Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Kék csillogásban gif
  2017-09-20 19:56:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Kandalló gif
  2017-09-20 19:55:54, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Hullámzásban gif
  2017-09-20 19:54:54, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Holdleány gif
  2017-09-20 19:53:51, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Harry Potter film részlet gif
  2017-09-20 19:52:59, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Felhőlány gif
  2017-09-20 19:51:52, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Átjáró gif
  2017-09-20 19:49:50, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Vulkán gif
  2017-09-20 19:48:52, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
A fokhagyma gyógyhatásai
  2017-09-20 12:03:21, szerda
 
 



A fokhagyma gazdagon tartalmaz olyan anyagokat, mint az allicin, kén, cink és kalcium, melyek jó hatással vannak az egészségre, a szépségre, illetve antibiotikus és gombaölő tulajdonságaik vannak. Gazdag nyomelemekben is, főleg szelénben.

A szelén kiváló a rák ellen és az E-vitaminnal együtt növeli a szervezet antioxidáns erejét. Q-10-zel kombinálva a KiSel study szerint idős betegekben 57%-kal csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések következtében kialakuló halálozást. A fokhagyma szalicilsav tartalma sűríti a vért, így lehetővé teszi a megfelelő véráramlást és fokozza a keringést.

A fokhagymában nagy mennyiségben található allicin, amely gombaölő, öregedésgátló tulajdonságokkal bír és simává teszi a bőrt. Növeli a bőr és a szervezet antioxidáns szintjét is.

A fokhagymában lévő kén megelőzi a fertőzéseket és csökkenti a gyulladást. Fokozza a vérkeringést, így a bőr ragyogását is.

Alább található néhány ötlet, mellyel tiszta és ragyogó bőr érhető el.

Pattanások elleni kezelés:

Mivel az allicin gombaölő és antibakteriális tulajdonságokkal bír, kiváló a makacs pattanások ellen.

Vágjon bele egy fokhagymába és kicsit nyomja meg a kés lapjával, hogy egy kis levet eresszen, majd dörzsölje be az arca érintett területét a fokhagymagerezddel. Hagyja fent 5 percig, végül hideg vízzel mossa le. A pirosság és duzzanat egy napon belül csökkenni fog. A pattanás okozta hegek megjelenését is megelőzi.

Egy másik egyszerű módszer, ha összekever 2-3 fej fokhagymát és megegyező mennyiségű fehér ecettel és vigye fel az érintett területre. A fehér ecet segít a bőr pH szintjének fenntartásában, míg a fokhagyma a fertőzés ellen hatásos.

Akik nem szeretik, ha csípi őket a fokhagyma, hámozzon meg néhány fokhagymagerezdet és törje össze őket. Adjon hozzá fél evőkanál mézet és két evőkanál joghurtot, majd vigye fel az arcpakolást és 20 perc elteltével mossa le. A fokhagyma helyett használhat fokhagyma olajat vagy fokhagymaport (mindkettő könnyen beszerezhető a boltokban). Sose használjon 2-3 csepp fokhagyma olajnál és fél evőkanálnál fokhagymapornál többet.

Hogy megszabaduljon a pattanások okozta hegektől és szépséghibáktól, készítsen krémet 4-5 darab meghámozott fokhagymagerezdet és törje össze őket, de ne apróra. Forraljon fel 2,5 dl vizet és amint forrni kezd a víz, adja hozzá a fokhagymát. Főzze a fokhagymát 30-35 percig és bizonyosodjon meg róla, hogy a fokhagyma elmerült a vízben. Miután megfőzte a fokhagymát, hűtse langyosra. Ezután készítsen belőle fokhagyma krémet egy sodrófa segítségével és bőségesen vigye fel a krémet az egész arcára. A főzéssel a fokhagyma veszít erejéből, így nem irritálja a bőrt.

Fekete fejű comedók (mitesszerek) eltüntetése:

Az egyik leggyakoribb bőrprobléma a fekete mitesszer, ami gyakran fordul elő zsíros bőrűek esetében.

Vegyen 2-3 gerezd fokhagymát és törje őket össze. Adjon hozzá egy evőkanál zabkását, 1-2 csepp teafa olajat és fél evőkanál citromlevet. Keverje össze a hozzávalókat mézzel és készítsen sűrű krémet. Vigye fel a krémet vékony rétegben a tiszta bőrre. 2-3 perc után meleg vízzel öblítse le a krémet. A gyors eredmény érdekében használja hetente háromszor ezt az arcpakolást.

Néhány csepp fokhagymalevet is adhat a házilag készített csicseriborsó lisztből és kurkumából készült bőrradírhoz.

Bőröregedés-gátló és pórus összehúzó:

A fokhagyma egyben bőröregedés-gátló is, mivel a benne található erős antioxidánsok csökkentik a bőrben szabad gyökök felépülését, így a bőr feszes és fiatal marad. A fokhagyma ként is tartalmaz, ami a szervezet kollagén termeléséhez járul hozzá, ami segít a ráncok elleni harcban. A fokhagyma nagy mennyiségben tartalmaz bőrvédő polifenolokat is. Törjön össze néhány fokhagyma gerezdet, majd a belőlük kifolyt levet adja hozzá az arcpakoláshoz a korai öregedés ellen.

A megnagyobbodott pórusok általános problémának számítanak az öregedő bőrnél. A pórusok összehúzásához készítsen krémet a következő módon: készítsen pépet fél paradicsomból és adjon hozzá 3-4 gerezd összetört fokhagymát. Vigye fel a keveréket vékony rétegben az arcára, majd 20 perc után langyos vízzel mossa le és végül egy kis hideg víz használatával teljesen húzza össze a pórusokat. A paradicsomnak és a fokhagymának is fertőtlenítő hatása van, amelyek megtisztítják a bőrt, összehúzzák a pórusokat és feszesítik a bőrt.

Minden nap fogyasszon gyógyszer-méretű fokhagyma darabokat. Ez megvédi a bőrét a szabad gyökök által okozott károktól, az oxidációtól és a környezeti stressztől, melyek ráncokat okoznak.

Narancsbőr eltüntetése:

Nem sok olyan anyag van, ami megelőzi a narancsbőr kialakulását, de a fokhagyma határozottan segít ebben. A fokhagyma használatával ugyanis csökken és el is tűnik a látható narancsbőr.

A melegolajos masszázs az egyik leggyakrabban javasolt otthoni kezelés erre a problémára. Hogy hatásosabb legyen, a meleg olajhoz adja az összetört fokhagyma levét. Az olajat rendszeresen használja a narancsbőrös területeken, és pár héten belül látni fogja a változást. A fokhagyma leve helyett használhat akár fokhagyma olajat is, fél evőkanálnál többet azonban ne adjon a masszázsolajhoz.

Fogyasszon több fokhagymát, mivel a benne lévő allicin és kén növeli a bőr rugalmasságát, amivel megelőzhető a narancsbőr kialakulása.

A fokhagyma jótékony hatása a hajra:

A fokhagyma kiváló hajnövekedést serkentő szer. Csökkenti a hajhullást, segíti a hajtövek regenerációját, eltávolítja a fejbőrről a káros toxinokat, növeli a haj dússágát és megerősíti a hajgyökereket.
A fokhagymában lévő allicin növeli a fejbőr vérkeringését, így csökkenti a hajhullást és serkenti a hajnövekedést is. A fokhagyma antibakteriális és gombaölő tulajdonságai kiválóak a korpa és viszkető fejbőr kezelésében. A benne lévő kén csökkenti a korpásodás súlyosságát és megelőzi az újra kialakulását.

A fokhagyma legegyszerűbb hajon való használata az, ha a samponjához vagy kondicionálójához hozzáad egy gerezd fokhagymát. Ezt a fokhagymást sampont vagy kondicionálót azonban ne használja többször, mint havonta két alkalom, mivel a fokhagyma túlzott használata kiszáríthatja a fejbőrt és a hajat. Hogy megszabaduljon az erős szagtól és a kissé csípős érzéstől, amit a fokhagyma okoz, adjon a fokhagymához mézet, mikor a kondicionálóba keveri. A méz természetes hajkondicionáló is.

Hogy csökkentse a hajhullást, áztasson egy maréknyi fokhagyma gerezdet olívaolajba egy hétre. A hét elteltével masszírozza az olajat a fejbőrébe, hagyja fent éjszakára, majd másnap reggel a megszokott módon mosson hajat. Az olaj heti egyszeri használata csökkenti a hajhullást.

Az őszülés elkerülése végett melegítsen fel egy kis kókuszolajat, majd adjon hozzá pár szem feketeborsot és 3 gerezd fokhagymát. Amint kihűlt, vigye fel az olajat a hajára, és a látható eredmény érdekében néhány napig ismételje meg.

A fokhagyma jótékony hatása a körmökre:

A fokhagyma nem csak a bőrre és a hajra van jó hatással, de a törékeny és sárga körmökre is. Mivel antibakteriális hatású, megelőzi a körömágy-gyulladást.

Ha meg akar szabadulni a sárga körmöktől, tegye a következőket: törjön össze egy fokhagyma gerezdet és megeresztett levét dörzsölje a körömágyaiba. Hetente kétszer ismételje, hogy körmei erősek legyenek.

A rendszeresen használt kézápoló krémhez akár pár csepp fokhagyma olajat is adhat, így többszörösen profitálnak körmei a fokhagyma hatásaiból.

A fokhagyma egyéb egészségre gyakorolt jótékony hatásai:

A fokhagyma a herpesz kezelésében is segítséget nyújthat. Vágjon fel egy fokhagyma gerezdet és közvetlenül vigye fel a herpeszre. Egy pillanatra csípni fog, de segít a herpesz kezelésében és megelőzi annak elfertőződését is.

A fokhagymával (gombaölő tulajdonságai miatt) olyan gombás bőrfertőzések is kezelhetőek, mint a lábgombásodás. Vágjon fel apróra néhány gerezd fokhagymát és vigye fel az érintett területre, majd fedje le gézzel, és hagyja fent egész éjszakára. Másnap reggel mossa meg a lábát, vigyen fel fokhagymaolajat az érintett területre és vegyen fel zoknit. Néhány napig ismételje ezt az eljárást, amíg a pirosság és a viszketés csillapodik.

A fokhagymában található kén B komplex vitaminnal együtt hozzájárul az egészséges anyagcseréhez, így egészségesebb lesz a bőr és a haj, illetve a fogyás is felgyorsul. A látható eredményért vegye egy fél citrom levét, keverje össze langyos vízzel és fogyassza két gerezd fokhagymával naponta 2-3 hónapon át.

Fontos megjegyezni, hogy a fokhagymában található egyik legfontosabb anyag, az allicin csak akkor szabadul fel, ha a fokhagyma apróra van vágva vagy jól össze van törve. Ettől függ ugyanis az allicin intenzitása.

Extra tipp:
Ha fokhagymát használ, tartsa észben, hogy az allicin rögtön bomlani kezd, mihelyt felszabadult, ezért rögtön használja fel a fokhagymát. Soha ne melegítse mikrohullámú sütőben ezeket az otthon készített keverékeket, mivel a mikrózás által az allicin teljesen megsemmisül, illetve a fokhagyma egészségre és szépségre gyakorolt jótékony hatásai is megsemmisülnek.

Ezenkívül a fokhagymát körültekintően használja, mivel nagyon erős antioxidáns hatása miatt, ha túl sokáig hagyja a bőrén, az kiütéseket és hólyagokat okozhat. Tanácsos csinálni egy allergia tesztet, hogy megbizonyosodjon róla, a fokhagyma nem okoz semmilyen kellemetlen elváltozást a bőrén.
A fokhagyma erős hatásai miatt ezek a haj- és arcpakolások nem tanácsosak a nagyon érzékeny bőrűeknek.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 112 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2456
  • e Hét: 12570
  • e Hónap: 26319
  • e Év: 231020
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.