Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Mennyei bónuszok -TIPP:
  2017-09-02 19:18:25, szombat
 
  "Jézus a mennyei kincsek gyűjtésére biztatja a mindenkori tanítványait. Ahol sem a moly, sem a tolvaj, sem a rozsda sem tudja csökkenteni vagy tönkretenni őket, vagy elvenni tőlünk.

Ez jó. De hogyan tudjuk gyűjteni ezeket a kincseket? Itt vagyunk a földön, a mennytől elérhetetlen távolságban. Honnan tudjuk, mi számít kincsnek a mennyben, ha sosem jártunk ott?

Hála Istennek, van valaki, aki ott járt, méghozzá nem turistaként. Logikus, hogy ha magyarok társaságában vagyok, tőlem kérdezik az orosz ételekkel kapcsolatos dolgokat.

Jó hír, hogy az, akitől kérdezhetünk a mennyei kincsekkel kapcsolatos infót, köztünk van.

Nem mindenki között, hanem köztünk, a tanítványai között. Jézus Krisztusról van szó, nem valaki másról. Ő egyedül tudja, hogyan megy ez a dolog: a mennyei kincsek gyarapítása.

Nem mondom többet, csak pár tippet adok a mennyei kincsek gyűjtésével kapcsolatban, ahogyan én megértettem ezt 26 év alatt:

1. A mennyei kincs általában teljesen értéktelen lesz a józan ész számára, a saját józan eszünk számára is.

2. A mennyei kincs sosem a gondolat, hanem mindig valamilyen cselekedet.

3. A mennyei kincs sosem olyan cselekedet, amelyet mi gondoltunk ki, hanem mindig egy olyan cselekedet, amelyet az Isten előre készítette.

4. A mennyei kincs létrehozása mindig kapcsolatban lesz valamelyik embertársunkkal, általában a hozzánk a legközelebb állóval.

5. A mennyei kincs mindig Krisztussal kapcsolatban van és mindig Krisztus láthatatlan képét viseli magán, sosem az emberét, pláne nem a sajátunkét.

6. A mennyei kincs, amikor elkészül, mindig mély belső örömöt eredményez a szívünk mélyén, ahol a Szent Szellem él, amely öröm forrása maga Isten, aki lepecsételi a kincset és ellátja minőségi bizonyítvánnyal következő felirattal: "Átvéve, mehet a kincstárba!"

Sok sikert kívánok minden kedves testvéremnek a kincsgyűjtéséhez, amíg időnk van!"

Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Zsludov Vagyim  
Nemcsak akarva vagy, szükség van rád!
  2017-09-02 10:01:36, szombat
 
  ,,Isten remekművei vagyunk. Ő újjáteremtett minket Jézus Krisztusban, hogy elvégezhessük mindazon jó dolgokat, melyeket már régről eltervezett számunkra." (Efézus 2:10, NLT fordítás).


Azért vagy értékes, amit Isten mond rólad, nem azért, amit a többi ember.

Sok ember van híján az önbecsülésnek. Nincsenek jóban önmagukkal, ezért folyton próbálják magukat jobb színben feltüntetni a ruházkodásukkal, a kocsijukkal és a beszédkultúrájukkal. Örökösen azért küszködnek, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben, mert valójában nem fogadják el önmagukat - ami egyet jelent az Istennel való szembeszegüléssel.

Ha Isten azt akarná, hogy valaki más légy, akkor nem léteznél. De Isten téged akart! Azért teremtett, hogy te te legyél. Mi hívőként tudjuk, hogy a valódi önbecsülés három tényből táplálkozik:

Isten teremtett.
Jézus meghalt érted.
Isten Lelke él benned.

A Biblia így fogalmaz: ,,Isten remekművei vagyunk. Ő újjáteremtett minket Jézus Krisztusban, hogy elvégezhessük mindazon jó dolgokat, melyeket már régről eltervezett számunkra." (Efézus 2:10, NLT fordítás). Az Újszövetséget eredetileg görögül írták. A ,,remekmű" kifejezés görög megfelelője a ,,poema" szó. Ebből a szóból származtatjuk a ,,költemény" (poéma) szavunkat. ,,Te az én költeményem vagy. Az én remekművem. Nem akarom, hogy valaki mást utánozz. Ajándékokat helyeztem el benned - szívet, adottságokat, egyéniséget és jártasságokat -, és azt akarom, hogy használd őket." Értékes vagy annak okán, amit Isten mond rólad, és tett érted.

Nemcsak akarva vagy, hanem szükség is van rád! A Biblia így ír az 1Korinthus 12:4-6-ban: ,,Különböző lelki ajándékok léteznek, de ugyanaz a Lélek adományozza őket. Különféle módjai vannak a szolgálatnak, és mégis ugyanazt az Urat szolgálják. Különböző munkaterületek léteznek, ám ugyanaz az Isten munkál ki minden ajándékot minden emberben." (GW fordítás).

Szükség van rád. Szükség van rád a gyülekezetedben. Szükség van rád a lakóközösségedben. Szükség van rád ezen a világon. Ha nem lenne rád szükség, Isten nem teremtett volna meg. Azért hozott ide, hogy ,,adakozzon" az életeddel. Minden emberre szükség van.

Isten családjában nem léteznek kisemberek. Minden tagnak fontos szerepe van. Tudod, hogy a házamban melyik a legfontosabb fényforrás? Nem a hatalmas csillár az étkezőben, hanem a picinyke kis zseblámpa, amit felkapcsolok, hogy amikor az éjszaka közepén felkelek, és kimegyek a fürdőbe, ne üssem be a lábujjamat.

Minden szerepkör fontos. Te is fontos vagy. Értékes vagy, mert Isten ezt kijelentette, és mert oly hatalmas árat fizetett az életedért, amikor elküldte Fiát, Jézust, hogy meghaljon érted a kereszten.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mi a te feladatköröd a gyülekezetedben és a környezetedben, illetve mi a világban betöltött szereped? Hogyan látod el feladataid?
Mikor vagy hajlamos arra összpontosítani, hogy mit mondanak rólad más emberek, ahelyett, hogy Isten kijelentését tartanád szem előtt?
Hogyan növekedett önbecsülésed, ahogy közelebb húzódtál Jézushoz?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.26)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1140
  • e Hónap: 4941
  • e Év: 66242
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.