
  ,,És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne" (Jel 21:23)


Odafönt, ama jobb világban az örök hajlék lakói függetlenek minden ideiglenes szükséglettől. Nem kell ruhájukat megújítani, mert az Istentől kapott igazság tiszta selyméből készített fehér ruha sohasem kopik el, sem be nem piszkolódik. Nincs szükségük orvosságra, hogy betegségükből kigyógyuljanak, mert az ott lakók közül egy sem fogja mondani: ,,Gyenge vagyok". Nincs szükségük az alvásra, hogy testük megújuljon és erőhöz jusson: nem pihennek sem éjjel, sem nappal, hanem dicsérik az Urat fáradhatatlanul az Ő országában. Nincs szükségük olyan környezetre, mely őket vigasztalja és felüdítse; a hozzájuk hasonló társaságokból származó öröm nem játszik lényeges szerepet boldogságukban, mert az ő Urukkal való közösség a legmagasabb igényüket is teljesen kielégíti. Nincs szükségük tanítóra, de minden bizonnyal egymással fognak társalogni az isteni dolgokról, ám erre nem okulás szempontjából lesz szükségük, hiszen mind Istentől lesznek taníttatva. A mi alamizsnánk a király kapujában van kiosztva, ők azonban az asztal mellett lakomáznak. Itt egy hű barát karjára támaszkodunk, ők pedig Szerelmesük karjára támaszkodnak. Itt rá vagyunk utalva társaink segítségére, ők pedig ott Krisztusban találják fel mindazt, amire szükségük van. Itt a veszendő eledelre fordítjuk tekintetünket és olyan ruhára, mely tönkremegy, és a molytól megemésztetik; nekik pedig ott Istenben lesz mindenük. Itt vedreinket tele merítjük a vízzel, ott azonban forrásból isznak, és élő vízzel nedvesítik ajkukat. Itt angyalok hozzák nekünk az áldást, ott azonban nincs szükségük többé a menny követeire. Nekik nincs szükségük arra, hogy egy angyal adja át Isten szeretetének bizonyságát, mert színről-színre látják őt. Ó, mily boldog idő lesz az, amikor minden közvetítésen túl leszünk, és közvetlenül Isten karjára támaszkodhatunk! Mily magasztos óra, amikor az Úr - nem pedig az ő műve - lesz naponkénti örömünk és gyönyörűségünk az örök üdvösségben!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Péter Jézus felé indult a vizen
  2017-08-09 06:58:50, szerda
 
  -- Péter Jézus felé indult a vizen --
(Mt 14, 29)


ha majd elérkezik az óra
parancsold meg
hogy hozzád jöjjek
azon a tengeren
vagy nem is tengeren keresztül

s olyan örömmel jöjjek
olyan biztos-nagy hittel
hogy a mélység
ne tudjon elnyelni engem

Szent-Gály Kata
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Akkor is
  2017-08-09 06:56:36, szerda
 
  Akkor is

Így tekint akkor is terád,
mikor testedben dúl a rák,
akkor is gyógyít az a Vér,
s örök lakodba bekísér.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 443
  • e Hét: 4949
  • e Hónap: 66618
  • e Év: 185710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.