Regisztráció  Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
(V)iszonyom a valláshoz
  2017-09-30 08:52:00, szombat
 
  "A vallást az egyszerű ember igaznak, a bölcs hamisnak, az uralkodó pedig hasznosnak tekinti."
Seneca

"Amit nem értünk, azt Istennek nevezzük: így jóval kevésbé kopnak az agyszöveteink."
Edward Abbey

"Mivel lehetetlen, hogy minden vallásnak igaza legyen, kézenfekvő a következtetés, mely szerint egyiknek sincs igaza."
Christopher Hitchens

"Az ember érzelmi felindultságot tea, dohány, ópium, whisky és vallás fogyasztásával érhet el."
George Bernard Shaw

"Hiszem, hogy valahol egy felsőbb hatalom lát bennünket. Csak sajnos ez a kormány."
Woody Allen

"Ha valakinek kényszerképzetei vannak, az illetőt elmebetegnek tartják. Ha egyszerre sok embernek vannak kényszerképzetei, azt úgy nevezzük: vallás."
Richard Dawkins


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hírek Pécs legnagyobb barom(fi) udvarából
  2017-09-29 07:36:52, péntek
 
  VUK (Vadászom Utamból Kotródj) egyik távoli rokona, TUK (Törtetek Utamból Kotródj) átharapta a baromfi udvar büszkeségének, a páva kakasnak a torkát.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ritus a randin
  2017-09-27 21:14:34, szerda
 
  Rövid rémtörténet, és még véletlenül sem valamiféle erotikus mese, mert a címmel ellentétben Rita nem fog rámászni Randra. S bár Rita szereti az egzotikus férfiakat, ez a történet valójában nem is Ritáról szól. Sőt Ritus valójában rítus.
Szereplők:
nő, aki ma már benne van a korban és a súlyban, és aki elmesélte a történetet
férfi, akit valójában a harmadik helyen kellene feltüntetni, de most már mindegy
mozijegy, amit viszont a szereplőlista élére lenne illő elhelyezni
félhomály, ami csak félig veszi körbe a szereplőket a nő szerencséjére vagy szerencsétlenségére
sötétség, ami viszont kitölti a férfi elméjét, és ezen a jegyszedő néni elemlámpája sem segíthet
statiszták, akik között komoly szerephez jut egy névtelen barátnő
Helyszín: a Pécsi Pláza mozija.
Időpont: 2000, ebből is látszik, hogy a hölgy már valóban élemedett korú.
Íme hát a történet, amit igyekszem a lehető legrövidebbre fogni.
Főhősnőnk, aki ekkor még a három x-t sem töltötte be, tehát erotikusan még kiskorúnak számított, ez időben épp szingliként tengette életét, bár ekkor még a kismamaruhákra nem is volt szüksége. Névtelen barátnője felhívta a figyelmét egy fiatalemberre, akit korábban nem is ismert, és egyáltalán nem is tetszett neki, de barátnője unszolására adott egy esélyt (magának vagy a férfinek?). Így randi keretében elmentek egy filmet megnézni a moziba. A filmre hősnőnk már nem emlékszik, ne feledjük, ma már közel fél évszázados, már a nő és nem a film. Na, hogy a szót ne szaporítsam már tovább, tehát nézik ezt a valószínűleg unalmas filmet, amikor hősnőnk tekintetét a mozivászonról udvarlójára siklatta. Talán a félhomály előnyös arcélt kölcsönzött a férfinek? Soha nem tudjuk meg. Az ekkor még ifjúnak nevezhető hölgy olyat látott, ami egy nem mindennapi kérdés feltevésére ösztönözte:
- Mit csinálsz? - szegezte kérdését egy százas szöggel a férfi fejéhez.
- Megeszem a mozijegyet, mindig megeszem a mozijegyet - közben a papírdarab utolsó csücskét is eltüntette a szájában.
Hősnőnk méltóságteljesen felállt és szélsebesen elhagyta a mozi, a Pláza területét. Sőt még az országot is, és az itáliai csizma orráig meg se állt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nő töketlen férfi?
  2017-09-24 19:11:39, vasárnap
 
  Akarom mondani, tökéletlen férfi. Illetve nem is én mondom, hanem Aquinói Szent Tamás. S ki vagyok én, hogy egy szentnek ellentmondjak, így nem tamáskodom. De ha így van, akkor ez jó pár dolgot megmagyaráz, vagy tökéletesen összezavar. Elbizonytalanodtam. Mert ugye a férfiak a tökéletes nőt (nem, most nem a 150 centis kocka fejűre gondolok, ez egyébként is a szexis sörhasú férfiak ideálja), a nagy őt keresik, de ha a nő tökéletlen férfi, akkor a tökéletes nő teljesen tökéletlen férfi? Esetleg a tökéletes nő már-már férfi? Ez esetben viszont a katolikus egyháznak át kell értékelnie a homoszexuálisokhoz fűződő baráti viszonyát. Továbbá, fordítva is igaz? A tökéletlen férfi az nő? Ej, most kénytelen leszek (lónak a mezőgazdaságban is használható végtermékét) Tamás bá A teológia foglalata című munkájába temetkezni, hogy kibogozzam, ki a nő és ki a férfi.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért végtelenek a szappanoperák
  2017-09-22 21:04:22, péntek
 
  "A világegyetem megköveteli, hogy minden egyes részét vagy darabját megfigyeljék, mert különben azok megszűnnének létezni."
Terry Pratchett; Az igazság
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sóvárgó lelkek - korai ébredés II.
  2017-09-18 12:02:48, hétfő
 
  Ilyen nedves nem volt még a föld, amióta...Eltemettek! Ugye nem fogsz megint sikoltozni? Az nem én voltam, hanem a kislány. Na persze, fogjatok rám mindent, ti is kiabáltatok. Én csak azé, mer más is óbégatott. Á, te ritkán szólsz, akkor is ostobaságokat. Hol szedted össze ezt az agyalágyultat? Nem én döntöm el, hogy kinek az életét élem. Ezen igazán változtathatnál a jövőbeni harmonikus együttműködés érdekében. Hallgassatok már! Zavarnak a gondolkodásban a saját gondolataid? Néd má, akkor én nem is vok hülye? Kuss! Megint megpróbálsz kimászni? Jaj, legutóbb oda lett a kabátkám mindkét ujja. Először is, az nem a Te kabátkád volt, és nem is kabátka volt, szimplán kabát. A kabát még hagyján, de oda lett a maradék rothadó hús is a karjaidról. Jól fogalmaztam? A Te karjaidról.Én úgy gondolom, hogy már elsőre ki tudtunk volna mászni, csak Te félsz, hogy mi vár rád ott fent. Rád nem vár? Nos, ha jól értelmezem, akkor én, és a többiek is egy korábbi életed maradványai vagyunk. Én nem vagyok maradvány! Hö-hö, inkább ragadványok vagyunk. Vicceske, kussolj te is inkább, ahogy az Agyaska is. Nagyon nedves a föld. Felhőszakadás? Jaj, kiáradt biztosan egy folyó! Gyerünk ki, meg nem fulladunk. Fürdeni sem ártana már, jó büdösek lehetünk. Csak Te. Elég volt, kimegyek! Mintha hallottam is volna valamit. Na persze, a füled már rég levált, a koponyádban is csak föld van már. Szerintem más is, de a kislánynak ne mondjátok meg. Ne sikoltozz! Te meg kaparj!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sóvárgó lelkek - korai ébredés
  2017-09-17 11:42:06, vasárnap
 
  Vizelnem kell. Ó, vagy már be is..... Mi történt? Minden tagom fáj, nem, alig érzem őket. Kint aludtam el? Éjszaka lehet, nem látok semmit. Berúgtam volna? De hát évtizedek óta nem ittam már, megígértem az asszonynak. Milyen asszonynak? A mami azt mondta, hogy kerüljem el a részegeskedő férfiakat, ha majd felnövök. Ne veszekedjünk, hasogat a fejem. Fel kell kelnem. Á, a vizes fűben fekszem? Béka mászik mellettem. Jaj, undorító, rám ne ugorjon. Hallgass már, ez nem béka, valami féreg. Egyébként is rajtunk, nem, rajtam mászkál már. Nem rajtam, ez ben... Pfuj, tele van a szám. Átkozott rémálom. Ébredj már! Szedjük össze magunkat! Úgy érzem, darabokra estem. Vagy inkább több van belőlem. Minden oly zavaros. Felkelek. Ez föld és ... deszka? Korhadó deszka? Mi, mi? Neeeeeeeeeeeeeeem!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így őrzünk mi (természetesen kitaláció az utolsó pontig)
  2017-09-16 10:14:44, szombat
 
  - Jó napot kívánok! (hangosan) Mé nem köszönsz, bunkó vagy? (maga elé morogva)
- No flash, rakja el a gépet!
- Ne nyalja meg a zebrát!
- Höölölgyem!?! Ne dörgölőzzön a képhez! Hozzám se!
- Távolítsa el az arcát a képtől!
- Egészségére! Hagyja, majd a restaurátor letörli a képet.
- Álljon 1,5 méterre a képtől! Hogy a folyosó nincs is ilyen széles? Nézze az udvarról!
- A zebrákat szabadon engedték Afrikában.
- A következő teremben a felesége található. Az azt követőben pedig a fiuk van.
- Nem tudom melyik fiuk szülte az unokájukat.
- Fúj, nem hátulról, csak fentről.
- Rakja el az a szívószálat!
- A babakocsit minek hozták be? Vigyék vissza pénztárhoz! A gyereket hagyják benne! Milyen aranyos.
- Ne üljön le, az az én székem! Az is.
- A film úgy 20-30 perc. (39 perc) Akkor készült, amikor a művész házaspár erre sétált. Igen, a film a művész életéről szól (nem szól).
- A filmnek nincs hangja, elvitte a cica.
- Van hang, de csak saját felelősségére hallgassa.
- A szőke nő a felesége, a többiek rokonok.
- Ha a lépcsőn felfordul, akkor láthat valami érdekeset.
- Ez nem a kék túra, vegye le a hátizsákot!
- Nézze mit csinált! Nem baj, ez a kép nem tetszett.
- Elfáradtam, ma sokat kellett gondolkozni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sóvárgó lelkek - a kör egy pontja
  2017-09-14 22:41:22, csütörtök
 
  Kezdetben zavarodottság van. Nem, még az sem. Semmi sincs, de valaminek mégis kell lennie, hiszen kérdéseket teszel fel. Pontosabban kérdéseket fogalmazol meg, hiszen nincs kinek kérdéseket feltenni. Nem látsz, vagy hallasz, érzékszervek nélkül ez nehezen is menne. Nem érzékelsz. Csak valami nyugtalanító sejtés növekszik benned, majd elhalványul. Nem tudod, hogy ez hányszor ismétlődik meg, egyszer vagy végtelenszer? Az idő ismeretlen számodra vagy legalábbis nincs jelentősége. Ráeszmélsz, hogy nem vagy egyedül. Először csak néhányukat fedezed fel magad körül, majd felfogod, hogy végtelen számban vannak ezek a valamik. S ez az a pillanat, amikor megérted, hogy te is egy vagy a sok közül, vagy valami. Ekkor berobbannak az emlékek, elöntenek. Idő kell míg feldolgozod őket, azazhogy nem kell idő, egyszerre egy pillanat és elképzelhetetlen hosszú idő. Számodra azonban az idő nem létezik, csak egy üres fogalom, amit a halandók alkottak önmaguk vigasztalására vagy éppen megrémisztésére. Már tudod mi vagy, s mik a körülötted várakozó hozzád hasonlók. Hasonlók, de nem ugyanazok. Igen, várakoznak, te is várakozol. Türelmetlenül várakoztok. Vágytok egy újabb lehetőségre. Nem, ez nem vágyakozás. Ez kimondhatatlan sóvárgás, hogy újra élhess.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A türelem tövist terem
  2017-09-14 09:03:48, csütörtök
 
  Fogászati röntgenre várakozunk. Egyre többen vagyunk, de a személyzet még sehol. Kilenc előtt két perccel befut a hölgy. Be is hívja magával az első embert. Addig figyelem a többi várakozót. A rendelő ezen emeletén a fogászat és a szemészet együtt van. A következő ajtó előtt már szemészetre várnak. Már korábban felfigyeltem egy nagydarab, ötvenes férfire, folyamatosan telefonál. Fontos ember lehet. Viccelődik telefonpartnerével, jó kedvű:
- Már egy órája várok, kezdek mérges lenni - de hangjában nem tükröződik idegesség.
Nyílik az az ajtó, ami előtt üldögél, a kilépő asszisztenciát persze azonnal lerohanják. A fickó ültében fordul felé:
- Nyolc órára volt időpontom, már kilenc van - majd mondja a nevét is, hangja nyugodt.
- Nyolcra biztos nem - mondja a hölgy, és ránézve papírjára mondja is a nyolcra berendelt személy nevét, nem a férfi neve volt.
A nő eltűnik az ajtó mögött. A férfi pedig rögtön a telefonjához nyúl. A következő percben a folyosón a derültség hulláma seper végig.
- Nézd már meg, ma, tizenharmadikára, nyolcra - utasít valakit a telefonon keresztül. Pár pillanattal később:
- Ja, hogy október 13.?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 139 db bejegyzés
Összes: 898 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 134
  • e Hét: 301
  • e Hónap: 2146
  • e Év: 37841
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.