Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Állóképesség 3.
  2017-09-23 13:25:46, szombat
 
  ,,Egyszer Mirjám és Áron Mózes ellen beszélt..." (4Mózes 12:1)

A kitartás legyőzi a családi ellenállást.

Amikor Mózes testvérei, Mirjám és Áron panaszkodtak amiatt, hogy öccsük különleges kapcsolatban van Istennel, Mózes ellenségeskedésük láttán is szelíd és alázatos maradt.

David Livingstone is nagyszerű példáját adta a kitartásnak, amikor sokan mások feladták volna. Felesége, Mary annyi gondot okozott neki örökös panaszkodásával és kritikájával, hogy szinte lehetetlenné tette életét.

A feszültség kettőjük között olyan nagyra nőtt, hogy Livingstone hazaküldte őt Angliába több mint tizenkét évre, miközben ő szenvedett, megsebesült és végül meg is halt Afrikában Krisztus ügyéért.

Amikor Jézus szülővárosában, Názáretben szolgált azok felé, akik között felnőtt, néhányan megpróbálták őt lelökni egy szikláról. Tanításai és csodái ellenére a családja őrültnek tartotta.

Fájt-e ez neki? Persze, hogy fájt. De nem hagyta, hogy a fájdalom megállítsa.

Azt mondta: ,,Ha valaki hozzám jön, de nem gyűlöli meg apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, sőt még a saját lelkét is, nem lehet az én tanítványom. Ha valaki nem hordozza a maga keresztjét, és nem jön utánam, az nem lehet az én tanítványom.

Mert ki az közületek, aki tornyot akar építeni, és nem ül le előbb, és nem számítja ki a költséget, hogy telik-e mindenre a befejezésig?" (Lukács 14:26-28). Amikor a családod ellenségesen áll hozzád, szeresd őket és imádkozz értük, mert Isten meg tudja változtatni a szívüket.

Addig is, míg megteszi, te szolgáld továbbra is őt!

Mai Ige / Bob Gass
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Csont nélkül... csak egyszerűen * A RÓMAI KONYHA
  2017-09-23 12:13:52, szombat
 
  Link



"A tűz él. Aki a tüzet figyeli, sosem unatkozik. Az a háziasszony, aki a tüzet szítja, sohasem unja el magát. A tűzhely mellett töltött órákat nem érzi afféle üresjáratnak, mint azok, akik bekapcsolják a villanyszerkentyűt, aztán csak álldogálnak tétlenül. És ha a tűz szítását rábízhatja a csuklójára, a lengő tollak ritmusára még azt is végiggondolhatja, miként igazítsa a családfő ügyeit és dolgait." Római konyha idézete

LÉNÁRD SÁNDOR: A RÓMAI KONYHA
Link
 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
Ne aggódj, ha Isten várakoztat
  2017-09-23 12:11:57, szombat
 
  ,,Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az ÚR, már negyven esztendeje a pusztában, hogy megsanyargatva és próbára téve téged, megtudja, mi van a szívedben: megtartod-e parancsolatait, vagy sem?" (5 Mózes 8:2 TLB fordítás)
varakozas.jpg

Az álmok sohasem teljesülnek azonnal. Mindig van várakozási idő. Az izraeliták 40 évig vándoroltak a pusztában, miután kiszabadultak Egyiptomból, és visszatértek az Ígéret Földjére. Mindez annak ellenére, hogy az utazás csak néhány hetet vett igénybe.

Csak úgy, ahogy az izraelitáknak, időnként nekünk is várakoznunk kell. Minden álomnak vannak nehézségei. Isten éppen arra használja álmaink beteljesülésének késleltetését, hogy felkészítsen bennünket ezekre a nehézségekre.

Továbbá, a várakoztatással Isten próbára is tesz minket. Az 5 Mózes 8:2-ben ezt mondja a Biblia: ,,Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az ÚR, már negyven esztendeje a pusztában, hogy megsanyargatva és próbára téve téged, megtudja, mi van a szívedben: megtartod-e parancsolatait, vagy sem?" (TLB)

Hogyan kellene reagálnod hát, amig álmaid késlekednek ?

Ne félj!

A félelem volt az első hiba, amit az izraeliták elkövettek. Az 5 Mózes 1:28a azt mondja: ,,Miért kéne odamennünk? Félünk. A küldötteink azt mondták, hogy az ottani emberek erősebbek és magasabbak nálunk." (GNT) Az izraelitáknak volt elég hitük ahhoz, hogy kimenjenek Egyiptomból, de ahhoz, hogy bevonuljanak az Ígéret Földjére, már nem. Féltek.

Az a baj a félelemmel, hogy a 'pusztaságban' tart. Meghosszabbítja a várakozási időt. Az álmaid közül néhány sohasem fog beteljesülni, nem Isten miatt, hanem miattad, mert nem teszel hitbéli lépéseket.

A félelem ellenszere a hit, Isten jelenlétére koncentrálva. Vedd észre, hogy Isten veled van. Ő azt mondja: ,,Ne félj, mert veled vagyok." (Ézsaiás 41:10a TLB) Ő veled van most, mindig veled volt, és mindig veled lesz.

Talán épp most is várakozási időben vagy. Imádkozol egy ideje valami miatt, ami még mindíg nem teljesült. Talán kezded azt hinni, hogy Isten megfeledkezett rólad.

Isten nem felejtett el téged! A várakozás a terv része. Isten tudja, min mész keresztül. Ő építeni szeretné a jellemed, és azt akarja, hogy tanulj meg bízni Benne. Számíthatsz a segítségére. Ne félj!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Az, hogy Isten próbára teszi a hitedet, hogyan eredményez növekedést a szellemi életedben?
Mik a félelmeid attól, ahová Isten vezet téged, vagy amire kér téged?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.16.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 816
  • e Hét: 4520
  • e Hónap: 8321
  • e Év: 69622
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.