Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Vándorlás a hosszú úton......
  2017-09-17 11:50:51, vasárnap
 
  Link

Gemini: Vándorlás a hosszú úton



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Természet.......
  2017-09-17 11:47:00, vasárnap
 
 



Gyönyörű az úttalan rengeteg,
ujjong lelkem a parton egyedül;
egy társaság van, hol nem szenvedek:
a mély tenger, hol az ár hegedül.
Embert meg nem vetek,
de a természethez vagyok hű.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esőerdő.....
  2017-09-17 11:45:34, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Remény - béke.......
  2017-09-17 11:44:12, vasárnap
 
 



Lehet, hogy minden napfelkelte reményt ad, és minden naplemente hozza meg a békét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép hétvégét ! .........
  2017-09-17 11:36:28, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hét szentély.......
  2017-09-17 11:03:23, vasárnap
 
  Írország és Izrael között húzódó egyenes vonal köti össze Mihály arkangyal hét szentélyét

A ,,szent vonal" a legenda szerint azt a kardcsapást szimbolizálja, amellyel az arkangyal lesújtott az ördögre, hogy visszaküldje a pokolba.

Ha képzeletben összekötjük a hét kolostort, azt látjuk, hogy egy Írország és Izrael között húzódó egyenes vonal mentén találhatók. Véletlen egybeesés lenne? Egymástól nagyon távol fekvő kolostorokról van szó, amelyek mégis tökéletesen egyenes vonalon helyezkednek el.

Mindenesetre meglepő ez az elhelyezkedés: a három legfontosabb kegyhely - a franciaországi Mont Saint Michel, az olaszországi Susa-völgyben a Szent Mihály-szentély és a garganói Monte Sant'Angelo szentélye - azonos távolságban vannak egymástól. Az arkangyal figyelmeztetésének tartják ezt: tiszteletben kell tartani Isten törvényeit, és a híveknek az igaz, egyenes úton kell járniuk. Ezen túl még az is érdekes, hogy ez a ,,szent vonal" tökéletesen illeszkedik a naplemente vonalához a nyári napforduló napján.

A hét szent hely a következő:
1.) Skellig Michael

A nyomvonal Írországban, egy lakatlan szigeten indul, ahol Szent Mihály arkangyal a legenda szerint megjelent Szent Patriknak, hogy segítsen neki megszabadítani az országot az ördögtől. Itt áll az 588-ban épült első kolostor, a Skellig Michael (Mihály sziklája) tetején. A sziget első lakói építették a hely legmagasabb pontján: hat cella, oratóriumok, Szent Mihály-kápolna, két kút és egy temető található a területén.

2.) Saint Michael's Mount

A vonal dél felé halad tovább, Angliában található a következő pontja, a St. Michael's Mount Cornwall egy kis szigetén, amely apály idején összeköttetésbe kerül a szárazfölddel. Ez volt az a hely, ahol Mihály arkangyal 495 körül beszélt néhány halászhoz, azt kérve tőlük, hogy építsenek templomot neki és a Megváltónak. A szentély a Santiago de Compostelába tartó ír és skót zarándokok fontos állomáshelye lett. A 16. században VIII. Henrik kisajátította, erőddé tette, majd eladta egy nemesi családnak, akiknek lakóhelyük lett. 1954-ben Aubuyn lord átadta egy állami cégnek azzal a feltétellel, hogy családja nyaranta még ezer éven át használhatja.

3.) Mont Saint-Michel

A ,,szent vonal" Franciaországban folytatódik egy másik híres helyen, Mont Saint-Michel szigetén, amely szintén Szent Mihály arkangyal megjelenésének színtere volt. A gyönyörű szentély a normandiai partoknál fekvő hasonlóképpen csodaszép öbölben épült fel; Franciaország egyik leglátogatottabb turistalátványossága, és 1979 óta az UNESCO világörökségi helyszíne. Már a gallok idején is jelentős misztikus helynek számított; később, 709-ben itt jelent meg Szent Mihály arkangyal háromszor is Avranches püspökének, Szent Aubert-nek, akitől azt kérte, hogy építsen neki templomot a sziklán. A püspök kétszer nem vett tudomást a kéréséről, mígnem harmadszorra az arkangyal ujjának érintésével kör alakú lyukat égetett a fejére. A munkálatok elkezdődtek, és 709-ben felszentelték az első templomot. 966-ban a bencések belekezdtek az apátság építésébe, amelyet aztán nyolc évszázadon át bővítettek, szépítettek.

4.) Sacra di San Michele

Több mint ezer kilométer távolságra innen, az olasz Piemont tartományban, a Susa-vögyben fekszik a negyedik szentély, a Sacra di San Michele. Az egyenes vonalra illeszkedik ez is, mint a többi Mihály arkangyalnak szentelt kolostor. 1000 körül kezdték el építeni az apátságot, amely az évszázadok során új épületrészekkel bővült. A bencés szerzetesek később továbbfejlesztették, építettek egy fogadót is, mivel a hely a Via Francigena zarándokútvonal mentén helyezkedik el.

5.) Santuario di San Michele Arcangelo

Újabb ezer kilométerrel távolabb a Puglia tartománybeli Garganót metszi a ,,szent vonal", ahol egy átjárhatatlan barlangból lett szent hely, Mihály arkangyal szentélye: 490-ben épült, amikor Szent Mihály először jelent meg Maioranói Szent Lőrincnek.

6.) Szími Szent Mihály-kolostora

Az egyenes nyomvonala Olaszország után Görögországon halad át, ahol Szími szigetének déli részén található a hatodik kolostor, amely az arkangyal három méter magas szobrát őrzi. Ez az egyik legnagyobb Szent Mihály-szobor a világon. A kolostort a 12. században alapították, a 18. században nyerte el mai formáját. A legenda szerint aki először alszik a szigeten, annak bizonyosan üzen álmában Szent Mihály. Nem kell mást tennie, mint reggel kimenni a tengerpartra, ahol a pópa türelmesen meghallgatja az álmát, és megmagyarázza, mit üzent neki az arkangyal.

7.) Kármel-hegyi kolostor

A ,,szent vonal" Izraelben ér véget, a Kármel-hegyen, a haifai kolostorban. Az ókortól kezdve tisztelet övezi a Kármel-hegyet, ahol ez a katolikus szentély a 12. században megépült.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2017-09-17 10:55:20, vasárnap
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2017-09-17)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Beteljesülés hatja át.

Futás - Futás - félelem, menekülés,

Ez a kártya a félelmeidet, vagy a félelmeidtől való megszabadulás vágyát, a félelmekkel való szembesülést jelzi. Meg szeretnél szabadulni valamitől, ami nyomaszt, terhes, vagy bántó. Ez az időszak próbára tesz téged, de erőd elegendő ahhoz, hogy célba is érj. Másrészt a futás igazi egészséget is jelent. Egységet a természettel, az erőkkel. Mehaladhatod általa saját határaidat. Olyan pillanatokat ad, amikor mindkét lábad a föld felett van, képes vagy átlépni az akadályokon. Amíg futni tudsz, sejtjeid megújulnak, gyorsabban kerülsz kapcsolatba a külvilággal.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek menekülést jelent a nehézségek elől. Jelzi, hogy ne futamodjatok meg a problémáktól, beszéljétek meg, nézzetek szembe mindennel. Párkeresőknek jelzi, hogy ne ragadj meg kicsinyes nehézségeknél, emelkedj föléjük és szeress gondtalanul.

Ezt mondja neked:
Ne félj a jelen problémáitól, azért jönnek, hogy megoldd őket, s pont olyan nehezek, melyekkel meg tudsz birkózni.
Fuss minden nap. Futógépen, természetben, vagy ahol szeretsz. Válassz egy jó cipőt! Ez megőrzi egészségedet!
Ha kora reggel képes vagy a szabadba menni, vagy csak nyitott ablaknál lélegezni, végezz Napfelkelte-meditációt! Gondolj a dervistáncra, mely megszabadít minden gondodtól.

Erre is gondolj: Nézd meg a Forrest Gump című filmet, idézd a filmből lett szlogent: Fuss, Forrest, fuss! A Kos jegyével analóg. Ma menj, és fuss egy kicsit! Legalább annyit, hogy a buszt elérd!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia kártya után-Földi menny.......
  2017-09-17 10:47:48, vasárnap
 
  Vörösmarty Mihály

FÖLDI MENNY

Mennyet kell a földön is keresni
Mennyet, a föld úgyis elveszendő,
Elveszendők, akik rajta élnek.

Elmenék én, és hiába jártam
Messze földön, a hegyek tetőin:
Nincsen ég a földön, nem találtam.
S ím hogy elfáradva dombra dőlök,
Dombra Bodrog csendes árja partján,
Eljön a lány ifju kellemében,
És eget hoz tiszta kék szemében,
S oh ki hinné! üdvözűlt gyönyörrel
Lelkem ott űl szeme szép egében.

Ne fuss, lányka, oh ne fuss előlem,
Vagy ha elfutsz, zárd be kék szemeidet,
Hogy belőlök lelkem el ne vesszen,
El ne vesszen, mint az árva gyermek,
Akit mostohája messze űzött.

Fáradt ifju, távol föld lakója,
Nem jövék én lelked vesztésére,
Sem hogy futva elvigyem magammal,
Sem hogy zárva tartsam kék szememben,
Inkább vedd ki lelkedet szememből,
S hagyj, virágot szedni jöttem erre,
Van virág már, a tavasz közelget.

Nem, hamis te, el nem mégy előlem,
Nincs virág még, tél van a mezőkön.
Csak terajtad van tavasznak éke.
Én magam szedek majd ajkaidról
Harmatos szűz rózsát, szép virágot;
S lelkemet bár ott hagyom helyettek
Kék szemedben, kék szemeid egében.

Pest, 1825












Vörösmarty Mihály emlékműve a budapesti Vörösmarty téren

Született 1800. december 1.
Kápolnásnyék
Elhunyt 1855. november 19. (54 évesen)
Pest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2017-09-17 10:40:52, vasárnap
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2017-09-16)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Ötletesség hatja át.

Termőföld - Az élet forrása, őselem

Az eső áztatta földből élet csirázik, ahogy ebben az élethelyzetben bármibe fogsz, sikerülnie kell. Ez a kártya a bőséget, vagyoni és lelki gyarapodást, az újjászületést jelzi. Stabil, felelősségteljes, eredményes és intelligens vagy ebben az alkotó szakaszban. Gyakorlati érzéked magaslatán küzdöd le az akadályokat. A problémákat pontosan látod, de merj álmodni is! A föld a világegyetem egyik őseleme, mind a kínai, mind a védikus, mind pedig a nyugti tradícióban megtlálható. Az ég és a föld szent nászában az őseredetű pár passzív, feminin fele. Az egyetemes anya, a termékenység archetípusa. A földet az ég termékenyíti meg eső vagy villám formájában. Az ég ellenpólusaként a mélység- illetve alvilág szimbóluma. A szellemi, égi világ ellentéteként az anyagi létet szimbolizálja. Magában hordozza a megújulás lehetőségét. A magyar néphagyományban is az élet és halál jelképe. A tudatosság kifejezője.

Szerelmi üzenete: egy új kapcsolat lehetősége; a kapcsolatban a fizikai síkra helyeződik a hangsúly.
Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy a megújulás lehetősége csak rajtad múlik. Belőled is kibontakozhat valami olyan gyorsan, mint az elültetett mag a földből.
Gondolkodj el azon, mi az, ami női mivoltodat nemesíthetné, kibontakoztathatná.
Üzeni, hogy nem érdemes bármi elvesztése miatt szomorkodni, mert kapsz helyette újat - valaminek a vége egyben egy másik kezdetét jelenti.

Erre is gondolj: Ma alkoss valami maradandót. Ültess, tedd új földbe szobanövényeidet.
A szent Koránban Mohamed Próféta (áldott legyen a neve) kinyilatkoztatja: "A nő a te földed, meg kell művelned!" Olvasd Vörösmarty: Földi menny című versrészletét: ,,a föld úgyis elveszendő, / Elveszendők akik rajta élnek."



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 164 db bejegyzés
e év: 2357 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 380
  • e Hét: 658
  • e Hónap: 3981
  • e Év: 49188
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.